Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jela jsem po hlavní silnici z Hradce Králové na Jaroměř a Náchod. Často jsem si povšimla zvláštní dopravní značky. Bylo to zelené M v kroužku, na bílém podkladu. Tuto značku jsem, bohužel, nikde, ani na netu, nenašla.
Známí říkali, že to znamená Mýto. Zajímalo by mě, zda je tato silnice tedy zpoplatněna? Pokud ano, platí to pro všechny, nebo třeba pouze pro kamióny?
Policie nikde nekontrolovala, ale nevím, zda jsem byla oprávněna po takto označené komunikaci jet. Dálniční známku nemám. Tak nevím, jestli jsem na té silnici nebyla "černý pasažér". Děkuji všem řidičům. Jaga.
tato silnice je zpoplatněná pro vozidla nad 12tun hmotnosti-frčí tam transit na Náchod,resp.Polsko...,proto to češi zpoplatnili...
Tak jsem si "udělal výlet"z Hradce králové do Holohlav a nikde po cestě jsem značku se zeleným M nepotkal.
Pokud to teda není nové značení z posledného roku.
Všude je toto. Což je teda klasické značení mýtného.
Milane, jezdívala jsem tam služebně třeba 4 x do měsíce, ale už to je několik let. Tehdy tam podobné značky ještě nebyly. Teď jsem tudy jela po hrozně dlouhé době a proto mě to překvapilo. Nevěděla jsem o tom nic a v našem okolí podobné značky nejsou.
A tak vám všem děkuji za rady, jsem ráda, že jsem neporušila vyhlášku. Se svým Fordíkem 3,5 tuny nemám, i když, kdo ví...:D
Jinak se omlouvám, že jsem psala o zeleném M v zeleném kruhu. Pamatuji si velice dobře jména lidí, vše ostatní jde ale mimo mě. Prostě jsem si myslela, že je to zelené. A vidíte, ono ne. Jen tak pro zajímavost jsem se včera zeptala na to manžela, jel tehdy se mnou jako spolujezdec. Na značky s M si hned vzpomněl a suverénně tvrdil, že to M i ten kruh byly červené! Já to zase viděla zelené! A ONO JE TO ŽLUTÉ! My jsme to rodina, kam se na nás hrabe Kelišová! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.