Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z čeho vyrobit válcovou schránku pro kešku

Od: takve odpovědí: 15 změna:

Dobrý den. Nenapadá někoho, z čeho (běžně dostupného) vyrobit schránku pro "kešku" (čili pro hru geocaching)? Potřebuji, aby to byl válec o průměru cca 5 cm, délka není moc důležitá, ale určitě ne víc než takových 50 cm (keška bude zasunutá v trubce). Mělo by to být nejlépe s nějakým šroubovacím víčkem, v idelálním případě vodotěsné, nejradši z plastu či kovu. Nějaký obal od něčeho, aby se to nemuselo vyrábět. Takhle od boku mě napadá třeba plechovka, v které se prodávaly tenisové míčky, ale ta bude asi mít větší průměr, té vodotěsnosti také moc nevěřím, a navíc by se dost prodražilo koupit to jen kvůli plechovce :) Píšu to spíš pro přiblížení, jak si to asi představuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

A něco plastového by se v domácích potřebách nenašlo? A musí to být zrovna válec?

takve
hodnocení

Válec potřebuji z "tématikých" důvodů. Domácí potřeby vyzkouším.

hodnocení

0x
Kus ht odpadní trubky potřebných rozměrů...
Na jednu stranu vicko a druhou stranu třeba zalepit
takve
hodnocení

Díky, po trubkách se mrknu. Akorát se mi tam nelíbí to lepení (nevím čím), ale určitě to prověřím.

ctenar*

Prisel jsem napsat to same.

Lepidla se prodavaji ve stejnem krame. Precti si na nich navod.

Delaji se i sroubovaci vicka (pro ten oteviraci konec te tve trubky).

Pevna zatka

Sroubovaci vicka se daji pripojit jen primo na cistici kus? Mel jsem za to, ze se delala i nejaka redukce primo na trubku *nevi*

Pozn.: To HT50 znamena prumer 50mm.

doplněno 13.10.15 08:16:

Tak se mi podarilo dohledat tu sroubovaci redukci.

Nevim, jak dlouho bude ta schranka v zemi, protoze HT neni urcene pro zakopani do zeme/hliny. Na druhou stranu KG se dela jen od 100mm a pochybuji, ze existuji sroubovaci konce. Mozna PVC, ABS, ...?*nevi*

ria*
hodnocení

0x

Teď koukám na krmení pro rybky - to se prodává ve válcových umělohmotných nádobkách běžný rozměry jsou průměr 4,5cm ale asi krátké - kolem osmi cm.. Kolem 40Kč - asi najde lepší alternativa. :)

im9.cz/...

doplněno 13.10.15 09:19:

nebo prodávají takové ty malé petlahve pro děti, má to široký okraj, ale to nemůžu přeměřit :)

ebuzzer.in/...

ctenar*
hodnocení

0x

sonyboj*
hodnocení

0x

Koupil bych kus novodurové trubky a k tomu se prodávají zátky s gumovým těsněním. V každém obchodě s instalatérským zbožím je to k sehnání. Tenle tubus pouřívám na přepravu uv zářivky s kapelou.

tomas11*
hodnocení

0x

Sklenička s víčkem (šroubovacím) od jogurtu okurek a pod.?

V potravinách by se toho našlo hodně co by mohlo vyhovovat.

hodnocení

0x

Co třeba tohle?

geogadget.cz/...

ria*

Tak myslím, že jste ten problém vyřešil úplně nejlíp :D

sebod*

jenyk. Ahoj. Jestlipak víš, k čemu je opravdu určená tahle "schránka" na kešky?

sebod: že by nevyfouklá PET...

sebod*

jojo. Přesně tak. Kdysi jsme je vozili na kamionech mraky. Jelo se do Švédska pro tyhle polotovary. s tím do Aše, tam je nafoukli *uf* a s nafouklýma zpět *zed*. No, pak nemá být všechno drahý *frajer*

takve
hodnocení

Díky moc všem za inspirativní tipy. Mimochodem obchod Geogadget je pro mě novinkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]