Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trochu poškozená bankovka

Od: prachyy odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, stala se mi taková nepříjemnost, že jsem vložil pětistovku do peněženky, která byla trochu mokrá. Když jsem si ji teď zhruba po týdnu vytáhnul, byla trochu poškozená a to tak, že na ní jsou malé černé fleky. Nejsou po celé ploše, je moc dobře poznat o jakou bankovku jde, jen místy tam jsou ty černé puntíky. Jinak je celá, není pokrčená, jen tohle. Bojím se, že mi ji nepřijmou. Pokud by se to stalo, nevíte jestli by ji šlo nějak vyčistit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Já bych nic nečistil, pokud by ji obchod nevzal, tak šel do banky a vyměnil, tam, kde nežádají poplatky.

hodnocení

0x

Pokuste se jednu skvrnku namydlit mýdlem na ruce, prstem podrbat a opláchnout. Píšu to, protože jsem jednou vyprala džíny s bankovkou v kapse a bankovka byla jako nová. Bankovy nejsou tištěny vodovkama. Něco vydrží. :-D Já bych to na kousku vyzkoušela. Ty fleky mohou být plíseň.

Dejte pak vědět, co jste udělal a co pomohlo.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Nestresovat, bankovkou zaplatit ve vetsim obchode. Pokud by to bylo opravdu uz moc, tak nadledne resit. Cistit ji nema cenu.

remisak*
hodnocení

0x

Nejlepší bude ji vyčistit přes banku nebo spořitelnu.

danica*
hodnocení

0x

Někde v obchodě mi vrátili bankovku s chybějícím rohem, nevšimla jsem si toho hned, jinak bych ji odmítla. Jak jsem byla nazlobená co s tím teď. A protože jsem s ní nechtěla platit, zašla jsem do banky a v pokladně bez potíží, bez řečí a bez poplatku mi ji paní, příjemná a usměvavá, vyměnila za nepoškozenou. Poděkovala jsem a bylo mi fajn. D.

hodnocení

0x

Dobrý den.Já jsem ji vyměnil v pobočce ČSOB.V prodejně mi ji dali a já si nevšiml,že asi 3-4 mm jsou ustřihlé na kratší straně.Než abych se z někým handrkoval při placení,tak jsem se cestou kolem stavěl v bance,kde zrovna nebyla ani noha a za pár minut jsem odcházel s novou.Byla to pětistovka a paní za přepážkou jen vyplnila nějaký tiskopis,kde jsem podepsal převzetí nové oproti staré.

nnikdo
hodnocení

0x

Nic nečistěte. Když Vám ji nevezmou někde v obchodě, tak mám dobrou zkušenost s ČSOB. Povedlo se mi přetrhnout bankovku vejpůl. Paní si ji prohlédla, jestli je celá, ze stejného kusu, podala mi jinou celou, ani jsem nemusel nic vyplňovat, a podepisovat. Docela si u mně "šplhli".

cnb
hodnocení

0x

Proč tak složitě, prostě ji zkuste párkrát udat a pokud ji někdo nevezme, tak to řeště dál. Když ji někdo nebude chtít, řeknete pardon a dáte jinou bankovku, nevidím v tom problém.

hodnocení

0x

Nic nečistit, ještě víc to poškodíte. Pokud není falešná, což bych se divila, tak Vám ji opravdu v každé bance vymění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]