Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morální kocovina

Od: conconi® odpovědí: 7 změna:

Tak jsem se včera v práci chytla s jedním kolegou. Já jsem sice byla v právu, ale příšerně jsem ho vytočila a teď, když jsem vychladla, tak si říkám, že to vlastně vůbec nestálo za to skazit někomu den kvůli takové banalitě. Mám smůlu, že se mi podobné situace pořád převalují v hlavě. Nejsem zrovna konfliktní typ, taky jsme na sebe nijak neřvali, ale kolegové mi pak líčili, jak tam kopal do dveří a vztekal se. Prostě mě to mrzí, tohle jsem nechtěla. Jak řešíte podobné pocity vy?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud později takovou situaci vyhodnotím jako přehnanou reakci (z mé strany), tak se jdu omluvit. Tím je to vyřešeno. Zdravím!

hodnocení

Ono to z mé strany nijak přehnané nebylo, taky jsem mluvila klidně, ale kdybych předem věděla, jak moc ho naštvu, tak bych s tím za ním asi ani nešla.

Pokud jste byla v právu a ani jste neřekla něco, co jste říct neměla, asi bych se neomlouvala, ale o nějaký smír či uzavření rozepře bych se pokusila. Asi bych řekla, že mě to mrzí, možná i to, že jsem nevěděla, že se tak rozzlobí/že ho to tak rozlítí/že to na něj takto zapůsobí či něco v tom smyslu.

Ale jestli víte, že Vaši omluvu nebude brát jako ústupek, neúspěch, Vaši slabou stránku, tak možná i tak. Já jsem s omluvami hodně opatrná, pokud vím, že jsem nic nepokazila, tak uzavření celé záležitosti nepojímám a nepodávám jako omluvu.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- omluva zabere vždy - včasná omluva předejde i vyhrocené situaci a nic Vás nestojí. K řešení situace se můžete ostatně později - s chladnou hlavou (a když nastane moudřejší ráno ) i vrátit.

hodnocení

Taky si myslím, že za ním dnes zajdu a pokusím se to nějak zlehčit, uvidím, jak bude reagovat. Nemám ráda konflikty a nemám ráda když na sebe s kýmkoli nějak zahlížíme. No všechno se prostě nepovede.

hodnocení

0x

Směj se kdykoliv můžeš. Omluv se, když máš pocit, že bys měla a nechej být to, co nemúžeš změnit *hej* To se dobře říká, že?! Alespoň se o to pokuste.

hodnocení

0x

Pokud je kolega "na úrovni", pochopí. Omluva pomůže. Pokud je to primitiv, je z hlediska následných vztahů úplně jedno, zda se omluvíte, ale Vám se v každém případě uleví.

Rovněž nejsem konfliktní typ, spíš ustupuju a hledám kompromisy. Ale čas od času to vě mně bouchne a příliš si servítky neberu. Takový konflikt na pracovišti je někdy nutný, vyčistí se vzduch. V mém případě z konfliktu vždycky vzniklo nějaké plus - zlepšila se spolupráce. Jednou jsme se taky dohodli, že další koexistence na jednom pracovišti by byla mírně řečeno problematická, tak jsem jako níže postavený změnil dres. Další dobrá zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]