Nejste přihlášen/a.
Po přečtení auto.aukro.cz/... nezbývá než dodat - Passat ist DAS AUTO, vždyť to ani Rendlík nezlobí tak jak "německý šrot"a to je vw s 3x většími pořizovacími + provozními náklady /ND/.
ty nove pasaty jsou nic moc a ty 2.0TDi jsou obecně nepovedené motory,.. podle toho co tam píše to opravuje nějaký měnič dílů... akorat by mě zajimalo jak se měří tlaky ve valcich diagnostikou.. to tam mají tlakové čidla?,, jinak když už takove auto tak radši 1.9 nebo CRko...s těmi dvoulitry to je jak sázka do loterie...
Ano, přesně tenhle typ Passata má náš boss. Je sice fakt, že Rendly jsou o dost záludnější, ale na to, kolik to auto stálo (má ho v plné výbavě) ho už párkrát nechalo na pankejtu. Paradoxní je to, že nám koupil Octávky Tour , najezdíme x-krát víc než on, ale nestalo se, že bychom řešili nějaký problém. Osobně bych taky do Passata nešel. Za hoooodně peněz vcelku málo hudby...
auto nemá berounskou značku, někdo se ho zbavil a někdo teď do něj sype prachy...
Já měl dva passaty s motorem PD a neměl jsem na nich nikdy jedinou závadu, kdy jsem jedním z nichj svezl mého známého pořídil si ho obratem také a nemohl si ho vynachválit...byl to typ 3BG s motorem PD 96 kW, šestikvaltem, vvelkou navigací po prvním Němci...Pak ho jiný známý přesvědčil aby passata "omladil" a pořídil si typ 3C...a dopadl přesně jako pan z aukra..."starý" spolehlivý pasat stál 2 něsíce v bazaru a s cenou musel 3x dolů, prodělal na něm kalhioty, a nový passat se mu 3x z ničeho nix na dálnici zastavil...pokaždé to stálo desítky tisíc...
že by koncernová auta mívala nějaké poruchy a servis byl trošku předražený...To přeci není možné...,alepson jak tvrdí reklamní slogan"Das Auto"...Jak u podobných reálných ukázek "kvality" s oblibou říkám,není nad staré dobré kárky-mám R19 16V a BMW E 36 TDS obě babči z roku 96 a narozdíl od majitelů "Das Auto" jezdím pořád,za jakéhokoliv počasí,pouze s běžnou údržbou a když příjde na "soutěžení"(občas si majitelé třeba takovýhle "kvalitních" Passatů chtějí honit ego) tak ani s jednou babčou není problém jim názorně ukázat,že pokud chtějí auto,které trošku jede,musí si příště koupit něco jiného...
Jak tuhle směs zastydlý puberty, co vyprodukoval erikch může ještě někdo ohodnotit bodem? To musí bejt zážitek vidět tě, jak jsi to natřel passatu v těch herkách, ty jejich majitelé z toho zážitku určitě dvě noci nespali. Kolik tam máš, když je předjíždíš 200,250-300? Nenech se vysmát, tyhle hystorky jsou tak na parkový lavičky plný pubertální mládeže a ne pro dospělce.
Srovnávat nekvalitní francouzský krám, s relativně poctivým německým autem nelze. Veškerá německá produkce aut používá kvalitnější materiály, i slušné provedení. Výše uvedená histotka s passatem popisuje havarovaný problémový vůz, na kterém se majitelé podepsali. Jezdí ale desetitisíce stejných passatů, ve stejné motorizaci a žádný problém nemají. Zásadou je dodržování servisních intervalů a předepsaných úkonů. Většina místních čtenářů do značkového servisu nejezdí, potažmo na něj ani nemá. V tom je jádro averze vůči VW.
Averze na tento motor (2,0TDI) he zcela oprávněná. I sám VW přiznal, že ten motor se jim moc nepovedl
On se vám VW k něčemu přiznal? V čem je tedy vada? Zajímavé, že se to k nám, servisu nedostalo. Naopak jde o velmi dobrý motor, pomluvy tkví pouze v tom, že majitelé starých pleček s 1,9TDI na novější auta nemají. Pak je pro ně všechno krám a špatné, a šíří bláboly. Pokud je jediný motor z produkce VW a Škody horší, jde o tříválec v benzinu. I další závady v rozvodech u 1,4 jsou nadnesené, servisujeme stovky těchto vozů a závada se zatím nikomu ani náznakem neprojevila.Místní poradna je klub psychoušů.
Tak já se musím přiznat, že zrovna s motorem 1,2 HTP 47 kW mám dobré zkušenosti z jedničkové Fabie Combi z roku 2003. Sice má ten motor převodovku jak traktor, aby s autem vůbec pohnul a na dálnici si veme jak LR Discovery 4x4 s těžkým přívěsem, ale ještě mě nikde ten motor nenechal.
voldan-ale mě ten ,cituji:"...nekvalitní francouzský krám..." jezdí -a pořád,ale to není podstatné...A desetitisíce Passatu s 2.0 TDi jezdí do doby,než klekne převodka mazání(není to o tom zda ano či ne,ale pouze kdy...)-bohužel je to dáno konstrukčně-vyvažovací hřídel je mimo skřín a pak už se "improvizovalo"-a přesto,že na to roky upozornuje i zn.sít servisů-změna konstrukce dodnes 0...A co se předepsaných úkonů týče-naposledy "výje...b" koncernu s majiteli motorizací TSI(profláklost rozvodů těchto motorizací je už stejně pověstná)-do servisní knížky začal výrobce dávat "doporučení" o výměně rozvodů už na 60 000 km(a stejný interval i následující),jenže už tento úkon není v servisním plánu-z toho plyne jediné,že ani zn.servis rozvody nezajímají(takže tak trošku vyzní do ztracena tvé hodnocení zda češi mají na značkový servis nebo ne...),při jejich kolapsu(a stejně jako shora-není to o tom zda ano či ne,ale pouze kdy...) i v dnes směšné dvouleté záruce má majitel prostě smolíka a může si shánět jiný motor...Tohle bohužel nejsou kecy z putyky(anebo třeba mé a tvé dohadování o koncernu),ale snadno ověřitelné reálné situace-a poctivým německým autem zůstává Mercedes,BMW a Porsche-ač se to příznivcům VW nebude líbit,taková je realita..Výrobky z Mnichova nebo Stuttgartu jsou o hodně velký kus dál než ty z Wolfsburgu a hlavně něco vydrží(ale tohle je pravda věc názoru,ovšem kdo kdy vlastnil bud Bafíka nebo Medvídka,dobrovolně neklesne o třídu níž do VW)...Ještě mně napadá takové malé srovnání francouzkých "krámů"-v roce 99 jsem si dovezl zakázkového R.Safrane z roku 94(pro nějaký františkánský řád,takže výbava Baccara na druhou))-už tehdy ale měl mimojiné čtyřzónovou klima-v té době o tom neslyšeli ani v Audi,natož u VW,a i dnes po dvaceti letech lze jen za neskutečný příplatek pouze u Audi..
doplněno 25.02.13 12:47:místní poradna není klub psychoušů,ale ani zaslepených fanoušků koncernu VW...A když jsme u toho servisování koncern.aut-napadlo tě někdy,proč lidi s kleklým mazáním u 2.0TDI nebo kleklými rozvody s TSíčkem asi nenavštíví zn.servis...?!? Kolikpak asi stojí oprava(i když v rámci objektivity u zn.servisů spíš výměna) kleklého motoru-at už 2.0 TDI nebo TSI-do dvaceti se ai nevejde,že? Podobně třeba turbo-i repas ze SRN se dá sehnat do desítky(a to i u dalšího "skvělého" motoru 2.5 TDI)-za kolikpak nabízí (vesměs totéž-rok jsem dělal taky ve zn.servisu přij.technika,takže moc dobře vím jak to chodí s "origo" díly) turbo zn.servis...?!? Až si na tyhle otázky objektivně odpovíš,budeš už vědět,proč nemáte ve zn.servisu tolik práce s rozvody u TSíček a stejně tak s kleklými motori 2.0 TDI...
Pane, kupujte si své staré Renaulty, používejte staré bafíky, a tvrďte si co chcete. VW je bezproblémový, kupte si jakýkoliv nový a změníte názor. Jinak pokud si myslíte že VW je z Wolfsburgu, trochu jste zaspal. Každý model je většinou vyráběn jinde, a často i mimo Německo. Zajímavé pro vás tedy i bude, že je nejprodávanější značkou v Evropě. Proč asi?
Ano, sídlo tam mají, ale většinou se vyrábí jinde, od německa, slovenska, maďarska po španělsko. Jinak většina normálních lidí co si zakoupila v naší firmě VW u nás servisuje, nakupuje další auta, auta mění. Nejsou vyjímkou servisní knížky zcela popsané, náběh 450 tis je u desetiletých aut běžný. S vámi uvedenou vadou mazání jsem se setkal jednou, většinou když k něčemu dochází, jde o následky nekvalitní nafty, a již několikrát benzinu. Koncern tyto závady většinou uznává, a i u vozů dlouho po záruce díly poskytuje zdarma v rámci kulance. Pro zajímavost, je konec února a máme prodaných 220vozů, tedy včetně užitkových, ale těch moc nebylo. Pokoutní opravy turb si bohužel nemůžeme dovolit. Náš servis je vybaven vyvažovačkou rotorů, jsme schopni sami turbo rozpůlit, vyčistit, pokud je opravitelné opravit. Výměna třeba vámi prezentovaného turba u passatu je na hranici 20 tis Kč, polomotoru 2,0TDI vyjde na 150tis. Kč. Opět ale zdůrazňuji, tyto vady se nevyskytují u srvisovaných vozů za použití předepsaných olejů. Většina poruch vzniká používáním nesprávných specifikací olejů a nekvalitního paliva.
to by mě zajímalo, čím to, že na těch starších 2.0TDI praskaly hlavy jak na běžícím páse.. mam pocit že to byly BKD.. jinak ted nove jsou CRka tak jaksi házet to do jednoho pytle není moc ok...
doplněno 25.02.13 16:44:bono.. 5 let jste jezdil s naftou bez jediného problému, ale jinak jsou s naftou samé problémy.. tak to jooo...
doplněno 25.02.13 19:20:ano.. to je chvályhodné, ale serou se vstřiky jak na benzínu tak na naftě.. spíš je to o štěstí nebo o smůle... tak samo bych si nebyl jisty jestli se pančuje jenom nafta... navíc na benzinu se ma toho dost co posrat,.. zapalovaci moduly, lambda sondy, klapka, plno čidel.. neviděl bych to tak jednoznačně že nafta je problemovější než benzín..
Ano, s naftou jsou problémy, snažil jsem se jim předejít, tankoval jsem vždy u značkových čerpacích stanic, přiléval aditivum TDI Castroll, měnil olej po 10tis.km a neproháněl studený motor, po 3 letech jsem si koupil preventivně i nový akumulátor. Jelikož se nafta čím dál víc pančovala, dále jsem se rozhodl pro benzínové auto, a v tomto budu i pokračovat. Tak joooo...
Dobrý den.Jaký motor by jste mi doporučil do VW Touran r.v 2008-9.Chtěl jsem TSIčko ale kdekdomi to rozmluvá tak začínám pošilhávat po naftě.
To záleží na plánovanám nájezdu a charakteru tras dlouhé - krátké. Máme v rodině jak benzínová auta 2x z toho jedno i na LPG a další auto na naftu. A výhody jasně mluví pro naftu. Nízká spotřeba, velký dojezd rozjezdy bez přidávání plynu, dobrý zátah již při názkých otáčkách. Naopak pro benzín velmi nízká hlučnost, prakticky nezaznamenatelné vibrace při volnoběhu ale vysoká spotřeba při vyšších rychlostech. Kdybych měl kupovat další auto, chtěl bych jednoznačně sazomet. A kdyby náhodou benzín tak určitě s LPG.
Prvořadě nejsem majitel volkswagenu, byl jsem jím asi před 10 lety. Měl jsem klasický motor 1,9tdi v silnější verzi se stavitelnými lopatkami turba. Auto jsem měl od nového cca 5 let bez jediného problému.Tehdy ještě nebyl filtr pevných částic, ani vstřikovací systém common raill, nemohu soudit současný stav. Jen pro pana erikcha-každé auto jezdí do té doby, než se něco posere, u většiny značek se dá odvodit na co který motor chcípne. Jsou to opotřebovávající se stroje s limitovanou životností. Pouze u některých značek to trvá déle, méně kvalitní se rozpadnou dřív. Je to snad i logické.Očekávám delší životnost u BMW, než u Logana vyrobeného v turecku. Co se týče kroku zpět k VW, klidně do něj přesednu, Passat CC ve čtyřkolce v benzínové 3,6 se sedmistupňovým automatem by mne určitě neurazil, dokonce po něm i pošilhávám. Naftu nějak nemusím, jsou to jen problémy. Ale i tak, kdo tankuje u značkové pumpy, přidává přimazávací aditiva a nechá studený motor pomalou jízdou ohřát,mění včas olej, nehrozí problémy u většiny existujících dieselových motorů, včetně pomlouvamých 2,0TDI.
To jste napsal naprosto přesně, konečně někdo s vlastním názorem mezi papugáji!
doplněno 26.02.13 23:04:Díky Voldane!
To Buky-Super! Pokud má někdo jiné zkušenosti s jinou než německou značkou a nemá názor jako Vy tak je papugaj! Konečně jste to tu vyřešili s Voldanem.
Pro ostatní co jsou "papugáji" alespoň víme,že se tu neptat neodpovídat na nic co souvisí s francouzkými auty(potažmo s auty jiné než Německé provenience) !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.