Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Od začátku září jezdím do školy v ostravě, tak jsem ještě přes prázdniny začal vyřizovat měsíšník. Prý se už nevedou klasické papírové měsíčníky, ale pouze čipová karta ODISka a já vůbec nechápu použití. Zkoušel jsem zjišťovat, ale po odpovědi jsem ještě více zmatený. V některých autobusech se prý přikládá na terminál, v některých se karta ukazuje řidiči a v některých musím ukázat účtenku. Jen v vozidlech DPO stačí projít. Co mám tedy s kartou dělat? Jezdím ostravským autobusem trasu Orlová->Ostrava (centrum).
Podívej, jednoduchá rada: vždy, když někde vstoupíš, tak se řidiče klidně zeptej a máš hned jasno.
V DPOstrava jezdíš normálně, jen ukazuješ revizorům tu kartu.
Myslím, že v tom autobuse z Orlové stačí řidiči říct, kde jedeš, a on ti řekne, ať kartu přiložíš k terminálu a jak to pípne, tak jdeš (mu se tam ukáže, jaké máš zony a jestli to souhlasí s tím, kde chceš jet). Snad se nepletu, co vím, tak to tak funguje v těch dálkačích.
Snad nemusím podotýkat, že musíš mít na té odisce zakoupený měsíčník s těma zónama nebo jízdné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.