Nejste přihlášen/a.
Je to konstrukčně jednoduché, spolehlivé auto, které vydrží hodně.
Jako u všech aut platí, že životnost je přímo úměrná jejich údržbě a zacházení.
V rodině jsme jí měli víc jak deset let, služebních jsem taky pár zkusil a v jistých ohledech na ni nedám dopustit.
Vživotě mě nevyšplouchla a když jo, bylo to vlastním zaviněním (podceněním varovných signálů blížící se závady).
Ovšem nemládne nic a nastane jednou doba, že náklady na servis jsou větší, než hodnota auta. Navíc je to v dnešní době auto ńekomfortní.
Tak felcka je hodne muziky za par korun. ND je temer za babku , spravi to kazdy a ten motor je neskutecny drzak , je to vlastne jednoduchy motor z favorita ... jenze koroduje jak svina , jizdni pohoda je hrozna , bezpecnost nulova...
doplněno 18.02.13 09:01: dale vybaveni nulove , maximalne nake pytle /stejne to pri narazu nepomuze/ a vetsinou i bez posilovace rizeni. Jinak jezdil jsem dlouho ve felcce v LPG , nalitane 290tisic a bez problemu pak jen bylo vsechno zrezavele , tak sla do vrakoviste. Po nasednuti do octavky nebo fabky jsem byl jak v jinem svete
Záleží, co od ní očekáváte. Má spolehlivý motor, levné náhradní díly, kterých jsou plné vrakoviště. Je to jednoduché auto, na kterém při trochu manuální zručnosti si vyměníte skoro vše sami. Od žárovek,termostatu až po tlumiče. Kombík je natolik prostorný, že si sami odvezete i velkou lednici s mražákem. Na nákupy ideální a škrábance od paniček s ofroudy neřeším. Dobrý je i na ryby nebo čundry. Spotřebu má menší než u Fábky nebo Fusiona. Pohodlí je hoprší a absence posilovače řízení je také znát.
Podle mě felda 1.9 není zrovna výhra, spotřeba až tak slavná není, motor je těžkej, takže přední náprava je namáhaná, navíc je to VW takže větší náklady. Ale asi je to čistě osobní preference každopádně jsem spíš pro 1.3Mpi.
no s tou přední nápravou je to pravda ale při lehké noze se dá dostat i pod 5l a ten motor je nesmrtelný
Nědávno jsem prodál octavii z finančních duvodu,ale pokud budu nutně potřebovat nějaké přibližovadlo nejspíš zvolím felicii, otec ji má také dlouha leta, dělám mu na tom sem tam nějaký servis a levnější auto na provoz neznám, ceny dílu jsou za hubičku, není tam toho moc co by jse mohlo zkazit, řekl bych že to je nadpruměrně spolehlive auto. Pokud není prioritou pohodlí a komfort je to dobrá volba.
Největší nepřitel je koroze, na tu felicie umíraji bohužel.
Pro častečné zlepšení bezpečnosti a jizdních vlastností se dái namontovat rozpěrná tyč mezi přední tlumiče, dá se sehnat starší za par korun někde z vrakáče jako všechny díly na toto vozidlo.
Doporučuji s motorem 1,3 mpi popř starší Bmm,
Otec má Felicii 1.3 MPI kombi koupenou novou, pravidelně ji voskuje a ještě nikde nezačala rezavět. Na tom autě mi vadí několik věcí. Nejvíc sedadla, to je hrůza. U nejlevnějších výbav je otřesně vyboulená bederní opěrka a celkově je sedadlo jakoby projektované na trpaslíka. Já mám sice jen 183 cm ale stejně je jízda pro mě kvůli těm sedadlům dost nepříjemná. Taky mi vadí motor s neuvěřitelně pomalým klesáním otáček při ubrání plynu. Jsem zvyklý na "akční" motory Fiat, které jdou za plynem mnohem rychleji. Rachtání řetězu OHV motoru nepřehluší ani rádio.
Brácha má 1.9 SDI, rezavou hrozně, to auto se doslova rozpadá. Ale ten motor je geniální, skoro nežere ani po městě a perfektně táhne.
Znám trochu i 1.6, ten motor docela slušně táhne, není hlučný a hodně vydrží. Akorát to chce měnit olej, jinak se pokazí hydroštely.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.