Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlažební kostky na zastávkách

Od: petrpetr odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

nevíte, proč jsou na autobusových zastávkách dlažební kostky? To je strašný, vždycky se mi zdá, že se ten autobus nebo trolejbus rozpadne, jak to strašně třese. Navíc si myslím, že to není dobré ani pro nápravy těch busů.

Díky za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Inu...ona bohužel (?) ta stará dobrá dlažební kostka vydrží několikanásobek zatížení než kterýkoliv dnešní superasfalt..

A tam kde autobusy zrychlují, potažmo brzdí, je zatížení povrchu obrovské. Na asfaltu by tam za chvilku byla roleta..na kostkách nikoliv.

Nám řidičům se kostky nelíbí...já nejsem vyjímkou. Ale např. v našem měste je na nádřeží ulice s prastarou dlažbou..a i když se jedná o nejexponovanější úsek mezi všemi komunikacemi ve městě, pamatuji za svůj život (43 let) snad dvě drobné opravy..Jinak to stále drží...a drží.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Částečně souhlasím s Martinem. Mnohdy to navrhne projektant, který je o to požádán investorem. Někdy do toho mluví i památkáři. Třeba v takovém Turnově, poblíž Českého Ráje, mají z žulové velké dlažby(a nejsou to kočičí hlavy), celou plochu hlavního náměstí. K němu i od něj je položený asfalt. To se pak jede fajnově. Na tom povrchu mám potom pocit, že se mi otevřou okénka a nebo upadnou oboje dveře. Žulovou mozaiku určitě ocení i damy s jejich botkami na špičatých podpadcích. To je taky dneska docela velká a využívaná móda.

radkapod*

Já nejsem dáma na špičatých podpatcích ale dáma na silničním kole a dlažba to je i pro mě lahůdka *zed*, jak mohu tak jedu raději jinudy. Nejlepší je když se musí na "čičistoun" signalizovat odbočení...to je na silničce o život *smich*.

ctenar*
hodnocení

0x

Normalne se zastavky betonuji, protoze tam jinak autobusy vyjezdi a "vysedi" koleje. Asi bude problem v rozhrani beton-asfalt. Jinak se to bude tepelne rozpinat, v zime tam zatece voda a mraz to zmeni na led a ten to roztrhne, takze tam za cas bude vymlácená dira ("žlab") a schod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]