Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenuje součástka

Od: frkotou* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěl bych vědět ja se jmenuje taková věc je to malá kostka nebo kvádr a z ní čouhají dva drátky a má ještě takový otvor v sobě. V té kostce je asi topné telísko a je napájeno 6 9 nebo 12 voltů. Do otvoru se nakápla jaká koliv voňavka a ono to tu voňavku vypařovalo. Tuto věc jsem měl, ale pak jsem ji stratil nevíte někdo co to může být.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud by se ti líbil tento způsob aromatizace vzduchu,lze ho snadno vyrobit pomocí drátového odporu(rezistoru) patřičné hodnoty,připojeného na baterii.Průchodem proudu se ohřeje a splní funkci.Lze ho položit do skleněné nádobky,zkumavky ,či misky-.

JABRAKA

frkotou*
hodnocení

Jaký by byl vhodný.

buss

Musí prostě vydržet protékající proud a zahřívat. Buď vypočítat, nebo lépe experimentovat, měřit protékající proud aby topil a neodešel.
Záleží na obsahu. Vztah I U R.

jabraka*
hodnocení

0x

Já bych zvolil rezistor o příkonu 5 W.Tomu odpovídá součin proudu a napětí na příklad 5V x 1A .Pak lze vyzkoušet,na jakou teplotu se ohřeje.Těch 5W se projeví na vzestupu teploty.Pokud by teplotní gradient byl velký,lze snížit použitý odpor.Dejme tomu ze 10 Ohmů,kde začneme.V případě,že napětí baterie bude 5V a odpor 10 Ohmů,bude proud asi 0,2A.

JABRAKA

praivo*

5 V / 10 Ω = 0,5 A, nebo ne?

jabraka*

Je to ono.Ale asi to bude chtít odzkoušet.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]