Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úřední formát papíru

Od: qwop odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, mohu se zeptat zda-li je někde možno zakoupit formát papíru který se používá u úřednických dokumentů? (Například vysvědčení) Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Muhe, není to A4?

hodnocení

0x

A4 se dá samozřejmě koupit kdekoli v papírnictví či v balících např. na kopírování (prodávají i supermarkety).

kratast*

mam tuseni ze tu nekdo ceka vejprask tak bude falsovat vízo to jsem zvedav jak to dopadne pak dej vedet

§ 348 Padělání a pozměnění veřejné listiny(1) Kdo padělá veřejnou listinu nebo podstatně změní její obsah v úmyslu, aby jí bylo užito jako pravé, nebo takovou listinu užije jako pravou, kdo takovou listinu opatří sobě nebo jinému nebo ji přechovává v úmyslu, aby jí bylo užito jako pravé, nebo kdo vyrobí, nabízí, prodá, zprostředkuje nebo jinak zpřístupní, sobě nebo jinému opatří nebo přechovává nástroj, zařízení nebo jeho součást, postup, pomůcku nebo jakýkoli jiný prostředek, včetně počítačového programu, vytvořený nebo přizpůsobený k padělání nebo pozměnění veřejné listiny, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti.(2) Odnětím svobody na jeden rok až šest let bude pachatel potrestán, a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny, b) způsobí-li takovým činem značnou škodu, nebo c) získá-li takovým činem pro sebe nebo pro jiného značný prospěch.

hodnocení

0x

Formát papíru je samozřejmě A4, a je k dostání v každém papíráku, ale vy zřejmě máte na mysli tiskopis,že? Nechcete si zmanipulovat náhodou vysvědčení? Ale teď vážně. Ve specializované prodejně tiskovin, lze vše nakoupit, záleží,kde bydlíte.

hodnocení

0x

Možná, že by se dal vytvořit i vodotisk a vysvědčení by bylo k nerozeznání...

qwop
hodnocení

Vysvědčení samozřejmě padělat nehodlám... Chtěl bych se zeptat pouze na formát papíru... Ne, vysvědčení se nedělá ve formátu A4 už pár let.
iz*

Od kdy se vysvědčení netiskne na formát A4? Jinak tiskopisy vysvědčení mohou zakoupit pouze školy, každý typ školy jenom vysvědčení určené pro ni.

ladinpraha*

Vytvořit se dá skoro všechno, ale musel bys sehnat tu správnou kvalitu papíru. Nevím, na co se tiskne vysvědčení teď, ale obyčejný copypapír by asi neprošel.

qwop
hodnocení

A kolik g/m2 má takové vysvědčení nebo jiný úřední papír/tiskopis?
Bezdřevý ofsetový - 60 či 80g/m2
Polokarton ofsetový - 150 g/m2
Rarevný xerografický - 80g/m2
Karton bílý - 200g/m2
Karton lískovnicový barevný 180g/m2
Estralín plátno 240g/m2 (hrubá struktura, drahý papír)
Křída (matná či lesklá) 90 - 275g/m2

Ty jo. Co to je "jiný úřední tiskopis"?

lidus*
hodnocení

0x

Tak to netuším kam chodíte doškoly ale jiný formát než A4 neznám, sice vím, že některé školy tisknou na A4 na šířku ale stejně je to stále A4.
Vysvědčení
Slovy teoretika je to ze dvou stran popsaný a potisklý arch papíru formátu A4. (cit).
doplněno 25.01.13 21:34:

Tiskopisy vysvědčení, které odpovídají novele zákona č. 561/200/..., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) a vyhlášce č. 223/2/..., o některých dokladech o vzdělání:

(citace internet)

qwop
hodnocení

Avšak zboží je umzamčené... Nezná někdo nejaký podobný obchod kde je možná koupě?
iz*

Qwope, už jsem Vám napsala výše, že vysvědčení mohou kupovat pouze školy.

juvla*

a je to tiskovina která se musí evidovat. Každé špatně napsané vysvědčení se musí úředně zlikvidovat, nelze jen tak zničit.

johhny16*
hodnocení

0x

Zdravím,

mám dojem,že vysvědčení se stále tiskne na A4,pokud tedy se mylím(není to tak dlouho co jsem že školy)a tiskne se to i na jiné formaty,tak se dají koupit v každém papírnictví od A0 až A5,ale nedovedu jsi představit že bych měl dostat vysvědčení nebo uřední dopis na A5 nebo A0.Na A0 bych to poté musel číst asik týden v kuse než bych se dostal ke konci :D

hodnocení

0x

Je mi divné, že bych tak nějak zaostala, ale vysvědčení dosud vidím 2 x do roka. Nejprve své vlastní, pak svých dětí a nyní už svých vnoučat.

A podle mě je to stále a vždycky byl formát A4.

Nevím, zda máte na mysli některou jinou školu /pomocnou=zvláštní=praktickou/, tam jsem nikdy nechodila, takže nevím. Ale dost bych se divila, kdyby měli jiný rozměr vysvědčení. :)

A na co kupovat papír na vysvědčení. Rozměr je pouze jedno z kriterií, na vysvědčení je řada jiných znaků a ty jen tak neseženeš. Lepší, než konspirovat je se učit, ne? Než být honěn za padělání úřední listiny. A navíc budeš mít lepší pocit, že jsi to dokázal vlastní hlavou, než nějakou kopírkou apod.

Babojago, vidíš, že tazatel se tu dušuje, že vysvědčení padělat nehodlá, tak o to má asi jenom akademický zájem...;);)

V každém případě nám tu utajil pravý důvod takového zájmu. Upřímně řečeno, něco podobného by mne ani nenapadlo zkoumat.

Mimochodem, tiskopisy se tisknou hlavně na bílý bezdřevý, osmdesátigramový papír.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]