Nejste přihlášen/a.
Doporučíte mi prosím nějaký urologický čaj, který opravdu funguje? Trpím s tím už nějaký pátek a chci zkusit něco nového, co by mohlo zabrat. Děkuji J
Před prázdninami jsem podobné potíže léčila 3x denně čajem z brusinek, cca 50 kč v lékárně. Pomohl, ale po třech dnech jsem dostala horečku a bosleti. Obvoďák mi vynadal, že když jím kortikoidy, které sničí imunitu, musím ihned! při první bolesti třebas na pohotovost. Dal mi antibiotika. Doposud je to mé povídání skoro o ničem. Ale teď to je zajímavé. Když jsem antibiotika dobrala, dostala jsem zkumavku na moč s červeným uzávěrem, na bekteriologické vyšetření. A jakási mrcha, která tohle trápení zavinila, tam stále byla a díky ní by se záněty vracely neustále. Dostala jsem jiná antibiotika, 50 tablet, jednu každý den. Věřím, že už budu mít klid.
Píšu to proto, protože se zmiňujete o tom, ža se s tím trápíte nějakou chvíli. Nechejte si udělat bakteriologické vyšetření!
Suzy, vaše zkušenost je jako přes kopírák. Bakteriologické vyšetření nechává dělat obvoďák. Ten mi řekl, že takovéhle podceněné záněty vedou k zánětu ledvin. Tenkrát, vzpomněla jsem si, potíže se mi objevily v pátek, před prodlouženým víkendem a čaj jsem kupovala v sobotu v lékárně. Říkal, že jsem měla jít na pohotovost.
Babko, je to přesně tak. Přikláním se k Tvému názoru.
Mnohé z nás si myslí, že jim jen nastydl močový měchýř. Jsou to totiž velmi podobné příznaky. Mne to potkalo v dubnu poprvé v životě. Myslela jsem, že jsem nastydla na zahradě. Začalo to takovým nepříjemným svíráním při močení. Také jsem letěla do lékárny a koupila dostupné čaje. Dva druhy. A ve specielním obchodě jsem koupila brusinkový výtažek, malá sklenička za stovku. Pila jsem jako o závod a ono se to nelepšilo. Do třech dnů jsem začala močit krev a začala mne bolet ledvina. Samozřejmě to vyšlo na sobotu. Tak hurá na pohotovost do jiného města, protože tady pohotovost není žádná. Odtamtud mne zase vezli do Kolínské nemocnice a tam jsem musela zůstat na důkladná vyšetření, protože bylo podezření, že mám něco s ledvinou. Naštěstí se ukázalo, že to byla ta bakterie a zánět. Také jsem jedla antibiotika. Po třech měsících se to vrátilo a znova antibiotika. Je to přesně to, co píšeš. Já ještě nejsem úplně doléčená, mám další návštěvu v Kolíně za dva měsíce. Mně zatím tento rozbor, o kterém píšeš, nedělali, ale pokud se mi to zase vrátí, sama si o to řeknu, protože jsem si mezi tím o tom hodně přečetla a také vím, že se ten rozbor má udělat. Já nechápu, na co čekají, když to ti doktoři vědí. Mně doktor doslova řekl, že to není nachlazení, ale bakterie, které prý máme v těle všichni, ale pokud je z nějakého důvodu oslabena imunita, tak to může propuknout do toho zánětu. Já měla zlomené to koleno a osm měsíců jsem ležela. Od té doby mám všelijaké problémy, které jsem v životě neměla. Také jsem při tom ležení ještě ke všemu zhubla, což u mne nebylo žádoucí, protože mám normálně spíš pod váhu. Tím pádem jsem oslabená celkově. Já bych to tedy vůbec nepodceňovala a nesnažila se to prodlužovat nějakými čaji, které stejně nepomůžou. Mně doslova doktor řekl, že ty čaje klidně můžu pít, když jsem zdravá, ale pokud už problémy nastaly, tak nemají žádný účinek. Ani ta šťáva z brusinek. To slouží jako prevence, a ne ve všech případech. Takže já bych šla k lékaři a nečekala, až se to rozjede naplno.
Bakteriologické vyšetření jo? To se může požádat u obvodního? Já jsem třeba zkoušela přes megabrusinky z Kanady, které mě dostaly z toho nejhoršího, teď blockurinu a čaje od babek bylinářek. Bohužel EU zavedla, že bylinky nesmí míchat a tak jsem přešla a zkouším na doporučení cotea.cz/...
Na lehký zánět mám od Apotheke - urologický čaj. Tak 3x za den ten čajík, vodu a nic sladkého, jedině brusinky a je to dobrý. Kdybych se kroutila bolestí nebo by byla krev, tak je to na dr...většinou to má z toho když "zapomenu pít"
Radko, to vaše čajování zas až tak dobré není. Taky to vypadá na bakterii, která si žije a způsobuje tyhle problémy. Požádejte o bakteriologické vyšetření moči. Však to není žádný problém crbnout do zkumavky. Proč se trápit a riskovat zánet ledvin?! Ne tak kolabs ledvin.
doplněno 05.09.15 07:45:Radko, však jo. Jsou to vaše ledviny, váš močový měchýř plný nebezpečných bakterií. A to jenom proto, že jste neuměla v ordinační hodiny zajít k obvoďákovi a vytrvat u něho, než provede všechna vyšetření. Je to vaše rozhodnutí.
To vyšetření nebude potřeba, mám takový lehký zánět tak jednou do roka...v pohodě to "přepiju".
Za mlada jsem hodně trpěla na záněty moč. cest...a mám od té doby averzi na doktory . Asi dvakrát jsem musela do nemocnice v noci na pohotovost, chudák doktor spal a já si dovolila ho probudit. Ještě k tomu to byl jako na potvoru v obou případech stejný doktor. Nejdřív mě sprdnul že jsem měla jít odpoledne k obvodačce a pak mě sprdnul že jsem to mohla přepít. A to ze mě šla krev! Nakonec mě (u jiného dr.) udělali rozšíření moč. cest a od té doby mám v podstatě klid.
Mám bohaté zkušenosti, stejně jako babkazov a suzymon. Pokud vám laboratoř určí přítomnost E. coli, tak po zaléčení doporučuji trvale manosu. Je obsažena v tabletách s brusinkovým výtažkem, např. Uroval, nebo samostatně Uroval D-manosa, nebo jako Blokurima ( to už znáte).
Nedávno jsem zase měla akutní problémy. Ptala jsem se lékaře, co se stane, když doporučenou dávku manosy výrazně překročím. Zamyslel se a řekl, že nic strašného, ale že mi bude špatně. Tak se stalo. Problém odezněl a špatně mi bylo.
Čaje - občas si koupím brusinkový, občas různé čistící. Čaje samy ale moc neléčí, vlastně je celkem jedno, co se pije, ale pít se musí hodně. Sama piju většinou čistou vodu a občas pivo. Mám pocit, (asi opravdu jen pocit), že mi pivo dělá dobře. Ale i ten pocit je bezva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.