Nejste přihlášen/a.
Objem alkoholu v kořalce. Koupil jsem lahev fernetu stock a koukám, jen 38% obj. A ve vedlejším regálu becherovka i rum to samé. Ale cena pořád stejná. Kdy a proč se to snížilo? Nebo je to jako u tatranek?- Nová a lepší chuť za stejnou cenu, ale už jen 47gramů.
Ano je to jednoduše vyjádřeno - ojebávání zákazníka výrobcem a potažmo státem, proto i takový odpor proti alkoholu v prášku / drinkúm /, alkohol / příp.tabák / jako komodita kontrolováná 100% státem - monopol. Byl by stát ochuzen o těžké prachy z těchto komodit a nebylo by už toho moc na rozhazování - proto je vždy ůsměvné když pomatení politici nebo vládnoucí sqvadra mluví o omezení kouření či pití alkoholu je to prachsprostá lež jako věž...nebo že by křištálová pravda?
Co se týká fernetu, tak o tom píšou tady
Na historických etiketách zjistíte, že rum od různých výrobců měl i v minulosti různý obsah alkoholu, 40, 38, 37.5 i 33%, a pokud vím, tak Becherovka měla 38% vždycky.
Dobrý den, radujte se, že cena zůstala stejná, ale hlava se kroutí již méně. Zdravím!
P.S. Výrobce mohl také zdražit, když musel investovat do tisku nových etiket .
je to kvůli danění,od 40% se daní jinak...proto všici šli pod 40,co dřív bejvalo,je to už aspoň 20let...
doplněno 03.09.15 10:32:něco jsem k tomu našel: Výrobci snižují o/... ale fakt už je to hóóódně dlouho,alespoň u tuzemáku z Hradce...
hm, to je novinka. Zatím se vždycky danilo stejně dle množství alkoholu, je jen jedna sazba a platí se za 100% alkohol tj 285kč/litr 100%. Samozřejmě ve 40% alkoholu resp 38% či 30% je ho méně a méně se odvede státu...
Jiné sazby jsou jen i šumivých vín, piva, vína atd. Za tiché víno se neplatí nic.
Není to novinka. Nic se nezměnilo, platí se pořád poměrná část ze 100 % dle skutečného obsahu alkoholu. Finta je v tom, že vzhledem ke zlodějské dani se každé procento dolů při stejné prodejní ceně podstatně projeví v zisku. Ale neprojeví se v chuti - rozdíl 38 vs 40 % nepoznáte.
JJ Kovis-jen malá poznámka.sběrem v práci jsem si vidělal asi stováka navíc,tak jsem rozhodl,že pro 5 lidí nemá smysl dělit a koupil jsem rum v Lidlu,doma přelil do origoláhve s plachetničkou-od FrukoSchulz.Kolik lidí si myslíte že poznalo ,že si nedali Hradecký ale kdoví jaký rum?Ani jeden!Jeden dokonce pochválil ,že jsem udělal dobře koupí místního rumu a ne Lídlovského.
Máme taky na benzínce,heč!(viz foto)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.