Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objem alkoholu v kořalce

Od: dusger* odpovědí: 15 změna:

Objem alkoholu v kořalce. Koupil jsem lahev fernetu stock a koukám, jen 38% obj. A ve vedlejším regálu becherovka i rum to samé. Ale cena pořád stejná. Kdy a proč se to snížilo? Nebo je to jako u tatranek?- Nová a lepší chuť za stejnou cenu, ale už jen 47gramů.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruno*
hodnocení

0x

Obsah alkoholu se všeobecně snižuje, jedině valašská slivovica drží svých 53 +-. Snižování obsahu alkoholu bez snížení ceny je tedy státem podporovaný podvod. Tedy je to jako u tatranek. Horší nová chuť a za horší cenu. Alkohol je v tom pití nejdražší, takže snižujeme...

ju*
hodnocení

0x

Ano je to jednoduše vyjádřeno - ojebávání zákazníka výrobcem a potažmo státem, proto i takový odpor proti alkoholu v prášku / drinkúm /, alkohol / příp.tabák / jako komodita kontrolováná 100% státem - monopol. Byl by stát ochuzen o těžké prachy z těchto komodit a nebylo by už toho moc na rozhazování - proto je vždy ůsměvné když pomatení politici nebo vládnoucí sqvadra mluví o omezení kouření či pití alkoholu je to prachsprostá lež jako věž...nebo že by křištálová pravda?

hodnocení

0x

Co se týká fernetu, tak o tom píšou tady

Na historických etiketách zjistíte, že rum od různých výrobců měl i v minulosti různý obsah alkoholu, 40, 38, 37.5 i 33%, a pokud vím, tak Becherovka měla 38% vždycky.

jj, Becherovka má 38% obj odjakživa :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, radujte se, že cena zůstala stejná, ale hlava se kroutí již méně. Zdravím!

P.S. Výrobce mohl také zdražit, když musel investovat do tisku nových etiket .

mcmerkurion*
hodnocení

0x

je to kvůli danění,od 40% se daní jinak...proto všici šli pod 40,co dřív bejvalo,je to už aspoň 20let...

doplněno 03.09.15 10:32:

něco jsem k tomu našel: Výrobci snižují o/... ale fakt už je to hóóódně dlouho,alespoň u tuzemáku z Hradce...

hm, to je novinka. Zatím se vždycky danilo stejně dle množství alkoholu, je jen jedna sazba a platí se za 100% alkohol tj 285kč/litr 100%. Samozřejmě ve 40% alkoholu resp 38% či 30% je ho méně a méně se odvede státu...

Jiné sazby jsou jen i šumivých vín, piva, vína atd. Za tiché víno se neplatí nic.

Není to novinka. Nic se nezměnilo, platí se pořád poměrná část ze 100 % dle skutečného obsahu alkoholu. Finta je v tom, že vzhledem ke zlodějské dani se každé procento dolů při stejné prodejní ceně podstatně projeví v zisku. Ale neprojeví se v chuti - rozdíl 38 vs 40 % nepoznáte.

JJ Kovis-*palec*jen malá poznámka.sběrem v práci jsem si vidělal asi stováka navíc,tak jsem rozhodl,že pro 5 lidí nemá smysl dělit a koupil jsem rum v Lidlu,doma přelil do origoláhve s plachetničkou-od FrukoSchulz.Kolik lidí si myslíte že poznalo ,že si nedali Hradecký ale kdoví jaký rum?Ani jeden!Jeden dokonce pochválil ,že jsem udělal dobře koupí místního rumu a ne Lídlovského.

Máme taky na benzínce,heč!(viz foto)

Objem alkoholu v kořalce

radd
hodnocení

0x

Všimněte si třeba, že když je fernet citrus v akci, tak místo 30 %, má jen 28 %.

buss

jakésik patlaniny..., do huby bych to nedal.

majsterjoe*

Má 27 % a má ho vždy bez vyjímky.

Fernet klasický má 38

doplněno 03.09.15 21:32:

Tak to jsem z toho opravdu mimo... Musím se ptat oficialnich mist.

No tady píšou něco jiného. Mají tam verze citrusu 30% i 27%.

jabraka*
hodnocení

0x

V době metanolové prohibice se bez omezení mohl prodávat jen alkohol,s obsahem méně jako 38 % Někteří výrobci obsah snížili a zůstali u toho

JABRAKA

Méně jak 20%, ten se totiž ani nekolkoval...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]