Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Budeme kopat základy na RD, a tchán nám poradil, že máme do spod základu k venkovní straně dát odvodňovací žlutou rouru, aby voda co se dostane k základu odtekla pryč od základu...
Jaký máte na to názor?
Děkuji
Dobrý den, souhlasím s tchánem, jen bych tu trubku umístil pod úroveň základů, do makadamového lože a obsypat kamenem až po úroveň terénu.
Voda jak bude stékat k základům, proteče kamením(bude si hledat nejvhodnější cestu)steče až dolů pod základ a tam bude svedena vyspádovanou trubkou pryč od základů a domek bude v suchu.
Vím to z vlastní zkušenosti, jen jsem dům nestavěl, ale koupil starší a sklepy byly mokré a když jsem to obkopal, položil trubku a zasypal kamením-je klid a sucho.
Takto to máte př ivýstavbě jednoduhší a těch pár korun co dáte za trubku a kámen se Vám vyplatí.
A co jste napsal Vy, vždyť je to to samé co jsem psal já.Možná jste to špatně pochopil,Já to mám vyzkoušeno a pomáhá to.
Trubku bych dolů klidně dal, ale rozhodně bych ji nezasypával štěrkem. Pak všechna povrchová vody bude stékat dolů k základu a proč si dobrovolně zalévat základy při každým dešti. Vodu dostat už na povrchu co nejdřív pryč od baráku a nepouštět ji do základů.
Pokud ji neobsypete štěrkem,ale hlínou, ucpou se vám časem ty otvory,kterými má do trubky vtékat voda.Proto až pod základ, do makadamu, vyspádovat a obsypat drtí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.