Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem zlodějka?

Od: ropka odpovědí: 3 změna:
Dobrý večer, mám dotaz ohledně toho jestli jsem nebo nejsem zlodějka. Když jsem byla malá (3 roky - 5 let) tak jsem ukradla žvýkačky, čokoládovou tyčinku a asi 30 buřtu. V té době jsem nevěděla že to kradu. Prostě když mi to máma nechtěla koupit tak jsem to vzala. Ani jsem to neschovávala... Normálně mi to prošlo i stěma buřtama, který jsem normálně nesla v ruce. Potom co jsem ukradla ty buřty tak mě máma poučila že je to špatná věc atd... Asi v 1-2 třídě jsem ještě nedostávala kapesné, už jsem věděla že kradení je špatné ale přišlo mi normální vzít mámě z peněženky třeba 5kč, brala jsem to jako že to jsou peníze celé rodiny a že si tam občas mužu něco vzít. Nikdy jsem si nevzala hodně věděla jsem že máma ty peníze potřebuje na nákup atd... Jednou mě máma načapala jak jí beru něco z peněženky tak se mě zeptala, co dělám a já jí normálně odpověděla že si beru peníze že si chci zítra koupit pendrek. Poté jsem měla další přednášku a začala mi máma dávat kapesné. Poté dlouho nic nebylo ale je to rok co jsem dvakrát křadla, myslím že to byla kosmetika. Brala jsem to jako adrenalin, kamarádka mě k tomu navedla. Stydím se ted za to. Věřím v karmu a vážně se mi to vrátilo. Nyní bych neukradla ani žvýkačku. Jsem zlodějka nebo to je minulost?
Předem děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Jsem zlodějka je čas přítomný - píšete, že vás kradení přešlo, takže nyní nejste, ale byla jste zlodějkou, to vám nikdo neodpáře. Čas nejde vrátit.

hm*
hodnocení

0x

Ty buřty, to krádež nebyla, to byla neznalost malého dítěte.

Peníze doma, to už jsi věděla, že se nemá, to už správné nebylo. Jak moc sis uvědomovala, že vůbec nejsou pro tebe, těžko posoudit.

Kosmetika, to už jednoznačně krádeže byly.

iz*
hodnocení

0x

Podle mne ano,

možná to máte někde "zakódováno",

měla byste si na to dávat pozor.

Zajímalo by mne, který dospělý nechává malé děti krást v obchodě,

tříleté až pětileté děti nechodí nakupovat samy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]