Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se dá dělat s přítelem, co se stal komárem

Od: bruno* odpovědí: 20 změna:

Ahoj všem. S mým přítelem se známe od gymplu, ještě v hlubokém totáči. Byl celkem normální, hodně jsme se podporovali a zažili jsme spolu šílené události, co se snad nedají ani popsat. Pak se z něho stal přesvědčený komunista a mám pocit, že mě odmítá, protože jsem demokrat. Chápu, že každý z nás je nějak šáhlý, no a co? Tak teď nevím, jestli ho mám poslat do pr...aby se dobrovolně sám historicky znemožnil. Nebo co s ním?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Totéž, co dříve.

Jen bych se vyhnula hovorům o politice.

doplněno 19.09.15 23:57:

Jak si tak čtu další odpovědi, tak tu svou radši upřesním.

Přátele si nevybírám podle jejich politického smýšlení ani podle náboženského vyznání.

Pokud něco z uvedeného změní, pořád jim zůstanou ty vlastnosti, pro něž si jich vážím.

S přáteli nebývá problém se dohodnout na eliminaci problematických témat.

Kvůli změně jejich smýšlení či vyznání podle mne nemusí přátelství skončit...

buss
hodnocení

0x

Třeba se bude jednou hodit.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- počkejte - ještě nevíte, jak to všechno dopadne ! - jak píše "buss"- může se to hodit, protože svět se pořád "mele"kolem dokola.. Ostatně se ani nedivím, že přítel dospěl v dnešní době k tomu "komunismu".

doplněno 19.09.15 10:29:

bene -

- nic proti tomu, jenom je zajímavé, že po 25 letech budování kapitalismu je naše země stále považována za natolik zaostalou, že ani ti uprchlíci k nám nechtějí !

doplněno 19.09.15 10:33:

novinky.cz/...

lubrikant*

Ovšem tenhle svět - jak říkáte, culdo - se bude mlét pořád dokola, pokud se budou lidem hodit ty staré časy, jak zmiňujete :) Je špatné pořád lézt do prdelky :(

culdabulda1*

lubrikante - jakoby jste neznal lidi !

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, no, jak se říká: "Kdo nebyl ve dvaceti komunistou, nemá srdce. A kdo je komunistou ještě ve třiceti, nemá rozum." Předpokládám, že Váš kamarád je už starší třiceti let - tak vlastně víte, v čem je problém. Zdravím!

doplněno 19.09.15 10:37:

culdabulda1 - země je OK, ale myšlení některých lidí je zaostalé (nebo jen nostalgické=?). No, a také paměť nás opouští nebo ji nechceme moc obtěžovat .

doplněno 19.09.15 10:48:

culdabulda1 - ale, vzdychalo se vždy (třeba po první republice). Lidé si chtějí pamatovat jen to dobré a zapomínají na ostatní a špatné. Politici jsou od toho, aby slibovali - volič má mít rozum a uvažovat reálně. Zřejmě bude nutné vyměnit voliče .

doplněno 19.09.15 10:55:

culdabulda1 - ano, to je docela možné. Ale, třeba budou chytřejší a pohrdnou předvolebním gulášem nebo koblihou. Politici budou muset změnit kuchařku (smajík).

culdabulda1*

bene -

věřte tomu, že kdyby politici naší země od r. 89 splnili naše očekávání a své sliby - nikdo by po starých časech ani "nevzdechl" ! - takhle se ty "staré časy" naopak glorifikují ! - bohužel

doplněno 19.09.15 10:51:

bene -

možná, že výměna voličů právě nastává ...

"...možná, že výměna voličů právě nastává ..."

Skoro to ta vypadá, jen nevím, jestli a kam si zrovna těmihle voliči pomůžeme :(

lubrikant*

Žádnými voliči si nepomůžeme, neboť volič nemá sebemenší tušení, že jeho volba je stejná ve všech směrech :(

lidus*
hodnocení

0x

Přestaňte myslet po staru, komunista včera není komunista dnes. Vidíte jen ty chyby těch starých partajníků, mezi řadovci byli i tehdy slušní lidé. Přátele mám napříč politickým spektrem a nikomu a ničemu to nevadí, stejně máme většinou stejný názor a je úplně jedno jestli pravičák nebo levičák.

hm*
hodnocení

0x

Přesně, jak píše @ivzez: bavte se spolu o čemkoliv a dělejte cokoliv, jen se vyhýbejte politickým tématům. Koneckonců na gymplu jste politiku asi taky moc neřešili. Oba o sobě víte, že ten druhý má na politiku názor jiný (samozřejmě špatný :) ), ale jestli jste opravdu přátelé a chcete jimi zůstat, budete každý toho druhého tolerovat a prostě toto neřešit a nerýpat se v tom.

hodnocení

0x
DEMOKRAT by podle mne měl mít jasno.
Znaky demokracie:
- záruka uznávání základních lidských práv
-pluralita - možnost výběru mezi konkrétními politickými subjekty
A nepokládat vůbec takovou otázku. Asi to někde v tom pojímání demokracie skřípe.

hodnocení

0x

Kdyby se stal přesvědčeným neonacistou, zůstal by vaším přítelem, nebo byste se za takového přítele styděl?

A pokud přestane být vaším přítelem, pořát může zůstat dobrým známým, s korektními, i když ne zcela přátelskými vztahy.

culdabulda1*
hodnocení

0x

takový případ znám ze svého okolí :

- "přátelíte" se ještě s "prdelkovými"? - NE - oni nemají rádi Havla a vůbec mají jiné názory ... - tak už nemůžou být naši kamarádi "!

- takže asi takhle se to taky může dělat - ("tak je to správne, tak to má byť " !)

hodnocení

0x

A vaše názory se v něčem liší?

bruno*
hodnocení

Děkuji všem za příspěvky, i když většinou nebyly tématu (otázce). Naštěstí hned ten první k tématu byl, a byl rozumný. Jen aby byl rozumný i můj přítel...

hodnocení

0x
Přemýšlím, jak by asi zněly v této demokratické společnosti odpovědi při otázce:
S mým přítelem se známe od gymplu, ještě v hlubokém totáči. Byl celkem normální, hodně jsme se podporovali a zažili jsme spolu šílené události, co se snad nedají ani popsat. Pak se z něho stal přesvědčený demokrat a mám pocit, že mě odmítá, protože jsem komunista. Chápu, že každý z nás je nějak šáhlý, no a co? Tak teď nevím...
procislam

Je fascinujici, jake ideologie dokazali vymyslet, aby mohli stavet lidi proti sobe, ze? Slecna/pani s pritelem nema zadny problem, maji spokojeny vztah, ale ted jim hrozi rozchod jenom proto, ze kazdy sympatizuje k jine nalepce.

Take jsem byl kdysi "demokrat". Taky jsem byl vasnivy fanousek nekolika hudebnich kapel. Nastesti jsem z toho vyrostl.

honda*
hodnocení

0x

Ahoj Bruno-já bych to bral,jako světonázor-dle mne blbý-velmi.Nic-méně,pokud je nepraktikující-snad ti Gulak nehrozí.Jestli to myslí vážně-já bych-ruce od něj pryč.Snílek-vůl-ale nebezpečný.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- já bych věděla - ale zase by mne smázli !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]