Nejste přihlášen/a.
Prosím moje rodiče si koupily restauraci a chtějí abych jim dala nápad na název k tomu restaurantu je ještě ubytovna co myslíte jak by jsme jí měly pojmenovat takhle vypadá (zatím):
Ten stávající název mi přijde hodně vlezlý. To bych dal klidně na hospodu pro přechodnou dobu velký plátěný bilboard s názvem Hospoda nebo Zájezdní hospoda a staral bych se o funkčnost a jistý styl a nový název bych rozhodně neuspěchal. Zajimavé, nápadně a třeba i recesní jméno je jistý předpoklad úspěchu. Je to stejné jako s názvem nějakého eshopu, nebo třeba internetové domény. Hodně často křečovitě a unáhleně vymyšlené jméno může působit i trochu komicky. Jde také o to, že ke jménu by melo být i nějaké logo.
Rozhodně bych se vyhýbal nějakém anglickém trendy in názvu. Dost se zajimám o reklamu a o to proč některé firmy fungují a proč některé ne. Je to i v těchto věcech. Znám hospody kam jsou lidé přilákání právě názvem. Beru ale jako samozřejmost, že následné služby musí fungovat tak, aby se zákazník vracel. Jinák to ostatně nemá ani cenu rozjíždět.
Dnes jsem šel kolem hospody a velmi se mi líbil její název "U tří opic"
Nechal bych si namalovat štít se třemi opicemi a k tomu logo.
t2.gstatic.com/...
Podle mého názoru zase tak moc nejde jak se bude jmenovat, ale jak se bude prezentovat. Nynější look je strašnej, skoro bych se tam bál jít na jídlo. Chtělo by to nějak trošku zkultivovat a jakoby vyčistit.
Někdy se hodí název, který má souvislost s nějakým významným nebo známým místem v okolí, například U splavu, U velkého dubu atd..
Název by měl obsahovat i ubytování, aby pak někde nevisela extra cedule na ubytování. Zvolila bych klasiku - Zájezdní hostinec u něčeho, co je v okolí známé.
Anebo ještě lépe Zájezdí hostinec Mělník (název obce či města). Budete lépe viditelni na internetu a klienti budou vědět, že u vás mohou přenocovat a i se najíst.
Dobrý den, pokud bude restaurace a ubytovna provozována na úrovni, tak bych se asi nebál uvést v názvu jméno majitele. Myslím, že to působí vždy lépe, než bezobsažný název. Můj návrh je tedy jméno (např. Novák) - U Nováků - restaurace a ubytovna. Případně jen U Nováků a na další ceduli Restaurace a ubytovna nebo Restaurace s ubytovnou. Zdravím!
Restaurace by měla mít nějaký příjemný a výstižný název. Buď podle jména majitelů (jak padlo - U Nováků) nebo podle záchytného bodu (když je naproti např. kostel sv. Jakuba, tak U Svatého Jakuba - restaurace a ubytovna).
Rádoby vznešeným a cizím názvům se raději vyhněte, nic neznamenají a návštěvníkům nic neřeknou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.