Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V roce 2030 budeme bydlet

Od: 72mona3* odpovědí: 22 změna:
Právě jsem zjistila, že v roce 2030 už bude osídlen Mars. Tak by mne zajímalo, šli by jste do toho, nebo tam někoho poslali? Ano, další hloupá otázka ;) Mona

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanesz*
hodnocení

0x

Já bych si to strašně rád vyzkoušel. Opravdu by mě zajímalo jaké to tam je. Prostředí, atomosféra, povrch apod. Ale vzhledem k tomu, že cesta je jednosměrná, tak to nechám jiným :) Ale jako zkušenost na měsíc nebo 2 by to bylo ideální.

Nejlepší asi je si na to zajít do kina :D

pepa*

Atmosféra je tvořena převážně z oxidu uhličitého (95,32 %), dále obsahuje: dusík (2,7 %), argon (1,6 %), kyslík (0,13 %), oxid uhelnatý (0,07 %) a vodní páry (0,03 %;[3] vznikající sublimací z polárních čepiček). Mezi ostatní plyny vyskytující se v atmosféře se pak ještě řadí neon, krypton, xenon, ozón a metan (který je možným indikátorem života na Marsu, jelikož podléhá rychlému rozpadu a musí tedy existovat nějaký zdroj, který plyn v atmosféře doplňuje – možný život či sopečná aktivita[4]). Jelikož je možné na povrchu planety pozorovat množství sopek, předpokládá se, že část atmosféry vznikla jako důsledek uvolňování sopečných plynů do ní.

lidus*
hodnocení

0x

Nešla ale poslala tam s radostí, spoustu lidí. Myslím, že to pravda hned tak nebude, 2030 je velmi brzy.

hodnocení

0x

Bude obrovským úspěchem lidstva, pokud v roce 2030 bude osídlena Země.

borax*
10.10.15 09:24

*palec*

72mona3*
hodnocení

@ra252 - osídlení je označení pro urbanisticko-sociální jednotku libovolné velikosti, která je vlastní určité geografické oblasti. Vzniká obvykle migrací jednotlivců či celých skupin do dříve neobydlených oblastí, většinou z ekonomicko-sociálních důvodů (nové přírodní zdroje, ozbrojený konflikt atd.), ale může k němu dojít i z jiných příčin (např. neschopnosti rozvíjet se na stávajícím území z nejrůznějších důvodů až po důvody nepragmatické, např. náboženské). Rozvojové stupně osídlení zahrnují osadu, vesnici, město a velkoměsto a liší se navzájem možnostmi i potřebami, které nabízí svým obyvatelům. Osídlení může zahrnovat i jiná nebeská tělesa než Zemi – například o osídlení Měsíce či teraformaci Marsu se píší nejenom autoři sci-fi, ale např. NASA, ESA a jiní o něm reálně diskutují... Takže to vidím tak, že Země jako vesmírné těleso již osídlena je. Zaplněna ještě zcela není.
ria*

"ještě" :) to je fakt..

Já bych na obydlování spyš typovala Venuši.. Ale neměla bych chuť, ani ambice zkoušet se dostat do vesmíru.. neláká mě to.. :)

doplněno 10.10.15 10:15:

spyš.. - spíš.. :) pardon..

Možná se podívat, vysloveně jako turista, a zase zpátky.. ale být tam někde s pocitem, že už se nevrátím, neuvidím nikoho známého... To ani nápad.. Prý se do užšího kola "případného letu" na Mars dostala i nějaká češka.. :)..

72mona3*
hodnocení

@ria - mě by to docela lákalo, ale představa, že bych byla někde odříznuta a závislá pouze na dodávkách, nikoliv na zdrojích...děkuju, nechci. Ale ta panoramata...
krasula

Pro ra252 :Jak úspěchem? Že bude komplet osídlena Zeměkoule? Já tohle vidím jako ekologickou katastrofu.

Úspěchem bude, pokud na Zemi ještě někdo přežije.

mot
hodnocení

0x
napada me plno lidi, ktere bych tam poslal… obzvlast pokud by jeste nebyl osidlen :)

kangaroo*
hodnocení

0x

Ještě ani nebyli na Měsící a už plánují blbosti :-D Nebo snad někdo věří tomu pokusu s 386 servery hned na první pokus :-D:-D:-D

doplněno 09.10.15 22:50:

Nebo jsem ještě neviděl NASA, že by přistál raketoplán na Zemi a bez technického zásahu znovu do týdne odletěl zpět do vesmíru a vše proběhlo na 1* :-D

72mona3*
hodnocení

To co bylo dříve fikcí, stává se realitou.:) Už jenom jestli jste viděli původní Total recall (snad to píšu správně), i to bylo zajímavé za tou omáčkou o mutantech. Ale podle mě, než se něco takového uskuteční, uplyne mnohem více let, než jen patnáct. Ten, kdo tam poletí, nebude obyčejný člověk. Budou to odborníci. Technici. Vědci. A pak... *nevi* Nejspíš ten, co se nebude chtít vrátit. Proč jsem toto téma vlastně nakousla? Protože jsme to probírali doma a při otázce, koho tam poslat, jedna osoba prohlásila, že ví koho. A že by si (tamti oni) měli sakra rozmyslet, jestli si rozeberou konstrukci či topení a odnesou to do sběru. V ten moment to bylo vtipné. Teď nevím... ;)

hodnocení

0x

Já si myslím, že to lidstvo nestihne. Lidé ničí zemi neuvěřitelnými způsoby. Například: extra.cz/...

doplněno 10.10.15 11:17:

Viděl někdo klimatizovaný stan? A v takovém množství?

vejcenatvrdo
hodnocení

0x

1/ Nebude. 2/ Nešel. 3/ Söröse, jednosměrně. *cteni*

hodnocení

0x

Za 15 let to určitě nebude. A i kdyby, co bych tam dělal? Mám rád stromy, louky, kytičky, potoky... Prostě naší, středoevropskou přírodu. Koukat oknem někde v pustině z jakéhosi vzduchotěsného kontejneru na krajinu, kde není vůbec nic... To bych se asi brzo zbláznil. Tenhle zážitek rád přenechám jiným.

No a dovolená na Marsu? Možná. 2 až 3 dny bych to možná vydržel.

72mona3*
hodnocení

@magdon - No 2 až 3 dny...plus pár desítek, spíš stovek dalších, které byste strávil na cestě :)

hodnocení

0x

Moc tomu nevěřím. Spíš je větší pravděpodobnost, že za tu dobu osídlíme Lunu než Mars. Na marsu není nic víc než sůl a voda. A slaná voda se nedá pít.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Urcite to nebude do roku 2050.A pro mě za mě, proč ne. Zničíme si planetu Zemi, tak proč neničit platetu jinou.

A komu vlastně bude taková planeta patřit? Američanům? Nebo číňanům?

Já myslím že jako první na osídlení jiné planety budou připraveni někteří z vůdců naší planety, kdy už zde bude hrozit vyhlazení lidí. Prostě začnou novou etapu nového světa. Ale protože je člověk nepoučitelný, zničí si i ten další.

slon
hodnocení

0x

Než uvidíte film v kině, přečtením si rozhodnutí usnadníte.;)

databazeknih.cz/...

repkin*
hodnocení

0x
Říkají to už minimálně 20 let a za tu dobu bych řekl, že žádný pokrok v osídlovánì nezaznamenali. Možná 2100, podle toho jestli Kim ir blb zaútočí na USA a bude pořádná válka a dìky tomu přijdou na něco nového. Jestli to vůbec někdo přežije. Já bych do toho nešel, musela by to být planeta s přírodou a zvéří jako na zemi ... klidně i s minimem lidí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]