Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej domény

Od: panxx odpovědí: 5 změna:

Zdravím.

Mám vyhlídnutou jednu pasivní doménu (někdo si ji jen pronajal, ale žádnou stránku na ní nevytvořil - po zadání jména do vyhledávače se zobrazí jen reklama společnosti provozující hosting) na které bych chtěl udělat eshop. Jméno má na eshop opravdu dobré, lehce zapamatovatelné a originální. S majitelem domény možná uskutečním převzetí domény za peněžní úhradu, nicméně potřebuji vědět, kolik se orientačně nabízí za doménu bez funkční stránky, abych mu nenabídl směšně málo nebo naopak zbytečně moc. Ještě jsem ho nekontaktoval.

Našel jsem si na internetu, že domény lze koupit (převzít) i za statisíce, ale to jsou domény, které mají již rozběhlou stránku i s rozjetým eshopem - někdo musel stránku vytvořit a investovat do ní. Majitel této domény však platí jen měsíční (roční) poplatek za hosting a žádná stránka neexistuje.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

cena domény rozhodně nezávisí na tom jestli je na ní nějaký obsah nebo ne, ale na tom jak moc je název zajímavý z obchodního hlediska

kubaa
hodnocení

Řekl bych že z obchodního hlediska velmi zajímavý - ale jen pro ČR. S koncovkou .com taková stránka již existuje.

Ale jinak podlě mě určitě záleží na tom, jestli má obsah. Je rozdíl, jestli budu kupovat doménu bez obsahu nebo doménu s již rozjetým obchodem (a tím i tedy zákazníky), do které majitel musel investovat víc než jen za placení hostingu.

iz*

Máte pravdu, obsah může být důležitý, obzvláště v případě nekvalitního obsahu, který by cenu jinak zajímavé domény mohl výrazně snížit. Pokud však doména žádný obsah nemá, záleží jen na Vás, kolik jste ochoten za ni zaplatit, a na majiteli domény, za kolik bude ochoten ji prodat. Jinak obsah stávající domény podle mne není až tak rozhodující (s výjimkou špatného), bude záležet na Vás, jaký obsah vytvoříte.

Prodej/koupě rozjetého obchodu je něco jiného než prodej/koupě domény.

V prvním případě byste kupoval rozjetou fungující firmu s určitým obratem,

v případě domény kupujete "jenom" název.

stonek*
hodnocení

0x

Když nenaznačíte nemůžeme ani spekulovat žádnou částku, jen tak pro zajímavost, jednu doménu která odpovídá Vašemu popisu mám. Byla by to náhoda, ale... je .cz a má 10 písmen (písmeno ch beru jeko c a h) sedí to? :D

junek
hodnocení

0x

před měsícem jsem prodal jednu domenu za 350euro. Měla připonu *.com

myslím, že by jste měl nabídnout max. 3-5 tis... Je to spíše vyšší nabídka.Domen se prodává spoustu..

Jde o tom, jestli vám ji majitel vubec prodá...Mám spoustu domen, které chci prodávat až za mnoho let..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]