Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jméno pro fenku na D

Od: koma odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda byste mi nepomohli vymyslet jméno pro fenku na písmeno D. Nechci, aby se při vyslování jejího jména vyslovovalo písmeno R, jelikož máme doma malé dítko a nechci, aby jméno komolilo. Zatím mě napadla jména jako Daisy, Dixie, atd. Mám ráda jména, která něco znamenají,ale bohužel takové mě nenapadá.. Budu ráda za každý nápad. Děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Dita, Diana Dafné

krkovicka*
hodnocení

0x
Dorka-Dorotka,Dara,Deniska,Didi,Dafne,Dana.
doplněno 24.01.13 21:52: Jak píše Hop.Je to důležité pro poslušnost a výchovu mít ve jmeně sykavky,R. A to Vaše dítko to bude aspoň nutit vyslovovat správně R.Je to úplně jedno najde si způsob komunikace :)
hop®

Krkovičko, BEZ "R"... ;)

hop®
hodnocení

0x

"R" je jedno z písmen, které má ve jméně pejska svůj význam, téměř stejně funguje hláska "S". Proto Váš nápad je ideální, ještě jsem si vzpomněl na Desynu, ale tři slabiky při volání je zbytečně moc.

hodnocení

0x

Klasické jméno je Dášenka,

jakoola*
24.01.13 22:52
hodnocení

0x

Doby

jerrysek*
hodnocení

0x
Mě napadá Duffy a Dessy :)

hodnocení

0x

Jaká je to rasa? ;)

myse*

Máme Dixie...

sousedi Desnu

kopy*
hodnocení

Bude to Airdale-teriérka. :)

hodnocení

0x

Donna (znamená to "dáma, lady"), Denie...

doplněno 25.01.13 19:06:

Daenerys, zkráceně Dany.

lidus*
hodnocení

0x

Dcera má kocoura Indiana Jones podle PP, říkají mu Indý ovšem pro nyní už tříletou vnučku je to od prvního dne co kotě donesli ČIČINKA a když na něj tímto jménem zavolá tak okamžitě přiběhne. Vy budete pracně vymýšlet jméno a dítě si mu bude říkat jak uzná za vhodné. Náš jezevčík byl DENNY podle PP a myslím, že se to hodí i pro fenku.

robert35
hodnocení

0x

dopsy ,bagsy,tinka

hodnocení

0x

Dendy, Donna, Dina, Diana...

doplněno 25.01.13 19:04:

kdyby tam mohlo být R, tak by se mi líbila Dorka...

koma
hodnocení

Všem děkuju za nápady. Ale ještě se asi budu dlouho rozmýšlet, než si z velkého množství jmen vyberu to pravé...:)

Před několika léty byli erdelové dost často chovaným plemenem. A boxeři a knírači taky. Teď už člověk erdela nepotká. Jsou to krásní, elegantní psi, vzbuzující respekt. Jen nevím, jak vypadají s ocasem :D Znala jsem jednu Erdelku, jmenovala se Amálka. To spojení velkého psa a jemného jména víly, to bylo kouzlo! A pak taky maličkého jorka, který chodil v maskáčovém oblečku a jmenoval se Rambo. A čivavu Barbínku. Když jí hubují, říkají ji Barčo! Na patře máme čivavku Ejminku. Já mám jorkinku Dorotku a když ji hubuji, říkám ji "ty holko škaredá" ;) Klidně er ve jménu použijte. Malé dítě bude mít motivaci se je co nejrychleji naučit. :)

hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]