Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Centrální vysavač

Od: kravsko* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

S manželkou se chystáme stavět rodinný domek. Přemýšlíme nad centrálním vysavačem. Jaký máte na centrální vysavač názor, popř. jakého výrobce doporučíte?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

U centralu jsou 2 rozdilne veci. 1 - systempotrubi a 2 - vzsavaci jednotka. kazde muze byt od jineho vyrobce. Kdyz si natahate trubky sami, stoji vas to pak jenom material. celkove ten vysavac zvysuje komfort bydleni - treba siroky nasavaci orvor v predsini, kam jenom zametete smeti a on ho vysaje. Nekomu jinemo zase vadi ze musi tahat hadici a pripadny prach a roztoci v trubkach. Muj nazor je ten, ze jestli mate tech 10-20 000 navic, trubky si natahejte a jestli pripojite k tomu centralni jednotku nebo si poridite nejaky automaticky vysavac (robota) je jenom na vas.

nox®
hodnocení

0x

Popravdě, nikdy jsem se o centrální vysavač moc nezajímal, ale považuji to za zbytečnost. Jediné, co by se mě líbilo je nějaký ten otvor na vysátí nepořádku například u kuchyňské linky. hadici člověk stejně musí tahat a co jsem slyšel, normální vysavač na čištění centrálního vysavače je také potřeba. A to nepočítám, že zřízení nebude také zrovna zadarmo.

hodnocení

0x

Centrální vysavač je super věc. Největší jeho předností je že nedělá hluk v obytných místnostech a nevíří prach.

Už jen kvůli tomu hluku má cenu ho instalovat.

Rozvody stojí minimum a jednotku také nemusíte kupovat nějakou super extra drahou.

Klidně tam postačí připojit normální průmyslový vysavač a za pár korun máte hodně muziky.

Navíc průmyslový vysavač se nezalekne vody ani hrubých stavebních nečistot.

.

paw® porovnávat výkon centrálních vysavačů s robotem je úsměvné :) obojí je na zcela jinou práci

nox® proč by měl být potřeba normální vysavač na čistění centrálního? je to nesmysl

paw*
@requied Ja neporovnavam jejich vykony, ale v dusledku jde o cistou podlahu. Kdo ma central, bude chvalit central, kdo ma robota, bude pro nej. Roboti musi jezdit kazdy den a musi byt k tomj uzpusobene trochu bydleni. Central je vykonove uplne jinde.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Když jsem měl rozkopanej barák, taky jsem si rozvedl ty základní trubkový rozvody. Vyšlo mě to na 4 vývody a na hadici o 9 metrech. Je to dovedený i do soklu pod skříňkou v kuchyni. Ten rozvod musí mít správný pneumatický návaznosti. Jinak se ten nasávaný binec může někde hromadit a ucpávat systém. Ke každému vývodu se přidává káblík pro ovládání motorové jednotky. Co vývod, to samostatný spínač. Výrobců je spousta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]