Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní dalekohled

Od: blk88 odpovědí: 5 změna:

dobrý den, prosím, kdo poradí-jaký si mám pořídit dalekohled-velikost-jaké má mít přiblížení? děkuji!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, to je těžké. Na co bude určen, na výlety, na lov (myslivec) či takový ten military model? Jaká je cenová hladina? Je mám třeba po dědovi Carl-Zeis Deltrintem 8x30 (triedr) a nevyměnil bych ho ani za nic. Obraz pěkný, poctivý kus materiálu.

Myslím, že když obejdete pár obchodů s optikou či prodejny zbraní a pár modelů vezmete do ruky, tak určitě vyberete. Asi bych se držel zvětšení 8x a světelnost můžete klidně dle nároků zvolit i 40 (ten bude ale větší rozměrově).

bruno*
hodnocení

0x

Jakýmsi standartem je 10x40. Je nutno mít na paměti, že čím větší přiblížení, tím více pozorovaný objekt poskakuje (bez pevné opory) - nikdo nemá absolutně pevnou ruku.

Tak dělají se i dalekohledy s optickou stabilizací. Ovšem jejich cena se pohybuje hodně vysoko, a bude asi nad limit tazatele.

hodnocení

0x

Jaký dalekohled koupit je individuální podle využití. Na turistuku a dlouhé pochody, bude lepší něco menšího, na čekání v "houští"na větší dálku zase větší přiblížení a třeba se závitem na stativ. Slušný výběr, a možnost i poradit se s prodejcem je třeba tady.

hodnocení

0x

Hlavně bych nedoporučoval dalekohledy s proměnlivým zoomem(zoomovací), sám mám zoomovací Bresser Zoomar asi za 4500Kč, obraz za moc nestojí. Takže třeba 10*50 apodobně. Rozhodující je výše investice a účel použití dalekohledu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]