Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam na houby?

Od: libino* odpovědí: 17 změna:

Nepamatuji takovou houbovou bídu a to jsem ročník dallaského atentátu. Jak to tak vidím,budu muset asi hodně daleko od Pardubic,kde bydlím. Nemáte vážení nějaký tip?*vtip*

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Vyškovsko-nic ani ve vojenském prostoru.

hodnocení

0x

Houby přece rostou až po dešti. U nás je sucho jak troud. Asi těžko něco najdeš, ale když se chceš plahočit tak to zkus.

hodnocení

0x

"...budu muset asi hodně daleko od Pardubic."

To určitě. Možná i stovky kilometrů. Ve vysušené Evropě se asi moc nechytáte. *smich*

hodnocení

0x

Tip mam. Viz obr.

Minulou sobotu plny kosik za cca 30 minut. Vse na par metrech. Sice same babky, ale na smazenici dobry.

Kam na houby?
bruno*

Potvrzuji, byl jsem tam taky. 500 m severovýchodně byly i suchohřiby.

libino*
hodnocení

Já bych byl vděčný i za nějakého "dědka".

lidus*

Co máte furt s těma houbama, prostě nerostou a šlus. Kupte vynikající hlívu ústřičnou a nemusíte zbytečně prochodit boty. Z vycházky do lesa si manžel přinesl 2 klíšťata, ve vojenském prostoru kde by našel normálně i slepý nebo dokonce i já, prostě letos není nic. Mívám houby z Vysočiny od kamaráda, běžně 2 přepravky, krásných hub ale letos také nic.

libino*
hodnocení

Hlívu miluji,žena z ní dělá tak dvakrát do měsíce dršťkovku.,výborná věc ta hlíva.Jsem pokročilý houbař ale v lesích kam chodím neroste,to kotrče nacházím každý rok a velké kusy.Letos bohužel ale ještě nic.

hodnocení

0x

Úštěcko – taky nic, kromě rekordních 4 klíštat. Tak budto říjen rozhodne, anebo žampiony za 70 z Kauflandu.

Jak to? Vy chodíte na klišťata místo na houby? To chodíte asi přes vysokou trávu? Nebo se válíte na paloučku místo sbírání hub.

commonman*
hodnocení

0x

Zdravím ,

chodíme s mamkou co tři dny do lesa , tento rok je to bída. Za 1,5 hodně v lese najdem tak do 10-15 většinou hřibovité. Rostou hlavně na příkopech u lesa nebo tam kde bylo vlhko. Vevnitř v lese to je bída a spíše o náhodě.Hradecko/Pardubicko

cicko*
hodnocení

0x

Nevím o jaké bídě je řeč. Okraj Pardubic dnes 9-10,00, na ploše asi 60m2.

Kam na houby? #2
Kam na houby? #3
libino*
hodnocení

To je slušné "babkoviště". Já byl v sobotu na Chvojně a totální sucho..

hodnocení

0x

A pak že nerostou! *haha*

(Nedělní "úlovek" u Dobříše za necelé 3 hodiny).

Kam na houby? #4

Nesmíte chodit na houby. Vemte psa na procházku, košík nechte doma a třeba to dopadne takto.

Kam na houby? #5
lidus*

Když já už nemám psa.

libino*
hodnocení

Já mám jen doma britku a té se nechce chodit ven. Houby pomaličku začínají,mám zprávy od kolegů z práce. Rostou více na kraji,hluboko v lese téměř nic. Snad se ještě letos zadaří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]