Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda prodávané pečivo v kavárnách/čajovnách/bufetech apod. s označením "domácí" (např. domácí závin, koláč, slané pečivo...) musí splňovat nějaké normy a jaké hygienické vyhlášky se na takto prodávané pečivo vztahují? Mohou si majitelé např. kaváren prodávat v podniku produkty vyrobené doma?
Zkusím odpovědět postupně:
- jakékoliv pečivo pod jakýmkoliv názvem musí splňovat stejné hygienické normy
- prodejce může narazit, pokud vydává prodávané zboží za svůj výrobek a pouze je překupuje
- své výrobky samozřejmě prodávat může, pokud jsou nezávadné.
O splnění hygienických norem rozhodují příslušné instituce a zákony, toto není otázka pro laiky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.