Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Deja vu (dežaví) - už se mi nestává

Od: vlk95® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

hodnotu dotazu bych zde raději nerozebíral. Jen jsem si dnes vzpoměl na "dežaví", že jsem ho už dlouho neměl. Tak jsem se jen pro zajímavost začal ptát ostatních a i ostatní si pamatují, že kdysi je mívali často a nyní už vůbec. Já sám si pamatuju, že před cca 3-5 lety jsem je ještě míval velmi často a i ostatní okolo mě se o nich často zmiňovali. Začal jsem se rozmýšlet zda se něco změnilo nebo co se mohlo stát, že už mnoho lidí /nebo nikdo?/ nemá dežaví.

Otázka je jednoduchá. Kdy jste naposledy měli opravdové silné deja vu? Ne jen pocit, ale jistotu, že se jednalo o "opakovaný záběr".

Díky.

doplněno 08.10.15 09:14:

Otázka nemá žádnou hodnotu a větší význam. Jen mě prostě zajímá jak to mají ostatní. Nechci posílat lidem emaily a ptát se. Zde to beru jako dotaz, na který kdo chce tak může reagovat a kdo nechce může si svou nenávist vůči otázce nechat pro sebe a nereagovat. Nikoho nenutím psát svůj názor.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Chacha, asi jste si mě přivolali. :)

Déjà vu je velmi běžný jev, udává se výskyt až u 85% populace. Vzniká podrážením hippocampu u lidí, kteří ho mají citlivější. Je to výjimečně citlivá oblast mozku, kterou podráždí nejen patologické jevy jako nedokrvení, záchvaty (častý je výskyt déjà vu u epileptiků během aury - asi 30% z nich má během předzvěsti záchvatu - aury - pocity déjà vu), infekce, ale též jevy běžné, fyziologické, jako nedostatek spánku nebo stres. Určitou roli v tom hraje i genetika. Možná, kdyby ses poptal doma, zjistíš, že tento pocit zná i někdo z vaší rodiny.
Nejčastěji se déjà vu projevuje u vystresovaných vysokoškoláků a též u dětí, které mají mozek ještě plně nevyzrálý a citlivý. S rozvojem a vývojem pak většinou ubývá. Takže je to pro tebe vlastně dobrá zpráva, zvýšená neuronální dráždivost odplývá. Ono moc není o co stát, neboť se to samozřejmě pak pojí i s otravnějšími jevy, než je většině lidí celkem příjemné déjà vu. :)

vejcenatvrdo
hodnocení

0x

Mě by spíše zajímalo, kam se poděla uživatelka dejavu®. *nevi*

doplněno 08.10.15 11:38:

Děkuji za odpověď. *palec*

@dejavu sem čas od času nakoukne, naposledy tu byla před třemi týdny.
Má mnoho aktivit v charitě, také okolo psích útulků, ve výrobě šperků a další. Teda kromě běžných každodenních radostí a starostí...
Je škoda, že je tady na poradně poméně. Jsem si ale jistý, že pomáhá jiným a jinde.
Zkuste vnitřní poštu, pokud je to nutné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]