Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Složenka typu B a prošlá platnost

Od: vincentka odpovědí: 2 změna:

Dostala jsem složenku typu B /z jejich učtu do mých rukou/, která mi nepatří... je chybně zaslaná navíc
Když složenku neodešlu hned zpátky, ale budu mít složenku u sebe (celou nevyplacenou), počkám až projde platnost, nebo složenku prostě vyhodím do koše, vrátí se zpátky firmě, která je poslala?
Nebo až projde platnost zůstane to zapomenuto a firmě se to nevrátí?
Kde mají informaci, že nebyla vyplacená složenka, když tu složenku mám já u sebe?
Díky za info.
Jde mi o to, že když to nechám projít platností, jestli můžu být v klidu a peníze dostane firma zpátky i tak, aniž bych to musela odesílat zpět.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, neproplacená složenka typu B, resp. ty peníze pošta vrátí zpět. Nemusíte si s tím dělat starosti. Když nikdo v termínu peníze nevyzvedne, tak jdou zpět. Zdravím!

humbucker*

Ahoj. Je to tak, jak to tu popisuje BEN. Jen bych upřesnil, že se asi jedná od Peněžní poukázku, nebo ŠEK. Ano, pokud není vyzvednutá- obdrženy peníze z ní, tak se nic neděje. Někdy se stalo, že ji ze schránky někdo ukrad, nebo ji tam spálil a muselo se čekat, až byla napsána další. Tohle se stávalo s poukázkami třeba ze Sociálky. Nech to být.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]