Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hluk a zvuk jak to rozeznat

Od: bambula* odpovědí: 1 změna:
Byl jsem požádám spolupracovníkem o položení otázky. Je to čistokrevný čech do sedmého kolena,rovněž má solidní vzdělání,nemůže se orientovat má mimo jiné menší hospodářství a jedná se mu o rozlišení hluku a zvuku. Nýní je schválená novela zákona o ochraně veřejného zdaví z důvodů, že pro zvuk nejsou stanoveny žádné limity a nepodléhá státnímu dozoru, a na příklad dunění rockového koncertu u předzahrádky, neb ze sousedova pikniku není hlukem, ale jenom zvukem ovšem v případě, že pustíte kompresor v garáži pro nahuštění pneu a soused vás práskne musíte pustit do chýše úředníka na kontrolu, jinak hrozí pokuta do půl mega. Tudíž můj kolega mini farmář se zeptal starosty je-li zvuk nebo hluk na př. kokrhání kohouta, výtí hafíka, bečení kraviček, mečení oveček / také nemusí k volbám / a.p. vážený starosta odpověděl, že zatím neví až co napoví zákon. Jinak jsme v Evropském Společenství, kde Směrnice Evropského Parlamentu č. 49/2002 ES článek 3 - definice odst. za a vysvětluje. - Hlukem ve venkovním prostředí se rozumí nechtěný nebo škodlivý zvuk ve venkovním prostředí vytvořený lidskou činností. Rovněž v Rakousku pokud nerespektujete zákon a obtěžujete souseda bez ohledu je-li to zvuk nebo hluk, zavolá policii, aby vás umravnila. Jenom tam každý hájí svoje práva, v Česku se většinou řekne soused je práskač, udavač a.p. Vážení poradci máte názor na rozdíl mezi hlukem a zvukem, včetně kohoutků, prasátek a rocky pecky hudby.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tohle rozdělení zase vymyslela nějaká chytrá hlava našich zákonodárců. Tomu, kdo na to přišel, bych nastěhoval jako souseda nahluchlého bubeníka rockové kapely, trpícího nespavostí. Nebo bych ho nastěhoval do bytu, pod jehož okny se pravidelně schází (někdy i na pár hodin) tlupa ožralců, vracejících se po půlnoci z hospody. Vždyť bubnování (muzika) přece není hluk, je to jen zvuk. Stejně jako řev ožralců. Tak o co jde? Je to stejný nesmysl, jako "množství menší, než malé". Já za hluk považuju jakýkoliv zvukový jev, který mě svou hlasitostí obtěžuje, ať pochází z jakéhokoliv zdroje. Je jedno, jestli ho produkuje kompresor, technopárty, noční povykování zfetovaných spoluobčanů, nepřetržitý štěkot sousedova psa, nebo strojové zametání ulice v půl třetí ráno (které se teď u nás praktikuje). Prostě je to kravál, který obtěžuje a je jedno, jak tomu kdo říká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]