Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dostali jsme za úkol seminární práci, kterou budeme prezentovat na začátku října, jedná se o rozsáhlejší práci v několika předmětech dohromady a mám ji téměř hotovu, chybí mi už jen nějaké info o pracovním úřadu. Něco málo jsem si už pohleda a pozjišťoval, ale zajímalo by mě jak probíhají ostatní schůzky, když už se registruje na ÚP, zjistil jsem, že dostane takový lísteček něco jako u doktora, kde je termín schůzky, ale už jsem toho moc nevyčetl, co všechno se tam dělá, kromě toho, že se tam doloží potřebné dokumenty, pokud nebyly ještě doloženy. Probírají se tam i jednotlivé nabídky práce? Případně i ta rekvalifikace? Nebo to se zase děje jinde? Díky za reakce.
Schůzky u zprostředkovatelky probíhají tak, že se vlastně domlouvá cokoliv, co je v zájmu uchazeče ohledně jeho budoucí práce. Více či méně ale je to tak, jak píšete - práce, možná rekvalifikace, doporučení.
Např. já jsem vysokoškolák s dobrým rozhledem a schopnostmi, zprostředkovatelka mi oznámila, že nabídku práce pro mě žádnou nemá (odvětila jsem, že sama intenzivně hledám, aby mi prohledala jejich web, to fakt nepotřebuji), posílat na kurzy o tvorbě životopisu nemá smysl - ale určitě se bude něco jiného dít u člověka, který má nízké vzdělání, neumí pracovat s počítačem a dosud manuálně pracoval 30 let v jednom podniku, kde měl takřka jisté místo a nijak se nevzdělával. Podala mi ale informace o možné dotaci pro začínající podnikatele. Pak, když jsem si práci našla, jsem přišla doložit smlouvu a ona mě vyřadila z evidence. Zprostředkovatelka se také zajímá, jestli jsem chodila na pohovory, jak který dopadl a zapíše si, pokud je nějaká vyhlídka práce a kde, prostě chce slyšet, jestli pro to něco děláte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.