Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobil přes Ebay

Od: standa185 odpovědí: 5 změna:

zdravím,

má někdo zkušenost s nákupem mobilu ppřes Ebay?

Jde mi o to, když ten mobil je třeba z Hong Kongu jestli bude tady v česku fungovat. Myslím jesti se normalně připojí k naší síti.

Předem díky za rady :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na českou SIM se určitě připojí. O tom, že bude umět česky pochybuji a na reklamace zrovna zapomeňte. Navíc, na 90% zaplatíte CLO a DPH.

ohneta*

Clo na 100% platit nebude.

doplněno 03.11.15 09:19:

Na mobily se clo nevztahuje, platí se jen DPH

Pokud bude umět LTE,může to být na jiných frekvencích,než máme v Česku.

Zboží nad 150 eur (asi 130 USD) podléhá CLU a DPH.150 eur jsou 4000Kč tak pevně věřím, že si tazatel nebude kupovat 2 roky starého Samsunga.

Přesně tak, mobily jsou od cla osvobozené.. takže "jen" DPH 21% pokud ho celníci zadrží a pokud by doručovala zboží DHL, tak ještě nemálé poplatky DHLku.

Ohledně toho, jestli bude fungovat tady u nás v čechách, musíte číst popis výrobku a prohlédnout si parametry. Nevíme co chcete koupit za telefon, tak nelze odpovědět. Některé telefony ani simkartu nemají a jak už tu někdo psal, pokud jedou na LTE a jiných frekvencích, tady fungovat nebude. Stejně tak bývá v popisu zboží uvedeno, jaké jazyky telefon umí, případně se lze zeptat prodejce. Já jsem kupovala v Číně telefony dva (ne na eBay) - oba android a oba čestinu umí.

Pokud už se rozhodnou pro nákup, tak číst, číst a zase číst - jak popis zboží, tak hodhocení prodejce, včetně toho, jak dlouhou má historii prodeje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]