Nejste přihlášen/a.
zdravím,
má někdo zkušenost s nákupem mobilu ppřes Ebay?
Jde mi o to, když ten mobil je třeba z Hong Kongu jestli bude tady v česku fungovat. Myslím jesti se normalně připojí k naší síti.
Předem díky za rady
Na českou SIM se určitě připojí. O tom, že bude umět česky pochybuji a na reklamace zrovna zapomeňte. Navíc, na 90% zaplatíte CLO a DPH.
Clo na 100% platit nebude.
Na mobily se clo nevztahuje, platí se jen DPH
Zboží nad 150 eur (asi 130 USD) podléhá CLU a DPH.150 eur jsou 4000Kč tak pevně věřím, že si tazatel nebude kupovat 2 roky starého Samsunga.
Přesně tak, mobily jsou od cla osvobozené.. takže "jen" DPH 21% pokud ho celníci zadrží a pokud by doručovala zboží DHL, tak ještě nemálé poplatky DHLku.
Ohledně toho, jestli bude fungovat tady u nás v čechách, musíte číst popis výrobku a prohlédnout si parametry. Nevíme co chcete koupit za telefon, tak nelze odpovědět. Některé telefony ani simkartu nemají a jak už tu někdo psal, pokud jedou na LTE a jiných frekvencích, tady fungovat nebude. Stejně tak bývá v popisu zboží uvedeno, jaké jazyky telefon umí, případně se lze zeptat prodejce. Já jsem kupovala v Číně telefony dva (ne na eBay) - oba android a oba čestinu umí.
Pokud už se rozhodnou pro nákup, tak číst, číst a zase číst - jak popis zboží, tak hodhocení prodejce, včetně toho, jak dlouhou má historii prodeje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.