Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volby druhé kolo

Od: zemanjaroslav odpovědí: 55 změna:

Koho mám volit, prosím rychle.

55 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

schwarsneger
26.01.13 14:00
hodnocení

0x

zemana

ohneta*
26.01.13 14:19

Pozdě :D

d9968004*
hodnocení

0x
opilce ne! Vol schwancemberka
cernyocas

hmmmmmmmmmmmmm, "schwancemberka".

schwarz "švarc" = černý

schwantz "švanc" = ocas

hodnocení

0x

Pardon, ale člověk který nemá jasno v takových a podobných zásadních otázkách a potřebuje ke všemu vést za ručičku, by neměl mít ani volební právo.

Myslím si, že nestačí jen hodně přemýšlet, pořádně se dívat kolem sebe, porovnávat a vyhodnocovat a tím něco kloudného vymyslet pro svoji budoucnost.

Je velmi nezbytné a neopomenutelné se podívat do minulosti _ poučit se. Co člověk existuje po celé období se usiluje něco kloudného vymyslet - poznat principy, zásady a zákonitosti podle kterých se společnost lidí pohybuje - rozvíjí. Například chápání demokracie a podobně. Asi těžko vymyslíme v demokracii, kterou se všichni oháníme, něco nového převratného. Cesta je spíše v tom, že se budeme usilovat prostudovat a poznat již vyslovené _ objevené a podle toho které myšlenky jsou nám blízké, srozumitelné , reálné a z našeho pohledu nejpřijatelnější, se podle toho chovat a zařídit. Pokud takto nebudeme postupovat jsme vždy vystaveni nebezpečí zneužití apod. A to byl asi hlavní cíl zrušení občanské nauky na školách a dalších školení v tomto směru. Je to tak, jako kdyby ve školách zrušili předmět počty _ byli bychom si zkontrolovat zaslouženou mzdu? Komu by to asi prospělo? Takto zní moje rada na téma položené otázky. miro

hodnocení

0x

A je konec. Konec všem nadějím. :(

volby

Nevím jestli jste mladý a vkládáte naděje do starých pánů? Zkuste také myslet mladí sami za sebe, hodně přemýšlet a pořádně se dívat kolem sebe, porovnávat a vyhodnocovat ať taky jednou něco kloudného vymyslíte a navrhnete změnu - hlavně pro svoji budoucnost, abyste se z toho ze všeho co je kolem vás poučili. Zapněte mozkovny a nenechte za sebe mluvit jiné!

ohneta*
No, Zeman taky není zrovna nejmladší.
volby

ohneta - neříkám do starého pána, řeč je v množném čísle, nevím proč jste tak vztahovačná

hodnocení

0x

ti zhrzení voliči knížete mají opravdu dost... na FB lidi, o kterých si myslím že jsou inteligentní sprostě nadavaji a uražeji ty co volili miloše... nechápu co na tom knižeti tak vidí že jsou z něj uplně nepříčetní... asi vymytý mozek nebo ja nevím...

Ano, mají vypláchnutý mozek, zatím nikdo nedokázal rozumě argumentovat proč jej volili, všichni papouškují dle medií a pomýlených celebrit :D. I sami Karlovi zastánci uznávají, že v jejich řadách jsou fanatici a pokud jsem to sledoval kolem sebe, tak na tom něco je.

doplněno 27.01.13 15:04:

Moc dobře to nechápu, osobně bych neměl nic zásadního proti komukoliv z těch 8 kandidátů, ale volit knížete mi příjde opravdu hodně ujeté a neopodstatněné. Na jednu stranu mne mrzí, že to nevyhrál, konečně by jeho zastánci mohli na vlastní oči vidět, že to byl absolutně nesmyslný kandidát a dali by si při nejmenším pár facek *haha*

no já si myslím že by udělali mnohem líp kdyby místo člověka který na to nemá volili raději dinsbiera... tam by pak byla dost velká šance že by to i vyhrál podle mě.. a je srandovní jak hají knížete že není cizák, že má české občanství... sere se snad dinsbier do USA i když má jejich občanství? myslím že kdyby kandidoval na prezidenta tak letí přes atlantik nadsvětelnou rychlostí :D...

Málo lidí si dokáže uvědomit co dokáže davová psychóza a nikdo si nepřipustí, že se stal její obětí. To co se dělo kolem Karla byla davová psychóza.

tesyk*

Málo lidí si dokáže uvědomit, co udělájí lži a pomluvy To co se dělo kolem Milouše je názorný příklad. :D

krocan*

Myslíte třeba toto? Pusťe si to třeba v 1:40 bomba!

tn.nova.cz/...

klera*

No, já jsem od těch dvou lhářů ani nic jinýho nečekala...

V politice jsou všichni lháři a kdyby Karel nebyl lhář tak by tam tak dlouho nevydržel, bohužel s těch dvou kandidátů je prostě Miloš přijatelnější a to z mnoha důvodů. Vzpomeňte si na paní Třeštíkovou jak dlouho mezi tou sebrankou vydržela :D

tesyk*

Vážený pane kolego, měljsem na mysli třeba toto: zpravy.ihned.cz/... a nebo to na jednom foru pěkně sepsal jistý Čochtan:

-

Čochtan napsal(a):

Miloš Zeman se ještě před zvolením do funkce prezidenta dopustil několika lží, které se ale podařilo odhalit. I přes nepokryté lhaní dokázal vyhrát. Moc dobře totiž ví, že nakydaná špína se nedá nikdy úplně vyčistit.
Zeman řekl, že mu Bohdalová pláče do telefonu, Bohdalová to popřela
Zeman řekl, že ho podporují Franz a Fischer. Oba to popřeli, Franze Zemanův výrok naštval.
Zeman řekl, že Posselt vyjádřil radost za postup Karla. Posselt to popřel
Zeman řekl, že zprávu o Posseltovi má z Britských listů, Britské listy to popřely.
Zeman řekl, že Karel nastavil na restituovaném zámku Čimelice vysoký nájem a donutil tak k odchodu Táňu Bílou. Ta to ale popřela
Zeman řekl, že by se Smoljak obracel v hrobě za to, že Svěrák podporuje Karla. Rodina Smoljaka ale řekla, že Karel byl přítelem Smoljaka a nemá urážet mrtvé
Zeman řekl, že Hanákovi jeho tým nenabízel peníze. Hanák to popírá a obrací se na policii
Zeman a jeho tým řekl, že na rodinném zámku Karlovy manželky visí nacistické obrazy s hákovým křížem. Byl to kříž jeruzalémský a Hardegg rodině již 300 let nepatří.
Zeman řekl, že se od Šloufa odstřihnul a že si Šloufa nevezme jako poradce na hrad. Šlouf dorazil do volebního štábu a řekl, že Zemanovi radil a sháněl pro něj podporu.

-

Možná by bylo ku Vašemu prospěchu tvrdohlavě a nekriticky obhajovat svého Boha Zemana. Blééé-sk nejni dobrá bible...

jirbar*

Už se na to vybodni, nebo to nemůžeš rozdejchat? Důchodce asi nebudeš když prasíš les ježděním autem, tak asi budeš ten na kterého makají jiní, když máš dost času sedět u internetu.

tesyk*

Děkuji za Váš plodný příspěvek. :D Ale máte-li pocit, že vás tato diskuze rozrušuje, tak jí nečtěte. Zklidníte se a závist přestane cloumat vaším majestátem.

tesyk:

vidíš a přesto co zde píšeš jej lidi zvolili, to co jsi zde vyjmenoval jsou maličkosti, které jsou ve světě na denním pořádku, zvláště ohledně médií. Jsou to opravdu bezvýznamné maličkosti proti tomu co by bylo kolem spáče Karla a Kalouska, kteří mají na něco vliv.

Pro mě je závažnější lež to, co Karel hlásá a co pak odhlasuje a v jaké vládě je - to už jsou činy, plačící / neplačící Bohdalka, hákové kříže, Táňa Bílá, atd. nemá na nic vliv *haha*

tesyk*

Možná to jsou pro vás maličkosti a omlouváte je celým světem. Máte pocit, že je to správné? Jste také podrazák a lhář, když toto jednání schvalujete?

Neschvaluju, proto jsem volil menší zlo, kdyby byla možnost volit tak aby navyhrál ani jeden volil bych to ;)

tesyk*

...že kdyby byla možnost volit tak, aby nevyhrál ani jeden...tak v tom s vámi naprosto souhlasím. Ale s tím zlem... no nevím. Již několik roků společnost volá po morálních hodnotách svých a politiků. Je to věc názoru, vy nepřesvědčíte mě a já vás. Ostatně to ani není smyslem této debaty.

Přeji pěkný den

Já nechci nikoho přesvědčovat, jen mám dojem, že Karel vůbec neměl být kandidátem - nebyl důvod, chci jen zdůraznit, že kolem Karla vznikla nesmyslná davová psychóza, nikdo z jeho voličů nedokázal a nedokáže argumentovat proč jej volil, všichni jen papouškují média. Co jsem měl možnost mluvit s obyčejnými řadovými cizinci tak se smáli a nechápali, proč tento člověk je kandidátem, ale média prohlásila, že je ve světě uznávaný a "ovčané" tomu uvěřili. Jak je uznávaný, co pro nás udělal jako ministr zahraničí? Vůbec nic, uvědomte si to konečně prosím...

bmbx, sám víte, že se neshodneme, ale proč v cizině vyhrál kníže, proč mnoho zahraničních novin píše nechvalně o Zemanovi, proč si myslíte že ten Váš názor je správný, že vyzýváte ostatní, aby si to uvědomili. Nechte každého ať věří čemu chce. Nevbo Vás snad někdo nabádá, abyste se již probudil?

Každý má právo věřit čemu chce a to prosazovat...

milancukrar:

prapůvodně jsem se domníval že jste inteligentnější *smich*, ale už víc jak rok mi připadáte jak želé, co se vyjadřuje tak ani tak aby nanastal problém - člověk co by krásně zapadl do minulého režimu. V cizině voliči vycházeli jen z médií a teď po volbách mnozí i odborníci uznávají, že média byla a masírovala nás pro knížete. Nevím zdali je někdo zaplatil, nevím zdali taky podlehly davové psychóze, nevím zdali co...

Já mám vlastní hlavu a to co teď vidím kolem sebe, jak reagují voliči Karla, mne nemůže zbavit dojmu, že se jednalo o čítankově nastolenou davovou psychózu, nikdo nedokáže argumentovat, jen papouškují...

Byl jsem jednou přítomen kolektivní hře organizované psychology a byl jsem překvapen jak snadné a jak za krátkou dobu je možné z lidí udělat ovce a proč jsem byl překvapen - protože jako jeden z mála jsem zůstal "svůj" :D

bmbx,

Moje vyjadřování se Vám nelíbí, mě se nelíbí zase Vaše. Zkuste si vzpomenout, že bych někdy útočil na Vaší osobu, či Vás nazýval jeink, nežli bmbx.

Vy jste jediný za mála, který zůstal svůj. blahopřeji Vám. (ale jste jej jeden z mála)

Přeji Vám vše dobré..

tesyk*

pane kolego, Milane, buďte nad věcí a mějte na paměti, že diskutujete s obdivovatelem Zemana. Znáto to...vrána k vráně...

ar*

Ono není, až tak těžké si dohledat kolik lidí volilo v zahraničí a zjistit si, že drtivá většina byla zaměstnanců českých zastupitelství v té dané zemi. Zajímavější možná bude sledovat změny těchto zaměstnanců, kde pan Schwarzenberg volby nevyhrál. Uvidíme.

To že si "česká" media vybírají jen určitá periodika ze zahraničí je také známo. Když už se, použije zpráva třeba z BBC tak je potřeba ji správně upravit a nepoužít doslovně.

Jen je celkem úsměvné, jak jednou jsou názory našich "nezávislých" medií ty správné a ještě nedávno jejich názory byly levicovonovinářské. Jak stejná média vychvalují Schwarzenberga a ještě před dvěma lety to byl ten nejhorší militantní monarcha a je potřeba ho odvolat jako ministra zahraničí. Je úsměvné jak stejní lidé nedali dopustit na prof. Klause a dnes je to pro stejné lidi ten největší mafián. Je úsměvné jak jedni a titíž lidé podepisovali petice proti Schwarzenbergovi a za dva roky sepisují petice na jeho podporu.

Prostě někdo tu páteř bude mít gumovou a bude souhlasit vždy s tím, co je právě IN. Proč sledovat co ten dotyčný dělá a dělal, co prosazoval, stačí, když mu někdo kdo je považován za VIP řekne co je správné a co je potřeba si pamatovat. Hned se pak v proudu cítí také jako VIP. Kabátníci byli, jsou a budou.

mnoho? například? já zaznamenal hlavně němce ale to se není čemu divit...nechápu proč ted všichni brečí jak malé děcka a kopou kolem sebe.. proč volili člověka, který nemá ani základní předpoklady? proč raději nevolili jiné? proč lidé kteří prohlašují že voli knížete kvuli slušnosti atd? třeba fisherova ji nemá? nebo dinsbier? nebo ostatní? myslíte si že každému je příjemné poslouchat člověka kterému nejde pořádně rozumět? který ani neumí pořádně česky a vymlouvá se na vadu řeči? který neumí ani hymnu? myslíte si že každý by chtěl takového prezidenta? já teda ne.. a myslím si že těch lidí je spousta, tak se pak nedivte že to dopadlo tak jak to dopadlo...

To je právě to, že mezi původními kandidáty, byli lidé co byli mnohem morálně čistější a přijatelnější za prezidenta a přesto se do druhého kola dostal spáč, huhla a člen nejhorší vlády za posledních možná 50 let...to je nepochopitelné.

tesyk*

pane kolego bmbx a copak pro nás udělal dobrého pan Zeman? Docela by mě zajímalo kolik vám je roků a v jakém těžkém životním období se nalézáte?

Je mi relativně hodně a v období kdy Zeman dělal premiéra bylo vše v poměrném pořádku, já osobně se mám velice dobře, jen jsem si vědom, že díky Kalouskovi to už dlouho nepotrvá. Mně je to celkem jedno, já už to nějak vydržím, ale na rozdíl od ostatních jsem schopen přemýšlet jak na tom budou naše děti a chtěl bych se s čistým svědomím dokázat podívat do jejich očí, byť by to mělo být z obláčku ;)

jirbar*

Vrátil jsem se ze Záběhlic a koukám že diskuze neustává. No mně stačí když Zeman s novou vládou nastaví podmínky, aby Ti co mají makat makali a neseděli celý den u internetu. Pak třeba přestanou ubírat seniorům a sami sobě přidávat.

to jak to bylo s bohdalovou mohlo být uplně tak samo jak se šloufem... to s francem a fischerem spíš jen zneužil když projevili pouze náklonost na jeho stranu,,, to jak to bylo s blistama a posseltem netuším a ani to soudit nebudu.. stačí mi když na novinkách jeden článek několikkrat v pruběhu pozmění... to bych se ani nedivil kdyby to tak fungovalo i jinde... s hánákem taky nemužete vědět kdo za tím stojí... to s těmi hákovými kříži nebylo ze zemanovy hlavy a taky se za to omluvil... se šloufem to bylo podobně jako s kalouskem.. kalousek ani nedutal v pruběhu kampaně tak samo šlouf nechtěl aby snižoval podporu.. nebylo to hezké ale vlasy si kvuli tomu trhat nebudu... jako nechápu jak někdo jenom dokáže kopírovat cizí slova a nedokáže se nad tím zamyslet sám... jak malé děcka fakt..

doplněno 28.01.13 09:55:

já prostě jenom nechápu jak furt někdo dovede papouškovat každý žvást o kterém se není ani schopný zamyslet a nemá to jak podložit... do zemana se naváželi že ma vazby na pražskou mafii... což mu nikdo snad ani neprokázal ale to že kníže má na mafii vazby je prokazatelné 100%

To jak to bylo s Posseltem Zeman vysvětlil v nějaké diskuzi a celkem rozumně...

Byl jsem svědkem kdy jedna umělkyně v zápětí popřela co řekla tisku a kdyby to s tou Bohdalkou byla nějaká srdceryvná lež tak by pak nebyla mezi prvními gratulanty ;)

Tohle jsou opravdu maličkosti, to Karel a Kalousek lžou podstaně víc a v zásadních věcech, které se týkají nás všech a pociťujeme to všichni, to jestli Bohdalka brečela / nebrečela Zemanovi do telefonu je opravdu bezvýznamné...

přesně.. to byla snad jediná věc co mě na té volbě nejvíce zaskočila...a podle mě to měli ti dva domluvené... protože tohle kdyby mě někdo udělal at už z jedné nebo z druhé strany, tak bych se s tím člověkem odmítl dále bavit... ale ti dva vypadají jak nejlepší kamarádi takže si myslím že moje uvaha nebude daleko od pravdy..

Človeče, a že vy víte, co je prokazatelné a co ne? Na to jste přišel sám nebo to papouškujete po někom? *smich*

no není prokazatelné kdo komu co pronajímá? a jelikož karel z toho byl dost v hajzlu tak to pravda bude

doplněno 28.01.13 10:47:

a zajimave je že s tim vyrukovala jenom prima.. teda aspon ja jsem to viděl na primě... a na netu ticho po pěšině.. nikdo to nerozmázl.. tak je vidět komu slouží media a na koho kydaji co nejvíc špíny a na koho jen pějí...

volby
hodnocení

0x

Ukázalo se, že i povinná četba zapůsobila - např. četba Jiráska , a proto možná ten odpor ke knížeti ,jeho sociální původ, jeho čeština. Není to nesnášenlivost k lidem jeho typu všeobecně, ale pokud jde o hlavu českého státu je to podstatné. Tak zněla většina prvních příspěvků na internetu po prvním kole voleb. Je vidět, že "lidé z paneláků" mají jiné existenční problémy než . "provařené " VIPky z televize, které se lidem provařili pouze do žaludků a skončilo to jinde než v hlavě. Přesto si myslím, že až vášně vyprchají budou mít lidé herce i nadále rádi pro jejich herecké umění, ale v koutku duše si vždy připomenou jejich politické angažmá podle toho jak to kdo cítí. Nejsme všichni stejní, máme možnost volit to, čemu dáváme přednost, ale ve finále zvítězí v akcích jako jsou volby většinový názor - pro někoho bohužel, pro někoho bohudík.

Pokud se Zemanovi povede změnit / ovlivnit jednu jedinou věc kterou slibuje bude to veliké plus, neboť jeho protikandidát by neyměnil vůbec nic, je na to už starý, neprůbojný a už dávno nebojuje za své ideály - jestli za ně vůbec někdy bojoval :D

artik*

tak si říkám , za co můžou bojovat? Snad ,aby se jejich rodina měla luxusně . Já se rozhodoval podle sebe ( stačilo se podívat jak Karel hlasuje a co se snaží prosadit ) novinám a TV nevěřím a tak jsem měl jasno . Prázdná obálka vyhrála

Těch prázdných obálek mělo být víc, ale já jsem prázdnou obálku nehodil, protože vidina výhry knížete by byl pro nás všechny totální konec.

jirbar*

Jo to bych se snad zeptal Klause, kam je nejlepší se odstěhovat.

Nebude to dlouho trvat, a nejlepší bude se odstěhovat kamkoliv *haha*

28.01.13 17:16

vy také?

ladaadal*
hodnocení

0x

Chlapy, už se na to vyprdněte. Řeklo se, že po volbách už bude pokoj a začne se radit. Prostě jeden ze dvou vyhrát musel, oba nebo nikdo to být nemohli. Jestli chceme mít právo na demokracii, měli bychom umět přijmout i to, že zrovna nevyhrál ten, koho jsme chtěli my a naopak, nevysmívat se táboru, který volik prohrávajícího. Jakékoli jiné dohady jsou známkou, že jsme na demokracii ještě příliš nevyspělí a to by bylo opravdu v prdeli, protože by to byla známka toho, že si zasloužíme pouze totalitu.

jirbar*

Co dělat když to média podporují. Nova ta to nemůže ustát. No a ČT ta zase dává maximální prostot těm řvounům z Českých Budějovic. Dalo by se říci, že zpravodajství je "nevyvážené".

ladaadal*

Nojo, tak bysme aspoň my tady na poradně mohli ukázat, že na to máme. Prohřivší pogratulovat vyhřivším, vyhřivší popřát hodně štěstí prohřivším a jít od toho.

Sakra, to je nějaká šroubovaná věta.:D

jirbar*

Tak já tedy popřeji "ringovi" "tesykovi" a mohým dalším, ať se jim dobře daří, ať se přestanou zlobit na Miloše, neboť to bude taky jejich tatíček prezident.

ladaadal*

Konečně solidní příspěvek. Přeju jim to samé a do příštích voleb celému národu lepší kandidáty a mírnější volby. Ty druhé už snad nebudou jak když se potkaj Slávisti se Sparťanama, to už budeme zvyklí:D.

pt®

"jirbar", teď jste mně mile překvapil.*placni* - pt

tesyk*

Jsi frajer Jirbar...dobrý a nápodobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]