Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co jsem našla ve vejci

Od: claire* odpovědí: 6 změna:

Hezký den přeji :) Vzala jsem dnes při vaření vejce, nakřápla jsem ho nožem, přičichla - vůně v pořádku, tak jsem ho vyklepla do mísy. Normální bílek, normální žloutek, ale nahlédla jsem pod skořápku a co nevidím!

Je to kuře? Asi jo, co by to tak bylo, že... ale copak by byl se zárodkem ve vejci úplně neporušený žloutek? A copak by zárodek v lednici mohl vyrůst do takové velikosti? A kdyby náhodou nebylo vejce celou dobu v chladu, nesmrdělo by? Nechápu, jak se to mohlo stát, vysvětlí mi to někdo? *nevi*:D

doplněno 23.01.13 17:28:

Vejce je kupované. Ostatní vajíčka ze stejného balení byla v pořádku.

Co jsem našla ve vejci

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
Vejce mohou mit nekolik zloutku. Na druhou stranu kde by komercni slepice mela sanci videt kohouta? *sok*
luke237
Obrazky vajicek se dvema zloutky.
luke237

hodnocení

0x

Asi ne kuře. Neposkvrněné početí u slepic asi nefunguje. Několikanásobný nevyvinutý žloutek. Tak bych to viděla. *jasne*

uska*
hodnocení

0x

Záhada... to vejce je z vašeho chovu a nebo z obchodu? Pokud je z vašeho chovu, tak byste jistě věděla, že nějaká pipka sedí na vejcích. Odhaduji tak minimálně 10 - 12 dní a to za předpokladu, že máte kohouta.

Vejce z obchodu fakt kohouta nikdy neuvidí, takže by to zárodek kuřete nebyl. Slepice mohla mít poruchu vejcovodů, první vejce uvízlo a na něho se nabalilo vejce druhé. A společně se zabalilo do skořápky. Ale tohle je jen má domněnka. Prostě něco to být musí. ...?

Koukám že jste všichni viděli slepičárnu akorát v televizi. Zdaleka ne všechny vejce na krámě pochází z klece. Jsou slepičárny, kde se slepice pohybují na halách a když firma má krom produkce vajec i vlastní líheň, tak se u slepic nechává i přiměřený počet kohoutů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]