Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy ukončit pr. poměr

Od: evcao* odpovědí: 3 změna:

Byla jsem poslána ÚP na veřejně prospěšné práce. Pracovala jsem měsíc a nyní jsem v pracovní neschopnosti. Chci ukončit pracovní poměr ze zdr. důvodů-Jak postupovat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

TO JE JAKSI MIMO MÍSU - pokud jste na ÚP, tak krom jiného za Vás platí úřad zdrav. pojištění

Pokud jste v prac. neschop. musíte s neschopenkou na ÚP a až se uzdravíte tak dle Vašeho zdrav. stavu bude rozhodnuto zda takovou práci můžete nebo nemůžete vykonávat. POKUD JEN TAK UKONČÍTE PRAC. POMĚR MŮŽE SE VÁM STÁT, ŽE POKUD OKAMŽITĚ NESEŽENETE PRÁCI, TAK SE NA ÚP MŮŽETE PŘIHLÁSIT ZA 3 - 6 MĚSÍCŮ A BUDETE SI MUSET HRADIT ZDRAV. POJIŠTĚNÍ SAMA.

nejlepší rada, až se uzdravíte nebo i během zdrav. neschopnosti - ZAJDĚTE NA SVŮJ ÚP A TAM VÁM PORADÍ NEJLÍP!

evcao*
hodnocení

Z ÚP jsem odhlášená, pracovní smlouvu mám na 1 rok, jsem v 3 měsíční zkušební době. Zdr. pojištění mě platí zaměstnavatel. Na ÚP se můžu zaregistrovat po půl roce, ale pokud bych musela ukončit pr. poměr ze zdr. důvodů, tak se můžu registrovat.

Chtěla jsem vědět jen jak postupovat, lékař mě poslal k dalšímu odborníkovi, který posoudí můj zdr. stav. Ale nevím, jestli mám do zrušení pr.poměru napsat zdr. důvody, když jsem ve zkušební době a nemusím udávat důvod, a stačí pak doložit na ÚP tot potvrzení.

Děkuji , zeptám se na ÚP , jak to vlastně je.

iz*
hodnocení

0x

I zaměstnání, do něhož uchazeč nastoupil na zájkladě doporučení ÚP, lze zrušit ve zkušební době.

Jen bych doporučila počkat na výsledek vyšetření, do písemného zrušení PP uvést zdravotní důvody

a při registraci na ÚP předložit jak písemné zrušení, tak doporučení lékaře.

Zrušit pracovní poměr můžete i v době nemoci, nemusíte čekat na konec neschopenky.

_____

Na ÚP se s výjimkou sankčně vyřazených uchazečů (což není Váš případ) může přihlásit každý, kdo se uchází o nové zaměstnání → není podmínkou zaměstnání ukončit ze zdravotních důvodů. Zdravotní důvody mají vliv pouze na přiznání podpory v nezaměstnanosti v případě, že v průběhu předchozí registrace byla vyčerpána celá podpůrčí doba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]