Nejste přihlášen/a.
Protože jsem dost dlouho prodávala v bufetu, kde nebyla kasa a vše jsme rychle počítali zpaměti, tato schopnost mi ještě zůstala a tak ještě dnes jen kouknu na mince vrácené na dlani, a hned vidím, jestli je to správně, nebo mě ( či sebe ) prodavačka nechtíc " ošidila " . V hlavně se to nějak bez úsilí sečte samo
- myslíte, že přepočítávání drobných, potažmo i kontrolování účtenky je obzvlášť zavrženíhodné? ..
doplněno 16.09.15 09:57:babkazov -
- z tónu otázky - ale možná jsem paranoidní - u stoletých stařen je to normální
většinou nepřepočítávám, ani nijak nezkoumám.. No a pak se mi stane, že mám v peněžence mince v cizí měně
mot -
- mne zase zaujalo, proč Vás to zaujalo. Já sebou nosím po kapsách, taškách i v peněžence kalkulačku odjakživa a zcela samozřejmě ji používám a nejen na přepočet cen zboží, ale i na celkový součet ceny nákupu, takže na pokladně nemusím hledat drobné, nebo mi napadne spočítat si kolik ještě můžu dnes utratit peněz z celkového rozpočtu - anebo cokoliv, třeba kolik projezdím měsíčně v MHD.
Prostě jsem na ni zvyklá, baví mne - a jelikož jsem v důchodu, můžu si v obchodě "probendit" času, kolik chci. Pokud spěchám, tak se samozřejmě jakýmkoliv kalkulováním nezdržuju a nepřepočítávám si ani ty drobné ! , takže je mne možné docela snadno ošidit. Ale zase nepoužívám mobil a ani ho nenosím. Takže asi tak.
Zdravím, kontroluji skoro vždy a to i účtenky, někdy se mi podaří zjistit, že tam mám i třeba o 20-30,-Kč více , ale prodavače upozorním, aby neměl manko
.
P.S.: Na účtence se celkem častro vyskytuje nějaká chyba, především u zboží v akci, které je chybou v systému pořád vedeno jako běžná cena. To pak s nákupem hodně zacvičí (třeba i stokoruny).
Mě překvapuje, že padesátikorunu, dvacetikorunu, desetikorunu ... považujete za drobné. Drobné (1,5,10,20,50 h) se v oběhu nevyskytují, takže není co přepočítávat.
Většinou platím kartou, takže mi nic nevrací, ale když platím hotově, vrácené peníze sleduju, ono úplně stačí koukat prodavačce na ruce a poslouchat ji a nemusím přepočítávat. Pokladní lístky doma pročtu a nikdy, doslova nikdy se mi nestalo, že by neseděly s mým nákupem, tj. že by tam byly jiné položky, než jsem nakoupila. Někdy je to trochu legrační, ty zkratky, a to mi chvilku trvá, než rozluštím, např. (BRplískanice je čaj Babička Růženka podzimní plískanice, mmch výborný . V poslední době mám podezření, jak už tu někdo píše, že v regálu bývá uvedená sleva, ale v systému to ošetřeno není, takže u pokladny je pak veliké divení, takto jsem jednou tu věc odmítla (ještě před zaplacením) a od té doby u některých věcí prostě pokladní poprosím, aby mi napřed prozradila cenu, než to namarkuje a celkem to funguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.