Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to zase nové letadlo?

Od: sanda* odpovědí: 13 změna:

Volala mi kamarádka. Prý by se se mnou ráda sešla na kafe. Tak jsem souhlasila. Pak z ní ale vypadlo, že přijede i se svým kamarádem, protože pro mě mají velice zajímavé informace , bez kterých se dozajista neobejdu... jedná se o nějakou rakouskou společnost a nejsou to diamanty ani pojištění ani penze ... Nevíte co by to mohlo být?
Byla tak přesvědčivá, že jsem ji nedokázala poslat do háje, ale ráda bych se na tu schůzku (v pátek) připravila

Díky za info a zkušenosti

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

1x

Já tohle řeším jednoduše: řekni, jak se společnost jmenuje, ať si o ní můžu něco nastudovat na internetu. Pokud se za její název stydíš, nestojí mi za to, abych se o ní cokoli dozvěděl.

Většinou to funguje. Tyhle rádobyfirmy spléhaj na vymývání mozků při osobním kontaktu, solidní firma řekne předem oč se jedná a jak se jmenuje, aby si o ní člověk zjistil reference. Doporučuju na schůzku nechodit, nebo s jasným rozhodnutím - nic nepodepisovat, vše uvážit a nejdřív pohledat informace na netu. Na 99% půjde jak říkáš o letadlo, MLM nebo podobnou zrůdnost.

martinaa*
hodnocení

0x

Sice nevím, o jakou firmu se jedná, dokonce nemusí jít ani o letadlo, ale podle všechno je to klasická pyramida, kde zobáci hledají nové duše, aby sami postoupili výše. Nelekejte se, ona pyramida je dnes velká část prosperujících firem, a řekla bych, že se kamarádka nechala někam naverbovat a teď to zkouší na Vás.

Je jen na Vašem rozhodnutí, zda se necháte ovlvnit naučenými frázemi a naoko sebejistým vystupováním třetího člověka, který je na 100% kamarádčin "vedoucí". A ona se od něj bude učit, jak oblbovat lidi, gesty, úsměvem, pohledem, správně volenými slovíčky.

Jednou mě kamarád vytáhl taky na kafe a světe div se, seděl tam s ním nějaký blbeček v obleku, který do mě 20 minut hustil, jak jsou jejich produkty nej, kolik lidí a firem s nimi spolupracuje. Když zjistil, že opravdu nemám zájem a na ty jeho hrané ksichtíky nedám, začal se vytahovat, kolik už vydělal a jak jsem vlastně hloupá, když do toho nechci jít. Vždyť vklad je jen 15 000,-, to se mi vrátí za dva měsíce. Když neuspěl ani s tímto, přešel na arogantní tón a úsměv, že z mé hloupé práce nebudu mít nikdy tolik peněz a nikdy se nebudu mít tak dobře jako on.

Načež jsem ho pěkně nespisovně poslala do ... a s kamarádem přerušila kontakty.

doplněno 22.01.13 18:12:

Ladaadal to napal lépe - MLM (multilevermarketing), to je přesně ono. Stejně jako souhlasím s tím, že kamarádce bych zavolala s tím, že pokud mi nehodlá říct, o co se jedná, nikam nejdu..

Pokud má kamarádka potřebu navykládat mi tunu naučených keců a dostat se výš za moje prachy, není to kamarádka.

hodnocení

0x

Muhehe. Takže dostanete informace, bez krterých se neobejdete? A jak to, že jste se bez nich obešla doposud? Jak již bylo řečeno, požádejte o odkaz na nějaké reference. Pokud se bude protistrana nějak vymlouvat nebo dokonce přejde do protiútoku, nazdar.

ifkali*
hodnocení

0x

Zdravím,

doporučuji si pročíst knihu 10způsobů. jak se (ne)nechat připravit o peníze autorem je T. Tyl.

Jenom kousek citace z uvedené knihy:

varuje také před módními investicemi. Těmi jsou v současné době např. zlato či diamanty. Diamanty jsou kapitola sama pro sebe. Jejich vzestup začala klasická marketingová kampaň a růst ceny zajišťovala dominantní společnost na diamantovém trhu De Beers. Jinak se jedná o obyčejný uhlík, který ani v diamantovém stavu není nikterak vzácný _ stačí jen otevřít trezory, do nichž diamantové společnosti těží v dobách poklesu ceny.

Když diamanty, tak jen s certifikátem a investiční, nikoli v podobě šperku. Nikdy přitom nevyužívat multilevelové společnosti. Pak se může z diamantového šperku v ceně téměř 100 tis. Kč vyklubat cetka za 8 tis. Kč.

"Skutečně dobří poradci jsou v menšině," píše ve své nové knize Tomáš Tyl. Poradce, kteří klienty poškozují, dělí do dvou skupin. "Jedni jsou poslušné hloupé ovce. Druhou kategorií jsou zloději." Poradci ale nepředstavují zdaleka jediné riziko, které může připravit o peníze.

... a tak dále, více v uvedené knize.

Píšete -Byla tak přesvědčivá, že jsem ji nedokázala poslat do háje, ale ráda bych se na tu schůzku (v pátek) připravila

Takže v podstatě o vaše peníze stojí každý. Někdo za ně nabízí adekvátní protihodnotu, jiný se vás o ně pokouší připravit jiným způsobem, přesvědčivě.

Je důležité umět říct NE. Zkuste si sehnat uvedenou knihu, či jinou podobnou literturu na schůzku se můžete připravit takhle a nebo jednoduše jestli zájem nemáte, tak nejste povinna to v pátek oddůvodnovat a jenom řeknete NE.

sanda*

Díky za tip. Po knížce se podívám. Už jsem si koupila od Dušana Šídla - myslím,že se to jmenuje Jak nás podvádějí a pak Život jako riziko. Obě skvěle napsané i pro obyčejného smrtelníka.

popase
hodnocení

0x

no tak použijte hlavu:

kdo něco chce? jste to Vy?

proč asi vkládají tolik energie aby se s Vámi sešli, mají zatracený zájem/prospěch, sledují svůj zájem

nebo to snad dělají jako dobročinnost?

a pak si položte otázku: co mi nabízejí, chci to?

rozumím tomu?

všimněte si že tihle psychopati většinou tak mlží že nejen že nepoznáte čím se vlastně ten moloch v podstatě živí, ale ani jednotlivé podmínky nejsou jasné a jsou plné výjimek kliček apod. apod.

už jen neklamná známka toho když se v telefonu zeptáte "a o co jde" a oni řeknou "to nejde po telefonu to se musíme sejít" znamená jednoznačně šupárna

asi jako když si odve¨zou někam důchodce a tam jim udělaj takovou vymejvárnu, že si každej nakonec koupí obyčejne hrnec, kterej nepotřebuje za 40 tisíc korun a ještě je rád kolik ušetřil :)

anebo jinak... jestli Vám chybí dostatek selského rozumu a stále si myslíte že vám a té schůzce nabídnou něco co se hodí vám, vlastně si to tak trochu zasloužíte :) (tedy přijít o čas)

nehledě na ty peníze co z vás vylákají

spousty z těch tzv. poradců pak mají ve zvyku vás zpovídat a šťourat se ve věcech do kterých jim nic není a které za vás NIKDO nerozhoidne líp než vy sami, ale spousta ovcí finančním poradcům věří tak dobře jim oběma stranám... zase kdo chce kam...

popase
hodnocení

0x

a jo ještě jsem zapomněl dodat

když tohle na mě zkusil někdy někdo o kom jsem si myslel že je docela fajn (nebo že je to tzv. známý), od té doby se sám zařadil mezi "debily" samovolně to vyplynulo, je to pro mě neomylný ukazatel

mám i kamaráda, u kterého to tak není ale ten ze mě aspoň nedělal vola a sám tomu co dělá, chudák, věří a nemlžil mi aspoň podstatu

z kamarádů se naštěstí žádný "debil" který by na mě zkoušel multilevel, nevyklubal

jen si ze mě jeden kamarád udělal srandu že je pojišťovák a že mu dal jinej mnáš společnej kamarád můj telefon. Můžu Vám říct, že jak jsem to zezačátku neprokouk, zatmělo se mi před očima a našeho společného známého jsem si v tu chvíli představoval spoutaného někde u dřevěné desky jak na něj vrhám kudly :)

ale pak jsem se srdečně zasmál tomu vtipu

hodnocení

0x

Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají...

Většinou Vás někdo chce poctít nečekanou návštěvou, zpravidla to bývá člověk, kterého jste už delší dobu neviděla. A nechyběli jste si. A najednou je neodbytný.

Druhým ukazatelem je konspirace. Neřekne Vám nic hned, ale - počkej si, všechno Ti vysvětlím, uvidíš, jak budeš nadšená. Kdyby to bylo něco normálního, řekne Vám to hned. Ale, protože to svým způsobem "smrdí" a dotyčný nechce, abyste se na něj připravila třeba různými informacemi nalezenými na netu, neprozradí předem nic. Abyste před ním neměla jiné informace, než jen ty od něj.

Ke mně se před časem chtěla velice vehementně nakýblovat známá, se kterou jsme neměly mnoho společného. Teprve, když slyšela mé rozhodné NE, pokud se nedozvím něco bližšího, prozradila, že mi chtěla nabídnout úžasný kuchyňský drtič odpadků za pouhých 24 tisíc, kdy zbytky jídla, kosti, obaly apod. vše nasypete do dřezu, tam se Vám to podrtí a odteče! Tak jsem jí řekla, ať si ušetří cestu. Jenže to nikdo nechce dopředu říct, protože by to nikdo nechtěl. A oni zkoušejí, kde se dá.

Tak si opravdu dejte dobrý pozor, podobné schůzky většinou nenesou nic dobrého. Pokuste se zjistit bližší informace, pokud to jen trochu půjde, abyste byla připravená a mohla argumentovat.

A úplně nejlepší řešení by bylo, kdybyste ji slušně do toho háje poslala. Podobné sedánky nemívají velkou cenu. Jaga.

hodnocení

0x

Já bych se s kamarádkou a jejím přítelem sešla. Poslechla si, co mají na srdci. Jen je třeba si uvědomit, že se mooooc špatně říká NE! Žádné asi, možná, promyslím to, má to nšco do sebe. Je potřeba jednoznačné NE! ;) Je potřeba si uvědomit, že ani vám, ani vašim rodičům, ani vašim známým nikdo nikdy nic nedal zadarmo. Za nadšenými větami, které jsou vymyšleny tak, aby se naslouchající cítil jako gřuch, hlupák, prosťáček, který neví, je skryta těžká manipulace. Něco, čemu se nedá odolat bez pocitu provinění. Když si toto všechno uvědomíte, musíte se dozvědět, co se po vás chce. Konkrétně, přesně! Jakou díru máte někomu vyvrtat do hlavy a kolik hlav to má být, jakou díru vykopat, kolik kubíku něčeho, kolik metrů jiného. Prázdné a mlhavé řeči typu: Já jsem se toho chytnul a jsem za vodou a blablabla. A také je třeba vědět, proč jeho rodiče a přátelé také nejsou za vodou. Proč je tak velkorysý k neznámé, dost možná, neschopné osobě. *cert*Proč celý svět není v balíku?! NE NE NE NE jasně, hlasitě.

artik*
hodnocení

0x

dám vám radu , vemte si sebou jen 20kč na kafe , neberte si žádné doklady . Ale úplně nejlepší je nikam nechodit , jestli jste neodmítla kamarádku , tak ten pán má vyhráno .

sanda*
hodnocení

0x

Děkuji Všem za cenné rady. Říct NE všemožným rádobyskvělým nabídkám naštěstí umím. Jenom v tom telefonátu, se to tak zmotalo, že když jsem ráda souhlasila se schůzkou - bo jsem ji dlouho neviděla - mi pak přišlo hloupé říct jí: víš co, tak to ani nejezdi.

Aspoň Vám pak můžu dát vědět, o jaké skvělé informace se jednalo :-D

iz*
hodnocení

0x

Doporučuji tu schůzku zrušit. Jak se chcete připravit na osobní kontakt, když jste už v telefonátu neodolala převědčivosti své "kamarádky"?

Uvozovky jsou na místě, protože skutečná kamarádka by se Vám nesnažila vymývat mozek.

V osobním kontaktu bude nátlak větší. Proti Vašemu názoru budpu dva, kteří se navzájem budou tak doplňovat, že jim nakonec kývnete téměř na cokoliv.

Já bych kamarádce zavolala a dala bych jí na výběr: Buď je kamarádka a pak se na kafe sejdete samy - bez "kamaráda", ale hlavně bez informací, bez nichž se hodláte obejít i nadále, nebo ať si hledá novou kamarádku. Klidně jí řekněte, že slušní lidé na kamarádech nevydělávají.

doplněno 24.01.13 11:11:

PS: Nemyslete si, že bych Vás nějak podceňovala, naopak. Řada lidí do podobných projektů vstoupí ne z důvodu, že by se bez "výhodné nabídky" neobešli, ale chtějí pomoci svým kamádům nebo známým. A právě na to tihle "přesvědčovači" hrají.

doplněno 26.01.13 00:08:

Dozvíme se, jak to dopadlo? Sešly jste se?

sanda*
hodnocení

..nakonec jsem jí zavolala a schůzku zrušila. Chtěla mi prý poreferovat o nějkých investičních fondech do kterých lze inestoat na přímo a ne s využitím prostředníků jako je prý třeba Partners. Sama je z toho nadšená a chtěla o nich informovat všecky své známé :) Víc jsem z ní nedostala. Jsem ráda, že i díky Vám jsem se odhodlala zchůzku zrušit. Byla by to ztráta času a možná i kamarádky.

Děkuji a hezký večer!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]