Nejste přihlášen/a.
tak mě napadlo, jak to asi mají ostatní, proto se tu ptám: zamykáte si auto na zahradě a svůj dům, když jste uvnitř? jak bezpečni se cítíte u sebe doma? naše babička svůj domek na vesnici v životě nezamykala, snad ani zámek neměla, ale doby se mění... jak to máte vy?
Přivezl jsem kamaráda, aby mi pomohl vymalovat novostavbu. Auto jsem nechal před domkem a řekl, klidně si nech věci v autě, tady se nekrade. To byl první den v mém životě, kdy mne vykradli.
15 hod, krásné počasí, před RD další 2 rodiny s dětmi.. přijela modrá oktávie s ostravskou RZ, vyskočili 3 romové - jeden k autu, druhý za dům, třetí přímo do domu. My byli v podkrovce a vůbec nepostřehli, že nám dole kradou peněženky. Než přiběhl soused, bylo auto pryč.
:D někdy i podruhé vstanu a jdu obejít všechny zámky...
Bohužel přesně tak.. roky nic, tak se spohodlní.. před pár dny jsem náhodou koukla naproti u sousedů zrovna opravovali plot, a" cizinec" jim to tam začal prohledávat, něco popadl a utíkal.. Tak jsem jen na něj zavoalala, že ho mám vyfocéného, on - asi pilu, upustil a utekl.. :/
panejo... díky za názory - asi budu muset svůj postoj přehodnotit... přestěhovali jsme se na vesnici a mám pocit jako měl "jmlc", že tady se přece nekrade - navíc máme psa, co po zahradě pobíhá... tak nezamykáme, dveře zůstávají pootevřené pro kočky a psa celý den i noc, ale nemám z toho úplně nejlepší pocit...
Byt zamykám na dva západy, dám řetízek. Na chalupě zamykám vrata na klíč a závlačku, vrata od průjezdu na klíč, vstupní dveře na klíč + řetízek a možná nejsem normální jelikož zamykám i spíž a železné dveře od kotelny. Když jsem tu sama v noci tak se tu bojím a pozavírám i ventilačky od koupelny a wc.
Máte pravdu, kdysi se na vesnici nezavíralo od dvora nebo zahrady a každý si zkracoval cestu. Dnes už to není pravda. Nedávno zde ukrradli několik popelnic, na zahradě vám pokradou kde co, ne že si utrhnou ale přijedou s vozem a naloží co zrovna zraje.
Kočky mají kočičí dvířka a ač to zní neuvěřitelně, včera jimi procházel do kotelny ježek.
s kočkama je u nás právě problém - kočičí dvířka jim udělat nemůžeme, máme jediné kovové venkovní dveře a zdi silné půl metru...
Kočičí dvířka jsou taky srandovní .. nedávno jsme měli návštěvu asi 5-ti kocourů, kteří se šli dvořit naší nejrkásnější kočce v okolí :D.. všechno "postříkaný" označkovaný, smradlavý, pak vyhánění z domu.. opravdu radost.. Dvířka se uzavřela
..a přitom je vykastrovaná, jen mám pocit, že špatně..
Nikde nezamykám, ale všude máme z venku kouli a samozamykací zámek...
doplněno 07.10.15 21:44:no chvíli trvalo než se rodiče naučili nosit sebou klíč i na zahradu, ale nyní úplně vpohodě.
doplněno 07.10.15 21:45:navíc zámek je monžé nastavit i na "furt otevřeno" režim
Ahoj. Tak já už blbnu. Byl jsem v neděli za dcerkou v Teplicích a nechal jsem několik hodin před jejich barákem své auto odemčené u řidiče. Naštěstí tam nešel nějaký ten flazuš, co šacuje konťasy. A na dnešek se mi to povedlo zase. Naštěstí mi to stálo kousek dál od hlavní ulice. Plastové dveře jen zabuchuji. Asi 15 let.
Já jsem kdysi nalepila na bytové dveře samolepku z kníráčského klubu. Ostříhala jsem nápis okolo a tak mi stále visí kulatá fotka knírače, který se tváři velmi, velmi zle. A Dorka, která má zuby jen na žrádlo, hlásí každý pohyb na chodbě. Když jde domácí, "kucká" se zavřenou hubou a když jde cizí, štěkne, když je něco nezvyklého, vříská, ať jsem doma nebo ne. Kdysi mi sousedka, zakázala odnaučit ji štěkat, protože se prý špatně krade, když vedle řve pes. Na noc zymykám přídavným zámkem. Zevnitř jsem klíče ještě nikdy neměla. Ale 2 případy z posledního týdne. Přišel člověk, že jde na odpočet vody. Posvítil zapsal a pustil vodu v koupelně. Že má paní špatnou koncovku, jestli ji může vyměnit. Vyměnil, řiká se tomu perlátor? a že zkontroluje kuchyň. To babka měla rozum a nedovolila. Chlap sladké, ale rozumné řeči. Chtěl za ten perlátor 360 kčs a že podepsat smlouvu. Babka měla rozum a vyhodila ho a to už dojížděla policie, někdo ji zavolal.
K mé známé, která má hodně roků, přišli dva dileři na elektřinu, že děkují, že je jejich klientem a za věrnost jí přinesli žárovky. Chtěli podepsat převzetí. Podepsala. Nebylo to potvrzení, ale nová smlouva od dodavatele, kterého vůbec neměla a neznala.
Šmejdi! Zamčený byt a přesto okradli. Jen se modlím, ať mám dlouho zdravý a pohotový rozum a ať vždycky řeknu: "To jste hodní, že jste přišli, pošlete mi nabídku písemně." A taky, ať mají cigoši strach z každého psa, ikdyž sami chovají pita.
Auto mám na žižkovské ulici, takže nezamykat nelze, to bych ho dlouho neměl. V bytě se nebojím, přesto na noc zamykám přídavný zámek, a samozřejmě důkladně zaykám, pokud byt opouštím (třeba jen na pár minut). Dceru před pár lety vykradli, když doma spala (s manželem a kolií). Dveře jen zaklapnuté, zvenku "koule". Prohrabali i noční stolky u postele (dceři závidím tvrdý spánek). Dodnes si myslím, že to musel udělat někdo, kdo se s tím psem dobře znal. Policajti samozřejmě na nic nepřišli (ostatně stejně, jako v případě dalších několika bytů (zamčených), vykradených za posledních 5 let).
prevence je důležitá a kdo se směje lidem kteří se chovou preventivně, je blázen. Zloděj, násilník, vrah má vždy navrh. Ví totiž který barák chce udělat a to vy netušíte. V noci než se vzpamatujete může být pozdě.
Kdysi, pár let tomu stavěl náš kamarád barák. No vlítli mu tam v noci zloději. Přišla mu sms-ka že v baráku je pohyb no a tak jsme jeli. Byla krásně hustá mlha a k domu to bylo kousek. Kluky jsme spacifikovali a předali policii. Výsledek byl ten že jeden z těch kluků nadobro skončil s krádežemi a vloupačkami. Tak snad mu to vydrží.
při čtení vašich příběhů ze života jsem si také na jeden vzpomněla - když jsem ještě bydlela v Praze, přestěhovala jsem se po rozvodu jinam a jednou v neděli po obědě někdo zvoní, otevřu a natlačili se na mě dva chlapi, strčili mi pistoli do obličeje a hnali se dovnitř, že prý si jdou pro prachy, co dlužíme... v pokoji se malá dcera koukala na pohádku, mateřský pud mi dodal síly a začala jsem se s nima hádat, pistole-nepistole, ať vypadnou, že jim nic nedlužím a nic nedám, ani nemám... ukázalo se, že jim prachy dluží brácha, co v bytě bydlel přede mnou... ten s pistolí měl něco vypito, prý si odnese aspoň televizi, nakonec si ho ten druhý odtáhl a nic nevzali, ale následně jsem se rozklepala a málem složila...
K těm příhodám přidám historku. Otevřela jsem dveře v 10. patře a do bytu se mi natlačil chlap, který pořád opakoval prase prase prase. Nevím, proč jsem se nebála a s chlapem jsem se pokoušela dát řeč. Ukázalo se, že to je hluchoněmý, který měl upito, ale měl roztomilou špičku. Popletl si patro, když hledal podnikatele, který ho později zaměstnal. To prase nebyl čuník, ale práce.
Auto vždy,ale když se zapomenen,tak se téměř nic nestane-mám nekradnoucí se auto minule bylo 14 dnů před panelákem neuzamknuté-navíc to že mám AR není vidět - je pod krytem.
V bytě přes noc ano,přes den ne.Jinak- letos v létě u příbuzné v Praze (poblíž nám.W.Churchila) tato přes noc byla vykradena-zapomněla zamknout bytové dveře a ztratila se ji peněženka z kabelky a MT a to i přes to,že má doma pejska a kocoura -my byli v pokoji skrze zvídavého kocoura zamčeni,tak se nám nic neztratilo
Zamykám vždy, jak dům, tak auto. Pokud strčím hlavu do kufru, ostatní dveře jsou zamčené. V autě se zamykám, ne že bych se bál sám, ale aby mi někdo na křižovatce něco nesebral. Nenechávám věci bez dozoru, i kdyby to mělo být odskočit si na minutu v restauraci na toaletu. Ale asi přijde na to, kde a jak člověk bydlí, jaké má zkušenosti. Znám i takové, co dům nezamykají, bydlí v prvním patře, takže se jim může někdo producírovat po domu a ani o tom nebudou vědět a přesto se (zatím) nic nestalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.