Nejste přihlášen/a.
Pěknou adventní neděli všem rádcům, prosím, kdo mi vysvětlí (asi) odcela banální věc?
Od října dojíždím denně do školy autobusem, koupila jsem si několikazónové tříměsíční jízdné-předplatné. Takže když teď nastoupím do autobusu, nemusím platit, jenom ukážu průkazku s platností a jdu. Řidič si ale vždycky něco ťukne do svého ovládacího panelu. Zajímalo by mě co (jízdenku mi netiskne) a proč? Na kterou zastávku jedu, aby věděl, kde stavět? Kolik přepravuje studentů a nakolik se využívá předplatné? Aby zaznačil, jak je linka vytížená?
Díky za vysvětlení, vrtá mi to hlavou už delší dobu.
Myslím že tak dopravce nenápadně kontroluje, jestli souhlasí počet vydaných a používaných jízdenek předplatného. Jsme lidé vynalézaví a někdo by možná dovedl vyrobit falzifikát. Aby to stálo za to, pár by jich ještě prodal. V případě nesouhlasu by zřejmě byly jízdenky kontrolovány pečlivěji. Možná jde ale jen o počet cestujících.
Když ČD zrušily staré jízdenky z tvrdého papíru a zavedly tištěné, které zprvu neměly moc ochranných prvků, tiskli si je studenti na (tehdy) normální (jehličkové) PC tiskárně. Dřív nebo později se na to ale přišlo. Bylo to někdy v polovině devadesátých let, tuším někde v Pardubicích nebo Kolíně
doplněno 16.12.12 21:39:. . . zavedly tištěné - tištěné až na pokladnách
Do školy jezdíš do Prahy (resp. s dopravcem v rámci PID)?
Pokud ano, tak bych skoro řekla, že to ťukání čehosi na strojku s tvým nástupem do autobusu zřejmě vůbec nesouvisí Nevím o tom, že by některý dopravce v PID nějak zaznamenával počet lidí s průkazkou. Může se opravdu jednat o posun zastávky či další spoustu věcí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.