Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké bylo počasí 21.srpna 1968?

Od: zvedava odpovědí: 11 změna:

Hezký večer,

tohle by mě zajímalo a nevím, kde to najdu. Zkoušela jsem - a nic. Tak třeba nějaký pamětník tady? :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

U nás pěkně. A není pravda, že to nelze najít, hned druhý odkaz na dotaz.

doplněno 23.08.15 23:42:

Přesně to co hledáte počasí 21. srpna 1968. Nyní dokonce první odkaz. Dlabte na gugla, stačí seznam ...

zvedava
hodnocení

Děkuji a prosím, můžete mi ten odkaz sem dát anebo klíčová slova, která jste zadal? Mně to na Google neukázalo nic... jen archiv meteostanic, těžko říct, zda jim lze věřit a nebylo tam navíc počasí, jen teploty...

rebeka*
hodnocení

0x

Bylo pěkně, ale počasí nás moc nezajímalo. Bydlím u polských hranic a když jsem šla ráno do práce,tak se proti mně valily tanky. Já jako máma jsem měla hlavně starost o malou dcerku, která byla už v jeslích. Takže všechny mámy jsme letěly do jeslí pro děti, nic jiného nás tehdy nezajímalo, to přišlo až potom.

zvedava
hodnocení

Děkuji Vám moc. To chápu, že to muselo být hrozné, ani si to neumím představit, tu nejistotu, strach o děti, co bude a hjak to bude. Já si pamatuju jenom, jak mi babička vyprávěla, že dělali v účtárně v noci z 20. na 21. srpna uzávěrku druhé dekády a tak se zpozdila a šla domů v noci a jak tak musela jít pěšky, protože jí už nejel žádný autobus, tak jí nad hlavou létala letadla a ona vůbec nevěděla, co se děje. Ale už se jí bohužel nemám možnost zeptat na další věci... už tady není. Tak i takovéhle střípky musím shánět třeba i tady.

hodnocení

0x

poradte.cz/...

Hodně vzpomínám, jaké počasí bylo, ale ani mě, ani nikoho to nezajímalo a ikdyby padali psi a ježci, nikdo by si toho nevšimnul. Také jsem bydlela, u rodičů ve městě na polské hranici a tanky jsem slyšela pozdě v noci, když jsem kojila tříměsíční dcerku. Myslela jsem, že naši kluci jedou na cvičení. Ráno se táta vrátil, že se nemá jak dostat do práce, protože se po silnici z Polska valí tanky, jeden za druhým, že nemůže přejít cestu. Když jsem se byla na to podívat a pak na nákup, deštníky jsme neměli a ani nějaké obleční, kdyby bylo chladno. Myslím si, že to byl pěkný letní den.

hodnocení

0x

Na Náchodsku bylo slunečno, býval by to byl hezký letní den. Kdyby neměl vstoupit do historie ...

zvedava
hodnocení

Chtěla bych moc poděkovat všem, kdo odpověděli a popřát hezký den! :)

zdenka*
hodnocení

0x

Měla jsem tenkrát tříměsíční dcerku. Maminka mě ráno budila s tím, ať si zajdu koupit zásobu sunaru. Počasí bylo hezké, vím, že jsem byla jen v šatech. Jsem z Ostravska.

jani*
hodnocení

0x

Pamatuji se,že my děti jsme byly tenkrát venku před barákem v krátkých rukávech a také jsme debatovaly. Čtyři metry od nás po silnici jely tanky,pro nás děti obrovské,hlučné. Navrchu tanku vždy seděl jeden tankista s kulometem.My se ale nějak nebály,nebo spíše netušily,co by se nám taky mohlo stát.Asi to bylo tím,že to přišlo jako blesk z čistého nebe-pro všechny.

hodnocení

0x

Přidám se k předchozím dvěma odpovědím. bylo hezky a teplo neboť jsem to ráno seděl v okně na parapetu v trenclích a tílku a čekal na mámu až přijde z práce (cca v půl deváté ráno) když po silnici kolmo na naši ulici jela kolona (dnes již vím že to byly) T-62 a dokonce mi odpověděli (někteří ,tehdy jsem toto nevěděl)velitelé některých tanků.Ovšem ve městě (Prostějov) se pak střílelo a ještě před cca20-15 roky bylo např na fasádě tehdejšího kina JAS pár vstřelů.

hodnocení

0x

Bylo příjemně teplo, ale zase ne vedro. Mamka ráno vypadala, že se jí udělalo tak nějak nevolno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]