Nejste přihlášen/a.
Neustále se zde přetřásá, že manželka Karla Schwarzenberga neumí česky a že mluví jinými jazyky. Prostě se mi to už příčí. Přece snad nevolíme manželky kandidátů, to je nesmyslné. A kolika jazyky tedy mluví paní Zemanová? Jak se chystá reprezentovat naši republiku, když za sebe nastrkuje svou dceru, jelikož se na sou "funkci" necítí? A to je mladá a zdravá!
Já volím Karla Schwarzeneberga. Nevolím jeho manželku.
Jen si vzpomeňte, co se dělo, když se Havel oženil s Dášou. Myslím si, že zase všichni řeší podružné záležitosti a podstatné nevnímají. Pana Zemana nechci. Cítím z něho faleš. Ale klidně si ho zvolte, já se budu jenom dívat. Na mou existenci to dopad mít určitě nebude, ale budu mít možnost pozorovat, co se bude dít potom.
Máš pravdu, Milane. "Ďěsně" se na to těším ...Jsem totiž zvědavá jako opice, jak to nakonec dopadne. Ale budu si všechny tyto diskuze pamatovat. Ne doslova, samozřejmě, ale tu podstatu. Budu prostě sledovat, jak budou občané spokojeni, na co si budou stěžovat a co se jim líbit nebude. Protože ono se jim to stejně líbit nebude. Já tedy držím palce Karlovi, ale mám obavy, že to nevyhraje. A to bude možná po něho dobře, protože pak by se všechny stížnosti svezli na jeho hlavu. Nechci být škodolibá, ale docela bych to Zemanovi přála. (jsem škodolibá) ale nestydím se za to.
Suzy mě se v této republice už přestává líbit, dávno nejsem hrdá na to, že jsem Čech a s tím kolika jazyky mluví první dáma to nikterak nesouvisí. Ovšem až zasedne na hrad kníže Karel a němci a rakušáci se budou smát co jsme to za národ bez paměti, budu se za to ze které země jsem stydět. Zeman v žádném případě není ta nejlepší volba ale jelikož zbyli kamdidáti dva, mám jasno.
Liduš, hrdá buď. Já jsem také, tohle mi nikdo nevezme. Žádná pofidérní novodobá strana, ani politické změny, či záměry. Jsem hrdá na to minulé, čím jsme se zaznamenali do historie a jací lidé naši zem proslavili. A je jich spousta ve všech směrech a oborech. Nechci Ti oponovat, ale opravdu si nemyslím, že by se Rakušani, či Němci smáli. Myslím, že v dnešní době má každý národ co dělat, aby si to nějak ustál u sebe doma. Naše volba jim je nekonečně lhostejná. Ale máš právo na svůj názor a volbu, a pokud to tak cítíš a máš k tomu své opodstatněné vnitřní pohnutky, tak to je Tvé právo. A tak by to mělo být, a zůstat. Alespoň tohle už nám nikdo nevezme. Právo na názor a právo ho beztrestně vyjádřit.
ale opravdu si nemyslím, že by se Rakušani, či Němci smáli.
Tak si skočte na pár dní za hranice. Vrátila jsem se po týdnu z Německa a poprvé jsem se styděla, že pocházím z Čech. Jsme jim pro smích!
No vidíte Liduš a já zrovna na to, že jsem Čech hrdý jsem. Asi to bude tím, že jezdím po světě a šířím slávu českého řemesla. Co děláte vy, pro to abyste byla hrdá na své češství?
Suzy, pro průměrného člověka je jedno kdo tam bude. Já rovněž držím palce Karlovi a volil jsem ho v prvním kole. Určitě se nesnížím k tomu, abych v případě, že vyhraje Zeman, nějak protestoval. Zkráta vyhraje většina a menšina se musí podřídit.
Část lidí, jejichž kandidát vyhraje se po čase opět bude bouřit, že toho politika volili, ale on udělal něco co se jim nelíbilo..
To je normální stav lidstva. Nemůže mít všichni stejné názory, ale musíme se všichni respektovat a neurážet. I kdyby se zde objevil někdo, kdo kdo je silně proti mému přesvědčení názoru, nikdy bch se nesnížil k tomu, abych mu psal o ...ale ani to opisovat nebudu, páč bych se musel červenat.
Přeji ať vyhraje ten lepší...
a v sobotu to určitě oslavím řízkovou pochoutkou..
Volíme prezidenta, ne první dámu. Co kdyby byl kandidát svobodný, vdovec? To by asi byl nevolitelný, že? :D
Bm. Právě že by byl volitelný. Asi jste to špatně pochopil. Volíme prezidenta, ne jeho manželku...:D proto nechápu, proč se zde neustále mluví o tom, jaká je manželka K. Sch...
Mě stačí, že umí česky. A jestli umí nějaký další, je to jen její plus. Naopak neumět česky, a cpát se na hrad, je pro mě těžká urážka. Jen to ukazuje, jak málo si Češi váží toho že jsou Češi. Že tu ještě jsou a proč.
Co to tady furt plácáte? Mluvte laskavě jen za sebe. Jestli máte nějaký komplex z toho, že jste Čech, tak se nezaštižujte okolím. Znám plno lidí, kteří se ke svému češství hrdě hlásí a patřím k nim i já.
Neměj strach, komplex nemám a co je to zaštižování okolí nevím (doufám, že to není nějaká sprostá urážka), jen mi je posledních pár let smutno, když to kolem sebe vidím. Plno lidí se ke svému češství hrdě hlásí? Poslední roky mám úplně opačný dojem.
Patrně to bude tím, že to okolí se kterým přicházíte do styku, sedí v hospodě. Kdyby jste něco uměl a mohl to nabídnout ve světě, tak byste poznával lidi, kteří jsou v zahraničí obdivovaní a jsou hrdi na to, že mají, jako Češi, světu co nabídnout.
Nevím, kde jsi přišel na to, že by mé okolí vysedávalo v hospodě, a že já nic neumím? Naopak, do zahraničí jezdím služebně dost často, takže vím, že i tam z nás už mají legraci. Pokud vím, tak většinu toho, co jsme kdy mohli světu nabídnout jsme už dávno tomu světu rozprodali, ale to už je na jinou diskuzi a k tématu této otázky to nepřísluší.
doplněno 24.01.13 09:06:Můžeš mi ještě vysvětlit to zaštižování? Předpokládám, že šlo o překlep, ale nic mě k této variantě nenapadá.
Jak je to s účastí-neúčastí na volbách a platnými-neplatnými hlasy? Pozastaví se někdo nad tím? Změní někdo něco díky tomu? Jak to je?
Nic. Vítězem je ten, kdo získá prostou % většinu platných hlasů. Nejít k volbám nebo hodit neplatný lístek je hloupost a chyba. Jeden ze dvou zvítězí tak jako tak. Média dělají všech pro to, aby získaly hlasy pro svého protěžovaného kandidáta anebo alespoň odradily jít k volbám ty, kteří nestojí o tohoto protěžovaného kandidáta, nebo nestojí o žádného z nich. Podsouvají voličovi myšlenku, že je vše ztraceno, můj hlas už nic neovlivní. Je lo lež. Jejich kandidát totiž pak zvítězí větším % rozdílem hlasů. Jeho voliči k volbám rozhodně přijdou a vhodí platný hlas. A to média pak ráda budou týdny a měsíce rozžvejkávat. Jedině nad tím se pak bude u zvoleného kanditáta jásat. Počet neplatných hlasů nemá na volby vliv a nikoho to ve finále nezajímá. Koho média protěžují je snad nad slunce jasné, a není to žádné tajemství. Rozhodněte se podle vlastní úvahy a vlastního rozumu. Informaví je všude dost, smlouva ACTA ještě nezačala platit. A jděte k volbám. Neúčastnit se je jako strčit hlavu do písku. Zvolený kadidát se vás ptát nebude, jestli jste se zúčastnila nebo ne . Bude ale za vás rozhodovat dalších 5 let.Možná napořád.
Neplatný hlasy (prázdná obálka) podle mně vypoví o tom kolik procent nechce ani jednoho kandidáta ale nechce ani zahodit svůj hlas neúčastí ve volbách.
luisi, ale tak to není. Přeci nelze říci, že všechny neplatné hlasy byly prázdné obálky..
jen se divím, proč chodit někam a nevolit. toť otázka..
tak znovu a pomalu:
při každých volbách je určité procento chybných / neplatných hlasů, pokud by šli k volbám všichni a ti co nechtějí volit by hodili prázdnou obálku, tak by došlo k velkému nárustu neplatných / chybných hlasů. Rozhodně by to nezůstalo bez povšimnutí. Každé volby hlásí procento neplatných hlasů a že je to v normě, pokud by chybovost byla přes 10-15% už by to asi v normě nebylo
Není potřeba opakovat dokola stejný fakt a už vůbec ne pomalu. Pochybuji, že se bude někdo zabývat nárůstem neplatných hlasů. Nanejvýš pouze zkonstatuje skutečnost. Je to pouhé jedno jediné číslo ve statistice, které zanikne v přehršli ostatních čísel. Vše ostatní - veškeré výstupy se odvíjí od platných hlasů. Ergo prázdná obálka nebude mít na nic vliv. Ostatně mě nenapadá, co by se tak asi mohlo změnit.
Ale zde nikdo netvrdil a netvrdí, že to něco ovlivní, ale např. 80% účast s 30% neplatnými hlasy už je podezřelé a trochu ostuda
No, právě. Myslím si to stejně jako vy všichni. Zaráží mě, kolik lidí právě radí vhodit prázdnou obálku. Přišlo mi to jako velký nesmysl, ale potřebovala jsem se ujistit, že si to myslím dobře.
Pro naplnění vaší úvahy si budete muset počkat asi na nový volební systém. V současném systému je jedno,jestli vítězný kandidát získal např. 6% hlasů a poražený 4% . Je úplně jedno, co se promítá pak do zbylých 90% . Pouze se ještě sleduje, ale to jen pro zajímavost, kolik % oprávněných voličů přišlo volit z celkového počtu voličů. Ani to nemá na konečný výsledek voleb a směřování cesty našeho státu ale vliv. I kdyby přišlo k volbám jen 20% oprávněných voličů ze všech, a jen 10 % vhodilo řádný a nepoškozený lístek, rozhoduje ve výsledku poměru hlasů těchto 10% lidí! Tedy 10 % lidí rozhodne i za těch 90% , kteří k volbám nejdou, nebo hodí chybný lístek.
Nikdo nebere zřetel na nějaký váš protest, že se vám ani jeden kanditát nelíbí.
Neexistují žádné normy pro to co je a co není v normálu. Prostě takhle je nastavený volební systém a proto je hloupost nejít k volbám, nebo hodit neplatný lístek, s tou nadějí, že si toho někdo všimne . Je to dětinské trucování , trapný alibismus. POCHOPTE TO UŽ!
I váš hlas může ovlivnit aby nezvítězil kandidát, kterého nechcete víc než toho druhého. Proto je třeba jít a ze dvou zel, pokud to tak vnímáte, zvolit to méně zlejší zlo pro svoji budoucnot. Nic víc se s tím nedá dělat. PROTO JE TAK DULEŽITÉ SE ROZHODNOUT!
Proč házet lístek, když nesouhlasím ani s jedním kandidátem a proč nedat najevo, že jsem chtěl volit a nebyl jsem líný
Jeden je za 18 a druhý za 20 bez 2! Je to první přímá volba a tak není vše dokonalé. Je to ale proti nepřímé volbě (náklady cca 300 tis. Kč) dosti drahá záležitost (náklady cca 600 mil.Kč!)
Nebylo by rozumnější, kdybychom si v parlamentních volbách zvolili význačné osobnosti a ty by pak mezi sebou vybrali 2 nejlepší kandidáty pro nepřímou volbu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.