Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Narušená psychika?

Od: nikol16 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Jmenuji se Nikol. Potřebuji poradit. K doktorovi se mi nechce.

Poslední dobou jsem na sobě zaznamenala několik neobvyklých věcí. Jsem hrozně tichá,citlivá a stydlivá. Spolužáci se mi kvůli tomu posmívají. Mám problém se s někým koho neznám bavit- začnou se mi třást ruce. S rodinou a kamarádkama takové problémy nemám. Ruce se mi třesou třeba když mám jít něco vyřizovat. Také jsem hodně lekavá a mám problém se někomu dívat do očí, když s ním mluvím. Děkuji moc za radu. Nikol

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Znám psychoterapeutku, která se podobnými problémy zabývá a má úspěchy. Nepíšeš ale, odkud jsi.

bruno*
hodnocení

0x

jethro má pravdu, psycholog ti určitě pomůže. Asi ti chybí sebevědomí. Zkus s tím něco udělat!

scorpion*
hodnocení

0x

Znám tyto věci.Občas se stává z toho soc. fobie. To jen,..kvůli těm posměchům apod.Byl jsem naprosto stejný.Teď bych se nebál jednat s pistolí v ruce.Ale to je opravdu hodně složité.Dá se z toho dostat skutečně snad jen cestou peklem. Já už jsem tam byl tolikrát,že mám pocit,..že jsem tam doma.Rozhodně bych takový život nikomu nepřál. Znáš to jistě sama.Špatní lidé,nedůvěra,podrazy i násilí atd. V tvém případě bych opravdu navštívil psychologa.I když příliš nevěřím v jejich úspěch. Pokud se bude zabívat právě těmito problémy,..může ti moct.

Taky znám psychology, kteří místo pomoci a empatie shodí druhého a člověk se pak cítí hůře nežli předtím. Těch co skutečně pomůžou je asi menšina. Ale pokud pomůže, stojí to za to a litovat nebudete. Na doporučení jethra nebo někoho jiného bych na místě slečny taky navštívila psychologa. Momentálně bych potřebovala taky nějakou psycholožku, mám podobné pocity. Ale mám obavy, aby mi to nepřineslo opačný efekt. Zjistila jsem nedávno, že na Hodnocení lékařů si mohou nechat lékaři ty negativní komentáře nechat smazat. Před několika lety tam byly napsané negativní a už tam nejsou. Tak na to moc nedejte. Jednou jsem byla u jednoho docela známého psychologa a měl na své stránce napsané "jen pozitivní komentáře", jak je skvělý, pomohl apod. Myslela jsem si, že mi bude sedět a bude skvělý, ale bohužel. Každému člověku se otevřít nedá. Přeju Vám, abyste našla takového, kterému budete věřit.

krasula
hodnocení

0x

Možná to zlehčím, ale trénovat. To znamená nevyhýbat se komunikaci, chodit vyřizovat, zkusit se dát do řeči v obchodě, v čekárně, ve vlaku, prostě všude, kde jsou lidi. Zjistíte, že Vás nikdo neukousne. Naopak by Vás to mohlo posílit. Pokud tohle považujete za nemožné, tak se objednat u psychologa.

nikol16
hodnocení

Děkuji moc. Vám všem. Zkusím všechno možné, jen abych se toho zbavila.

culdabulda1*

krasula -

souhlasím - teď jsem to taky chtěla napsat - chce to tréning a taky zkušenosti. Psychlog není samospasitelný - jenom Vám vlastně řekne jinými slovy totéž !

marfusa*
hodnocení

0x

V dětství jsem byla stejná jako Vy. Vím přesně, co prožíváte. Ale postupem času jsem se zbavovala svých strachů, až jsem teď mírně sebevědomá. Když by se mi někdo smál, nebrala bych ho vážně. Slušní lidé tohle nedělají. My jsme psychology neměli. V dokonalé bolševické společnosti byli lidé šťastni a nepotřebovali žádného psychologa. Takový problém, jako máte Vy by každý jen bagatelizoval. Uvědomte si, že jste cenný člověk a nikdo nemá právo Vaši hodnotu zpochybňovat. Hodnotu nemají ti, co se Vám smějou.

vulibrada
hodnocení

0x

S cizíma lidma se bavit nemusíš, a do očí se jim taky nedívej- je to nezdvořilé někomu čumět do očí když se s ním bavíš. Choď s dmavýma brýlema a když se tě nekdo zeptá tak mu odpovíš že máš zánět spojivek.
Stydlivý lidi se léčit nemusí, někdo je introvert a někdo extrovert, smiř se s tím že si stydlivka.

Upovídaný ženský sou strašně nepříjemný(vřískají jak histerky atp), takže klidný a tichý ženský sou potřeba.

Nic ti není, seš zdravá a žiješ normální klidný život. Hledáš problémy tam kde nejsou. Jestli se ti někdo posmívá, tak oni jsou blbečci, né ty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]