Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s dárky k Vánocům

Od: nekdo007* odpovědí: 11 změna:

Ahoj. Mám celkem velký problém ohledně vánočních dárků. Ještě jsem žádný nekoupila a Vánoce jsou ani ne za dva týdny. Jenže problém je, že jsem bez peněz, mám jen něco přes 500 KČ a potřebuju koupit něco mámě (37), tátovi (40), sestře (12), nejlepší kamarádce (15) a potom ještě něco několika spolužákům, za týden máme vánoční besídku. Jsem silně proti, ale jeden člověk řekne "letos bude besídka" a besídka prostě je. Nejhorší na tom je, že jsem nemocná a do konce týdne se nikam nedostanu, takže hledám něco levného na internetu. Ale vzhledem k tomu, že mi je teprve 14, nejsem si jistá, jestli můžu převzít balík sama, popř. jestli ho můžu zaplatit až na poště. Poraďte mi prosím, popřípadě dejte tip na dárek. Předem moc a moc děkuju, je to důležité!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juliamarkizowa*
hodnocení

3x

Ahoj kočka. Ak máte doma prázdnu fľaštičku (napr od detskej výživy, alebo malého džemu, Do toho urob liečivý nápoj: rozmixovať citrón (možeš aj so šupkou, ale predtým poriadne umy horúcou vodou, alebo bez šupky) a 6 strúčikov cesnaku. Celé to zmiešať s 2 deci vody a nechať prejsť varom. Precediť cez sitko a tá tekutina je ohromne liečivá (čistí cievny systém, pomáha lepšiemu tráveniu, vyrovnáva tlak a pomáha aj na štitnu žľazu) Môžeš a nemusíš pridať na chuť kvapku alkoholu. Nádobku zatvor a daj zvrchu kúsok peknej látky, obviaž špagátom. A je to :)

martinaa*

Vidíte, nakopla jste mě - tátovi jsem už párkrát do velké nádoby nebo kameninového džbánu naložila hermelín. Olej, cibule, koření, papričky - pár korun a táta se olizoval ještě v březnu.:)

hodnocení

2x

Ron má pravdu s těmi hrníčky. Existují i se jmény nebo nápisy "Maminka" a "Tatínek". Klidně ho kup na čaj mamce, taťkovi a se jménem i sestře. A také nejlepší kamarádce.

U nás mají ve městě v jedné drogerii moc pěkné lahvičky s parfémky, asi 8 vůní. Jednu jsem si oblíbila a už několikrát si ji tam koupila. Je to s rozprašovačem, zabalené v celofánovém malém sáčku se zlatou či stříbrnou stužkou. Stojí 39 korun. Stejné mají i v tvrdé krabičce a s ozdobnou zátkou, ty už ale stojí 60 korun. Tak něco takového.

A těm spolužákům na besídce? Na to jsi měla myslet trochu dřív. Třeba děvčatům vyšít dečku, ne nějakou složitou, třeba jen květ v jednom rohu. Nebo něco udrhat, jestli umíš. Nebo suchou vazbu. Teď už je ale na rukodělné práce hodně pozdě.

Přestože nemám ráda na Vánoce to barevné blikání, dnes jsem u Vietnamce viděla maličké bílé plastové stromečky. /asi tak 8 - 10 cm/. Když se dole zapnul knoflík, stromek blikal různými barvami. Stál 26 korun. Nechci Tě tady navádět, abys dávala kdejakou pitomost jen proto, že jsou Vánoce a abys něco dala. Ale myslím si, že mladým děvčatům by se taková drobnost mohla líbit a mít úspěch.

Ve všech Penny teď mají v akci různé druhy pikantního koření v těch mlýncích. To by se jistě líbilo mamce i taťkovi. Kus je za 13,90. A když k tomu přikoupíš také v Penny olivový olej /extra virgin/ - 750 ml za 59,90 Kč, tak tím také nic nepokazíš. Mamka bude ráda, že se zajímáš o ingredience do kuchyně a taťka si namele do guláše pěkně feferonku.

Tak se brzy uzdrav, dobře vyber a ať se besídka vydaří. *placni*Jaga.

nekdo007*
hodnocení

Díky za tip. Bohužel, na nějaké ruční práce jsem totálně levá a když si mám zašít díru na ponožce, musím ji rovnou vyhodit, protože to vypadá hrozně :D Penny tady nikde v okolí není, ale i tak moc děkuju :)

myse*
hodnocení

0x

hele, dárek z internetu už nestlihneš!

takže se na internetu max. koukni na nějaký blízký obchůdek nebo na nápady, ale dojdi to koupit sama...

mámě, ségře, kámošce můžeš koupit nějakou blbůstku např. z fima nebo mě napadá - udělat balíček s mašlí z mini-produktů z DM drogerie (šamponek, krémík, deo)... a tátovi taky, když na to přijde...

se spolužáky je to horší,ale věřím, že na nějaké pitominky narazíš...

doplněno 11.12.12 13:39:

dcera mi vždycky naděluje maličkej diář, nebo kalendářík...

martinaa*

S tím nesouhlasím... já objednávala dneska přes net většinu dárků na dobírku, zítra odesílají, jak mi bylo potvrzeno, a 4 z 5 obchodů mají do 14. 12. (viděla jsem i do 18.12.) garanci dodání do Vánoc.

krkovicka*
hodnocení

0x
Mámě a tátovi bych dala společný dárek.Třeba kafe nebo čaj,nebo mámě útěrky tátovi vůni do auta.Vyjde to na 150kč maximálně.Sestře je dvanáct.Co takhle řasenku,nebo knížku?To samé kámošce.Spolužákům bych koupila nějakou blbost.Třeba i obyčejný lizatka.nebo vánoční pohlednice;)

ron*
hodnocení

0x

Ahoj.

Kup mámě, tátovi i sestře dárky v drogerii. Zabalíš-li pěkně např. šampon a sprchový gel, sestře třeba přidáš nějakou tu šminku, stejně tak spolužačce. Určitě jim uděláš radost za dobrou cenu. Spolužákům kup jen dárky symbolické. Např. sladkosti, ke kterým přidáš vtipné PF.

Nechceš-li kupovat v drogerii, kup příbuzným třeba hrníček na čaj či kafe. Takový hrneček se dá pořídit i za 60 Kč.

hodnocení

0x

Na netu nic neobjednávej! Zaplatíš balné a poštovné a za dobírku. 150kč, jen to fikne! *hej*

doplněno 12.12.12 10:50:

Když má mladá 500kč a spoustu lidí?! Každé koruny škoda. *cert*

martinaa*

Babkazov, nestrašte:) Vždyť mnoho prodejců má dobírku s balným za 70, 80 kč... pokud tedy nepočítáme dražší obchody s oblečením apod. Téměř všechny dárky objednávám z netu, v jednom obchodě poštovné 76, v druhém 69, ve třetím 119 (to byl právě ten dražší, ale balík je pojištěný, takže to chápu),

Jo, jo. Dneska jsem zrovna objedávala dárek pro mamku. Naštěstí si to budu moci osobně vyzvednout v Brně, takže se nemusím bát, že mi ČP rozmlátí sklo :D.

Poštovné bývá většinou kolem 100 kč, dost se to navyšuje dobírkou. Ale já na dobírku už nic nekupuju, takže mi je to jedno :D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]