Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně naklepat maso na řízky?

Od: heterak® odpovědí: 7 změna:

Proč někdo klepe maso na řízky přes celofán?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já to tak klepu (přes mikroten) proto, aby mi to nezaprskalo kuchyň a mě a abych si moc nezprasila paličku.

Přidávám se k "Inženýrce." Nebo,když je maso hodně křehké,tak aby se nepotrhalo.

ondras*
hodnocení

0x

Ano, já si tam dám mikroten a nebo když to chci mít opravdu pořádně naklepané tak jdu ven a tam to klepám bez mikrotenu přiměřeně hodně aď mi to nerozpůlí řízek *slunce*

hodnocení

Já teda moc nevařím,ale já to klepu normálně bez "igelitu" a nemám s tím žádný problém. :(

hodnocení

0x
Já si to prkénko položím na stehno, abych nedělal kravál a nedráždil sousedy.
Klepat maso na lince je provokace, chválení nebo bezohlednost. Nehodící se škrtněte...

vvv*
hodnocení

0x

Protože když se nenaklepe tak bude příliš tlustý a uprostřed syrový

hodnocení

0x

Potravinová fólie FreshnRoll zvládne díky své pevnosti také klepání masa. Klepat maso přes fólií má dvě výhody: kuchyňská linka a její okolí zůstanou čisté a struktura masa se nerozruší tolik jako při jeho přímém naklepávání.

Tip: Před klepáním můžete fólie FreshnRoll a maso posypat kořením, strouhankou či jinou požadovanou ingrediencí. Následným klepání dosáhnete hlubšího zapracování posypu do masa.

srecepty.cz/...

Potřebovala jsem paličku ma maso. Namísto toho mi nabídli váleček. Prvně jsem nevěřícně zírala, ale pak koupila.

Většinou klepu maso přes plastový pytlík, ale tohle není třeba. Jsou dvě možnosti.

Buď nechám váleček otáčecí - jako na nudle, či přitáhnu 1 šroubek v 1. řadě zoubků a je napevno. Lze dobře zatlačit koření, válet, i klepat.

Jsem s ním docela spokojená. Ale viděla jsem to poprvé, tak nevím, zda je to novinka či jsem tak zaostalá?

Ještě zkusím, až budu péci, s ním udělat do těsta vzor...třeba najdu více možností využití. Či ozdobné plátky sýrů do obložené mísy?

odsud

srecepty.cz/...

a něco o klepání masa

neviditelnycert.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]