Jak správně naklepat maso na řízky?

Od: Datum: 21.08.15 18:14 odpovědí: 7 změna: 21.08.15 19:43
avatar

Proč někdo klepe maso na řízky přes celofán?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 21.08.15 18:16
avatar

Já to tak klepu (přes mikroten) proto, aby mi to nezaprskalo kuchyň a mě a abych si moc nezprasila paličku.

Od: wamp®
Datum: 21.08.15 18:50
avatar

Přidávám se k "Inženýrce." Nebo,když je maso hodně křehké,tak aby se nepotrhalo.

Datum: 21.08.15 18:52

Ano, já si tam dám mikroten a nebo když to chci mít opravdu pořádně naklepané tak jdu ven a tam to klepám bez mikrotenu přiměřeně hodně aď mi to nerozpůlí řízek *slunce*

Datum: 21.08.15 18:56
avatar

Já teda moc nevařím,ale já to klepu normálně bez "igelitu" a nemám s tím žádný problém. :(

Datum: 21.08.15 19:16
avatar
Já si to prkénko položím na stehno, abych nedělal kravál a nedráždil sousedy.
Klepat maso na lince je provokace, chválení nebo bezohlednost. Nehodící se škrtněte...
Od: vvv
Datum: 21.08.15 19:26

Protože když se nenaklepe tak bude příliš tlustý a uprostřed syrový

Datum: 21.08.15 19:43
avatar

Potravinová fólie FreshnRoll zvládne díky své pevnosti také klepání masa. Klepat maso přes fólií má dvě výhody: kuchyňská linka a její okolí zůstanou čisté a struktura masa se nerozruší tolik jako při jeho přímém naklepávání.

Tip: Před klepáním můžete fólie FreshnRoll a maso posypat kořením, strouhankou či jinou požadovanou ingrediencí. Následným klepání dosáhnete hlubšího zapracování posypu do masa.

http://www.srecepty.cz/system/images/98/full.13507.jpg

Potřebovala jsem paličku ma maso. Namísto toho mi nabídli váleček. Prvně jsem nevěřícně zírala, ale pak koupila.

Většinou klepu maso přes plastový pytlík, ale tohle není třeba. Jsou dvě možnosti.

Buď nechám váleček otáčecí - jako na nudle, či přitáhnu 1 šroubek v 1. řadě zoubků a je napevno. Lze dobře zatlačit koření, válet, i klepat.

Jsem s ním docela spokojená. Ale viděla jsem to poprvé, tak nevím, zda je to novinka či jsem tak zaostalá?

Ještě zkusím, až budu péci, s ním udělat do těsta vzor...třeba najdu více možností využití. Či ozdobné plátky sýrů do obložené mísy?

odsud

http://www.srecepty.cz/clanky/palicka-ci-valecek-na-maso

a něco o klepání masa

http://www.neviditelnycert.cz…-naucny-koutek/1365-maso.html

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.