Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
jsem neoblíbený ve třídě, němám žádné kamarády, až poslední dobou jsme se dali do řeci s jednou holkou. Mám bohužel pocit, že to dělá "ze soucitu" a to nechci...
Proč si to myslím?
1) ve škole se se mnou tak trošku baví, sedí za mnou, občas prohodíme něco při hodině, dá mi opsat sešit (to skoro nikdo ne)
2) Na FB mi ani neodepíše. Nevím, co si o tom myslet...
3) Když jsem naznačil, co by si přála k vánocům ihned pochopila, o co mi jde a řekla (cituji) že jí nic nemám dávat, že pro ní bude nejlepší, když se naučím angličtinu (která mi nejde vůbec). Dodala, že za to budeme rádi oba.
Chtěla tím říct, že když jí nedám nic tak bude ráda? Jako že by to pro ní byla ostuda...?
Tlačit na ní rozhodně nedoporučuji. Mohlo by se stát, že se začne stranit i ve škole a nebude o komunikaci mít zájem. Odpovídat někomu na FB není povinnost, takže když si s někým psát nechce, není dobré dolovat z ní proč. Je to přece její volný čas a její věc. Neptala bych se, proč mi neodpovídá. Zeptala bych se při hovoru jen tak ledabyle - nepísneme večer chvilku spolu na FB? A budeš vidět, s jakou odpovědí vyrukuje. Pak Ti bude jasné, Luboši třeba i to, proč nepsala. Můj názor.
doplněno 29.11.12 20:40:Víš, já bych se v tom moc neráchala. Abys jí nepřivedl do rozpaků. I soucit je cit a může se změnit úplně v něco jiného časem...Nechtěj za každou cenu vědět proč se s Tebou baví. Důležité je přece to, že se baví, nebo ne?
doplněno 29.11.12 20:49:To Tě jistě ctí. Ale ne každý je schopen upřímého jednání a komunikace. Ale to ještě neznamená, že by soucit nemohl upřímný z její strany být. Když je Ti někoho líto, také to myslíš upřímně, když se mu snažíš pomoci, že? Ty máš zřejmě potřebu vše řešit do detailů a rozebírat vše do úmoru.. Ale třeba to tak není dobře. Člověk by měl umět věci přijímat tak, jak přijdou a jaké jsou. A někdy je lepší, nežádat víc...Ale k tomu musíš dojít časem sám. Já Tě nechci určitě od ničeho zrazovat, jen se dělím o svůj názor. Nechej věcem volný průběh, neuspěchej nic a nesnaž se dělat závěry dřív, než musíš.
doplněno 29.11.12 21:19: Ale hrozný určitě nejsi! Jsi normální kluk, který si neví rady a tak se ptá tady...
Je ráda, mezi okruhem kamarádek. takže mezi in-ex... jinak, taky není lehký si jí vzít stranou, ale zkusím to,.
Takže až bude někde sama (ideálně) tak k ní přijít, a zeptat se, jestli jí nevadí, že se s ní bavím?
Naopak. S těmito vlastnostmi dle mě najdeš tu, která to bude myslet vážně a ne nějakou, která si je omotá kolem prstu. A na tu otázku, jestli se s tebou chce bavit a nevadí jí to bych se zeptal líp. Takto to zní divně.
Nechtěl bych, aby sis tím, že se se mnou bavíš měla nějaký problém. Jestli to vadí tobě, nebo kamarádkám, nenuť se?
To by jsi ji asi urazil a veškerou komunikaci přetrhal (něco takového naznačila kapka).
Spíš jí řekni:"Chtěl jsem se tě zeptat, jestli jsi ráda, že jsi se mnou?" (nějakou větou začít musíš, nemůžeš říct přímo o co ti jde ... řekni jí to opatrným a klidným hlasem, ale jistým a koukej na ní do očí).
Třeba si dejte někde sraz. Uvidíš, jestli příjde nebo ne. To je taky důležitá věc. Pak se jí zeptej, kam bychom mohli zajít a postupně nepodstatnými dotazy přejdi na ty podstatné a klíčové, které z ní potřebuješ dostat.
Pak se jí zeptej, jestli jí nevadí, že se s tebou baví ve škole k vůli ostatním spolužákům, kteří by ji eventuálně vyřadili z kruhu a aby se nestala taky outsiderem. Pokud by jí to vadilo, tak jí navrhni, jestli se s tebou nechce stýkat po škole ve volném čase a mít si tak víc říct.
Pak se posunete postupně dál a zjistíte, co oba očekáváte od toho druhého.
Problém je, že když to na ní vybafneš hned, tak se lekne a vykašle se na tebe, protože si bude myslet, že si hned hrr a ona o tobě měla třeba lepší hezkou představu, tak jí ji případně nepokaž. Jdi na to tedy s citem...
Ahoj. Luboši, myslím, že tím dívka chtěla říct, že žádný dárek nechce a neočekává. Že by jí udělalo radost to, kdy ses zlepšil v angličtině. Asi by to brala tak, že jsi se snažil i k vůli ní. Jsou i dárky, které se nedají zabalit do vánočního papíru a dokáží potěšit druhého někdy mnohem více...Přemýšlej o tom, snaží se Ti pomoci a jen ona ví, proč...
třeba nechce mít vůči tobě závazek. Je obvyklé, že dává dárek jeden druhému. Myslím, že když se s TEbou baví, není potřeba dárek. Těžko říct co by ji potěšilo.
Ale furt je tu i riziko, že to nechce, že by to před ostatníma vypadalo divně... Předpokládám, že se to nijak zjistit nedá co? :X
Tak se jí na to v průběhu nějakého delšího rozhovoru optej. Tedy nevybal to na ni hned, ale v době, kdy si budete o něčem povídat. Sleduj, jestli nad tím dlouze nepřemýšlí a jestli přitom uhýbá očima. To by se pak vymlouvala.
Jak se jí mám zeptat? hele Boženo (příklad :D) jsem rád, že se se mnou bavíš, ale ... nevím fakt nevím, nechci aby to vypadalo jako že mi to vadí.
zeptej se jí úplně normálně: hele Boženo (příklad), psal jsem ti na FB, všimla sis toho? proč neodpovídáš? a uvidíš, co ona na to...
O něčem si s ní povídej a pak řeni:"Jó a psal jsem ti na facebook, proč jsi mi nenapsala a při tom koukej do očí, ať vidíš, jestli se ti nevymlouvá". Pak by to s ní nemělo cenu. Najdeš za život ještě spoustu lepších.
doplněno 29.11.12 20:29:Rozhodně to naivně nezní. Normálně na ni tlač a mluv s ní. Jen se na sebe usmívat a pak si domýšlet kdoví co je to nejhorší, co tě bude trápit!
doplněno 29.11.12 20:37:Když na tebe mluví, tak nemluví na tebe, ale jiným směrem? Tak to se buď dost stydí (to vypozoruješ v kolektivu, jak mezi ostatními kluky zapadá) a nebo je s tebou ze soucitu, jak jsi psal. Je to těžké, ale vem si jí klidně stranou a vyříkej si sní klíčové otázky, ať máte oba jasno. Někdy je to lepší mezi 4 očima než ve třídě plné lidí.
doplněno 29.11.12 20:43:Ona možná sama neví, co by chtěla. Na jednu stranu je s tebou a na druhou se ti nekoukne ani do očí a neodepíše (pokud tam tedy chodí a aktivně debatuje z jinejma). Právě v tomhle věku je snažší napsat, než se s tebou bavit a když tě ignoruje, tak tam něco je. Ovšem nejlíp jí znáš ty a z toho by se dalo něco usoudit. Jak píše kapka, tak i takto opatrně není špatné se ptát. Záleží na ní, jak moc je introvertní nebo extrovertní.
Přestaň se tím zabývat. Dívka se s tebou baví, protože z nějakého důvodu chce. Budeš-li do toho příliš vrtat, nejspíš ji odradíš.
Místo přemýšlení o tom, co se jí honí hlavou, by bylo lepší se radši věnovat té angličtině. Kromě toho, že si zlepšíš prospěch, tím uděláš radost i jí.
___ K Facebooku: To, že vidíš své příspěvky na něčí zdi, neznamená, že je vidí i adresát. Může mít třeba nastaveno jenom pár lidí, od nichž chce příspěvky čist. (Ani do toho bych nevrtala.)
___ Hele, baví se s tebou slušně vychovaná holka, ochotná ti i pomoct. Užívej si to a nepřemýšlej o tom, proč!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.