Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Němý člověk - prodej zboží u stolů

Od: jirka2® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den.Dnes jsem byl v obchodním domě ve Frýdku Místku na obědě s manželkou..Přistoupila k našemu stolu pani tak asi 40 roku a položila na stůl propisovačku v ceně tak 5 Kč a lístek,že asi tohoto znění.Že je postižená němá a prosí ať sami posoudíme jakou cenu za propisovačku zaplatíme. Těmi pěnězi že ji přispějeme k lepšímu životu. Nemá na obživu syna. Takto obešla všechny obsazené stoly.Po chvilce se vrátila a stála u nás. No nemáme se špatně bylo nám ji v té chvíli líto a tak jsem položil na stul 50 Kč.Vzala peníze a odešla.Teď mi to vrtá ale v hlavě. Totiž na tom lístku byly dvě slova ve slovenštině.Nenaletěli jsme? Máte někdo podobnou zkušenost. Děkuji za vaše názory. Pani nebyla tmavé pleti.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Naletěli, ale zase jste se poučili do budoucna a to za 50,-Kč není zase tak drahé školení.

hodnocení

Nerozumin Vaši odpovědi o těch 50 kč mi nejde.

lidus*
hodnocení

0x

Tento trik už léta bravurně zvládají Rumuni, obyčejně ještě mají malé děcko v náruči. Na druhou stranu se vám nedivím, taky dám dvacku kde komu a je mi jedno zda to propije.

hm*
hodnocení

0x

Jednou, snad na Tři krále, jsem byl taky na obědě, přišly 3 cikánky, asi zaskřehotaly pár slov nějaké koledy a pak buď rozdaly lístečky s podobnou žádostí, nebo rovnou obcházely s kloboukem, už nevím. Já tyhle vnucující se otravy nemám rád, tak jsem je ignoroval. Když ta výběrčí ode mne odcházela, popřála mi, aby mi zaskočilo a udávil jsem se. Tak takhle pokorné jsou ty žebrající chudinky.

uska*
hodnocení

0x

Naletěl jste. Nedám nikdy nikomu ani kačku. Kdyby to tak udělal každý, byli by ti chudáci donuceni pracovat. Několikrát do roka věnuji peníze na různé charitativní akce, to mi nevadí. Ale žebráky nesnáším.

hodnocení

Kdyby to byl bezdomovec nebo cigán poslat ho někam bych neměl problém.Ale toto byla slušně oblečená žena. Ne značkové oblečeni.Neměli jsme tu sílu nic ji nedat.

hodnocení

0x
Tohle mi připomíná jednu historku, když jsem byl se svým bratrem v Paříži.
Taky tam všude možně chodily tyhle Rumunky s papírem, abys přispěl na hluchoněmé. Hrály si na hluchoněmé a byly strašně vlezlé.
Byly úplně na každém rohu. Jednou jsme viděli partu těchto holek, jak jdou před námi směrem k nám a bylo nám jasné, že nás zastaví, tak jsme se domluvili, že budeme dělat taky hluchoněmé.
Když nás tedy zastavily a začly dělat svou znakovou řeč, tak jsme s bratrem taky začali dělat něco, co vypadáo jako znaková řeč. Holkám přešel úsměv a hned zklamaně odešly.
Bratr pak ještě dělal jednu věc, když mu ty holky daly papír, aby tam napsal, kolik Euro chce přispět, napsal tam vždy nulu. Holky se pak začly strašně rozčilovat, že kolikrát se naučily i mluvit.

hodnocení

0x
Přesně tohle jsem zažil i na dovolené v Chorvatsku, tam mě to pobourilo, že je trpí v restauracích a nechrání svoje zákazníky před těmito "útoky". V Česku jsem to zažil taky několikrát.
Celkem věřím, že si nevymysli, ale kdykoliv kamkoliv jdu (speciálně v Praze) mě někdo zastaví abych přispěl. Dokud to bylo 4x v roce rád jsem přispěl. Ale každý den dvakrát to mě opravdu znechucuje a obcházím už všechny obloukem celý rok.
doplněno 19.08.15 21:28: Bezdomovce před tescem chtějící drobné, chlápka na ulici, kterému chybí 10kc na lístek domů ani nepočítám.

scv®
hodnocení

0x

Podobnou situaci jsem zažil na silnici. V jedné obci, kterou pravidelně projíždím, dělají nový most. Vedle něj udělali jeden pruh nové silnice a provoz na ní řídí semafory. Jednoho dne stál u semaforu chlápek v reflexní vestě, z dálky nerozeznatelný od dělníků poblíž. Jak se vytvořila řada před světly, začal obcházet stojící auta, klepat na okénka a dávat lidem takové ty smradlavé stromečky se vzkazem o obsahu přibližně: "Jsem hluchoněmý žebrák, přispějte mi na jídlo koupí vonného stromečku za 40 Kč. Přispějte více, pokud můžete." ... Nemůžu si pomoci, ale nevěřím tomu, že skutečný hluchoněmý by šel prodávat k silnici nebo do obchoďáku tímhle způsobem. Je to spíš dobrý psychologický trik podvodníků, protože se určitě někdo chytne a dá i více..

andri*
hodnocení

0x
Me se tohle stalo pri cekani na autobus,tak 4roky zpatky.Prisel,rozdal prupisky i s listeckem a pak vybral penizky.V kapse jsem mela nejake drobne z kasicky(NOSIM na samoobslužné pokladny) tak jsem mu ty kacky nasypala do dlane.Podekoval uklonem.CHTEL 40,- a dostal v drobnych asi 20,- nemyslim si ze byl drogove zavisly ani opilec.Proste slusne obleceny asi tak 25 lety kluk.

hodnocení

0x

Tyhlety situace mě dovedou rozhodit úplně šíleně! A druhý den, až se mi to rozleží, ještě více. Když nedám, cítím se hodně dlouho špatně, jako nějaký nejlakomější, Harpagon se srdcem z kamene. Když dám, tak se cítím jako debil, který naletěl podvodníkovi. *zed* *plac*

hodnocení

Babčo to je přesně můj pocit teď.

hodnocení

0x
Jo tomu zkousel furt jeden borec v Bohumine na nadrazi listecky kazdy den , ze musi tak matkou do Prahy , ktera je nemocna a nema penize atd... a vecer uz valili cuco do krku...

asd1
hodnocení

0x

na 99% jste naletěli - psychologická finta žebráka "profíka". Výrazně to zvyšuje výnosy. Bohužel.

figurek*
hodnocení

0x

Jsem jednou jel vlakem přes Přerov a na nádraží mě zastavila nějaká mladá a ukázala mi kus papíru, že prý je vážně postižená a hluchoněmá a že potřebuje peníze na jízdenku do Prahy. Zželelo se mi jí a dal jsem jí 200,-.

O pár týdnů později jsem ji uviděl v Brně. A zase, komusi strkala pod nos ten sám papír, co mě.

Stoupl jsem si za ni a řekl : Zmizte odtud, než zavolám policii. Lekla se, kvikla a rychle mizela. Úplně zapoměla, že je hluchoněmá. Ten sám den odpoledne jsem ji uviděl v Břeclavi na nádraží a zase s tím samým papírem v ruce. No prostě charakter.

Radím : potulným žebrákům nedávejte vůbec nikdy vůbec nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]