Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr kandidátů na prezidenta?

Od: jozef111* odpovědí: 101 změna:

Vážení přítomní, co říkáte na unikátní "výběr" kandidátů na prezidenta? Já si nějak nemůžu vybrat. Jsem sám, nemám příliš velké nároky? Názory, prosím, slušně.

doplněno 09.01.13 18:09:

Různé výhrady - jistě osobní a podložené přesvědčením. Zkuste si vzpomenout na text národní hymny: "a to je ta krásná země..." - snad by bylo vhodné, kdyby prezident této krásné země i tuto zemi tak reprezentoval. Což takhle paní Bobošíková?

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

101 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vy už jste zapomněli co je Zeman zač? Všechny ty jeho kufříky, Šloufové, novináři-žumpy. Chce se mi z něj zvracet.

Na jakého presidenta budou ve světě čumět s otevřenou hubou? A navíc je vzdělanej na rozdíl od ostatních? Přese Franz. Osobně bych radši volil morálku Fischerové, ale asi nemá šanci.

myse*

když to každý předem vzdá a bude volit jednoho z těch dvou co nám cpou média horem dolem, tak prostě nikdo jiný nemá šanci.

Já svůj hlas Fišerové dám ať průzkumy říkají co chtějí...

artik*
hodnocení

1x

každej kdo je nyní v politice je nepoužitelnej

hodnocení

1x

Já jsem si vybral. Vladimír Franz. Problém nastane v druhém kole, tam asi budu volit menší zlo (ale které to bude?).

buss
hodnocení

1x

Nepotřebuji někoho takového.

hodnocení

1x

Zeman je ostuda národa. Už jednou byl u lizu a co změnil? Akorát pomohl rozkrást co se Klausovi nepodařilo. Je stejně nadutý jako Klaus a vlastně ti dva především mohou za to, v jakých jsme sračkách. Jen vzpomeňte jak nejdřív rozdělili národ předvolebním bojem a pak najednou opoziční smlouva a velcí kamarádi. Je to hnůj! Pro mě poslední volitelný, to už klidně i Bobo.

nu*

ringo nečti bulvár

Nečtu, ale viděl a slyšel jsem co říkal na vlastní oči a těm na rozdíl od blábolů naháněčů voličů věřím.

zabu

Ringo, *palec*. Ano, to je kvalitní názor. Věřit vlastním očí, a uším. A podle nich si utvářet názory.

lidus*
hodnocení

0x

Nejste sám i já nemám koho volit a tak po dlouhém přemýšlení jsem jednoho vybrala, k volbám bych nejraděj nešla ale zase nechci svvůj hlas jen tak zahodit.

doplněno 09.01.13 13:06:

ertl-znám ho osobně a to je jediná věc co k němu mohu říct.

ertl

a co teda? je to blb nebo krade nebo co?

nu*
hodnocení

0x

ZEMAN NA HRAD!

Problém je hlubší než se na 1. pohled zdá a nikdo až na M.Zemana si to neuvědomuje, a nechce o tom ani mluvit...ZEMAN o tom mluví...z bahna a hnusu ve kterém se teď všichni plácáme nás dostane jen .

1.) ZÁSADNÍ ZMĚNA volebního systému...Ono totiž není koho volit ani při řádných volbách, když si vezmete jednu kandidátku, je tam možná jeden člověk kterého chcete volit, ale společně s ním je zde zapsáno dalších 20 oslíků, kteří se do vysoké politiky vezou protože je tam zapsal jakýsi stranický sekretariát...

2.) musí být uzákoněna možnost ODVOLAT kteréhokoliv politika na základě zákonem stanovených důvodů...ukázkovým důvodem bude například absence mandátu strany jako LIDEM, kterou nidko nevolil, přestio nám vládne a halsuje proti anšim zájmům, nebo porušení přijatého volebního programu...

3.) Až poté naše společnsot ožije a bude možné přijímat další kroky k posílení přímé demokracie, a také upravit pravidla pro širší nominaci kandidátů na prezidenta...

4.) Dnes politici jako Peake, Kalousek nebo Klaus každým svým krokem víc a víc rozdělují a demoralizují naší splečnsot, a občané nemají žádnou možnost zákonným způsobem tento stav zvrátit...Je to tak SCHVÁLNĚ, politici nemají zájem o své odvolání..a občan má jen pocit bezmoci...

ertl
hodnocení

0x

a co Sobotka? jaký máte názor na něho?

nu*
hodnocení

0x

nic proti profesoru Franzovi, nevím v čem je vzdělán, já chci prezidenta osobnost a ne operního skladatele...Jaký Šlouf? Vy skutečně nečtete co jsem napsal?

Já chci změnu volebního sytému, jinak po dalších volbách budeme opět další 4 roky bezmocně nadávat...

Víte co znamená slovo změna? Přestat konečně řešit takové pí****ny jako pseudokufříky a dalůší bulvární nesmysly, ale začít přemýšlet, jak a co změnit...

Píšu to už podruhé, ani Vy, ani další naštvaní občané, ani další politici, ale zatím jediný M.Zeman pochopil, že je nutná změna volebního systému.Otevřeně o tom mluví, mluvil o tom veřejně například v Hyde parku...

Já nechci aby mi profesopr Franz na nový rok recitoval místo projevu básničku, já chci aby můj prezident veřejně a otevřeně mluvil o tom, jaké změny je nutné udělat, aby o vysvětlopval nechápajícím čechům

Podívejte se kolem sebe, všichni jen nadávají, nan komunisty, na bývalé komunisty, na Peake, na politiky, na amnestii...Politici senááím smějí do očí, dělají si s náma co chtějí...my se musíme KONEČNĚ sjednotit a nastavit taková pravidla, aby jsme takového politika který se nám zrponevěřil obratem poslali do politického hrobu...

Bohužel 40 procent čechů je úplně blbých a řeší jak dát demostrativně dají svůj hlas Okamurovi ( nevím co chtějí demonstrovat, ve volební komisi jsou lidé jako my a je jim to jedno) , jak vyběhnou se státem tím že nepůjdou volit atd...(vyběhnou sami se sebou, jejich hlas proppadne) Za tyto hlupáky se stydím.

doplněno 09.01.13 14:12:

Profesor Franz ve druhém kole bohužel nebude. Bude tam jen ZEMAN a FIŠER. Vzhledem k tomu že volby mají stát 600 milionů, měli by dle méh názoru ostatní kandidáti odstoupit a nechat tyto dva..vyřešilo by se to v prvním kole a stát by ušetřil...

ZEMAN NA HRAD!

Taky by mohli odstoupit všichni až na jednoho a vyělo by to ještě levněji To je mi tedy názor; jeho autora, nezlobte se, nedokážu brát vážně.

jabraka*
hodnocení

0x

Právě jsem obdržel prosbu jednoho z kandidátů - Swarcenberka -já mu říkám Švarcenegr.Nedovedu si absolutně představit představitele Českého státu - rakouského šlechtice, senilního dědka se špatnou češtinou.To bych raději poprosil o ruský pas-.A púřesto na jeho podporu usilovně v TV horovala řada předních pražských umělců.To chtějí tito lidé zase Raklousko-Uhersko?

JABRAKA

No to sice nevím, ale Rakousko - Uhersko by určitě chtěl třeba Born. On by to ostatně nebyl zas tak úplně pitomý nápad. (Tedy aniž bych za něj plédoval, prostě jen říkám, že ho netřeba odbývat pouhým ruky mávnutím.)

Jenomže pan kníže je asi jedinej člověk kterej umí hospodařit se svým majetkem, má jasný světový názory a nebyl namočenej ve všelijakejch plitickejch čachrech a průserech. Kdyby se nedal do holportu s Kradlouskem tak by byl můj kandidát číslo 1.

no myslím že takovych lidí se tam najde víc.. akorat nemají hrady zamky panství rakouske a švycarské občanství.. nevim... dival jsem se na něj nedavno.. nevim jestli to byl hyde park a jeho nazory moc na jevo nedaval... pořad papouškoval dokola to co řika každy politik ale ničim mě nezaujal.. a ty jeho jednoslovne odpovědi a pak ticho mě opravdu dostavaji.. tohodle dědulu hravě schvoá do kapsy i fischerova... což je pro mě osobnost.. pusobí navenek velmi "pozizivně" nebo jak to nazvat a utvaři si nazory a pohledy na věc sama podle sebe a nic nepapouškuje což si na ni cením... dědula at děla to co umi nejlip a nesere se na pozici na k terou nemá ... bych se musel při novoročním projevu propadnout hambou..

doplněno 09.01.13 17:32:

a taky mi přijde docela divne jak všude prohlašuje že chce v česku dožít ale přitom se švycarskeho občanstvi drží jak klíště..

nu*
hodnocení

0x

nemám nic proti panu Sobotkovi, ale není to osobnost kterou ČR potřebuje. Jemu sedí fukce šéf-senátora.

Zkušenosti z práce v exekutivě mají jen 2 kandidáti, Zeman a Fišer.

Mimochoden je nutné také zrušit také senát, ZRUŠIT krajské úřady, peníze které se tam rozkrádají a vyhazují z okna je nutné dát obcím...posílit kompetence obcí a dát jim peníze které jim nálůeží...Pak se ušetří desítky miliard a nebude nutné zvedat daně...

Kdso z politiků je ochoten prosazovat podobné myšlenky?

instalater*
hodnocení

0x

Fišer mne zklamal tím jak se postavil ke komunistům. To je jako by řekl každý pátý volič je u mne odepsaný a nepočítám s nim. Kníže je u mne velice chytrý chlap , ale je tu bohužel jeho handicap - řeč. To by musel být novoroční projev s titulkama. Zeman - myslel jsem si , že budu volit jeho . Dokáže se prosadit a je v politice zkušenej . Ale čím dál víc si myslím , že to je stejnej narcis jako Klaus , jeho bonmoty už unavují a když byl v politice tak udělal pro svoji zem co? Franz - možná chytrý člověk , ale ne do politiky . (ale zase když už se to má pos.at tak s parádou né?) Diensbier - pro mne je takový nečitelný. Tak kdo? ... Asi moje stará. Ta by tam dokázala udělat pořádek. To by se hrad otřásl v základech. ... no snad to zvládne příští volby . ...

máme skoro uplně stejny nazor... a k tomu fisherovi dodam že takovou mafianskou loutku opravdu nechci... všechno ma zaplacene, oficialni ankety prvni misto.. přitom na všech ostatnich maximalně 3. divaci v duelu zaplaceni, vysledky decibelu zaplacene... a když se podivam kdo za nim stoji za sebranka... no netřeba dalších slov.,. a ten jego arogantni a samoliby projev.. to fakt nee..

hodnocení

0x

*sok* "> Zajímavé, opravdu zajímavé!

Baví mě sledovat jak jsou někteří schopni jedním hlasem odsuzovat Švarcenberka kvůli tomu že vypadá jak vypadá a přitom vážně uvažují o volbě France který by nás mohl důstojně reprezentovat válečným tancem u maorů na Novém Zélandu, ale rozhodně ne ve vrcholné politice.
jakoola*

babkazov, soulasím. Na něco by se FAKT nemělo zapomínat *zed*

zabu
hodnocení

0x

Já fandím Bobošíkové. Jako jediná se postavila rozhodně proti předávání pravomocí do EU. Na dotaz čím se liší od Klause odpověděla, že ona by Lisabonskou smlouvu nikdy nepodepsala. Je to chytrá inteligentní ženská, která se nikoho nebojí, a před nikým neklekne. To jasně ukázala během TV krize, kdy si stála za svým, přestože věděla, že jí to může stát místo. To není kašpárek Karolína, na kterou se udělá bububu a ona povolí. Bobošíkovou nelze vydírat platem a odměnami. Je to ekonomicky zajištěná ženská.

Toť můj názor, který nikomu nevnucuju, jen se snažím pomoci "svému" kandidátovi. Proč to zastírat?

janher*
hodnocení

0x

Dám asi hlas Roithové, nebo Táně Fischerové i když bude zřejmě zbytečný - myslím, že budou mít v sobě srovnané hodnoty.
To, že bych je volil se vlastně jako přihlašuji i k Bohu.
Podobně mám takovou představu i o Francovi, ale tím obličejem se přece jenom "znehodnotil"

Je načase obrátit naše hodnoty a smysl života. Bohatství, moc a sláva to nejsou

pt®

Já budu také volit Táňu Fischerovou. - pt

hodnocení

0x

Zavedl bych povinný volby aby se doopravdy ukázalo jakou má každej doopravdy podporu. To by v parlamentních volbách měli ODS i ČSSD po 7% a nemohli by tolik machrovat.

artik*

tak tak , to by bylo super

tomasgulas

Hmmm... a uvědomujete si Vy dva, že lidé například chtějí demokracii také z toho důvodu, abych nemuseli chodit k volbám, když nechtějí?

artik*

Ona je tu demokracie? *smich*Až ty volby vyhrajou komouši , tak se budem divit a brečet , že jsme měli jít k volbám

doplněno 10.01.13 14:50:

se mrkněte jak to bylo , když se volil Havel *pivo* padla dohoda a bylo to ( vlastně demokraticky byl zvolen *vtip* )

artik*
hodnocení

0x

pohotovej je Dienstbier ,ale některý jeho názory jsou hrozný ( adopce dětí )

eulalie*
hodnocení

0x

Není koho volit. To si tu přímou volbu mohli naši vladaři odpustit a ušetřit tu miliardu Kč, co ta sranda zvaná přímá volba prezidenta stojí.

To by si lidi měli uvědomit, že přímá volba je to poslední co potřebujeme a k volbám vůbec nejít, ale je velká část tupounů co v tom vidí další "rozšíření" demokracie.

Potřebujeme změnit volební zákon do parlamentu, zrušit senát, záležitosti které by konečně zastvily propadání téhle země do pekel.

artik*

to co může za propadání do pekel jsou peníze a s tím se bohužel nedá nic dělat,všichni je chtěj a všichni je potřebujou

Hmmm, takže v severských zemích kde všechno funguje asi peníze nepotřebují...*haha**haha**haha*

gaabininka*
hodnocení

0x

Bobošíkovou nebrat! Vzpomeňte si jak řádila jako ředitelka televize! Všichni zaměstnanci byli proti ní ale ona šla přes mrtvoly - té jde jen a jen o koryto a je nebezpečná, nezajímají ji názory ostatních má jen svoji pravdu...Pro mě osobně je z toho podivného výběru přijatelný jen Schwarzenberg.

artik*

jasně , ten pro Kalouska udělá všechno

sakra mohl by mi už někdo rozumně vysvětlit co na tom rakušakovi vidite? po posledni debatě co pravě skončila mi už to fakt těžce hlava nebere... ten šlověk je tak trochu mimo mísu, už se vidí jak sedí na hradě, mele tak kraviny při kterých mu neni ani rozumět pořadně ale při tom jsou z něj všichni paf.. ja to opravdu nechapu.. takový člověk který se navíc topí v penězích ani nemá ponětí co je to střední vrstva a jaké má problémy.. a navic to co vyšišlal o te amnestii že by se nasledky měly kompenzovat z peněz danovych poplatníku u mě naprosto skončil...

gaabininka*

to že má špatnou výslovnost je sice blbý ale má to z nich v hlavě srovnaný nejvíc a je "normální"...topí se v penězích takže mu nejde o koryto jen proto aby hrabal na rozdíl od ostatních...a to o tý amnestii - máte poslouchat názory o amnestii objektivně a ne podléhat vypuknuté kampani proti amnestii plné přiblblých keců...to, že se soudní případy těch kauz táhly (8LET!) proti tomu nikdo nerebeloval! Kdyby byli dávno odsouzení tak se na ně amnestie nevztahovala, takže problém je vnaší justici a ne že byla amnestie...A amnestie neodpouští úhradu škody která byla způsobena - poslouchejte taky odborníky a nejen rebelující blbce.

z jiné diskuze: Proč je pro mě nevolitelný kníže
1) Je kandidátem TOP 09
2) TOP 09 před volbami v roce 2010 spolu s ODS prokazatelně lhala o tom, jak se zadlužilo Řecko i ČR. Tvrdili nám, že je to díky štědrému sociálnímu systému, i když důvody jsou korupce a daňové úniky.
3) Kníže přiznal, že místopředseda TOP Kalousek se spolu s Nečasem podílel na uplácení "rebelů"z ODS, kteří dostali "trafiky"za to, že nepoloží vládu. Je tedy jako předseda TOP spoluodpovědný, protože Kalouska nevyrazil ze strany a nedistancoval se od něj. ceskapozice.cz/...
4) Jako ministr zahraničí 21.5.2008 uznal suverenitu Kosova, proti vůli většiny obyvatelproti vůli presidenta a proti rezoluci Rady bezpečnosti č. 1244 z 10.6.1999, proti závěrům konference v Helsinkách z roku 1975.
5) Jako člen vlády souhlasil s amnestií, a nyní ji populisticky kritizuje. Navrhuje, aby kompenzace poškozeným platili daňoví poplatníci, nikoli viníci.
6) Záměrně šíří demagogii a mate občany, když tvrdí, že není levicový ani pravicový.
7) Prosazuje hospodářský systém, který se nazývá kapitalismus, a který po celém světě už podruhé krachuje a žene obrovské množství lidí do bídy.
V předvolebním klání slibuje svým voličům, že bude hledat společnou řeč, ačkoli dva a půl roku ignoruje přání více než 80% obyvatel. Kníže dlouhodobě ignoruje vůli většiny obyvatel země, a nechápu, kde bere drzost je žádat ve volbách o jejich hlasy.
doplněno 11.01.13 09:47:

já se o něj zas tolik nezajimam ale jak je vidět tak zas tak normální není... a taky má hodně lidí pocit že ho kalousek vodí za ručičku... jinak nevím jak moc to má v hlavě srovnené protože schopnost jaksi solidně vyjadřit názor mu jaksi chybí.. a nebudtě naivní.. to jako znamena že má peněz dost že nemuže hrabat dál? toto je hodně chabý argument..

gaabininka*

když někdo bude chtít ztrapnit nějakého politika, tak na každého z nich se dá najít hromada negativ a udělat z nich seznam - je to jednoduché...Havel byl kapacita což dokazují jeho úspěchy ve světě a nakonec jeho pohřeb u kterého se ukázalo jak ho lidi měli měli rádi...přesto je plno lidí kteří ho nenáviděli a špinili...Kníže určitě nemá zapotřebí aby hrabal dál, amnestii nekritizuje a to že neumí vyjádřit svůj názor - tosnad nemyslíte vážně? Právěže on má svoje názory a neopakuje názory jiných jak to dělá většina z nich...No ale kdo chce hledat negativa tak je hledat bude - to je potom těžký že ano.

no to teda myslim važně když mu děla problem vykoktat par srozumitelnych vět.. tak jak pak muže předavat svoje myšlenky dál? :D no právě on má svůj nazor a jde i přes mrtvoly a vubec ho nezajima nazor ostatnich jak se potvrdilo což si nemyslím že je zrovna pozitivní.. a vy si nemyslite že se kapacitou muže stát kdokoliv? pokud se dokážou v zahraničí prosadit.. taky se stanou kapacitou.. a havel je kapitola sama o sobě.. to bych tady vubec nepletl.. třeba bobošíkova ma taky svoje vyhraněné nazory a neopakuje po druhych.. :D

doplněno 11.01.13 12:15:

ja se docela směju jak všichni nadavaji na okamuru, protože je to japonec.. ale že šipkova ruženka je jakysi přivadrovalec, ktery vypada jak mentalně zaostaly a neumi pořadně mluvit, to už nikomu nevadi... to je tady bohnice hadra ta republika :D..

Havel byl vlastizrádce, to co tady teď máme, to v jakém stavu je naše země a naše morálka a naše ekonomika je především jeho práce, ostatně Stalina taky lidi hromadně milovali ;)

doplněno 11.01.13 12:35:

Lidi jsou ovce, speciálně u nás. Teď jsou všchni paf z toho, že si mohou přímo zvolit "věncokladce" a halvní problém, že nám vládnou hovada co tuhle republiku vedou do záhuby jde stranou, ostatně o to jim šlo. Ovce zabavit *haha*

Myslím, že si docela odporujete. Na jedné straně tvrdíte, že za devastaci morálky a ekonomiky celé země může bývalý prezident - tím mu přisuzujete nevšední moc. V další větě píšete, že prezident našeho státu je kladeč věnců. Tak jak to tedy je?

No je to jednoduché, po 89´ měl Havel dost velký vliv co řekl to všichni slepě vykonávali ;)

A že jeho pokrytecké "pravdoláskařství" nás dovedlo tam kde jsme je prostě fakt.

A jak je možné zradit vlast když naprostá většina lidí tohohle prezidenta milovala? A co Klaus který jde proti vůli lidu i vlády a parlamentu. To je vlastizrádce a hanobitel republiky!

Lidi jej milovali a milují, protože jim nedochází co všechno způsobil. Vždyť ty ovce po něm pojmenují i letiště, to je k smíchu, nebo k pláči? Znovu opakuju Stalina taky milovali, ale ten alespoň něco dokázal, nebýt jeho tak by válku projeli na celé čáře.

Bože to jsou ale názory. Masaryka taky milovali a vlastně jim zrušil stát. Kdybysme zůstali částí RU, jak bysme se dnes měli. Vlastně to byl taky vlastizrádce. Volte si svého přitroublého Zemana. Navzájem se nepřesvědčíme a až to bude jasné kdo je kdo, budeme už mrtvý.

Názory asi na podobném principu jako vaše :D

To třeba málo komu dojde, že nebýt "pravdoláskaře" Havla, tak by nebyl ani Klaus se svou privatizací a se vším tím ostatním včetně vynikající amnestie? Havel zlikvidoval všechny chartisty, kteří to opravdu mysleli dobře, ostatně kvůli tomu všemu jsou naše diplomatické styky se Švédskem na bodě mrazu *bum*

gaabininka*

Koukám že jste jeden z těch co se řídí názorama opilců u piva to znamená nadávat na všechny a na všechno, nebo jste zapšklej komunista? Můžete říct čím vám Havel ublížil? Byl to jeden z hodně mála který se nebál jít na Václavák už za komunistů a to i s tím vědomím že ho zavřou - nebál se jich - co jste v tu dobu dělal vy? Určitě by jste si o hlavě státu nedovolil tehdy říkat to co ted - dnes můžete a víte proč? Poděkovat můžete za to právě Havlovi a nejen za to...ovšem s komunistou je tahle debata naprosto zbytečná s těmi se diskutovat prostě nedá...přiznejte - že by jste chtěl zpátky komouše? :D

havel podle všeho akorat dopomohl transformaci komoušů na "demokraty" na tom nevidim nic zaslužneho.. byl to hlavně humanista.. do kvalitniho politika měl daleko.. takže si nemyslím že by nas havel zbavil komunistů... ti nam vladnou do ted jen si říkají jinak...jako nemame si tady co vyčítat.. mě jde proti zdravemu rozumu jak někdo muže volit takového... vám zase leží v žaludku zeman.. pokud chcete volit opravdu čistou osobnost tak bych to viděl na fisherovou ale jinak tady nema cenu se dohadovat.. každy ma sve chyby ale jako co je moc to je moc že... :)

gaabininka:

tak mi vysvětlete kde je konec opravdovým chartistům, co to mysleli opravdu dobře? Víte úplné prd, právě díky Havlovi se chytli koryt a příležitostí opět komunisti, Havel dokázal jen peníze z nadace charty prochlastat *bzum*

gaabininka*

Úplně prd víte víte vy, máte v hlavě koukám pěknej bordel, anebo úmyslně štvete lidi, což je u komunistů normální - proto říkám, že debata s komoušama je zbytečná. Takovej názor že Havel prochlastal "něčí"peníze je primitivní a ubohý: Tolik peněz co Havel obětoval státu a na různé účely ZE SVÉHO(!), to neudělal dodnes žádný z politiků! A komunisti nejsou u koryt určitě díky Havlovi :D nebo si myslíte že je měl Havel rád? :D A co je to za pitomou otázku "kde je konec opravdovým chartistům"- asi jste slepej a hluchej...Ehm a jinak - jakej borec byl podle vás Husák? :D

doplněno 11.01.13 19:37:

Václav Havel daroval část zlínské vily Zlínu na vzdělávací účely -

Václav Havel se s podporou obou svých manželek věnoval i charitativní činnosti. Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97, do které vložil 50 milionů korun

cs.wikipedia.org/...

než budete někoho pomlouvat, tak si o něm něco přečtěte protože to co tady plácáte je otřes!

gábinko... dovol mi pár otázek... souhlasíš se zvyšováním daní? souhlasíš se zavedením školného na vysokých školách? souhlasíš s církevními restitucemi? děkuji za odpověď..

gaabininka*

Nesouhlasím...a proč se ptáš? Za to může Havel? Jinak si myslím, že ŽÁDNÝ prezident nedokáže udělat v našem státě všechno tak, aby se lidem vše líbilo a aby byli všichni spokojeni...o všech těch věcech rozhodují poslanci a těm jde hlavně o koryta, proto se hádají mezi sebou jak malí haranti a jeden na druhého háže špínu...tohle je zajímá víc než blaho lidu...za vše vždycky může minulá vláda - když se vymění, tak zase za to může zase dnešní vláda a to je pořád dokola. Místo aby se společně snažili udělat vždy to nejlepší, tak místo toho na sebe hážou špínu a vždy co současná vláda udělá, tak opozice hřímá že je vše špatně. Když se k moci dostane opozice, tak se to opakuje naopak. Hřímají "jedině my uděláme pořádek" no ale s takovým systémem co panuje v poslanecké sněmovně (což je otřes), ten pořádek neudělá nikdy nikdo! Podle mě by všichni současní politici museli jít do háje a vzít to dorukou úplně noví lidi kterým nejde jen o koryta. Jenže když se mezi ně dostane nový člověk - buď se jim musí přizpůsobit, nebo ho odrovnají. Nevěřím, že v našem státě bude líp - spíš naopak.

je vidět že vubec nevíš očem mluvíš jinak bys nevolila člověka ktery je v čele TOP09, kteří urputně tyto věci prosazují a podivej se co vede za individua.. ted si dost protiřečíš... nebo ti nevadí že i když s ním v podstatě nesouhlasíš, nesouhlasíš s tím co on s tou svoji stranou prosazuje a přesto ho chceš volit? toto opravdu není ten pravý člověk za kterého se tak rveš.. ale nema cenu řešit... fanatik zustane fanatikem.. mám pocit že ti Karlomilové vidí jen svojí pravdu a jini mužou řikat co chcou a nic.. :D

gaabininka:

*haha* Achjo, pokud vím tak peníze z nadace charty byly určeny především na pomoc rodinám perzekuovaným před rokem 89´a Havel je prochlastával, co pak rozdával po roce 89´ je věc jiná - lehce nabyl lehce pozbyl ;) Na budování majetku Havlových on nehnul ani prstem, jeho otec se musí v hrobě obracet .

ladaadal*

Gáni, tos někde četla, nebo jíš houbičky? Havel v životě nedal ze svého ani halíř. Pokud se pamatuju, tak když jsme jak debilové cinkali klíčema, dušoval se, jak nechce být prezidentem a nestojí o vrácení majetku. Do měsíce byl prezidentem a do roka si o vrácení veškerých majetků zažádala celá Havlovic populace. Tenhle zložeřenej humanista nás ždímal už za komančů a po revoluci to rozjel naplno. A to nemluvím o jeho omluvě němcům, za tu měl dostat provaz nebo plynovou komoru, aby věděl zač se omlouval. Ale, co chceme ve státě, ve kterém se vyznamenávaj a popularizujou bestiální vrazi Mašínové a kde se umlčí každej, kdo by to myslel opravdu a upřimně vážně.

doplněno 11.01.13 19:23:

Pardon - Gábi. To byl překlep.

gaabininka*

Nedal ani halíř ze svého? Proč to říkáš když o tom nic nevíš? Spíš nechceš slyšet že ano. Čti a pak mluv - cs.wikipedia.org/...

doplněno 11.01.13 19:46:

a že nás ždímal už za komančů? Ach jo to je právě ono - nic o něm nevíte ale chcete pomlouvat za každou cenu...On na rozdíl od jiných neměl zapotřebí nás ždímat, měl svůj majetek a vydělal si svoje prachy poctivě ale závist je svinstvo že? Přečti si to o něm a možná na něco přijdeš ale ono je jednodušší nic nečíst a prostě pomlouvat že?

ladaadal*

Ano, hlavně hodně čti. A hlavně Wikipedii s neověřenýma informacema. Taky mrkni do Blesku a na Novu. Pak si kup lístek na flotilu Aštara Šerana a přestaň tady psát žvásty. Jestli je to tvůj idol je tvoje věc, vymlouvat ti to nemá cenu. Bylo by to stejně marný jako vysvětlovat puberťačce, že se zamilovala do gaunera, taky jí to bude jedno.

asi tak.. nema cenu vubec se namahat.. a to s tou puberťačkou je velmi trefné ...

zabu

Následky amnestie stejně zaplatíme. O tom se nebude rozhodovat na hradě, ale ve Strassburku. Je zbytečné se cukat.

zabu

gaabi: Jak jste na to přišla? Řádila v době TV krize? Vy požadavku na dodržení zákona říkáte řádění? Kdyby si to samé, co tehdy televizáci, dovolili zaměstnanci soukromé firmy, tak by letěli na dlažbu.

Jak jste přišla na to, že jí jde o koryto? Že je nebezpečná-čím? Že ji nezajímají názory ostatních? Kde jste ty hlouposti vyčetla? Na Webu pana knížete? Opravdu "kvalitní" zdroj. Nebo jste jedna z pracovnic PR agentur ostatních kandidátů. Vaše argumenty jsou totiž totálně mimo. Proto moje podezření z PR agentury.

hodnocení

0x

Co máte proti Dienstbierovi? Mi se začíná líbit čím dál víc. Pletu se?*hej*

doplněno 11.01.13 07:42:

kartaginec, dám si bacha :D

Proti Dienstbierovi mám to, že až do loňského roku byl naprosto neznámý. A funkce prezidenta je něco, čím má kariéra politika vrcholit, a ne začínat.

To už je mi milejší kandidát, který sice nikdy politikem nebyl, ale za kterým je viditelná nějaká celoživotní práce.

Prosím pěkně, moc se omlouvám, nechtěl jsem o tom mluvitm, ale prostě to nevydržím. Nepište, prosím, "mi se začíná"., udělejte mi to kvůli a pište "mě se začíná..." (nebo aspoň "začíná se mi..."- Ještě jednou se omlouvám neberte to jeko buzeraci, ale jako laskovost, mne tenhle obrat přímo bolí.

doplněno 11.01.13 09:52:

bobkazov: Díky.

gaabininka*

Když už někoho poučujete o češtině, tak aspoň pište bez chyb :D Ve Vašem krátkém textu máte asi 8 chyb! :D

Gabi..., jste na poradně poměrně dlouho, škoda, že jste si nevšimla, že Kartaginec je jeden z nejlepších rádců v pravopisných otázkách.

Někdy se píše rychle a možná bez brýlí... A někdy se dělají chyby i v tom, co umíme nejlépe.

Pěkný večer!

11.01.13 15:37
hodnocení

0x

ten borec by se měl nad sebou zamyslet co říká protože si tak trochu více protiřečí..

korina*

nedá mi to nenapsat pár řádku a zastat se Gabinky . sjejím názorem se ztotožnuji co se týče p. Havla a je mi z vás co ho tak pomlouváte a špiníte smutno.Muj strýc byl zavřený v 50 tých a 60 tých letech a v určité době , nemohu říci v které s ním a i s jinými lidmi seděl za to že nesouhlasil s komunistickou diktaturou jako jiní. Zaplatil za to svým zdravím. Tak vím co nám o něm vyprávěl jaký to byl člověk.Já nemám ráda když někdo dá na řeči druhých a jedna pani povídala že...Jako člověka i jako politika došel v cizích státech velikého uznání , ale bohužel ve vlastní zemi né.Ale to jsme my češi, nadáváme, pomlouváme a co jsme sami dokázali? Myslím že víc pokory a tolerance by nám nikomu neuškodila. i na těch kandidátech na prezidenta jste nenechali nit suchou.Já svého favorita mám a zítra ho pujdu volit.A nakonec chci připomenout , prosím nechte spát nejhoršího masového vraha Stalina a nepřirovnávejte ho k nikomu z našich lidí.Přečtěte si o něm literaturu kde jsou fakta.

Nikdo nepřirovnával Stalina k nikomu, přirovnání se týkalo slepé bezmezné lásky k někomu kdo škodil ta je zcela stejná, protože lidi jsou ovce *haha*.

gaabininka*

To že jsou lidi ovce teda zrovna od vás sedí :D umíte jen pomlouvat ale na argumenty odpovídat neumíte...jste chudák jde vám jen o jedno - špinit slušné lidi...jen dokazujete jaké stádo tupců z vás komouši udělali.

no zrovna od tebe to sedí... od té co volí člověka se kterým nesouhlasí :D... tak vychladni ovečko.. a než tady začnete někomu nadavat do tupců, tak si dobře zjistěte co jsou fakta a co je špinění a pomlouvání.. předpokladam že na wikiipedii toho moc negativního o něm nebude..

gaabininka*

oni to číst nechtějí :D a když už jo tak to vše jsou prostě lži :D jak jednoduché...

hodnocení

0x

Gábi, vykašlete se na ně. Operujou TV Nova a Bleskem a přitom to tam vedou ti samí komanči jako jsou oni. Až čas dá za pravdu kdo byl pan prezident Havel a kdo vlastizrádce Klaus. V mojich letech už vím, že komunistu nepřesvědčíš. Jsou horší jak svědci Jehovovi.

ladaadal*

Mě se líbí, že když někomu dojdou argumenty, začne nadávat do komančů. Ach jak hluboko lze poklesnout.*zed*

ted jsem se dival na stranku knižete na FB.. a až se mi udělalo z toho zle.. jedna pulka diskutujicich pomalu vykazují známky fanatismu, druha pulka ani pořadně neví co volí za člověka... pokud tam někdo napíše argumenty proč jej nevolit, tak ho označi ihned za komanče bolševika atd misto toho aby položili protiargument.. je vidět jak jsou nekteří lidé naprosto primitivní, nechaji se nalakat na kdejakou prkotinu, párky a prupisky a hlavu mají jen od toho aby jim nepršelo do krku...a pak že to tady vypada tak jak to vypada... jdu blejt... to je zase fraška tato přímá volba..

ringo:

proč komanče Havel nezakázál, ačkoliv to po 89´ bylo možné? ;)

hodnocení

0x

Tohle sice nesouvisí přímo s politickou stránkou věci, aleepřišlo milíto, že ve všech těch debatách o Havlovi tu ani z jedné strany nezaznělo, jaký byl skvělý dramatik (což si myslím já).. A dokonce ani nikdo nenapsal, že to byl škrabal a jeho hty hnusné (což si tu určitě někdo myslí), prostě to nikomu nestálo za zmínku.

Je to jednoduché - jako dramaik ničemu neuškodil ;)

ladaadal*

Ono totiž s uměním je to kapku jinak než s politikou. Tobě se to líbí, mě ne. Tečka. To, že tobě se to líbí neznamená, že to je kvalitní, stejně jako neznamená, že je to nekvalitní jen proto, že mě se to nelíbí. Jak kdysi nějaký umělec řekl - každé dílo má právo na svůj vznik, najde-li si alespoń jednoho diváka či posluchače.

S tím souhlasím, také jsem o obou pohledech mluvil, jen mi přišlo líto, že o tom nikdo nemluvil, ani tak ani tak. Já vím, ono to sem přímo nepatří, ale v mnoha otázkách se vyskytovaly odpovědi daleko vzdálenější původnímu témetu, a konec konců je t součást Havlovy osobnosti. Ale to je prostě jen povzdech, důležité to opravdu není.

ladaadal*

Tak je vidět, že jsme tady všichni dost vzdělaní. Když sem napíšu, že jeho hry stály za h...o, někdo napíše, že tomu houby rozumím, že to je špička a takhle se můžeme hádat do nekonečna, protože pravdu nemá ani jeden.

Sakra, dyk v jinejch věcech se handrkujeme běžně. Nooo asi zase tak inteligentní nejsme, jak jsem psal na začátku *haha*

no ja v hadani ohledně nějakych uměleckých děl smysl moc nevidím protože někomu se to muže libit a nekomu zase ne... přesně.. pravdu nemá ani jeden.. nebo spíš v tomto ma pravdu každy svou :D

gaabininka*
hodnocení

0x

Mno debata s vámi nemá cenu, protože každý z nás má své názory a ty nikdo nezmění. Jen naposled dodám několik faktů. Havla nemiluji - Havla uznávám za to co dokázal...Pro vás jsou to všecko jenom lži, což je nejjednodušší reakce na důkazy. Jestli je pro vás Wikipedie snůška lží, tak tím jen dokazujete vaše myšlenkové pochody. Podle vás ve Wikipedii jsou lži i o akvaristice apod. pokud se popis neslučuje s vašimi názory...Takový názor že "Stalin aspoň něco dokázal" je otřes! Ano Stalin dokázal vyvraždit dvakrát víc lidí než Hitler - to je opravdu úspěch že? Havlova díla se někomu můžou líbit, někomu ne (jako u jiných umělců), podstatné je to, že jeho díla mají velký úspěch ve světě a získaly řadu ocenění a odměny za tato ocenění Havel daroval na různé účely - mimo jiné...Kdo z vás by to udělal? Jinak jak jsem už psala, zvyšování daní apod. neurčuje prezident ale poslanci, takže ať zvolíte kohokoli, poslanci budou vymýšlet pořád stejně - takže váš názor že volím toho kdo to dělá je naprostá blbost. Podle mě je největší svinstvo to, že se u nás hádá vláda s opozicí a když se vymění tak zase naopak, místo toho aby se společně snažili udělat něco dobrého pro obyčejné lidi - i těm, i těm jde hlavně o koryta a to se nezmění.END!

Wikipedie je opravdu nepoužitelná je tam mnoho nesmyslů a nikdo to neuhlídá - obecně teď nejde o glorifikaci Havla.Uz jen selským rozumem lze dojít k tomu, ze uváděné obětí Stalina někdy někdo přehnal a uz se to prostě bere jako fakt (asi jako obsah železa ve špenátu). Nebýt jeho tak by asi rusové světovou valku projeli - prostě potrebovali tvrdou ruku.Havel ne jen že nic užitečného nedokázal, ale i hodně věci prodělal a lhal - staci si vzpomenout na jeho polistopadové projevy a porovnat to se skutky.
doplněno 12.01.13 14:12: Podle reakcí počítám, ze listopadové udalosti mate diky nizkemu věku jen z doslechu a z vyprávění :)
jirbar*

To jsou názory. Jistě většina lidí jsou patolízalové tak pochopiteně pro ně jsou Havlovy hry IN. Možná je malinká vrstva které to osloví, rozhodně né masy.

Havlovu hru si pustím až si budu chtít hodně otrávit večer.

ladaadal*

To si ho radši otrávím jedem než Havlovou hrou. Kdyby je nechali v trezoru, nic by se nestalo.

zabu

gabininka: Tak jsem koukal do té wikipedie na heslo Václav Havel. Na téma zvolení prezidentem je tam jen to e byl zvolen. Já bych tu wikipedii doplnil. Jestlipak víte, e o jeho prezidentsví bylo rozhodnuto dávno předem před revolucí?

Wikipedie píe, e nedokázal zabránit rozpadu republiky. U nepíe o tom, e on ji v podstatě spustil svými "pomlčkovým" návrhem. Víte to?

Take: wikipedie, proč ne. Ale ne jen ona. Je potřeba si najít info i jinde.

A co se týče Schwrzenberga. Jste asi mladá, nejspí studentka. U se tu o tom hovořilo(psalo), několik rádců na to naráelo. Nelíbí se Vám kolné. Přesto podporujete kandidáta TOP09 který má kolné na triku. Vám se líbí jeho asociální politika směrem k postieným, k invalidním důchodcům atd? Pokud ano, prosím. Máte pravicové názory, tudí volíte pravicového kandidáta, ale potom se nedivte, e na oltář vlastního názoru obětujete ve s čím on přichází a vy s tím nesouhlasíte. Např to kolné. Jen vy sama si v sobě musíte udělat pořádek. Nedivte se rádcům. Kdyby jste hned na začátku napsala e souhlasíte se zvýením kolného, povaovali by vás za pravicového voliče, a nevyvolala by jste takový rozruch. Ale Vy jste napsala e se vám nelíbí kolné,ale podporujete KS. To je přesně to, co nazval G.Orwell ve svém románu 1984, doublethink.

gaabininka*

Jak u jsem psala - kdo chce hledat na někom nějaké píny tak se vdy něco najde NA KADÉM! Kdy u ale hledáte pínu, tak by to měly být argumenty které sedí a ne bláboly. Rozdělení republiky CHTĚLI SLOVÁCI a ne čei víte? Nelíbilo se jim e jim Praha do veho kecá, vykřikovali dost bylo Prahy tak mají co chtěli a myslím, e nám to můe být úplně jedno. Rozhodně za rozdělení nemůe "kníe" tak nevím proč by o tom ve wikipedii psali...Zvyovaní kolného - dalí blábol e to zařídil ON, nebo e to má na triku ON. Proč myslíte, e mu mladí studenti zařídili tak vysoký úspěch ve volbách? Slyel jste jeho diskuzi se studentama aspoň jednu? Je jasné e se o to nezajímáte ale hledáte pouze negativa co se vám hodí do krámu. A největí blábol je to, e u před revolucí bylo rozhodnuto o Havlovi e bude prezident - podobné bláboly vymýlejí primitivní lidi u piva kteří ani nesledujou zprávy a nezajímá je politika - jejich zájem je jediný a to rebelovat proti vemu, tímpádem vymýlet si bludy a bludama se řídit. Pokud vy někoho upřednostňujete, kdy bude někdo chtít, tak na vaeho favorita najde jistě hromadu negativních z pola vymylených blábolů tak jak to děláte vy - a o tom to je.

zabu

gabininka: odpovědnost za kolné. Vy říkáte, e 1. místopředseda vlády a předseda koaliční strany TOP09 není zodpovědný za kroky vlády? Vdy vláda jejím byl, a je, členem protlačila zákon o kolném. On jako poslanec za něj zvedl ruku. Stále mi chcete tvrdit, e není zodpovědný? To nemyslíte váně e?

Ad Havel. Z toho e to není pomluva Vás vyvedu velice rychle. Najděte si na internetu, tolikrát vysmívaný a omílaný projev M. Jakee z Červeného Hrádku. Puste si ho, a sama na vlastní ui uslyíte jak v jednu chvíli hovoří o Havlovi toto: "a nemyslete si ten Havel, oni říkají Havel na hrad". Kde to asi Jake vzal, v červnu 1989, tedy 4měsíce před revolucí? No odkud asi. Ze svodek ministerstva vnitra. Take ádná le, ádný blábol, jak tvrdíte. A vy máte teď jen dvě monosti: buď setrvat dál v omylu, nebo přehodnotit svůj přístup k informacím které máte a odkud je máte. A začít hledat trochu lépe. Je to jen na Vás.

zabu:

přesně tak, kdo se o dění zajímal trochu více, tak věděl u v létě 89´kam a jak a s kým se to ubírá...

Ve bylo předem připravené a domluvené, jinak by to opravdu nebyl takový "samet" a komunisti by to odnesli a byli by zakázáni.

gaabininka*

to, e zvedl ruku neznamená e to má ON na triku jak píete - on si to nevymyslel...ruku zvedlo plno poslanců i v jiných případech i kdy s věcí zrovna nesouhlasili...jene to jsou detaily a vy by jste měl poslouchat důvod kadého z nich, proč tu ruku zvedl, koda e vás nezajímají jeho diskuze se studenty moná by jste změnil názor ale vy asi ne protoe vy chcete hledat jen ve proti a propagovat jen tu vai pravdu plnou blábolů...

Vaemu "důkazu" e bylo domluveno u před revolucí e bude Havel prezident, tak ten "důkaz" mě rozesmál :D Najednou se řídíte tím co řekl Jake? :D tak to hovoří za ve! Jinak je přece známá věc e lidi u před revolucí dělali letáky a skandovali Havel na hrad! Přehodnotit vá přístup k informacím by jste měl vy a ne plácnout tady takovou pí...nu. OMG!

zabu

gabininka:

On to nevymyslel, jen pro to zvedl ruku, ale spousta ostatních taky. Nezlobte se ale to přeci není omluva. Přeci nezáleí jen na tom, jak k Vám hovořil, co vám sliboval Ale také na tom co dělal. Ostatně, jestli něco nasliboval jen Vám studentům, a ne nám ostatním, tak bych hrozně rád věděl co. Čím si Vás tak koupil? Co Vám slíbil? Podělte se o nějaký záznam z takové přednáky, dejte nějaký odkaz. A se můem bavit konkrétně.

zabu:

to nemá cenu, kdy je někdo zmasírován médii, tak s ním nehne ;)

vdy ten člověk je jak korouhev. Kdy se ho ptali na amnestii tak něřekl nic proti, teď kdy vidí jak se to větině lidí nelíbí, tak se dnes u Moravce nechal slyet e ...amnestie neměla být v takovém rozsahu...

naihonn*
hodnocení

0x

Několik málo jistých lidí tu předvádí slušné plky. Ale nemyslím, že by jim to stejně někdo žral. Ještě lepší by ale bylo se s nimi ani nedohadovat. Nicméně ti jistí lidé už tu svou zhovadilost dokázali dávno, takže každý, kdo se dívá očima a používá při tom mozek má jasno. Jinak tedy k původní otázce taky musím říct, že se z toho výběru volí jen opravdu hodně obtížně. Ale zase si člověk ujasňuje víc a víc, koho by určitě nebylo záhodno volit. Ale uvidíme, jak moc lidí se nechá obalamutit různými "vychytralostmi". Překvapen bych ale mohl být jen mile, nemile už asi ani ne.

jirbar*
hodnocení

0x

Tak jak tak poslouchám TV tak mi to připadá že kandidát ODS a vlastně celá ODS dostává znova na ... Promiňte, teď jsem zapomněl vlastně NA CO.

doplněno 12.01.13 14:57:

A to mu nepomohlo ani to, že absolvoval VUML.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]