Nejste přihlášen/a.
Máme úkol na občanku. Napsat zamyšlení proč jsem si zvolila toho kandidáta(zvolila jsem Fischera)- já se o to nezajímám. Nevíte co tam mám napsat. Čím je Fischer vhodný, aby byl prezidentem ČR?
I když se nezajímáte o politiku, myslíte si, že jiný kandidát by Vás neoslovil? Nezaujal by Vás jiný kandidát, na který by jste to zamyšlení zvládla lehčeji?
Víte proč je zamyšlení na P.Fišera tak těžké? Protože je neuchopitelný, nic na něm není výrazného, není to osobnost, ničím nezaujme, nevyčnívá, je sterilní - v uvozovkách. Nevím jak bych to lépe popsala.
Kromě toho, již se tady psalo, že domácí úkoly by si měli žáci vypracovávat sami?
doplněno 07.01.13 21:21:oprava na p. J. Fischera
To je věc názoru. Pokud se o to nezajímáte, nemáte ani potuchy, co který kandidát nabízí, tak je to pro vás těžké napsat zamyšlení. No já ve svém věku a s drzostí, co už nyní mám, bych ve svém zamyšlení napsala právě to, jak se o politiku nazajímáte. Popsala bych důvody, proč tomu tak je, a navíc, že ani k volbám nejdete. Ale to byste asi měla jistou pětku, viďte. Takže to vám ani neradím. Možná někde na netu zkuste k tomu vašemu favoritovi najít pár řádků, určitě jich pár objevíte. Ale jinak co k tomu dodat? Snad jen to, že média stále neustále omílají dokola, jak je tento kandidát na jednom z předních míst oblíbenosti z hlediska voličů. Ale je tomu opravdu tak?
Přeci nechceš vypadat jako trubka s hloupými a nesourododými názory - a tak by todopadlo, kdybyspapouškovala útržky našich názorů.
Navíc je to úkol na občanku, takže jeho podstatou právě je tě přivést aspoň k minimálnímu zájmu o věc.
Pokud si tedy udělat obrázek o všech kandidátech (což je smutně... a hanebné, řekla bych, ale je to tvoje věc) a rozhodla ses, že budeš psát o Fisherovi, projdi si jeho oficiální stránku na webu, projdi si jeho facebok a pusť si aspoň jeden z předpvolebních pořadů, kde mluvil, klidně i ten nesmyslný komerční blábol na Primě, kde byl v duelu se Zemanem a měřila se hlasitost tleskání, to je fuk. Dohromady ti vše zabere tak hodinku dvě přípravy a budeš sama schopná napsat práci s vlastními argumenty.
doplněno 07.01.13 23:20:A souhlasím s Pohankou, že Fisher je na tohle těžký kandidát, je nijaký. Kdyby sis vybrala třeba Fisherovou, Franze, Bobošíkovou, nebo i Zemana, to je fuk, argumentovalo by se ti lépe.
doplněno 07.01.13 23:28:Jinak pokud to chceš vzít trošku vážněji (a nebýt i spolužákům pro smích, že píšeš o někom, kdo třeba zastává divné názory, které ani neznáš a neumíš obhájit), vyklikej si aspoň tohle volebnikalkulacka.cz/... a piš o kandidátovi, který ti vyjde mezi prvními.
(Jinak podotýkám, že jako způsob rozhodnutí se koho volit to neberu jako dostatečné, ale tak tady u slečny je to něco jiného...)
jethro: Na takovou odpověď učitelé nemají pochopení (asi by si stím neporadila ... ta učitelka ... nebo by jí to příště udělali všichni a pak by nebylo o čem učit) ... holt škola no...
susenka: Přečti si o něm volební program a pak si vyber názor, který se ti líbí ba za ním přímo stojíš. Pokud nic, tak vyber jiného kandidáta.
Právě proto, že se mladí o tuhle problematiku nezajímají, chodí k volbám furt stejní lidé (zastánci bývalého režimu) a stát jde pomalu díky tomu do pr...
Začínejte se zajímat. To po Vás ta učitelka chce. Pak bude pozdě. A držet někde v koukě protestní hladovky nemá žádný smysl. Smysl má volit a volit toho správného i když je prezident spíš jen loutka na hradě.
nasipolitici.cz/... Nic o něm nevíte jak píšete tak zde je něco málo ke čtení. Proč je vhodný netuším jelikož pro mě vhodný není.
Prezidentem CR by mel byt nekdo osviceny, spravedlivy, laskavy, nekdo kdo shlizi ze sveho Prazkeho hradu na sve poddane s laskou, jako svati z oken kostelu. Ano. Cesky prezident by mel byt prakticky svaty.
Prezident ma ale tez rozumet potrebam obycejnych lidi, znat jejich starosti. Sam by mel byt, jak se rika, z lidu. To muze zajistit nizky a poctivy puvod. Nejlepe nejaka remeslnna profese. Napriklad takovy tesar nebo rolnik.
Svaty remeslnik... Hmmm, napriklad takovy svaty Petr. To byl rybar.
No ano, jiste, rybar. Nas novy prezident by mel byt rybar.
Rybar, rybar...to se nemecky rekne fischer.
Ale nemuzeme prece mit nemeckeho prezidenta. Musime mu dat nejake pekne ceske jmeno. Treba takovy Hans, teda pardon, vlastne Honza.
To je ono.
Nas novy prezident nemuze byt nikdo jiny, nez Jan Fischer.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.