Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obchody pro chudé

Od: bambula* odpovědí: 5 změna:
Solidní kolega v zaměstnání pravil, že jsou v Rakousku obchody pro chudé pro ty, kteří mají menší měsiční příjem než 29800 převedeno na tvrdých českých. Je něco podobného v Česku, možná by takovou službu bezdomovci a běženci využili.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

U nás je Sedmička a Lidovka. Občas se tam něco dá koupit.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. V tomto případě (je-li pro chudobu hranice skoro třicet tisíc českých korun), tak pro lidi s takovými přijmy je u nás asi většina obchodů, ne?

doplněno 19.08.15 18:07:

Jaké šíření poplašné zprávy? Já jsem jen parafrázovala váš dotaz, kde uvádíte hranici chudoby v Rakousku... Asi jste to nepochopil... Škoda. Jinak pro chudé jsou u nás obchody z druhé ruky a nebo sekond handy. V každém městě jich určitě najde dosti.

doplněno 19.08.15 18:10:

opravuji aneb... ne a nebo

bambula*
hodnocení

Tak eulalie, zdali to občas čte, také vládnoucí šlechta a její kompánie, aby vás nestíhala pro šíření poplašné zprávy i když Venoušek vrchní zástupce neviditelné ruky trhu a špinavých grošáků po Velkém sametu básnil a bludoval, - za tři roky dohoníme Rakousko

buss

Srovnávat platy, důchody zemí mezi sebou je ptákovina. Je to jen JEDNA položka. Proč např. je někde u nás nafta za 27,50 Kč?

iz*
hodnocení

0x

Souhlasím s Busem. Příjmy v různých zemích se nedají porovnávat

bez současného porovnání běžných nákladů.

Chcete-li porovnávat, pak se zemí, která je na tom podobně jako ČR.

___

V Rakousku musí zájemci o nakupování v Sozialmarktu doložit příjmy – jednotlivec pod 900 €, dvoučlenná domácnost 1.300 €, dítě 270 €, každá další osoba + 90 €.

V obchodech lze nakupovat pouze s průkazem, příjmy se každoročně ověřují. Nákupní limit činí 30 € týdně na osobu (za každou další osobu v průkazu + 5 € týdně). V obchodech nemusí být k mání celý sortiment. Stále mají chleba, ale u jiných potravin a dalšího zboží to může být různé.

_

V Bratislavě byl cca v roce 2011 otevřen obchod, v němž mohli nakupovat lidé s příjmy pod 300 € (cca 7.000 Kč). Nakupovat mělo jít pouze s čipovou kartou, obchod měl být otevřen dvakrát v týdnu. Tipuji, že i tam bylo nutné doložit příjmy... Nevím, jestli ještě funguje (novější informace se mi nepodařilo dohledat).

Odkazy:

pluska.sk/... (slovensky)

spotrebitel.net/... (česky)

Podmínky:

Sozialmarkt (německy)

doplněno 19.08.15 23:33:

Zapomněla jsem:

Někde jsem četla, že nákup v Sozialmarktu je navíc vázán na místo trvalého pobytu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]