Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je práce u dopravní policie?

Od: montix odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

už od mala mám přání stát se policistou. Teď, když jsem konečně dokončil školu, tak si to chci vyplnit. Už několikrát jsem slyšel, že dostanete na výběr mezi dopravní policií a pořádkovou jednotkou. Práce u dopravky by mě docela lákala, ikdyž vím, že to nebude žádný "med", protože stát u silnic a čekat i v zimě nebude nic zábavného, ale zase by mě celkem bavilo řešit dopravní nehody apod.

Mohl by mi někdo se zkušeností popsat práci konkrétněji? A případně porovnat výhody a nevýhody dopravky a PMJ? Vzhledem k tomu, že jsem spíše subtilnější a vypadám na méně než mi je (je mi 20), tak bych se viděl spíše na té dopravce, protože u PMJ asi trochu svalů a starší vzhled neuškodí kvůli budování repspektu :)

Děkuji za názory

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x
Dopravni a poradkovou policii (hlidkova sluzba, obvodni oddeleni, poradkove jednotky, kynologove, zasahova iednotka apod.). Na dopravku chce skoro kazdy, pocet volnych mist je omezeny, takze ne na vsechny se dostane a tak je daji jinam. Na SDP (sluzba dopravni policie) je nekolik funkci bezny dohled nad besipem v ulicich at pesky ci v aute, mereni radarem at uz v aute nebo na trojnozce, vazeni kamionu apod., dopravni nehody, dopravni inzenyr. Samozrejme vykonavaji i jine cinnosti jako napr. se zapojuji do patracich akci a ruznych bezpecnostnich opatreni (fotbaly apod.). Prace to neni spatna, hlavne nemusi narozdil od policistu z obvodniho oddeleni umet a vedet vsechno, ale pouze veci okolo dopravy. Jsou jeste dalnicni oddeleni, ale tech neni moc a vetsinou tam byva plno, resi tam prestupky a trestne ciny co se stanou na dalnici a v jejim bezprostrednim okoli.
doplněno 07.10.15 16:37: PMJ funguje jen v Praze, je to lepe vybavena a vycvicena hlidkova sluzba, v podstate neco jako napr. v Brne ci Usteckem kraji SPJ (stala poradkova jednotka). Co se dopravky tyce, tak v treti platove tride (nadstrazmistr) jsou policiste v beznem vykonu, ve ctvrte tar.tr. (podpraporcici) byvaji vetsinou dozorci nebo velitele skupin ( u vetsich SDP ci na hlidkove sluzbe) a v patych tar.tr. (praporcici) jsou nehodari (mnohdy se za celou smenu nezastavi, jelikoz jezdi od jedne nehody k druhe). Dopravni inzenyr byva v 7 tar. tr. Ale na to uz musi byt vysoka skola apod.

repkin*
hodnocení

0x
Spis si zajdi nekam sednout s nejakym policistou a ptej se co te zajima, dulezite je ujasnit si proc k policii chces a kam by jsi to chtel dopracovat a co od toho ocekavas a podle toho se zaridit. Mozna by jsi mohl zkusit vysokou skolu na policejni akademii, kde by jsi zjistil jak z uciva tak od policistu co se tam vzdelavaji o cem ta prace je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]