Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důvěra vs. obliba vs. sympatie

Od: ben® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, nevíte někdo, proč se v průzkumech veřejného mínění používá termín důvěra?

Vyjadřuje tím občan skutečně důvěru nebo oblibu či sympatie? Tedy, myslím tím onu důvěru ve vládu, prezidenta, parlament nebo nějakého politika. Děkuji Vám za zamyšlení a zdravím!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Člověk může být sympatický, to ale neznamená, že je i důvěryhodný. Tak asi proto.

culdabulda1*

- no právě - mně je např. sympatický pan Babiš (když už jsme u té politiky) - ale zaboha nevím, jestli mu mohu důvěřovat. Ostatně já nedůvěřuju nikomu (kromě svého kocoura) - tak je to možná úplně jedno.

doplněno 07.10.15 13:21:

- pan Zeman je mi např. naopak velmi nesympatický, ale často mu dávám za pravdu - dalo by se tedy říct, že mu asi tedy věřím ...

ben®
hodnocení

Dobrý den, no, já si právě myslím, že by se mělo dotazovat na sympatie a důvěru ve dvou otázkách, protože důvěra a sympatie není to samé. A lidé možná nerozlišují tu oblibu (sympatie) od důvěry. Takže, já nevím, jestli např. pan Zeman je pouze oblíbený nebo mu lidé i (všechno) věří. Zdravím!

vejnatvrdo
hodnocení

0x

Beru to jako politický terminus technicus, který vzdáleně koresponduje s volebními preferencemi. Na druhou stranu - slovní spojení důvěra v (libovolného) politika - zní téměř jako oxymoron. *cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]