Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Déčko - máte tušení, čím krmí vaše děti?!

Od: amper® odpovědí: 9 změna:

Ahoj, v jedné z otázek zde jsem zaznamenal pobouření nad vymýváním dětských mozků na ČT:D podsouváním "vhodného" politického postoje na téma migrace v rámci pořadu Planeta Yó.

Já jsem dnes zhlédl závěr pořadu Příšerky a já v rámci Studia Kamarád a nestačil jsem se divit. Šlo zřejmě o oslavu narozenin malého kluka. V rámci oslavy narozenin dostal od příšerek "flusancový koktejl" - v záběru sklenice s kalnou hmotou, auto vyrobené z ovoce s komentářem, že aby to drželo pohromadě, museli to slepit "šušni" a v závěru se mihla v záběru kulička z "holubů".

Snídani jsem dojídal dost ztuha. Dle mého je tohle vrchol nevkusu a ve vysílání to prostě nemá co dělat. Viděl jste to někdo, případně nějaký jiný skvost zmíněné stanice a co na to říkáte?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Amper, vnouček u mě občas sleduje Déčko a tak kapku vím, co se děje. Nejen tyhle flusance, ale udivuje mě, jaké bláznivé postavičky a příběhy na obrazovce jsou. ;) Už před několika léty jsme zjistili, že se děti bojí klaunů a Kašpárka. Klidně si do postýlky vezmou umělohmotného zubatého dinosaura, nějakého šíleného mutanta nebo robota. Je to tak. Když děti nebudou mít dobrý základ z domova, nebudou umět rozlišovat to, co je dobré a co je škodlivé. *stop*V podstatě máte pravdu, ale je to marné, je to marné, je to marné! *zed* *plac*

scv®
hodnocení

0x

A máte tušení, čím ostatní stanice krmí Vás? :) Jen pro dospělé je to trochu méně průhledné.. nekonečné seriály o "skutečném životě"; málo prostoru pro inteligentnější tvorbu; hlavní zpravodajská relace, kde se pravidelně střídá teror a zvířátka jak na nějaké výstavě absurdna; "superdůležité" novinky o tom, která moderátorka je v tom.. úroveň české "zábavy" a médií je v mnoha ohledech katastrofální. Jenže za to si můžeme z velké části sami.. Ale lidé už si tak nějak zvykli. Ono když se začne už od dětí...

kangaroo*
hodnocení

0x

Z TV v rodině sledujeme jen ČT24, Óčko, občas dokument a sport. Zbytek TV zaplníme vlastním programem :)

radkapod*

Tedy vidět to na vlastní oči *ee*, možná bych uvažovala o podání stížnosti na pořad, Radě pro rozhlasové a televizní vysílání.

Dvakrát za rok jedeme na návštěvu k babičce a když vidím co tam běží na dětských programech v sobotu a v neděli tak se mi chce *blee*. Zlaté Studio kamarád a Magion za socíku. My doma tv nemáme ale máme nakoupená dvd a mohu svojí pětileté doma pustit pohádky na Youtube...víte co se jí poslední týden nejvíce líbí, co vyžaduje jako pohádku před spaním? Loutkového Ferdu mravence od Týrlové...toho černobílého z roku 44 *smich*

Snad jí to vydrží co nejdéle...a nebude chtít "flusancový koktejl" *modla*

lidus*
hodnocení

0x

Nejen D krmí děti stupidnosti, vulgarismy...U nás je nyní v kurzu Cesta do pravěku, myslím, že už to musí vnučka znát na zpaměť, vypráví to v MŠ a na DVD máme pořadník. Spongeboob, Mimoni a jacíci ptáci Engl Bird nebo jak -šílenosti, zlatej Rákosníček, Bob a Bobek a konec konců i ten Krteček u kterého mi chybí mluvené slovo. Nejvíc mi vadí reklama mezi pohádkama, reklama pro pány na prostatu, na erekci, pro dámy na vložky, dost těžko se to vysvětluje pětiletému děcku. Problém není, že to nepochopí ale v MŠ pak sype ze sebe tato moudra a některým rodičům se to nelíbí, někde totiž nosí děti čáp a vrána. No a pak příjde ze školky, že chce fujtajblíka a já nevím co to je.

Posílal jsem i stížnost k TV radě, že mezi pohádkami jedna TV vysílá upoutávky k večerním poradum se záběry vraždy apd. Dostal jsem odpověď, že se jednalo pochybení a bylo jim to oznámeno. Nic se nezměnilo...

hodnocení

0x

Kdyz jim neposkytnete zpetnou vazbu, holt budou vysilat odpad.

patchis*
hodnocení

0x

Zdravím.

Planeta Yo mě tedy vůbec neuchvátila a proto nesledujem. Ani se nedivím, že děcka žádná z "pohádek" nezaujala. Koukali jsme na večerníčky, ale dost jich stálo za prd. Co jsme sledovali po večerníčku, tak z těch známějších: Gumídci, Kačeří příběhy, RR, Letohrádky, no a pak co se nám líbí z těch novějších, tak například ovečka Shawn, Phineas & Ferb.

Na Smíchově hlavně SpongeBob SquarePants s chamtivým panem Júdžínem Krabsem, Sépijákem Chapadlo :-D a Patrikem. Ale jinak ty pořady pro děti moc nejsou. Když si ale vezmu, co provádí třeba Jerry Tomovi, a co na něj zase jindy Tom chystá... Přibouchlé prsty ve dveřích, podkopnuté nohy, dloubnutí do očí *smich*. A taky jim to pouštím, protože se mi to také líbilo a vesměs je i v mnoha dílech vidět usmíření, spolupráce a dobrý skutek. Dnes je to hold asi víc o nechutnosti než o násilí, toho je v TV nadbytek i pro dospělé a co hůř, dospívajcí.

hodnocení

Děkuji za názory a připomínky. Mladší dcera projevuje na televizi závislost. Vyžaduje akci, a když ji nemá v reálu, hypnotizuje obrazovku a my máme tolik starostí s tou starší, že prostě podléháme a televizi zapneme. A je klid (do té doby, než nám plivne do koktejlu). No nic, nejlepší cenzura je ta vlastní, každá televize má tlačítko ON/OFF

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]