Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám otázku, která momentálně zaměstnává více jak 3/4 mého života. Není to banálnost, nepíši jsem jen proto, abych si přečetla vtipné komentáře či si početla v urážlivých řádcích něco o sobě. Prosím, nepište mi sem nic takového, potřebuji skutečnou pomoc, nejlépe od někoho zkušeného. A ne, NENÍ mi 13 let..
Seznámila jsem se asi před týdnem a půl s jednou tak starším klukem než jsem já. Má 27, já 17 let. Poznala jsem ho na letní brigádě, ve které už ode dneška nejsem. Jde sice pouze o tři dny zpět, kdy jsme si poprvé napsali na sociální síti, ale už musím řešit následnou otázku z mého předmětu. Má to totiž následovně. Nejdelší doba, kterou dokáže počkat ve vztahu na vyspání je měsíc. Dýl, že za to žádná nestojí a že končí vztah a hledá jinou. Jo, zní to necitelně, ale není to tak trochu už v dnešní době a pro takhle staré kluky normální? On už jen vrkání do ucha a sladké uculování jako teenager nedělá a nestačí mu to, což chápu, ale je to skutečně tak? Odpovězte objektivně prosím. Na obou stranách musím zvažovat spoustu PRO, ale i PROTI. Dospěla jsem k závěru, že váha je vyrovnaná a oba protiklady jsou téměř na stejno. Samozřejmě, že teď by většina z vás napsala, že ten pravý přece počká... ale není to trošku pohádka? Aby jste jej hned nezavrhli, napíšu, proč zvažuji pokračovat. Je to prostě fešák. Když jsem ho uviděla, hned mě napadlo: "To je přesně můj typ!". Postava tak přesně jak jsi ji představuji, v mysli vyloženě "ten zlobivej"... a to mi imponuje. Je mi ho docela líto. Podle toho co mi řekl, byl se svojí přítelkyní 3 roky a teď už jen hledá. A tady je ten háček. Jeho největší proti jsou holky. Uhání každou. Všechny, co byly na brigádě už s ním mají "zkušenost". Každé psal to stejné, sladké řeči a žádal vztah (je opravdu hodně zoufalý), což se mu ovšem nevyplatilo. Jen jedna s ním byla měsíc a potom, co se s ním nevyspala, opustil ji a začal o ní říkat nehezké věci. Jenže jak on sám o sobě říká: sex miluje a nemůže bez něj být, je to naprostej erotickej šílenec. On s žádnou delší dobu nespal, je jako hladový hledající jídlo. Jakékoliv jídlo.. proto možná jsem mu přišla pod ruku i já. Vyloženě šparedá nejsem, ale žádná krasavice. Proto mám obavy, že by se mnou moc dlouho nevydržel, jednak proto, že moje a jeho zájmy se křiží a nepasují k sobě. Jediné, proč by se mnou měl být je, že jsem starostivá a hodná. Milující osůbka, která je věrná a upřímná. Nechci se chlubit, jen psát jak to vidím, abych vám nastínila situaci. Ovšem mám obavy, oprávněné obavy. Jenže každý má své mouchy ne, nikdo není dokonalý princ. Otázky, které mi vyvstávají v mysli jsou stále stejné. Mám mu věřit, když říká, že se mnou dál bude i po vyspání? Nebude mě podvádět? Je to ten pravý? Nezůstanou mi po něm jen oči pro pláč? Ale pak si uvědomím, že zní velmi věrohodně. Že přeci jen byl 3 roky ve vztahu, že umí být věrný když má co chce. Že bych už mohla s někým spát a mít ten "blok" (první milování chci jako v pohádce a s tím, co za to ostojí) konečně pryč, protože i to mě v poslední době dost lěží na mysli a stresuje mě to. Že už se cítím připravená. Jenže potom jsou tu i ty proti, kdy se on chtěl seznamovat s jinou i v době, kdy se ve stejný den seznámil se mnou (nevěří, že budu ta na spaní?). Co když si bude zatímco já budu doma, flirtovat s novými brigádnicemi? Jak si ověřit, jestli bude v pravém vztahu se vším všudy, jak on říká, věrný?
Poraďte mi prosím. Je to pro mě hodně důležité, nejsem jako vetšina dnešních, že je mi jedno, s kým se vyspím. Je to sice sloh, ale ten, kdo si jej přečte a zamyslí se, zváží to a odpoví, tak tomu patří moje velké díky.
Odpovídám jako chlap, chlap, který už nějaké zkušenosti má a který si něco užil. Z toho, co jsem se dočetl Vám můžu s 90% jisotou říci, že až se s ním vyspíte, ten fešák začne oblažovat jinou květinku. Už i ten věkový rozdíl mi to napovídá. Pokud si jen chcete užít sex, běžte do něj, pro delší vztah to nevidím dobře. Přeji správný výběr.
To že počká měsíc je celkem výkon,běžně se traduje "druhé-třetí rande a je sex"ať si moralisti myslí co chtějí,tak to chodí.Kluci jsou nadržení a nehodlají chodit s holkou dlouho za ruku,protože většina holek jsou "trdla",tak je hodně kluků co ten volný čas raději věnují kamarádům.Podle toho co píšeš nejsi přelétavá a nevěra by ti ublížila,takže to že je fešák a možná by to vyšlo není argument.Zapomeň na něj,zaflirtuj s ním na fb,ale víc s ním nedělej,trápilo by tě to víc jak jeho.Holky se rychle zamilují a udělala by sis zbytečnou smutnou vzpomínku a třeba i zbytečné naděje a trápení.
Taky jsem to nedočetl.
Ale zajímá mne co se stane když se s ním vyspíš. To tě pak požádá o ruku a nebo tě odkopne?
O tom jak bude vztah pokračovat rozhodujete oba. Nejde to, aby si jeden diktoval podmínky a druhý podle toho poskakoval (jde to ale dlouho to nevydržíš).
A v 27 letech už by mohl mít jasno, takže podle toho měsíčního ultimáta si tě nezaslouží.
Ne
Přečetla jsem a zvážila jsem. Jestli vydýcháš, že ti nebude věrný ale prostě se ti líbí, klidně se s ním vyspi, užij si to. Hlavně se chraň, nedej na žádné jeho ujišťování a nemysli si, že ve 27 ví, co dělá.
Já bych na takovéhle řeči nikdy nenaletěla, ale vyrostla jsem v jiné době. Ovšem nelituju toho. Takových nadržených kecálků jako je on jsem potkala spoustu. Takže když jsi přesvědčená, že nebudeš litovat a že to v sobě zpracuješ (věrný nebude nikdy, leda by ho vykastrovali), a že je pro tvoje POPRVÉ ten pravý...
Dobrý den. Tento mládenec podle mě si jen honí svoje ego a počítá skalpy žen, které dostal do postele. Postelí mu prošel zástup milenek, kdoví, co od nich kdy pochytil ... myslíte si, že vždycky použil kondom? Jeho chování je promiskutní, sice na dnešní dobu asi hodně moderní a in, ale promiskutní. Co si od toho slibujete? Že se chlapec do vás zaláskuje a už žádnou jinou nebude chtít? Každý je svého štěstí strůjcem. Mně by byl protivný už ten jeho počet sexuálních partnerek. Kolik tělních tekutin s kolika ženami si asi tak vyměnil? Že zrovna s takovým kancem chcete zahajovat svůj sexuální život? Nešla bych do toho.
Není ti 13, je ti 17, ale v tomto případě je to úplně jedno, protože jsi na stejné úrovni.
doplněno 16.08.15 21:31:Ale vyspi se sním, aspon si užiješ.
Aha a smím se zeptat, proč tak soudíš? Jen jsem se zeptala o radu, protože jsem zamilovaná a zamilovaní lidé vidí věci jinak. Prosím, příště radši neodpovídej.
- není to ten pravý - v žádném případě !
- ale pokud budete počítat s krátkodobým vztahem a budete se chránit (např. vyžadovat kondom) - abyste se něčím nenakazila, protože kluk je zřejmě dost promiskuitní - tak proč ne? V 17- letech ještě není třeba navazovat hned vážnou známost ! Já bych měla strach jedině z AIDS a něco bych si o tom zjistila (i do budoucna) - třeba bych se poradila s nějakým lékařem - ale pokud je to fešák a umí dobře mluvit, tak asi těžko odoláte - tady jde mnohdy rozum do- pryč.. - no, záleží jen na Vás - ale patrně se s ním budete při Vaší povaze jen trápit !
Proč sem pořád píšete tyto vymyšlené příběhy? Kdyby jste alespoň měnila styl psaní, je to strašně okaté.. Takhle psal můj učitel na fylozofii do magazínu "Pro ženy" různé vymyšlené historky pod různými ženskými jmény, ale on za to dostával zaplaceno, zkuste se zamyslet nad touto kariérou..
doplněno 16.08.15 22:39:Samozřejmě se omlouvám pokud se mýlím. Zkuste si představit a zeptat se sama sebe za destet, dvacet, čtyřicet let - litovala by jste toho? pokud myslíte, že ne, běžte do toho..
- na té otázce není zase nic tak blbýho, i kdyby byla vymyšlená ! - holky se budou pořád stejně naivně zamilovávat - a kluci je budou stejně "šikovně" a sobecky uhánět - je úplně jedno, jaké je století "
1) "Nejdelší doba, kterou dokáže počkat" = mesic
- Jasne, vetsina nas, mladych muzu, ma pomerne jasne dane meze toho, jak dlouho jsme ochotni cekat na prvni milovani a kdyz je tato mez prekonana, ztracime zajem (respektive nam dojde, ze slecna moc velky zajem nema a mohlo by se cekat vecne), ale jen totalni blbec bez taktu bude o svych mezich mluvit nahlas primo s objektem zajmu.
2) "Má 27, já 17 let."
- Jop, tak v tom pripade je jen mala sance, ze by vas opravdu bral jako partnerku. 17ti leta zaba proste nebude mentalne stacit dospelemu chlapovi a pokud ano, je bud genialni a na svuj vek vyzrala, nebo je neco spatne s nim (tady bych si tipnul za B, nebo ma proste zajem jen o sex.
3) "bla, bla, bla... bla!"
- V naproste vetsine textu se nas snazite presvedcit o tom, jak je to neduveryhodny partner, kteremu jde jen o jedno. Nehlede na to, ze jste se poznali na brigade (tedy hadam, ze nema dobre zamestnani), navic nejste zadna krasavice, atd atd atd.Jsme presvedceni. Sebe uz jste presvedcila take? Pokud vam jde jen o sex, smele do toho. Pokud ne, poohlednete se radeji jinde.
Ne
Fešák,nefešák..chápu,že Vám zblbnul hlavu,ale budete jen další v řadě,zářez na pažbě,nic víc..podvolíte-li se mu.
Pokud ho ovšem odmítnete,budete jedna z mála ,zůstane Vám hrdost.
Moje rada zní - běžte na to takticky. Slibem neublížíš. On Vás asi tahá za nos. Tak to změnte ve svojí výhodu - odhalil svoje povahové vlastnosti - sebevědomý, sebestředný, jde za svým cílem. Citu moc nemá (pokud toto řekne, tak není naučen v taktu, slušném chování atd. ale dnes celkem běžný jev). Pokud po Vás opravdu touží, tak vydrží víc než měsíc. Zase ale mu neoplácejte jeho schválnosti. Tím ukážete svojí cenu. Třeba je fakt chytrej, a tímto způsobem zkouší, jestli holka není blbá. I to může být jeho taktika. Stejně je nakonec důležité, jací jste oba doopravdy.
Klasická otázka zní? Koho ženy hledají? A každá žena ti odpoví. Chci hodného, milého, romantického, takový, který mě bude mít rád a bude mi vyznávat svou lásku... atd. A jaká je realita? Mají zlobivého chlapce :D A co víc ti zlobiví chlapci je přitahují protože to jsou ty, které si přemění k obrazu svému. Ženám imponuje a to právě chcou, když chlap ví co chce a řekne to, je zdravě drzý, má svůj názor, není z ženy paf, umí škádlit...To je to co ženy hledají. Ale upřímně holka, zajdi si na diskotéku a zjistíš že takový samý fešák který by mohl být ten pravý...tak těch tam najdeš kopy. Až pak zjistíš, že ti nakecal pohádky, které měly jeden účel. Vytáhnout tě do postele. Proč, protože jsi mladá, naivní a máš atraktivní postavu...jsi šťavnatá. Chápeš.
Klidně se s ním vyspi, ale chlap který ti řekne že do měsíce spolu jdete do postele jinak rozchod, tak by ti mělo rozblikat výstražné světlo se sirénou, od toho jdi holka dál. A né, ty v*le to je fešák, jiného už asi mít nebudu je mi totiž 17 a mám celý život před sebou...
Radím ti, vykvákni se na něho. Když o tebe bude stát zabojuje a sex řešit nebude i kdyby si ho měl udělat sám aby vydržel...pokud tě chtěl do postele, tak si tě prostě odškrtne a vyzkouší později. Takže tak.
Najdi si koníčky. A važ si sebe, svého času...poznáš že pak už svůj čas nebudeš věnovat kdejakému pohádkáři. A první co bude, budeš si ho oťukávat a zjistíš, ano je to ten který mi za můj drahocený čas stojí. A nebo jako v tomto případě, sorry, ty mi za můj drahocený čas nestojíš.
To, jak si ho sama omlouváš je opravdu k pousmání. Ten kluk nehledá nic jiného než sex. Opravdu si myslíš, že by se s holkou, do které se zamiloval a chtěl by s ní mít vztah rozešel po měsíci, co by se s ním nevyspala? Je to úplně normální lovec žen, chce jen sex, a proto nebude déle čekat, byla by to pro něj ztráta času. Nepochopitelné je už i to, že Ti napíše, že se nemusíš bát, že s Tebou zůstane i po sexu. Ano, může, ale den, dva, týden? Holky přesně láká na to, že hledá vztah, aby se na to chytli. Je možné, že jednou se opravdu zamiluje a bude věrný, ale to bohužel dopředu nezjistíš. Pokud se s ním chceš vyspat, tak budeš jen další mezi mnohými, což vidíš i Ty sama, a bez kondomu do toho nechoď v žádném případě!
Některé rady tady jsou k zoufání. ...vyspi se s ním, ale víc nečekej, ...zkus to a uvidíš, ...sex si možná užiješ... a pod. Chudák holka.
doplněno 17.08.15 08:29:Píši některé, nikoliv Váš.
doplněno 17.08.15 08:38:To by mne zajímalo, jestli by to tátové a mámy, poradili svoji dceři.
A proč reagujete na moji radu? Já nic takového nenapsala!
doplněno 17.08.15 10:08:To sice ano, ale Vaše odpověď je pod mojí odpovědí, tudíž reakce na mě.
- jofa -
a to já bych to svojí dceři zase klidně "dovolila" - ale poradila bych jí, jak a na co si má dát pozor, popřípadě bych s ní zašla i k tomu lékaři kvůli nebezpečí možné nákazy. Rozhodně bych se jí snažila "vtlouct" do hlavy, aby se na něj citově neupínala.
Jako rodič bych to rozhodně raději chtěla mít pod dohledem, abych mohla dceři případně pomoct, než abych nic nevěděla - protože děti si stejně udělají to, co chtějí ! Alespoň mezi mnou a mou matkou to takhle fungovalo a to i vzájemně - a nemusela jsem se starat o to, jestli je moje "nejlepší kamarádka" falešná nebo ne.
Ano
jofa - a vy jste se v 17 radil s rodiči o tom, s kým se vyspat? Myslím, že jediné rodičovské rady, které v takovém případě mají smysl, jsou o antikoncepci a hygieně
Tak ale zase rodič je z povahy věci zaujatý a neobjektivní, narozdíl od cizích lidí
Kdyby se na mne 17 letá dcera obrátila s tímto "příběhem" o 27 letém proutníkovi, rozhodně bych ji nedopručil ať to zkusí, ať si užije a pak se uvidí, jako zde někteří rádci.
doplněno 17.08.15 12:40:Dívám se na dotaz jako otec 17 leté holčiny a tak jsem v prvním příspěvku tazatelce krátce odpověděl. Jistě, cizí mně může být "ukradený" ať si užívá jak chce a s kým chce.
jofa -
já zase vycházím ze zkušenosti, že děti si stejně udělají, co chtějí, ať o tom víte, či ne !
doplněno 17.08.15 12:59:- ještě bych doplnila, že matky se na takové "věci" dívají praktičtěji a méně "prudérně" nežli otcové (taky ze zkušenosti)
doplněno 17.08.15 13:39:- a ještě bych s prominutím doplnila - kdyby si o tomto problému mohla holčina rozumně a bez emocí popovídat s matkou (nebo i otcem), nemusela by vkládat tuto otázku na Poradnu. V 17-letech už se nedá očekávat, že budou dívky šmahem ještě panny ! - takže otázka je zcela normální - a Vy jako rodič s tím nic nenaděláte !
Moniko, mám přítelkyni. Známe se od dětství, ale vážně spolu chodíme přes 3 roky. Zatím sex nebyl. Společná dohoda a také jsme věřící. Jednou při mazlení mi řekla, že jestli chci, tak to můžeme zkusíme. Ale poznal jsem, že by mi jen ustoupila, ale sama přesvědčena není. Moc ji miluji, vážím si jí. Ale aby souhlasila jen kvůli mne, tak to ani náhodou ! Jsou jiné možnosti, jak si dokázat, že se milujeme.
Jestli si chceš užít, tak prosím. Ale nevěřím, že Tvůj kamarád to ocení. Jednou Tě dostane, udělá si zářez a časem si najde jinou. Sex nezaručuje , že Ti zůstane věrný a půjdete k oltáři.
Určite nie. Sex je veľmi vážna vec, ktorej bohu žial nerozumie veľa ľudí. Ide o staré učenie ktoré je opísané nielen v Biblii ale aj v Slovansko-árijských védach. Totiž pri prvom pohlavnom styku muž vloží žene jeho obraz ducha ako aj krvi a opačne, preto Rómovia majú problém z degeneráciou rodu ako aj bývalý krály a iný hodnostáry ktorý mali sex s vlastnými príbuznými ( napr. si brali sesternice a podobne ) . Pri každom pohlavnom styku s iným než manželom ( priatelom ) sa mení biopole muža ako aj ženy a degeneruje sa rod. Je to ako keď fotíš na jeden obrázok veľa záberov, čo s toho vynde keď to vyvoláš?. Je na to popísaná celá štúdia, a je to aj vedecky dokázané. Aj preto sa teraz rodia deti viacej choré ako v minulosti, však sa opýtajte starých materí z dedín ako to bolo v minulosti zo sexom a keď to porovnáme po 1989 roku je to o 100 % horšie. V súčasnej dobe sa dá okolo toho riešiť už dosť sú rôzne témi na nete . Kto hľadá nájde, Volá sa napr. lekársky :- fenomén prvého muža , Slovanský Kony RITA ( t.j. ritmy vesmíru ) grécky Telegónia. Sex nie je zábavka dospelých, je to vážna záležitosť za ktorú sa nesú následky aj neskôr. Na Sibíry žijú rodiny ktoré nepoznajú výmenu manželov, je to na jeden krát až do smrti. To je ale na dlho tu rozpisovať. Žijeme v dobe nevedomosti a naše staré mudrosti vytlačila civilizácia na kraj spoločnosti, preto staré dobré porekadlo viac meraj a raz strihaj. Chlap čo mení ženy ako ponožky alebo opačne aké môže mať zdravé potomstvo? A že prečo teraz deti nerozumejú svojim rodičom , je to aj z tohto dôvodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.