Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Migranti trochu jinak

Od: ben® odpovědí: 241 změna:

Dobrý den, otázkou bych nechtěl nikoho naštvat, ale určitě se to podaří. Takže, kde se ztrácí lidskost? Co nás nutí k negativním reakcím a vyjádřením? Kdo z Vás má osobní zkušenost s migranty? Z čeho vlastně máme strach? Které pudy se to v nás objevují? Proč dokážeme být solidární např. při povodních, přispívat na charitu - ale, ti "zahraniční" pro nás nejsou lidé? Je to o strachu z neznámého, rasismu, xenofobii nebo jenom hloupost a neznalost, která je podporovaná až z Hradu?

Vím, otázek je mnoho - odpovědi neznám (ale, chtěl bych to pochopit). Děkuji Vám za slušné reakce a není nutné odpovídat na všechny otázky. Možná by stačilo se (v klidu a bez emocí) zamyslet. Zdravím!

241 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iv®
hodnocení

0x
Bene já Vám asi neodpovím na všechny vaše otázky, ale mě osobně vadí fakt, že pro naše děti, lidi peníze nejsou, byť jsou budoucnosti této země, ale cizím se cpe...

pohanka*
hodnocení

0x

Všichni mladí a zdraví muži, kteří nebrání svou zem jsou vlastně dezertéři a vlastizrádci. V případě války přijímat pouze malé děti, těhotné ženy, vdovy, staré ženy a muže, případně invalidy - slepce, hluché, bez končentin apod. s potřebnými doklady. Tady se má pomáhat. Všichni ostatní mají bránit svoji zem, osvobodit ji a budovat. Připravit vše, aby se co nejdříve mohla rodina vrátit domů, do své vlasti.

Proč nemají doklady, ale roličky peněz mají dobře schované?.

Co vlastně dnes vidíme ve všech sdělovacích médiích? Samé zvednuté pěsti mladých, zdravých mužů a ataky na obsazení volných míst ve vlacích směrem do vytoužených lukrativních zemí.

sebod*

Bene. Ano, mám s nimi osobní zkušenost. Už před deseti lety jsme řešili běžence na kamionech do Anglie. Děs a běs. Mám s nimi i zkušenost z jejich domoviny. Opět děs a běs. Žijí naprosto jinak než my, nelze je tady "předělat". Oni vůbec nemají zájem se zde integrovat. Oni změní nás.

pohanka*

Je to vidět v jakém stavu nechávají místa, kde odpočívali. Normálně by člověk dal všechny odpadky do igelitového pytle, tašky a položil vedle koše, kontejneru, nebo na jednu hromadu. My tady všechno třídíme, aby bylo co nejméně odpadu, a ještě se dělají v EU žebříčky, kolik která země vytřídila odpadu i na jednu hlavu. Je to dvojí metr.

doplněno 12.09.15 17:38:

Dnes vyšel v příloze Mladé Fronty článek od Filipa Saivera. O mladém imigrantovi z Afriky. Opustil svou zem a nechal tam svojí nemocnou matku. Žil jeden rok ve Španělsku a dva roky nyní žije v Německu. Všechny ty tři roky je na sociálních dávkách.

Tento mladý člověk nepomáhá své zemi, nepomáhá své rodině - matce, ale nepomáhá a nevrací ani zemi, která mu poskytla útočiště.

Naši lidé, kteří prchali před válkou, nebo emigrovali se co nejdříve snažili naučit řeč země, ve které žili a snažili se co nejdříve pracovat, zapojit do pracovního procesu, nebo se i při práci večerně se vzdělávali. A ani nebyly takové dávky a podpora, která by je tři roky držela nad vodou. To jsou dost velké rozdíly, když někdo poukazuje na to, že od nás lidé odcházeli a západ je přijímal.

ohneta*

Myslíte takový nepořádek?

doplněno 12.09.15 17:49:

Jen doplním, jedná se o foto stanového městečka na ambasádě tehdejší NSR v Praze po povolení východoněmeckým migrantům odjet vlakem do NSR. Asi taky neměli pytlíky, do kterých by odpad nacpali. V tomhle ohledu je jedno, zda se jedná o araba, žida, či evropana. Příliv migrantů se mi též nelíbí, ale vadí mi neustálé povyšování nás "bílých" nad jiným etnikem.

Migranti trochu jinak
libin

A povyšování muslimů,jejich nenávist ke všem ostatním se ti líbí? 90% procent migrantů jsou ekonomičtí migranti !

Že nenašel práci neznamená, že nehledal, ale možná že o něj firmy neměly zájem. Otázka je co s takovými lidmi. Vrátit je? Ale kam a jak? A kdo je příjme?

V médiích vidíme především výhružky od muslimů, vidíme jak muslimové, beztak fundamentalisti a v nemalé řadě také islamisti, nenávidí západní hodnoty, západní kulturu, touží po prosazování právu šaria apod. Jsou to muslimové, kdo vyhrožuje západu, kdo popravují nevinné turisty. Divíte se pak (můj pohled se teď obrací na autorku diskuse) že máme strach a chceme se distancovat? Sýrie je teď plná těchto nenávidějících lidí, jak jinak by Islámský stát tak snadno získal podporu?

Jsme již dávno ve válce, protože imigrace takovýchto rozměrů ohrožuje budoucnost evropy a jednotlivých evropských států. Představte si takový extrém, kdyby všechno bylo jen hrané, a místo uprchlíků by se jednalo o skryté buňky islámského státu, které se tu dnes usadí, zítra sem pozvou své rodiny, a pozítří začnou všichni jak tu jsou páchat teroristické útoky na nás a vnesou sem chaos. To by nahrálo do rukou Putinovi, který se celý třese, aby mohl rozdmíchat další válečný konflikt v době, kdy je na to Evropa nejméně připravená.

hodnocení

0x

Tahle diskuse mi přišla vhod. Víte, jsem přesvědčen, že ten humanismus na, který se hraje je ve skutečnosti zbraň, prostředek k prosazení vlastních zájmů v politice; abych byl explicitní, je to jen prostředek k manipulaci davu prostřednictvím médií. V politice ani tak nejde o humanitu, jako spíš o moc a schopnost odlovit co nejvíce lidí. Hromadná manipulace je dneska úplně běžná, využívá se podprávohého vnímání podvědomí, apod. v reklamách na zboží (komerční sféra) a médií k manipulování davů (politické zájmy).

Podívejte se, nedávno vyšla v médiiích fotka mrtvého dítěte (Aljana) vyplaveného mořem. Média a ti co tahají za nitky moc dobře vědí, na jakou strunu je třeba zahrát, aby získali davy na svou stranu. Jde o to zahrát lidem na city. Humanismus tak slouží pro účely propagandy, humanismus šířený internetem je vlastně populismus k prosazení nesprávných politických rozhodnutí.

Prosazování politiky v Bruselu je taky jen boj o hlasy a o přízeň veřejnosti! Veřejnost se tedy nechá unést fotkou jednoho dítěte, akoliv takových fotek a ještě dojemnějších je po celém světě spousta, média prostě potřebovali senzacechtivý článek, kteří budou čtenáři baštit, tím se jim zvýší návštěvnost a politici stojící za podporou těmto médiím dosáhnou svých zájmů. Kdyby někdo přišel s mrtvolou dítěte v Gaze nebo v Izraeli, nikoho to zajímat nebude. Pokud ale vytáhnete fotku v souvislosti s uprchlíky (to je už Evropa) najednou jsou všichni dojatí a mají potřebu pomáhat. A tady máte pak realitu: zpravy.idnes.cz/... . Prostě, stačí aby si jeden člověk vymyslel (nebo upravil) svůj příběh a je možné takto skrývat třeba i lidi, kteří mohou tajně páchat zločiny. Mezi uprchlíky mohou být i zločinci prchající před zákonem, jelikož ale nemají doklady, tak Německo je klidně příjme. Německo neví nic o tom koho přijímá do země, dokonce je ani nemá v oplocené zóně, i když vlastně ještě nedostali azyl. německo prdí na bezpečnost, je zajímá jen humanita a to aby před světem a před voliči vypadali dobře. Jde jim jen o prosazování svého politického plánu, ne o to kdo má pravdu a o bezpečnost. Už fakt, že prosazujou kvóty aniž by se snažili nejdříve zodpovědět základní otázky. To že prosazujou kvóty, tedy přerozdělování upchlíků podle potřeby je paradoxně proti tomu co chtějí uprchlíci, takže je to paradox. Mluví o humanismu, tedy lidském přístupu, ale při tom ignorují bezpečnost a současně ignorují to kam vlastně uprchlíci chtějí (hádám že z 95% do Německa), takže kde je vlastně pravda? Podle mě ti politici co prosazují kvóty pravdu dávno znají, ale nechtějí ji vidět, protože prostě jim jde jen o prosazování svých zájmů, jde o to získat většinu na svou stranu, aby prosadili svůj plán, aby jejich zákony prošli evropským parlamentem a nám vnutili svou vůli.

Závěr:

HUMANISMUS V RUKOU POLITIKŮ JE JEN PROSTŘEDEK MANIPULACE DAVU!

lugel

Mluvíte mi z duše. Velmi dobře!

rv*
hodnocení

0x

Snad vadí migranti, kteří se nechtějí začlenit. Chtějí si zachovat své zvyky a k tomu naše sociální zabezpečení. Proto nevadí ukrajinci ani vietnamci, ale vadí třeba současní běženci. Kde na světě existují státy, kde by soužití různých etnik probíhalo bez problémů? A kde soužití různých etnik vede k občanským válkám?

Ten rozdíl mezi Vietnamci a muslimi je markantní. Vietnamci sice taky vedli válku, ale jen na svém písečku, válka která byla se západem byla jen s USA (domnívám se) a šlo tam jen o to kdo se ujme vlády ve Vietnamu. Kdežto s muslimi je to jiné, ti se angažovali ve válkách na mnoha různých místech, je o nich známo, že pod roužkou násilí a vyhrůžek donucovali a donucují nevěřící k tomu, aby konvertovali na islám. Z muslimů a islámu má tudíž přirozeně mnoho lidí strach, protože nejdříve se chovají laskavě a mile, ale pak příjde šarija nebo nějaký rozvrat, vše se obrátí a začnou bezhlavě zabíjet křesťany a menšinová etnika... Proto přijetí Vietnamců bylo snazší než přijetí muslimů.

Pravda je taková, že ani Merkelová ani naše zpravodajské služby nemají prostředky jak zjistit, odkud běženci, kteří u sebe nemají pasy pocházejí a jaké jsou jejich skutečné zájmy. Jestli je někdo islamista, tak vám to neřekne, ale bude lhát. Zkusit nasadit detektory lži monitorující obličejovou mimiku jaké se používají na amerických letištích k odhalování teroristů, to by se ale muselo uzákonnit a i tak jim svůj záměr neprokážete. Museli by jim na těch detektorech klást přímé otázky jako jestli chtějí v evropě zabíjet a jestli nenávidí západní hodnoty, jenže ani to nemusí fungovat. Mnozí z těch muslimů mohou mít sklon se radikalizovat a mohou se z ních stát islamisti postupně, během pobytu u nás na západě. Mohou začít nenávidět náš systém a pak se obrátí proti nám. Mohou se z nich stát služebníci islámského státu, ne hned, ale časem.

Proč ale příznivci Kvót tedy nepříjdou s podobným bezpečnostním opatřením? Protože buď 1) žádné bezpečností opatření nemají nebo 2) nechtějí žádné bezpečnostní opatření prosazovat - proč?

Pak humanismus slouží k odvedení pozornosti od toho, že plán s kvótami má vážné nedostatky, trhliny a je proti zdravému rozumu. Nejde vlastně o kvóty, ale o zvaní uprchlíků do EU, místo aby se tato bezpečnostní kontrola přesunula přímo ke zdroji: do Řecka a Itálie.

hodnocení

0x
Bene..
Když pominu VŠE ostatní..
Stačí pouhá matematika ze ZŠ, aby se dalo pochopit, že do Evropy která má cca 550mil obyvatel, nelze nacpat 1,2 miliardy obyvatel Afriky..a živit je.Resp.nelze je sem ani nacpat, natož živit abych byl přesný.
pohanka*

Stačí se podívat na mapu a porovnat velikost Evropy oproti Afriky, části Asie.

Ano, to Merkelová taky tvrdila v jednom ze svých populistických prohlášení, že když v Evropě žije kolem 550 milionů obyvatel, že nebude problém příjmout a ubytovat několik set tisíc uprchlíků (teď nevím jaká čísla přesně použila). Ale má to jednu vážnou trhlinu. Kolik těch obyvatel z 550 mil. je v produktivním věku, nestudent, ne důchodce, pracující na plný pracovní úvazek a dosahuje alespoň průměrné mzdy? Nemůžete počítat lidi co jsou neschopny práce nebo málo vydělávají, kteří pracují za minimální mzdu nebo nedosahují ani průměrné mzdy, a děti - ti přece nebudou živit cizí rodinu... To je jen pro bohaté lidi. Takže vážně, dokážete někdo odhadnout jaké procento nebo o jakém čísle se tu vlastně bavíme?

doplněno 12.09.15 21:03:

K ČR jsem našel toto, ale nevím jestli vychází ze všech Čechů (to by bylo dost divné počítat i děti) nebo jen pracující, a jelikož nevím kolik lidí je pracujících, tak zase nemáme úhrné číslo. Rok 2012: Více než 61 procent Čechů nedosáhne na průměrnou mzdu (článek může být klamně nadepsá, ani by mě to neudivilo)...

doplněno 12.09.15 21:04:

Taky je otázka z čeho statistika vychází, jestli byly započítány i mzdy dělníků pracující na DPP a DPČ.

jr
hodnocení

0x

Muslimové nejsou zlí nebo špatní, ale jsou jiní než my. Je to jako byste chtěl chovat vlky a ovce v jedné ohradě.

Máte pravdu, chováme se jako vlci.

Naopak, Evropa se celá (včele s Německem) chová jako dementní beránek.

Kdyby to byla pravda, nebyla by rozvrácená celá severní Afrika, Irák, Ukrajina, neexistoval by kosovský teroristický islamistát ...

hloupá odpověď

Přidávám se k "zavinác"! Velice hloupá odpověď a nejenom ta odpověď, ale i příspěvek od stejného autora.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- mne by docela zajímalo, jak si humanisté konkrétně a prakticky představují fungování státu (a bílé "rasy" v Evropě vůbec) po přijmutí všech migrantů, kteří prchají ze svých zemí? - i kdyby neuprchli všichni, myslím, že nás, domorodce, brzy početně převýší ! Trochu mi to připomíná kolonizaci Ameriky, nebo jiných zemí, kde byli původní obyvatelé taky vyhubeni ! - no, ale to třeba vidím moc pesimisticky ...

hodnocení

0x

Bene, já už se zamýšlím hodně dlouho. Ale v klidu a bez emocí mi to moc nejde. Dáváte mnoho otázek, na některé odpovím. Necítím se být rasistka. Chdíval si ke mně cikán pravidelně půjčovat peníze. Pak mi on i jeho soukmenovci začali říkat princezna. Toho se, myslím, kažá bílá žena nedočká. Dokud jsem byla při penězích, platila jsem prostřednictvím Adopce na dállku vzdělání děvčátku v Indii. Ne rasistka nejsem

S migranty mám osobní zkušenost. Dobrou. S křesťanskými rodinami z Barmy. Ale o islámu něco vím. Něco jsem se dozvídala už na studiích, něco jsem si vyhledávala z vlastního zájmu sama, mnoho osobních zkušeností mi předával bývalý manžel. V zemích Blízkého východu často pracovně pobýval. Vím, co je to stěhování národů. Vím, že svět se mění, že nic není věčné. A právě proto mám strach. Co strach, děs.

Odbočím k něčemu, na co se neptáte. Několik mých příbuzných zahynulo za první i druhé světové války. Jejich jména jsou na pomnících se symbolickými lipovými listy a sochami českých lvů. Ti lidé bojovali za český stát, za budoucnost Čechů. S příchodem tisíců a dalších tisíců a pak desetitisíců Arabů tu budoucnost vidím bledě. Někdo může namítnout, že běženci si nepřejí v našich krajích zůstat. Inu, až se Německo zaplní, dojde i na ty země méně vyhledávané. A ještě předtím, věřte tomu, Merkelová a Brusel rozhodnou, že pokud se kvóty v praxi neosvědčí, budou jednotlivé země alespoň těm "svým" podle kvót platit. Ale to bude pořád ještě brnkačka.

Hloupost a neznalost podporovaná z Hradu: O prezidentovi si můžeme myslet cokoli (osobně jsem ho viděla házet do sebe jedno štaprle za druhým). Ale hloupý a neznalý není. To rozhodně ne.

ben®
hodnocení

Dobrý den, tak, měl bych reagovat. Děkuji všem za jejich příspěvky. Nebudu je hodnotit a snažím se je pochopit. Ale, z mého pohledu je už toho stresu z neznámého, které k nám ani nechce a směřuje dál (pokud nepočítám oněch současných asi 60 žádostí o azyl u nás), nějak moc. Dnes jsem mluvil telefonicky s příbuznou, která žije léta v zahraničí a nedokázal jsem ji dostatečně vysvětlit, co se v naší společnosti stalo. Používal jsem stejné argumenty, jako většina pisatelů zde, ale přesto se to vysvětlit nedá. Nedá se to vysvětlit člověku, který má okolo sebe léta pestrou společnost a vychází spolu všichni normálně. Osoba, která má kamarádku Indku (a její manžel je Pakistánec), jiný kamarád je Kurd, v práci jsou kolegyně muslimky a v ulici je arabský obchod - taková osoba to nepochopí. Přitom v TV vidí stejné zprávy i obrázky jako máme zde, ale přesto se nebojí (a ani nikdo v jejím okolí), protože má vlastní dlouhodobou a pozitivní zkušenost. No, nic. Nechtěl jsem nikoho přesvědčovat, aby změnil názor - stejně ho má většina jasný a trvalý. Zdravím!

P.S. Junkers - ty fotky jsem viděl. Ano, je to hrůza. Ale, o nic menší hrůza jsou všechny válečné obrázky už z minulosti. To není argument proti migrantům (tedy, pro mě ne). Omlouvám se Vám, ale ten odkaz z Vašeho příspěvku jsem nahlásil ke smazání - nikoliv celý příspěvek, protože text je OK (obrázky jsou za hranou).

culdabulda1*

bene - obvykle říkám a věřím, že "pravdu" ukáže čas - tak uvidíme - i já bych se toho ještě mohla dožít ...

doplněno 12.09.15 22:57:

- proč byly "obrázky" za hranou?

Ben: tak Vaší příbuzné vysvětlete, že dnes v TV přiznal i ministr zahraničí Německa, že buď budou muset zavřít hranice, nebo budou dále přijímat každého, ale ztratí důvěru svých vlastních občanů.
Ono Německu také dochází, že takto to dál nejde, jen si to jsou ochotni připustit velmi pomalu, a bohužel je již dost pozdě.Obávám se že je to již 5 minut po dvanácté.

Už i Mekelová začíná chápat, že nelze otevírat hranice Německa uprchlíkům na nekonečně dlouho? Že by ji byla její vlastní popularita přednější před pomocí uprchlíkům?

Definuji teď problém Evropy trochu obecněji a z jiného úhlu pohledu - myslím ten rozdíl v chápání dvou odlišných realit.

Evropané se "na oko" chovají humanisticky, když je ve světě nějaká tragédie, rádi se složí a pošlou tam pomoc anebo tam vyšlou záchranářský tým. Tato pomoc je ale omezená a to o něčem svědčí. Nikdy ta pomoc nebyla a nebude masová ve smyslu, že by do oblasti postižené zemětřesením odjelo např. 1000 kamionů z Německa, plně naložených stavebním materiálem, stroji jako bagry, buldozery a náklaďáky na odvoz sutin + lidská síla na výstavbu budov. Ne, ta pomoc vždcky byla jen takový drobeček. My evropané se nikdy nepodělíme v tom smyslu, že bychom bezdomovce pozvali na oběd, raději mu dáme peníze nebo mu koupíme něco na jídlo, ale nikdy se ho nepozveme domů, aby u nás bydlel třeba měsíc, dva než si najde práci. Proč? Protože Evropa je bohatá a nechce se dělit, nechce se připravovat o vlastní pohodlí a hlavně ji skutečně nezajímají konflikty které jsou mimo naše vlastní území. Pozornost a medializace daného problému nikdy nevydržela moc dlouho. Bylo by tedy absurdní očekávat, že to teď bude jiné. Jak dlouho dokázala naše pozornost vytrvat u konkrétního problému jako byla např. Ukrajina nebo Fukušima? Jak dlouho vytrval onen boj za práva Ukrajiny a vyvíjení tlaku na Rusko? Vždycky se v médiích o něčem mluví, ale kolik z Vás onen problém sledovalo skutečně vytrvale a co konkrétního jste dělali aby se situace změnila? Evropská společnost o ten problém časem ztratí zájem. Ale kdyby to bylo naopak, myslíte, že by nám evropanům ti Syřané, Afgánci, Iráčané, Japonci, nějak pomohli? A jak dlouho by se asi tak zajímali o náš problém (i kdyby měli doma TV s mezinárodním zpravodajstvím)? bylo by to úplně stejné, protože vše mají v rukou média a taky představitelé oněch zemí, politici, vláda. Míra informanosti záleží na médiích ale i na politicách, kteří v těch médiích vystupují.

Takže zpět k bohaté evropě, která se nerada dělí a nerada se dlouhoobě zajímá o problémy vzdálených zemí. Takže onen humanismus je vlastně jen společenský přetvářka, opravdoví humanisti jsou ti lékaři a záchranáři, kteří se odhodlali jet do vzdálených krajin, aby tam pomáhali lidem. Ti si na nic nehrají, ale prostě dělají to, protože ví, že je to správná věc. Nejsou to jen prázdná slova, oni opravdu dělají správnou věc. Ještě víc udělají misionáři nebo pracovníci humanitárních organizací, kteří se do těch zemí vrací pravidelně nebo tam i zůstanou...

Jakou hodnotu tedy má mediální masáž? Ať už jde o fotky, šíření lítosti nebo děsu a hrůzy nebo znechucení... Co je cílem mediální masáže? Podporují politické názory politických stran a oblibu či neoblibu politiků, podle toho proti komu jsou namíření. Shlédnete fotku mrtvého Ajlana, to ve vás vyvolá emoce a soucit, v tu chvíli jste nalomení a přestáváte používat mozek, "radostně" tedy souhlasíte s tím co se pak v daném článku píše. Meklová pak vystoupí na novinářské konferenci a vyzve svět k lidskému přístupu a aby otevřel náruč uprchlíkům. Tím se zbourá jakýkoliv odpor. Veřejnost přestane myslet na svou vlastní bezpečnost a na to co konkrétně by se mělo udělat, místo toho se pak nelegální uprchlíci volně pohybují po evropě, ačkoliv nejsou nijak prověření, registrováni, ani neměli lékařskou prohlídku, přestože imigranti údajně mají infekční nemoci...

buss
hodnocení

0x

Kdo ty, co nebudou dělat bude živit? Máme jich zde už málo? Na to se nás nikdo neptá. Republika je politiků? Ale, vrací nám co tam lezli před staletími k hrobu, a kdyby se pohli, žili zde dle svého, tak jsme v kelu. Nikdo nebrání, aby si je ti co chtějí vzali, koupili jim bydlení a starali se o ně. My jste to u nich rozrýpali? Pak vám třeba řeknou, když se vám zde nelíbí ...

hodnocení

0x

No, myslím, že je důležité nezapomenout poděkovat aktuálně naše území projíždějím globálním osvobozovatelům.

Oni se nám zas postarají o pár milionů bezdomovců ...

lugel
hodnocení

0x

Zdravím, bene.

Jsem rád, že jste se nad tímhle zamyslel. Jenže je to dost složité na to, aby se člověk zamyslel nad důležitými věcmi, zvlášť, když mu média, politici a další "vymývají" mozek. Existuje řekl bych více druhů těchto přivandrovalců - a) ti, kteří zde chtějí žít a taky se tomu přizpůsobit (těch je mizivé procento), b) ti, kteří jsou zde vysláni k tomu, aby parazitovali na Evropě a využívali evropské výhody pro tyhle lidi, c) ti, kteří se inspirují bodem B (to už je fanatičnost vůči své rase či náboženství). Dá se říci, že bod C je největší problém, protože ti se dobrovolně radikalizují a nebo dobrovolně ničí ve svůj prospěch.

Tihle lidé za nic nemůžou, černoši, muslimové, arabi atd. jsou bohužel americko-izraelskými silami vyprovokováni a následně vysláni. Je u toho samozřejmě mnoho vydírání z americké strany, vraždění rodin a poté nezbývá nic jiného, než se nechat do Evropy nedobrovolně převést. Tímhle chci říci, že tito obyčejní lidé jako my jsou vydáni na pospas tomuto mučení stejně, jako my budeme vydáni na pospas tomuto černému teroru díky EU, protože kdyby EU nebyla pod nadvládou právě USA a Izraele (kteří je nám zde převážejí), pak by jsme možná měli jiná kritéria pro nelegální uprchlíky a Evropské vlády by měly vlastní rozum.

A PROČ? Jak už jsem mnohokrát řekl, cílem tohoto burocávní náboženství a rasizmu ze strany našich "spojenců", kteří nesnášejí muslimské a černošské lidi, je smíšit Evropu a vyvolat zde válku (nechci zmiňovat 2.sv.válku ale 3.světová začne fungovat úplně na stejném principu, akorát jinak). Krvácet bude jak nevinný muslimský lid, tak nevinný evropský. Pak zase přijde osvoboditel, který všechno zavinil a budeme zase tleskat vrahům. Evropa se má zkrátka posadit na prdel, a jelikož evropanů je celkem dost, tak tenhle způsob náboženské války bude pro vlivné lidi velmi jednoduchý a skoro bez práce. PROČ TO TAKHLE BUDE, UVIDÍTE V OBDOBÍ "MÍRU" :)

Většina nelegálů, co zde dělají bordel, jsou nějakým zpsůboem vycvičení (to jsou ti v našich uprchlíckých táborech ale venku jich je asi o 100% víc), proto se zde nevyplavují děti, starci, ženy - protože ti by tady přinesli jen mír - a teď, když už jste se tak zamyslel, tak se můžete i zamyslet nad tím, proč vzniklo slovo xenofobie, rasizmus.

bruno*
hodnocení

0x

Pokusím vrátit k vašim původním otázkám, tedy v podstatě proč je u nás taková xenofobie. Obávám se, že kvůli našim špatným zkušenostem s některými menšinami. Třeba Romové si vybudovali svou špatnou pověst sami, není třeba rozvádět. Roste u nás už třetí generace Vietnamců. Skoro žádný z nich se neživí poctivou prací, jsou to obchodníci s podřadným zbožím a falešnými značkami, případně to jsou pěstitelé veselé trávy. A tak by se dalo nekonečně pokračovat. Prostě máme už dost vlastních problémů s výše zmíněnými a nepotřebujeme další. V tom je myslím jádro pudla*nevi*

"Skoro žádný z nich se neživí poctivou prací"
To je jen populistické tvrzení. Nejste schopen posoudit kolik procent se živí poctivou prací. Ale troufám si říct, že to není chyba Vietnamců, pokud někteří Vietnamci nedodržují zákony ČR měli by jít do vězení a ne se volně pohybovat a dál podnikat.

ar
hodnocení

0x

Je fascinující jak někteří píší o lidskosti a přitom to jsou ti samí, kteří podporují destabilizaci a přímo likvidaci států. Chtějí někomu pomáhat a jsou za mini statisíce a miliony mrtvol. Jak chtějí podávat pomocné ruce,když je mají až po lokty špinavé od krve.

Dokud se nezačne řešit proč se sem hrnou imigranti, ale bude se jen řešit, jestli je přijmou nebo ne, je to celé k prdu. Kdo seje vítr, sklízí bouři. EU zasela, a když začíná poprchávat je z toho panika. Co se bude dít, až opravdu začne pořádný liják...

Kdo má ruce od krve?

klera*
hodnocení

0x
Podle mě je to tím, že lidé, přestože jsou obdařeni tak úžasnou inteligencí, budou stále v drtivé většině inklinovat k tomu jednoduššímu, snadnějšímu. Rozhodně je to xenofobie...a podlehnutí mediálnímu obrazu. Lidi si neuvědomují, že to, co vidí, není realita, protože to je jenom minimální procento toho, co se děje. A zrovna je to to nejkontroverznější, ve většině nejkatastrofálnější...
Ale je to logické...to, člověk vidí, o čem slyší, to vytváří jeho svět.
Jasný důkaz, že je to pouze xenofobie, ukazují průzkumy, kdy s čím více cizinci obyvatelé státu přijdou do styku, tím pozitivnější přístup k nim mají.

Je těžké říct co je realita. Bylo by dobré, kdyby se více novinářů zajímalo a podniklo cestu do uprchlických táborů u nás a s jednotlivci zahájili dialog, dali řeč, co chtěj a jaký je jejich příběh. Je těžké posuzovat lidi, když o nich nic nevíme a jsou drženi "v klecích". Spíš než xenofobii, v tom vidím hájení svého území a svých zájmů. Většina lidí v této zemi tady nechce živit uprchlíky, tím spíše ne ty ekonomické turisty co sem do Evropy přišli jen pro to, aby dostali od zemí EU peníze. Merkelová chce přerozdělovat peníze přímo z fondů EU, do kterých platí všichni ti kdo platí daně, takže ať už se u nás ubytují nebo ne, nakonec to stejně zaplatí všichni.

Tvrdíte, že podléháme mediálnímu obrazu, jenže ty média zprostředkovávají základní informace a základní představu, díky ním víme, jak se běženci chovají, jaký nepořádek za sebou zanechávají apod. Nic jiného kromě mediií nám informace nezprostředkuje. To by jinak veřejnost byla zcela neinformovaná a neexistoval by tudíž tádný odpor lidu vůči rozhodnutí vlády. Buďme tedy rádi za média, že máme alespoň jakž takž nějaké informace. Kampaně probíhají na obou stranách jak v táboru humanistů, tak v táborů odpůrců přistěhovalců. Každý má právo na svůj názor. Strach je oprávnitelný, každý hájí svoje zájmy, každý bude v jisté situaci jednat pudově. Je to strach o naši budoucnost a o naši kulturu, kterou si nechceme nechat ukrást.

klera*

Zrovna jsem jednu reportáž dočetla, tak jí sem hodím...doporučuju :) ceskatelevize.cz/...

Ono jich je víc...jenom se musí hledat. I když je prostě fakt, že většina lidí si tu práci nedá...takže by to chtělo, aby se víc těch příběhů dostalo třeba do vysílání ČT1 nebo Novy...na televizní zprávy moc nekoukám, tak nevim, jestli tam teda něco nebývá *nevi*

A rozhodně je to xenofobie...tím teď nemyslím třeba nesouhlas s kvótama, ale rasistické nadávky, strach z lidí jednoho náboženství atd. Podle průzkumů je jasně potvrzené, že největší problém s cizinci mají společnosti, které s nimi mají minimální zkušenosti. Další věcí je, když už mluvíme o Německu, že jestli zvládne ten začátek, tak jsem si jistá, že za pár let, desetiletí, se mu to vrátí i s úroky...ale to už je zrovna ta věc, o které by se mohlo diskutovat (většina z nás na to ale nemá dostatek vzdělání, aby to byla jakž takž konstruktivní diskuze).

Tak v tom názoru na média se pletete. Všichni vidíme především zprávy, po kterých je poptávka! To je důležité si uvědomit. Vy nevidíte každodenní běžnou realitu běžných lidí, ale to nejkontroverznější, nejvypjatější atd. Přitom ale to všední je realitou. Jistě, že média jsou potřeba, teď je otázka v jaké formě, protože zkrátka vždycky budou jistým nástrojem manipulace, i když je bude řídit čistě ta poptávka. Každý má právo na svůj názor, ano...každý si hájí svoje zájmy, to máte pravdu. Často to ale bývá ovliněno značnou zaslepeností.

Novu a podobné zpravodajství považuji za bulvár. Na ČT 24 existuje zpravodajství kde je snaha informovat objektivně. Nova, je vyloženě o poptávce. Z médií čtu zpravy.aktualne.cz/... a zpravy.idnes.cz/... , ČT24 poskytuje i mnoho komentářů, rozhovory s hosty, politickými komentátory, odborníky, politiky apod.

doplněno 13.09.15 19:03:

Reakce k článku (dík za odkaz):

No vida, aspoň k něčemu jsou ty tábory dobré, že tu nechtěj zůstat.

Nechat malé dítě s cizinci, kteří mohou mít infekční nemoci? Je to odvaha, blbost, nebo nezodpovědnost? Nebo všechno dohromady? Obdivuju odvahu oné ženy, předpokládám, že s nimi nebyla sama v bytě a že si vybrala podle sympatií. No kdyby se chovali arogantně, pohrdavě, povýšenecky a agresivně, tak by si je do bytu nevzala, to je jasný.

klera*

Bohužel ale názor většinové společnosti bude určovat zrovna Nova si myslím...třeba se ale pletu (snad).

doplněno 14.09.15 10:47: Silně pochybuju, že si nějak vybírala, komu pomůže a komu ne.

Ano, mediální kanály Ministerstva propagandy jste nám představil.

nnikdo
hodnocení

0x

Odpovím, jak to já sám vidím. Vidím problémy, které mají v Německu a ve Francii s dnes již třetí generací migrantů. Jejich vlády to nezvládají. Naše vláda je daleko horší než ta jejich. Bez jakýchkoliv zkušeností s řešením takových krizí. Proto naší vládě nevěřím, že se s tím úspěšně "popere" a problém se tu vyhrotí daleko víc, než ve Francii a v Německu. Proto je tu nechci. Nechci se dočkat takových násilností jako se tam odehrávaly nedávno.

ohneta*

Ale oni k nám nechtějí, to je naše plus.

nikdo*

Ze začátku z nás bude čekárna na Německo. Mají to nejblíž. Až zjistí, že je němci nechtějí, vezmou zavděk náma. Vracet se určitě nehodlají. O tom jsem přesvědčen.

layborrr

Stačí se podívat na Romy -

za 50 let se nepřizpůsobili (možná 1 %) ,

a to tady chcete v mnohonásobně větším počtu?

Nesmysl. Přizpůsobili se vždy a velmi rychle. Když museli pracovat, pracovali.

Když pracovat nemuseli (a byli z práce vyházeni), naučili se přežít velmi rychle.

humbucker*

Ahoj. Ohnete, ty jsi nepozornej trubka. Poněkud nečteš to, co ti tu už napsali kolegové! Kde se asi zarazí všichni ti, co se nedostanou dál do německa, až právě němci zablokují své hranice? Už se o tom dokonce mluví i píše, že se to stane. Už se to asi i děje.

doplněno 13.09.15 22:56:

A Bene, měl by jsi se dost mírnit v tom svém nahlašování k mazání věcí, co se ve vysílání našich televizí neobjeví! To je hloupé strkání kebule do písku. To nech pštrosům.

ohneta...ale jsme v obležení,,

Nnikdo, souhlasím s Vámi na sto procent. A ještě si přidejte Belgii. Ve Francii, konkrétně v Paříži jsem žila 25 let. Vím velice dobře o čem je řeč. Už jsem deset let tady a zpátky do Paříže bych se nevrátila ani za nic.

hodnocení

0x

Nejsme spokojeni s Romy a tohle máme si tady nasadit?Nevíme co vlasně vůbec mají v úmyslu...Já se jich bojím.Bojím se míjet s našima mladými lidmi -natož ještě tohle...

doplněno 13.09.15 22:43:

Byla by to okupace Evropy,,ne?

fik
hodnocení

0x

Myslím že většině lidí by nevadili migranti jako lidé,většina lidí má panický a zcela přirozený strach z islámu. Islám,jako spojení politicko teologické ideologie,hlásající likvidaci všech nevěřícících(nemuslimů)zcela logicky nemá v demokratické evropě a demokratické společnosti co pohledávat. Tahle ideologie,nebo jestli chceš kult,založená na ponižování žen,víře že jen islám může dominovat a vše co je neislámské je špatné a zcela otevřeně zatracující svobodu prostě nemůže být součástí naší společnosti,oni o to ani nestojí a až získají většinu,rázně s náma zametou.

Na migranty už se moc nedívám jako na lidi,proč chtějí jenom do bohatých evropských zemí? Lidi co utíkají před strašlivou válkou tak nebude první co chtějí přístup na internet nebo házení pomoci do příkopu,ale budou VDĚČNI,za to že jim někdo pomohl. Už z toho je vidět jak se na nás dívají-jako na méněcenné nevěřící které jednou zlikvodují a budou zde vládnout.

Nacizmus je zakázaný,o komunismu se uvažuje že bude zakázaný taky,přitom islám jakožto ideologie minimálně stejně rovna těmhle,je povolena a EU podporována...chce se mi z toho zvracet

Možná to zní tvrdě ale kulometná hnízda a ostnatý drát bude to jediné co ochrání naši svobodu,demokracii a kulturu před naprostou zkázou a zničením-pokud ne tak prostě zahyneme a bude zde chalífát

Neuvěřitelný blábol.

Mimochodem, něco ze svatých knih Židovských jste četl?

Nechápu co s tím vším mají co dělat svaté Židovské knihy. Tuto otázku považuji za nesouvisející blábol zase já.

Až si je přečtete, naznáte ...

lugel

U suzymon mě to ani nepřekvapuje, hlavně že je chytrá jak rádio.

-Lubrík :)

Židé nepáchaj teroristické útoky, pokud však nekladete rovnítko mezi obranou před terorismem a terorismem samotným.

Státní terorismus není terorismus, anóbrž demokratisace, že?

doplněno 14.09.15 10:02:

Mimochodem, islámský terorismus má s Islámem společného jen tolik, že američané toto náboženství používají coby razítko.

hodnocení

0x

Dalo by se souhlasit s Vojtěchem Filipem , i když jsem vlastně jeho prohlášní osobně neslyšel, ale žalovat Německo, protože současnou uprchlickou krizi zavinili Němci a zejména Angela Mereklová, tím, že hlásají štědrý sociální systém a otevřenou náruč Everopské Unite uprchlíkům, bez toho aniž by byli předem připraveni a měli jasný plán a postup, jasně nastavené meze. Nakonec dávaj od všeho ruce pryč a viní z toho země, které odmítají násilné přerozdělování uprchlíků. Teď tedy za to nesou důsledky sousední země jako je Maďarsko a případně i ČR a Slovensko, že na svých hranicích musí ubytovávat a živit tyto nepracující migranty čekající na azyl. Tudíž by ČR měla žádat odškodnění za ty migranty, kteří směřují do Německa, ale čekají u nás. Je to přece problém Německa, že je nedokáží pojmout. Neměli je sem zvát a jestli jo, měli si nejdříve připravit plán jakým je budou přerozdělovat a pouštět do Evropy po menších skupinách po stovkách a ne po desetitisících. Je to jako by kdosi pořádal koncert, a lidi, kteří se nevlezou da malý pozemek pronajmutý organizátorem akce se začnou tlačit na přilehlé pozemky sousedů a tam se budou ubytovávat, apod. Kdo za to zaplatí?

libin

Přesně tak,štědrý sociální system je ta pravá příčina.Proto je devadesát procent migrantů jen ekonomických.Jen by mě zajímalo,kolik migrantů je s vysokoškolským vzděláním a titulem.

Nad tím jsem dneska ráno přemýšlel, že nás krmí pohádkama o tom jak jsou uprchlíci vzdělaní, až na to že kdo je chudý tak většinou mu schází vzdělání. Oni sem utíkají proto aby to vzdělání v Evropě získali... Pozn. bokem - proč by vzdělaný člověk, který je jistě bohatý neletěl letadlem nebo vlakem, ale cestoval by pěšky přes půl kontinentu? Pokud jsou u nás tak výtaní, tak by přece neměl být problém vyřídit si pracovní povolení přímo na ambasádě v zemi odkud pochází... Možná jsem najivní a jen nevím jak to chodí, ale třeba mě někdo poučí.

Zpět ke vzdělání. Zajímalo by mě, proč jim to stát chce proplácet, přitom vzdělávání u nás je dotované do 26 let. Nelíbí se mi ta jednostranná podpora jim a ne našim, protože pokud se podíváte na různé rekvalifikační programy dotované státem, tak je to obvykle buď zaměřeno na mladé lidi do 26 let a nebo naopak na seniory. Uprostřed je nespravedlivá mezera. Dále by se mělo mluvit o půjčce na vzdělání a ne o poskytnutí vzdělání zadarmo, kterou by pak měli splatit. Kde je záruka, že se poté co se u nás vzdělají neodejdou do ciziny, do Německa za lepším?

hodnocení

0x

Bene, celé jsem si to přečetla a souhlasím s těmito přispívajícími. Sebod, Pohanka, Nnikdo a některými dalšími, kteří mají podobný názor. Zajímalo by mne, kde konkrétně žije ta Vaše příbuzná. Píšete v cizině, ale nepíšete kde. Proč? Možná bych třeba i já porozuměla trochu lépe tomu, co Vám ona říkala a možná, že i Vám. Protože v tomhle Vám teda opravdu nerozumím a jsem hodně překvapena. Od Vás bych to čekala nejméně. Já, jak určitě víte, také žila dlouhá léta ve Francii. Od roku 1978 až do 2005. Z toho 25 let přímo v Paříži. Problém s přistěhovalci a jejich chováním v zemi, která jim poskytla útočiště znám velice dobře. Nechci tady řešit zase nějaké politické vysvětlování, to nemá vůbec smysl. I když jsem si mnohého vědoma. Ale do této diskuze to nepatří. Tady se jedná o nezastavitelný příliv utečenců, většinou zpola negramotných a toužících po bohatství. Ti se zpacifikovat nedají. Tento problém sleduji ve Francouzské televizi od samých počátků, když to začalo v Itálii a objevovaly se o tom zprávy ojediněle i tam. Ani tam to nepovažovali za hrozbu, když připlula první loď. Jenomže do měsíce se situace totálně změnila, protože každým dnem připlouvaly nové a nové lodě. Stručně řečeno invaze lidí se kterými si nikdo nevěděl rady. Z humánních důvodů se neposílali zpět, protože co by na to řekl svět. Můžu Vás ubezpečit, že nikdo v té době nevěděl, do jakých obřích rozměrů to naroste za pouhých pár měsíců! Jelikož na něco podobného nikdo z vlády nebyl připraven, žádný zákon nebyl odhlasován a nikdo nevěděl jak se zachovat a lidí po tisícovkách přibývalo každým dnem, tak se to začalo zbrkle řešit. Nevěděli kam s nimi, neměli žádné ubytovny ani fungující systém na obživu té spousty lidí. Na něco podobného žádný stát nebyl připraven. Představte si tu situaci. V té době tady o tom nebyla ve zprávách snad ani zmínka, jenom letmá informace. Teď jsou toho plná média, všelijaké diskuze a tak dál. Uvědomte si, že od té doby, kdy se vylodili první uprchlíci, uplynulo pouhých šest až sedm měsíců! Jenomže příliv uprchlíků neustává, naopak stoupá. Není v ničí moci to zastavit a toho se Vy nebojíte? Já se bojím. Jenomže to je to jediné, co já mohu dělat. Bát se. A to ani nechci mluvit o tom, jací lidé, s jakými úmysly, s jakým náboženským zaměřením s jakými životními cíly, s jakými integračními schopnostmi a tak dál. Tak jestli si stále myslíte, že se neděje nic vážného a že to není pro Evropu hrozba, tak jste na obrovském omylu.

A podle toho jak rychle to postupuje, nebudu muset čekat dlouho na to, abychom se o tom znova nezačali bavit.

Takže podpoříme Rusko v boji proti americkému Islámskému státu?

Ach jo. S Vámi je to těžké. Neustále odvádíte diskuzi jiným směrem. Připadá mi, že snad ani pořádně nerozumíte, o čem se tady bavíme. Nebo prostě jenom chcete odporovat a když nemáte potřebné argumenty, tak chcete zavést debatu jiným směrem. Udělám to jako ostatní, už na Vaše odpovědi nebudu reagovat.

No, můj pes říká, že důvodem současné imigrační krize je politika USA. Rozvrácená severní Afrika, Ukrajina, oslámský teroristický stát Kosovo ...

Pes říká, že pokud se nevyřeší důvod, nevyřeší se nic ...

suzymon:

nevidím žádné odvádění diskuze jiným směrem...

Bmbx. Já ano. Holt to každý vidí jinak. A právě proto vznikají takovéto diskuze, které stejně nic nevyřeší, protože někdo to vidí tak a druhý jinak. Takže jste mne svým příspěvkem právě utvrdil v tom, že to celé nemá smysl.

lugel

Suzymon, za to já mu rozumím velmi dobře, uvědomte si, že nemusí být jen ta vaše chamtivost ta pravá, zkuste pochopit taky jiné lidi v jejich názorech a né je hned sprdnout za to, že je nechápete.

Lubrikante, jak jste přišel na to, že jsem chamtivá? Vy jste ale bystrozraký. :-D Ale vaše prohlášení, že vy tomu rozumíte, mne nechává absolutně chladnou, neboť vaše názory na cokoliv, pro mne nejsou vůbec směrodatné.

lugel

Správně by pro Vás nemělo být směrodatné skoro nic. Jo, jste chamtivá za svým neúprosným egem.

culdabulda1*

-lugel -

nedá mi to - jaký máte tedy Vy názor na imigranty? - jako rasista a antisemita jste pro jejich přijímání, anebo proti němu?

doplněno 15.09.15 20:30:

lugel - děkuju za odpověď

lugel

Nejsem ani pro, a ani proti. Protože to nejde, a rasista nejsem, což je pro Vás asi překvapivé. Jsem proti tomu, aby nějaká zas*aná izraelská amerika ničila životy jak těch prchlíků, tak náš. Soucítím s nima, nemají to lehké, když je vypuzují ti západní haj*lové, a potom tu máme bordel, když CIA nemá nic jiného na práci, než ty negroušky radikalizovat v Evropě!.. A potom, že ty negříky nikdo nemá rád, když dělají bordel v Evropě, jak jsem už tisíckrát řekl: chcou nás proti sobě poštvat, a zase budeme tleskat vrahům a zase bude na vině někdo třetí, který bude samozřejmě ukrytý pod svým "humanismem".

doplněno 15.09.15 20:52:

Nemáte zač, culdo.

jentak*

Ne. Podpoříme Maďary ve stavbě a hlídání plotu. Když se plot posune na balkán, bude se na tom podílet víc států. Když ten plot bude ve středozemním moři, uprchlíci se utopí. Když ho postavíme na africký břeh, uprchlíci se do vody nedostanou a nemůžou se utopit. Jasně humanitární řešení.

A když je v té Africe vybombardujeme pořádně, nezbude, kdo by utíkal ...

jentak*

ra: a proč by jsme je bombardovali? Mě TAM nevadí. Mě vadí tady, u nás. TAM u sebe ať si dělají co chtějí. Ať třeba svrhnou současnou vládu, ať se vzbouří, ať je tam třeba revoluce, ale ať si udělají pořádek doma. V tom jsem schopen jim podle možností pomoci. Tady je nechci.

Jenže oni tam pořádek a vládu měli. Naši spojenci z USA jejich země rozvrátili ...

Dobrý nápad, podpořit Madarsko ve výstavbě plotu, poslat tam dělníky aby to šlo rychleji a natáhnout tam elektrický plot. Zakázat vstup do oblasti, kterou používají pašeráci lidí jako trasu do Evropy a kolem břehů Řeckých a Italských ostrovů umístit překážky pro vylodění, včetně min a kulometných postavení na břehu :) Jak se pašeráci přiblíží na nafukovacích člunech, stačí je prostřelit gumovými projektily a zbytek zařídí příroda.

Migranti trochu jinak #2

culdabulda1*
hodnocení

0x

pravyprostor.cz/...

doplněno 15.09.15 09:14:

- nemusí být všichni Rusové nutně jenom "rudé zlo"- i mezi nimi byli disidenti a bez Gorbačova byste si nemohl užívat svoji vytouženou "svobodu"- a kde by byl Havel se svojí pravdou a láskou ... Rusů si začínám zase docela vážit a myslím, že by bylo načase, aby se ve světě zase obnovila mocenská rovnováha tak, aby si Američané (kteří odjakživa jenom lžou) nemohli dělat, co se jim zlíbí.

Možná žvaním hlouposti, protože do politiky zdaleka nevidím, ale napovídá mi to prostý selský rozum - a myslím, že čas velmi brzy ukáže (jako v historii vždy), jaká je "pravda". Jenom moc lituju, že už se nedozvím, jak bude svět vypadat tak za 20 a více let.

doplněno 15.09.15 09:21:

pro h4ever

Jakto že je to česky, když ta novinářka je Ruska? Ať to napsal kdokoliv, proč zprostředkovavá zpravodajství z Ruských médií? Kým je placen a proč? Předpokládám že ta novinářka pracuje pro ruskou propagandu. Ze všech novinářů Rusákům věřím nejméně. Jsou to mistři v překrucování informací.

pravda

Fanatik vždy zůstane slepý a hluchý. A tohle rozhodně není od rusáků

doplněno 15.09.15 17:38:

Je to tady samej štváč proti islámu. Musí to být pravda, když to tvrdí chytrej Američan. Není to ruská propaganda. Většina Čechů je vítá s otevřenou náručí

tyden.cz/...

Pletete si opatrnost s fanatismem. Tak určitě na těchto obrázcích není nic špatného, protože sami o sobě pouze odrážejí to co zachytili kamery. Ale ve článku na několik stránek může být záměrně podsunuto spousta lží od ruských trollů. O tom že tito lidé jsou na internetu velmi aktivní není nic nového, jsou tu i češi, kteří ruskou propagandu takto podporují. Klidně je možné, že i vy jste troll, když tu ani nemáte účet a nikdo z pravidelných návštěvníků těchto stránek vás tu nezná.

doplněno 15.09.15 17:02:

Vzpomínám si, že před léty v Praze byla nějaká masová demonstrace (nejsem Pražák, takže detaily si nevybavuji, ale tuším že to bylo proti nějaké mezinárodní konferenci a odpůrci protestovali proti globalizace), ve kterých byla řada vandalů a radikálů, docházelo k vymlacování výloh, poškozování zaparkovaných aut, vytrhávání dlažby, házení dlažebními kostkami, atd. Kdybych udělal to co ten pán s kamerou, tak sem nahážu fotky z té demonstrace a budu tvrdit jak jsou Pražáci, případně Češi, případně Evropané radikální, násilnický a nepořádný národ... Vytrhávat věci z kontextu jde vždycky snadno, ne všichni muslimové budou bordeláři a takové snímky nám neřeknou vůbec nic o tom kdo ti lidi skutečně jsou. Ty snímky zachycují některé jednotlivé případy, konkrétní jedince, například radikály ale podívejte se co dělají ostatní? Jen stojí ve vlaku a žádný problém nedělají. Takže nemůžete posuzovat všechny podle dvou-tří problémových jedinců. Nikdo nepopírá, že radikálové a případní islamisti budou mezi uprchlíky. Mě samotného by zajímalo, jakým způsobem hodlá naše vláda, potažmo vlády ostatních zemí, najít tyto problémové imigranty a oddělit je od toho zbytku.

Rusové překrucují, Američané lžou ...

Všichni Rusové nebudou zlo, ale většina těch zmanipulovaných médii, co si nechala vymýt mozky ano, když i ruští novináři se shodnou na tom, že pracují pro jednotnou ruskou mediální mašinérii. Je to jako to bylo u nás když lidi spolupracovali s StB, akorád rodíl je v tom, že tady ti tam zůstávají dobrovolně, protože si chtějí budovat své kariéry a kape jim z toho víc peněz, takže radši lži za více peněz. Většina rusů za to nemůže, jsou jen obětí mediální války, ale stali se obětí zla.

Bohuzel pravdive. Chovaji se jako by jim Evropa mel slouzit. A ona jim slouzi. Papu pod nos, vyhajat, nabit mobily, dovezt autobusem. Kde to jsme, kam jsem to dopracovali?

iceman88*
hodnocení

0x

Tak Česká republika má docela kliku, je to tranzitní země, takže většina imigrantů tady zůstat nechce. A navíc se mi vůbec nelíbili, že EU, chtěla rozdělit ty uprchlíky do ostatních zemí. Tady je chyba to, že někteří politici podepsali Lisabonskou smlouvu.
Sám Petr Mach ze strany Svobodných občanů chce vystoupit z EU, což bych já docela uvítal. A navíc vláda jasně dala najevo, že tu žádné imigranty nechce, takže doufám, že nezklamou. A navíc se teď mají zpřísnit kontroly na hranicích, takže jsem docela v klidu. Víte, za to může Itálie, má ty lodě vracet a nebo je dát do sousední země, jako je Saudská Arábie.
Njn, kdyby se Američani do toho nemíchali, Evropa by měla klid.

Ještě je tu ale ten problém s uzavíráním hranic, ČR je stále otevřená a existuje vysoká pravděpodobnost že půjdou přes ČR. Taky si nemyslím, že by policie a armáda dokázala zastavit stovky až tisícovky uprchlíků, to by bylo možné až s postavením plotu podobně jako to udělalo Maďarsko.

Mimochodem, se současnou situací jsem vlastně spokojen (zatím) protože vždycky jsem si přál zrušením šengenského prostoru, zavedením této legislativy se akorád otevřely dveře pašerákům drog a obchodníkům s nelegálním zbožím (farmaceutika, zbraně, drogy, bílé maso). Doufám, že se Evropa poučí a povede to minimálně k tomu, aby se znovu vystavěla ochrana hranic. Jakákoliv země bez hranic je zemí jen na papíře, ale kdokoliv ji může bezproblémů přejít dovnitř i ven.

kangaroo*
hodnocení

0x

Stačí selský rozum a matematická představa a je jasné čeho se bojíme - RASOVOVÉ BUDOUCNOSTI. Nevím jaké máte zkušenosti s cikánama, ale já nic proti cikánům nemám, ale taky vím, jak se mění sociální prostředí při soužití s 1-2 rodinama v okolí a následném obsazení území větším počtem a ti co byli hodní se působením masy lidí mění a určitě né, že budou k bělohům ještě hodnější. Až tihle přistěhovalci za X let vycítí příležitost a to si piště, že jí vycítí, tak s náma zatočejí po svém a bude to konec Evropy :(

doplněno 15.09.15 00:33:

Mimochodem už začali (J)elita brát běžence pod křídla do vlastních teplých domovů na zimu nebo si zase honěji veřejně velká trika?

culdabulda1*
hodnocení

0x

- jenom taková poznámečka - kde zůstali "starci"? resp. lidé nad 50 let - ti už jsou všichni zabiti, anebo před hladem a bídou utíkat nemusejí?

k otázce - nevím jak ostatní, ale já osobně nesouhlasím s šířením islámu po celém světě - proti islámu byly už ve středověku vysílány křížové výpravy, kdy se nikdo s nikým nepáral, děti byly nejenom topeny, ale nabodávány na kopí i s matkami..

- ostatně, kdyby v těch státech, které nyní "svobodně" bojují, byly ponechány jejich totalitní, nebo jaké režimy, které si své extremisty dovedly pohlídat, nemuselo k dnešní hrozivé situaci vůbec dojít !

Evropané nejsou xenofobní, ale brání se proti nájezdníkům, jako kdysi indiáni proti kolonizátorům - ovšem jak to s indiány dopadlo, není vůbec povzbuzující.. - možná se teď jenom naplňuje historická spravedlnost a došlo konečně i na kdysi tak všemocnou Evropu.

doplněno 15.09.15 11:14:

bene -

nic proti Vaší odpovědi, - ale jak to tedy dopadne, až přijmeme všechny uprchlíky? - a všimněte si, že zadrátovávat zahrádky už začínají i nekomunistické země !

O jakém šíření Islámu je řeč?

euromed

Ne, vše je v pohodě. V Teplicích s klidem budou mluvit ohledně vyřizování i se ženou, všude po sobě uklízejí v Teplicích a jsou takový vstřícní, takže se üplně integrují a žijí s naší mentalitou a kulturou. Nevidím v tom problém... pes jim nevadí, jsou zpětně vděční, že jsou zde s náma a tolerantní na oplátku k nám, je to takové sluníčkové. Halal je mírumilovné usmrcení zvířete, protože může ještě nemalou chvilku nasávat zbytek života, je to o lásce k poráženému zvířeti at si ještě užije, a ne jak my barbaři to máme po předcích, že zvíře na porážku má být poraženo rychle.

Lásku a porozumění jim v jejich zemi udělala ISlám a ten nesou i sem. Takže to bude čím dál hezčí a tolerantnější.-

Co se týče těch nově příchozích, práce je tu dost pro všechny a i dobře placená. Všechno tohle mě naplnuje pocitem jistoty a mám chut mít i dašlí děti do této společnosti, myslím, že vzroste i populace původních obyvatel Evropy ,prostě je tu dost všeho pro každého, jen se usmívejte.

Zatím přijmeme TTIP a máme ráj na zemi.

Mimochodem - jaký je rozdíl mezi halal a košer?

euromed

Co se týče porážky defacto pomalu to samo? A proč?

Že to jsou holt semitské zvyky. Stejně jako třeba obřízka.

Salam alejkum - šalom alejchem.

euromed

Prosím Vás obřízku má ze zdravotních důvodů i malý syn mé kámarádky, pod oblbovákama a pod dohledem ve špitále mu to provedl mudr. Takových lidí je...a nejde o žádný zvyk pokaždé. Nějak ty rituály prožíváte))

Užijte si sluníčkový den, je mi zřejmá Vaše kampan zde))

Mějte se.

culdabulda1*

euromed -

ale pro jistotu nejste registrovanej, že? - ostatně i já dobře a bez xenofobie vycházím s našimi Romy u nás v baráku.

doplněno 15.09.15 14:11:

- euromed -

- omlouvám se, Vaši odpověď jsem si nejprve přečetla nepozorně, takže jsem ji zcela nedocenila ! - máte pravdu, asi tak to je.

doplněno 15.09.15 14:29:

*palec*

libin

Musím se zasmát...Lásku a porozumění je naučil Islám..proboha co je to za blábol?.Islám stál odjakživa na nenávisti,nesvobodě,netoleranci a pomstě!

lugel

Řeknu Vám to takto: tenhle Váš názor o islámu je stejně zmanipulovaný, jako názor na nacizmus. Samá propaganda a bláboly bez důkazů, i když islám je nejmírumilovnější náboženství, ovšem chtělo by to něco vědět, a né to co Vám každý cpe jak chytrolín, jak televize, tak chytré babky, popřípadě nějaká židovská literatura, která vládne škole.

Minulý rok vyšel zajimavý článek o růstu radikální/......

klera*

Přijde mi to logické..."staří" lidé nemají dost síly a asi ani motivaci k tomu podniknout takovou pouť kvůli lepší budoucnosti...

Všechny problémy jsou v xenofobii, ať už je to na jakékoli straně...muslimové, křesťané, Češi...nezáleží na jaké to je straně. Xenofobie je to, co nás zabíjí. Ale asi to nemá řešení...

Na všem negativním je něco pozitivního. Xenofobie ve smyslu nenávisti a touhy zabíjet, kterou kážou islamisti vůči západu, palestinci vůči Izraeli, to je nebezpečné, ale xenofobie ve smyslu strachu a oddělování se od "problémové" rasy, to je to co udržuje národ naživu. Krásný příklad je na Izraeli. Ten vystavěl betonový plot a mnoha různými způsoby se snaží zabezpečit svou zemi, kdyby to neudělal tak by tam bylo mnohem více terorismu a násilí než je dnes. Jen díky tomu se drží smrt jakž takž udržet mimo hranice Izraele. Toto platí všude. A to že umírají lidé v Gaze, to už prostě je jen důsledek teroristických aktivit (xenofobie) které se v dané lokalitě děli. Někdy je dobré se nesměšovat, pokud dvě rasy či dva národové neumí spolu vyjít, je to dobré, protože tím předejdete krveprolití. Takže vždycky můžeme tvrdit jak Izrael je xenofobní vůči palestincům, ale já v tom vidím spíš pud sebezáchovy, snahu ochránit své hranice. To samé Ameriko mexická hranice. Jistá xenofobie to je, ale v zájmu zachování silné a úspěšné Ameriky. Evropa by tedy měla udělat totéž.

klera*

Xenofobie je strach z něčeho cizího, neznámého (v tomhle případě teda z lidí z jiného kulturního prostředí nebo jiného náboženství, země...).

Islamisti a jejich zabíjení je špatné...myslíte, že zabíjení západu je obhajitelnější? Existuje správnější důvod k zabíjení? A uvědomujete si všechny souvislosti, proč vznikl IS, Boko Haram, Taliban atd.? Je jednoduché šmahem vyřešit všechny problémy zeměkoule tím, že si prostě budeme dávat pozor na "problémovou" rasu. Možná zapomínáte, že nejhorší krveprolití v dějinách (a mimochodem následně obrovskou vlnu migrací) má na svědomí "naše" rasa. Víte o čem mluvím?! Hmm?

Když už vytahujete Izrael, tak zabírání cizího území a vyhánění (někdy i mnohem horší věci) lidí z domovů moc pozitivního nikdy nepřineslo...ale o těhle věcech se bavit nechci. Stejně váš názor zřejmě nezměnim...

Je to otázka přežití jinak to nejde. Z pohledu Izraele je to: buď zemřou naši, nebo zemřou oni (teroristi). Samozřejmě se najdou i umírnění. Otázka rozdělení Izraele je složitá a nejsem v tomto odborník, ale je to běžné populistické (obvykle antisemické) tvrzení, že Izrael zabral cizí území. Víte komu vlastně to území patřilo? Myslím v době kdy se tam židé začali vracet? Pokud si vzpomínám tak na území přebývalo mnoho různých etnik a židé vracející se do oblasti začali s vykupováním neobydlených a neosídlených pozemků - získali je legální cestou. Antisemiti mají sklon záměrně převracet historická fakta. Nevím, kterou historickou část máte namysli, když mluvíte o vyhánění lidí z domovů. V Izraeli žijí i Palestinci a je to jen o vzájemném soužití těchto etnik (muslimové, židé, křesťané, aj.). Pokud si vzpomínám, původní termín Palestinci mínil všechny obyvatele Palestiny, tedy i židy. Jak tedy můžete tvrdit, že židé vyhnali někoho z jeho území?

klera*
To s tím Izraelem jsem si nevycucala z prstu...viděla jsem kdysi reportáž přímo z těch míst...podotýkám že nestranou, šlo tam o snad jedinou školu v široké oblasti, kam chodili Palestinci a Izraelité společně, snažili se o znovunavázání vztahů...to je fuk. Ať už je to jak chce, myslíte, že ta nenávist se prostě objevila jen tak z ničeho nic? Že zkrátka určitý typ lidí k ní má sklony? Škoda že jste se vyhnul tomu s "problémovou" rasou.
doplněno 15.09.15 20:56: No, ani jeden z nás o tom moc netuší...ale stačí zkouknout třeba kousek článku na wikipedii a je jasné, že je naivní ten konflikt rozdělovat na obránce státu a teroristy. (i když dneska už asi jo...ale zase jde o příčinu a následek).

Jenže on ten Izraelsko-Palestinský problém nestačí brát ze současnosti, současnost už je tak zamotaná, že to nepochopíme, pokud si nepřečteme jak to vlastně celé začalo. Takže nevím co povídala média, na problém se dá vždycky dívat ze dvou stran, ale já to vidím tak, že to území nikomu nepatřilo, ale bylo pod správou Britů od roku 1917. Pak se tam začali vracet židé, ale to přece nelze nikomu cytknout, muslimové či arabové tam taky nebyli věčně a přišli tam nejspíš invazním způsobem. Když si teď o tom čtu na wiki, tak to vlastně bylo ve 30. létech podobné jako tady současný problém v Evropě. Nikdo tady přistěhovalce nechce. Rozdíl je ale v tom, že Evropa je rozdělená na státy a každý stát si hlídá svoje hranice. Arabové tam žádný stát nevyhlásili. Šlo tam jen o to že arabskému obyvatelstvu se nelíbila židovská přistěhovalecká vlna. Další rozdíl mezi námi a jimi je v tom, že my nereagujeme jako muslimové násilnicky, ale civilizovaně. Kdyby tě to zajímalo tak článek o Arabském povstání v Palestině je tady. Vlastně nám hrozí, že se v Evropě bude opakovat podobný scénář, protože pokud se tu usídlí, jednou mohou taky začít stávkovat a bojovat proti vládě západních mocností. Všimni si, že ty násilnosti byly páchány Araby na židech, ne naopak, židé se snažili jen ubránit civilní obyvatelstvo před násilím a vražděním. Židovská imigrace vedla ke zformování arabských teroristických skupin ("Bilancí prvních šesti měsíců arabské revolty bylo 91 zabitých a 369 zraněných Židů.").

Chápu to takto: Palestina byla v té době téměř neobsazená, bylo tam spousta místa nebyl to stát. To že se tam židé hrnuli, vadilo Arabům. Proč se nikdo z Arabů nehrnul do Palestiny? Mohli to místo přece obsadit a tím by se síly přinejmenším vyrovnali. Tamním Arabům ale vadilo, že židé jsou ekonomicky úspěšnější a že by mohli být četnější, nepochybně jim musel vadit taky fakt, že byli odlišného vyznání a proto pro ti ním zahájili ozbrojený boj, čili terorismus. Na to zřejmě Britové reagovali tím, že tam poslali vojsko, které tam nastolilo pořádek. Paradoxem je, že Arabové už mohli mít svůj vlastní Palestinský stát v roce 1947, když OSN připravila rezoluci na rozdělení Palestiny, ti to ale odmítli a tím umožnili Židům aby se dál rozrůstali i na to území, které mělo připadnout údajnému Palestinskému státu.

klera*
No přesně o tom celou dobu mluvím...že je potřeba snažit se pochopit souvislosti.
"Rozdíl mezi námi a jimi." Hmm...zase zapomínáte na největší masakr v dějinách a kdo ho rozpoutal?
Možná byste si měl přečíst třeba o teroristických útocích Židů na Brity ve 40. letech, než začnete všechno tamní zlo házet na Araby.

Předpokládám že myslíte holokaust a Hitlera. V každé společnosti se mohou najít radikálové. Nevím o jakých ter. útocích to mluvíte.

ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji všem za další názory a příspěvky. Patrně první otázku ohledně migrantů jsem zde zakládal já. Bylo to 19. února a chtěl jsem znát názor na řešení problému, který započal a dalo se očekávat, že to nebude problém pouze Itálie. Jak problém "bobtnal", tak zde byly vkládány další otázky a nyní (když je to už problém nepřehlédnutelný a hodně blízko) je zde těch otázek již poměrně dost (a další budou následovat). V podstatě ve všech těchto otázkách jsou stejné odpovědi - řeší se politika, řeší se viník, řeší se různé teorie, řeší se řešení, řeší se minulost a předpovídá se budoucnost. Já jsem svou otázku nadepsal titulkem, který měl naznačit jiný pohled, resp. očekával jsem odpovědi na to chování naší společnosti, která se považuje za vzdělanou i tolerantní. Ovšem, řada vyjádření v diskuzích (nejen zde) je pouze negativních a stále stejných. Jak někdo vidí slovo uprchlík (migrant), tak má hned jasno a ví přesně, jak a co napsat (a od klávesnice to jde i od plic). Možná stejného člověka rozpláče přejetý ježek, rozdal by se pro charitu, posílá DMS - ale, v této otázce v tom má jasno a vůbec nepochybuje. Já to mám asi horší, protože nemám jasný názor, nijak jsem ho nevyjádřil ani v této otázce (tedy, pro ani proti) a když nebudu "čůrat s větrem", tak se stanu "v kolektivu neoblíbeným". Jenže, nemám rád rychlé názory a úsudky. Také si nechci později svědomí čistit např. příspěvkem na charitu. Je fakt, že jsem asi nemohl očekávat reakce jiné - zamyslet se nad svým chováním nebo chováním společnosti (v této atmosféře strachu) je obtížné.

Doufám, že to je jen ten strach, kterým se navzájem "povzbuzujeme" a dodáváme si "odvahu". Strach vyplavuje ty nízké pudy (a není to prvně). Ne, nikoho neodsuzuji a neberu mu právo na názor ani strach.

Vlastně se bojím také - jen nevím proč, čeho a o co. Zatím jsem spíše rozpačitý z toho, kam se dostala ta naše kultivovaná a tolerantní společnost. Ovšem, podobné to je i jinde - tedy, tam, kde byla nedávno zadrátovaná zahrádka, do které nikdo 40 let nelezl (a nemohl ani ven). Možná je to i o tom. Zdravím!

P.S. Jsem rád, že i v tomto vlákně se našlo několik příspěvků od lidí, kteří "čůrají proti větru".

pohanka*

Naše republika před žádným uprchlíkem, kterému šlo o život nezavírala dveře, přišel přes přechod, prokázal se průkazem - pasem a požádal o pomoc, byl ubytován, prověřen, zkontrolován zdravotní stav. Myslím, že jsme nikomu nezavírali vrátka předem.

O čem celá republika a Evropa diskutuje je o tom, že sem vtrhnou všemi směry desetisíce obyvatel jiných zemí a světadílů, nectí hranice, neprokazují se dokladama, záměrně neuvádí svoji národnost, původ. Jak správně uvádí příspěvek nade mnou, kolik mají africké země obyvatel? Třeba Sýrie 22 milionů. Jak by je všechny mohla EU pojmout a kde jsou ty ostatní?

Po druhé světové válce bylo plno zemí zničeno, zdevastováno. Všichni se vrhli do práce uklízeli a budovali, pracovali, snažili se, byla povinná zaměstnanost. Naše matky a babičky chodili do práce a přitom vychovávaly děti, To, že byly většinou jenom dvě děti bylo proto, protože pokud jim člověk chtěl zajistit nějakou péčí, tak se při tom směnném provozu nedalo vše až tak zvládnout. Nebyly autom. pračky ani myčky nádobí, na potraviny se stály fronty.

Jak nám nyní mohou vyčítat, že porodnost máme malou, když žena musí do práce? Pokud bude žena doma a rodit děti, bude to v pořádku? Uživí nás manžel? Kolik stojí byt, domek s jedním platem třeba dělníka utáhnout nelze.

Chci chodit do banky, na poštu k jakékoliv přepážce a ne k určené nějakým náboženstvím, chci chodit v létě s tričkem na ramínka a kraťasech a ne abych se bála, že mě někdo pořeže nožem, chci slavit Vánoce, velikonoce a pod. Chci společné koupaliště a bazény s muži a ne chodit na ryze ženskou, anebo si připlácet za společné koupání. Jsou to desítky věcí, které by se pomalu měnily, a ani byste to nezaregistrovali, najednou by to bylo.

Uprchlík, kterému jde o život může přijít, ale toto ne, co se děje nyní. A ti zdraví musí zůstat a bojovat, pak se jejich ženy a děti budou moci vrátit do svých zemí, zemí svých předků.

Takže Bene, jsme tolerantní, jsme lidští, ne že ne, ale opravdu nemůžeme pomoci všem bědným, hladovým, utiskovaným, válkou zmítajícím.

Jestli je někde hlad a bída a stejně se rodí osm, deset dětí v rodině, tak všechny ty dary, léky, pomoc, aby žádné dítě neumíralo byla chyba, protože bílý člověk nemohl za to, kolik dětí má rodina třeba v Somálsku. To si musí přece každá rodina spočítat, kolik dětí uživí. Jestli na to má a neposílat je do Evropy, tam se o Vás v Německu postarají.

janaa*
hodnocení

0x

To co se dnes děje, není otázkou xenofobie nebo nenávisti, ale pudu sebezáchovy.Uvědomte si, že v Sýrii je 22 miliónu obyvatel,přičtěte si počet obyvatel dalších zemí, kteří míří do Evropy.Co si myslíte, že z toho vznikne.Boj mezi křesťany a muslimy.Pokud budou v přesile, tak nás ovládnou.To vás nenapadlo?V ČR je bezmála okolo 10.miliónu obyvatel.Nic vám nebrání, abyste si nastěhoval do svého vlastního domu či bytu nějaké uprchlíky.Mám zato, že většina obyvatel ČR si toto nepřeje.Tento chaos vytvořili USA, protože jsou nenažraní a chtějí ovládnout svět a všechno bohatství, které na této planetě existuje.Rozvrací vědomě stabilitu státu jako je Sýrie ap.Kam vkročí Američan tam zkáza.

Jakou roli v tom hraje Merkelová? Hitler usiloval o ovládnutí Světa a také o "čistou arijskou rasu".Že by karma?

hodnocení

0x

,,,souhlasím se suzymon...!

praivo*
hodnocení

0x

Mezi migranty se míchají členové IS, už jsou v Německu. I kdybychom byli schopní je uživit, taktohle je celkem velká hrozba na to abychom je sem pustili. Stačí?

libin

Tak to se dalo stoprocentně čekat,přece nepřiletí oficiálně.

praivo*

No mně to psát nemusíš...

libin

To nebylo myšleno ironicky.

Jedno nepochopím,proč ti všichni,kteří ten islám tak milují se neseberou a nejedou si do Sýrie apod.udělat pořádek.Druhá věc je ta,že jim najednou nevadí používat od nevěrců západní technologie,natož zbraně.

A proč tam země NATO dělají nepořádek? Bojovat proti Američanům není jednoduché - zkuste si to ...

culdabulda1*

ra252 -

- materiály a teorie konspiračních spolků (zednáři apod.)

doplněno 16.09.15 10:15:

např. parlamentnilisty.cz/...

Zednáři jsou konspirační spolek?

culdabulda1*
hodnocení

0x

- tak mne napadlo - není to všechno zase akce Ameriky proti Rusku?

doplněno 15.09.15 16:58:

myslím si, že Amerika pro své cíle klidně Evropu obětuje ... moc bych chtěla vědět, jaké je skutečné zákulisí těchto dějů - ale to se dozví naši potomci (budou-li nějací) až z historických dokumentů po nějakých letech, tak jako my dnes postupně odkrýváme historii válek, zákulisí mocenské politiky států atd.. - proto je mi tak líto, že už to nebudu moci sledovat v horizontu alespoň 20 let - bylo by to zajímavé ...

doplněno 15.09.15 23:30:

lugel -

co byste tedy doporučoval? studium konspiračních materiálů?

lugel

Pokud budou učeni naši potomci jako my z historických dokumentů, tak to potěš koště.

Co je konspirační materiál?

hodnocení

0x

Nečetla jsem celé vlákno, takže nevím, jak to kdo máte s uprchlíky. Já jsem žádného nepotkala a ještě asi před týdnem jsem byla velmi umírněná a divila se lidem, kteří proti nim dost nevybíravě vystupovali na různých diskuzích. Dnes se dívám na živé záběry reuters ze srbsko-maďarské hranice a je mi moc úzko:( Jak to může skončit?

jamal*

czechnewstv.cz/...

Na tomto odkazu máte jasně zveřejněno myšlení pošahaných muslimů. Nikdy nebudou myslet jinak než jak jim bylo namláceno do těch dementních hlav.

Bohužel, oni to vše myslí smrtelně vážně a jestliže se dostanou k nukleární bombě, bez váhání ji použijí a zničí život na Zemi. Když se těší na panny u Alláha, tak to je jasný důkaz o jejich nepoužitelném mozku.

Ptám se, takové magory chcete mít jako sousedy? Budete po nich snad chodit uklízet ten bordel, aby jste si nepřipadala jako na hnojišti? Tak to totiž funguje v Teplicích, Karlových Varech a všude tam, kde tato, zatím, menšina je.

A ještě pro informaci, všímejte si věkového průměru utečenců a jejich fyzické kondice. Podle mě jsou to vyslanci IS, aby v daný okamžik začali svou válku v Evropě.

Já se bojím, nechci je mít za sousedy :( ale před pár týdny byla situace méně dramatická a šlo to nějak mimo mě :(

Vidiím, že většina je mladých silných kluků, kteří momentálně visí na hranicích maďarska a skandují cosi v jejich řeči. Mezi nimi je jich pár s malými dětmi na ramenou, aby vzbudili lítost, protože ví, že Maďarsko je za jejich přístup kritizováno, tak si myslí, že je stejně pustí...

Dík za video, velmi poučné a názorné. Obdivuji toho moderátora, jak zvládl skvěle odpovědět a argumentovat. Smekám klobouk

doplněno 16.09.15 09:25:

Ještě jsem chtěl uznat jeho perfektní gestikulaci. Je vidět, že ten chlap se vyzná a ví nejen jak formulovat myšlenky, aby mu bylo rozumět, ale i jak zanechat dojem. Takových je třeba více proti islámskému státu.

hodnocení

0x

To, co říká pes ra252 a někteří další, už dávno bylo vyzkoušeno. A to bezvýsledně. Myslím tím myšlenku, že když se jim pomůže tam, tak se situace vyřeší. Touto otázkou se už před mnoha lety zabývali jiní a také se o to pokusili. Do Afriky plynulo několik let spousta dolarů k výstabě nemocnic, škol a k zavoďňování pozemků, aby mohli obdělávat svá pole. Aby děti dostali vzdělání a oni byli soběstační. Setkalo se to neúspěchem. Nezdařilo se to, protože oni dělat nechtějí. Děti do škol neposílali, a to co se vystavělo zničili. To, co se sem valí, je hrozivé nebezpečí a to nemyslím vůbec na islám atd. Jenom na ty lidi. Ti lidé jsou nevzdělaní a neinformovaní o skutečnosti která je tady čeká. Oni si myslí, že tady tečou dolary proudem. Proč si myslíte, že chtějí do Německa? Protože to u nich letí jako obrovská fáma, že existuje místo, kde se dávají peníze a všechno, co si budou přát. Oni netuší, že tady budou muset pracovat. To by sem nešli. Uvědomte si, odkud ti lidé přichází. Drtivá většina z nich nechodila do školy. Jen si vzpomeňte, jak to vypadalo u nás a to jsme kultivovaný národ, když někdo za komunistů utekl na západ. Hned si o něm všichni mysleli, že se na západě topí v penězích, že sotva tam přišel, tak okamžitě a zákonitě zbohatl a všichni kolem záviděli a chodili za příbuznými, aby ten dotyčný poslal to a ono. Vždyť je na západě, tak na to přece má. Mám to zažité na vlastní kůži. Ani tady nebyly ty správné informace, jak chcete, aby byli informováni tito lidé? To, co se sem valí, to je lidská TSUNAMI a ta to všechno zdevastuje. Pokud ten příliv nikdo nezastaví, je konec bohaté Evropy.

sebod*

Suzy. Máš naprostou pravdu... Jen ten konec poopravím. Je konec i chudé Evropy.

Funguje to stejně jako všude jinde, pošlete někomu peníze a ono se to po cestě ztratí. Tunely se dělaj i v Africe. Prostě by ta pomoc musela mít jinou formu. To co dělá ČR je správné, poslat tam materiál a lidi co danou věc postaví a zrealizují, je tady máte peníze a postavte si... To máte jako dát peníze bezdomovci... tady máš na jídlo a na šaty, a co udělá? Koupí za to alkohol a pozve ještě další...

Hever, když jsem žila v Paříži osobně jsem se stýkala s lidmi, kteří pořádali humanitární výpravy dvakrát do roka. Jednalo se specielně o to zavodňování. Dovezli peníze, materiál a začali budovat. Byla to dost velká humanitární společnost a byli opravdu pro svůj cíl zapálení. Dopadlo to tak, že po třech letech to vzdali. Ti lidé tam s nimi nemohli být celý rok, tak tam najali z místních lidí odpovědné pracovníky, kterým byly rozděleny funkce o co se museli postarat, aby práce zdárně pokračovaly, i když Francouzi odjeli. Zajistili hmotné prostředky a všechno k tomu, aby to fungovalo. Když se po půl roce vrátili, tak byly peníze z kont pryč, práce na výkopech nepokročila a oni zase bědovali, a svalovali vinu jeden na druhého. A tak to šlo ty tři roky kolem dokola. Tak to skončilo nezdarem a velkým zklamáním těch zapálených Francouzů. Ta humanitární společnost o které mluvím já, byla soukromá, ale oni nebyli sami, pokoušeli se o to i jiní a i společnosti které si mohli dovolit zůstat u nich a celý projekt sledovat. Výsledek byl ten, že když to bylo hotové, tak po odjezdu dělníků si domorodci rozkradli už fungující systém zavlažování a vrátili se k dřívějšímu způsobu života. Na co jim to bylo, když oni obdělávat půdu nechtěli ani před tím, ani potom. nemají to v genech. Nemluvím ovšem o všech, protože Afrika je obrovská a jsopu tam samozřejmě oblasti, kde lidé pracují a obdělávají půdu a jinak jsou zapojeni do normálního běhu života. Zrovna tak, jako v Evropě, nebo jinde. ALE O TĚCHTO LIDECH PŘECE NEMLUVÍME! Ti se sem nehrnou, proč by to dělali? Tady se o takových záležitostech před tím nemluvilo, protože nebylo proč. Já mluvím o zkušenostech, které jsou staré víc jak dvacet let a v té době u nás nehrozilo žádné nebezpečí. Češi, a nejenom ti, samozřejmě, byli neprodyšně uzavření za železnou oponou, existovaly státní hranice a tak dál. Jenomže teď to je jiné! Takže to, co vás tady všechny napadá jako řešení, napadlo i jiné lidi dávno před vámi a dokonce to vyzkoušeli. Tady se o tom bude jenom diskutovat a každý bude mít stoprocentní vědomost o tom, jak se to má udělat. Ale nikdo nehne ani prstem. Proto jsem někde napsala, že tyto diskuze jsou zbytečné. Je to jenom plané dohadování a předhánění se v tom, jak to ten či onen vymyslel a kdo má tedy ten nejúžasnější nápad a vědomost, jak se co má dělat a nedělat.

Důkaz, že ti lidé, co se sem valí nemají vůbec žádné informace máte v tom, že ani neznají historii Německa. Oni o Hitlerovi a o tom, co se dělo v Evropě nemají ani páru. Nevědí, že chtěl Hitler uchvátit celou Evropu. Oni nevědí, že právě Německo bylo symbolem rasizmu. Oni netuší vůbec nic. Mají jen jedinou informaci. V Evropě je místo, které se jmenuje Německo a tam se žije bez problémů a hned se o každého postarají, dají peníze na ruku, byt, a všechno potřebné. Vůbec si nekladou otázku, jak by byl takový zázrak možný. A takto smýšlí přibližně devadesát procent těch, co vidíme v médiích. Ten zbytek je sice s věcí obeznámen, ale kdyby tady byli jenom tito lidé, tak bychom nyní neměli o čem diskutovat, protože by to bylo v pořádku. Ale není tomu tak. A s tím nepočítal nikdo. I ve vládách sedí jenom lidé a tak to dopadlo tak, jak to dopadlo. Já věřím, že se způsob, jak to zamezit najde, ale chyba je, že se to dělá už v průběhu událostí. A co se bude pak dít s těmi, kteří se sem do té dostanou, to jsem opravdu zvědavá. Tady je jednoduše neuživíme, ani v Německu, ani nikde jinde. Nechci ani domýšlet, co se bude dít za pár měsíců, protože tohle půjde rychle. Jsou to lidé a ne zvířata, které při přemnožení můžete zlikvidovat, jako v Austrálii králíky. Tak to jsem fakt zvědavá, jak se to bude řešit pak. Kdo je bude živit, kde budou bydlet. Ach jo, nechám toho, nemá to smysl.

Jestli mluvíte o některé z těch chudých muslimských zemí Blízkého východu (nikoliv o Africe, i když tam to bude nejspíš podobné, já teď budu psát spíš o muslimech z Blízkého východu), tak je to tím - dle mého názoru - ti lidi nemaj naprosto žádný smysl pro odpovědnost. Nepotřebuju vědět o těchto případech abych došel k tomuto názoru, to prostě vidím na tom jak tam žijou a co dělaj. To že se už takovou dobu čvachtaj v těch konfliktech a nejsou schopni nic pořádného konstruktivního vybudovat snad kromě teroristických a zločinných sítí počínaje obchodu se zbraněmi, drogami a konče hackerskými útoky a vykrádáním bankovních účtů elektronickou cestou. Se stačí jen podívat na výrobce virů či zavirovaných softwarů, kolik z nich jsou muslimové či arabové (mají arabská jména). Zřejmě si vzali za svůj životní cíl útočit proti bohatým západním společnostem a čerpat z nich peníze pro teroristické akce proti Izraeli aj. Myslím, že nejde ani tak o geny, jako spíš o to že prostě neznají ty naše hodnoty, oni by k tomu museli dospět sami postupně, vývojem, ale myslím si, že jejich společnost je prostě odouzená k postupnému, ale totálnímu rozpadu, dokud se navzájem sami nevyvraždí.

A o kom mluvíme? Z Afriky sem přece taky chodí běženci, jen jich není tolik jako ze Sýrie.

A co bys očekávala od internetové diskuse? Ta je jen o tom, abychom si vyměnili názory a hodily to do světa. Politici nejsou blbí, znají názor veřejnosti. Kdyby nebyl internet tak by si toho možná nevšimli. Ale kamkoliv dneska zajdeš, tak na každém diskusním serveru se probírají běženci. Jestli se zavřou hranice neprodyšně, doufám že ano, ale zatím to jisté není. Přece bez plotu stovky a tisíce běženců zadržet nelze. I když se sem zatím nehrnou. Nesouhlasím tedy s tebou že diskuse jsou k ničemu. Právě, že nám pomáhají zjistit jak na tom jsme názorově a pro mě je to uklidňující když vím že tu tak přinejmenším 90-95% lidí sdílí přibližně stejný názor.

Co se informovanosti týče, někteří, neli všichni uprchlíci mají mobily nebo jiné mob. zařízení a tudíž přístup k informacím mají. Stejně tak v těch detenčních zařízeních je internet zadarmo. Dále, ti co jsou zadrženi, určitě jim jsou nějaké základní informace předány. Pochopitleně jejich pohled na věc je naivní, protože nebyly informováni již v té zemi ze které vyšli, ale to ani nešlo. A tak asi s vámi i souhlasím, akorád že zas tak blbí nejsou, pokud mají peníze a pochází z měst, tak by měli vědět alespoň něco málo. Fakt je to o tom jaké mají vzdělání, jestli nemaj ani maturitu tak asi fakt to budou většinou tupci. Jsou to jen dohady. Nejsou registrovaní a nevíme ani jaké mají vzdělání (počty). V Německu mají asi 100.000 volných pracovních míst, tak tam asi nebude problém je zaměstnat, ale čeho se bojím nejvíc, že ti slepci však nerozlišují mezi těmi radikálními živly co se nechají snadno zfanatizovat a budou dělat problémy dříve nebo později. Není to jen náš problém, protože až se Islámský stát rozhodne je použít, tak je použije, je jen otázka jak k nim propašuje zbraně. Dnešní kontrabant byl zadržen, naštěstí. Ale co ten příští? Vem si kolik peněz IS musela získat za převod všechen těch uprchlíků. Určitě jsou v balíku a zaplatit jeden či dva kamiony plně naložené trhavinama a zbraněma nebude problém.

Hlavně aby se naše vláda dokázala dohodnout na nějakém jednoznačném řešení. Třeba postavení plotu taky není levná věc, armáda tady stojí prachy. Pokud to není nutné tak není důvod to nasazovat. Třeba sem skutečně nechtěj a vyhne se nám to. Jenže z těch co přijdou žádat o azyl, jak vláda rozpozná radikála od umírněného muslima? A co teprv až se rozmnoží jak říkáte, kdo zaručí že z potomků nevyrostou radikálové bez práce, co chtěj jen vyvolávat nepokoje nebo odpalovat bomby jak ve Francii...

Hever, vesměs s Tebou souhlasím. Ale ty informace oni opravdu nemají. I když mají přístup internetu a mají mobily, kdo z nich ovládá angličtinu, němčinu, nebo třeba češtinu, aby si přečetl jak to opravdu vypadá? Oni sice informace nějaké mají, ale ty jsou zase jenom od nich, tudíž mylné. A od nich do nich hustí pouze to, co všechno jim tady nandají zadarmo do klína a hlavně je PŘESVĚDČUJÍ, že na to mají PRÁVO ! Proto se tak vehementně toho všeho dožadují a řvou a vyhrožují. V jejich zemi byli uvedeni v omyl a oni tomu věří, protože to je zmanipulované divoké stádo. Polož si otázku, s kýmpak asi oni mohou za těchto okolností komunikovat. Přece zase jenom s těmi, kteří mluví stejnou řečí. A od nich se pravé skutečnosti nedozvědí. Proto jsou tak překvapeni a zaskočeni realitou, nečekali takové přijetí od okolních států. Oni si myslí, že jakmile přistanou někde na pláži, namíří si to rovnou přímou cestou do Německa. Oni ani nevěděli, že Německo sousedí s jinými státy, a že musí jejich územím projít. Nevědí to, protože si myslí, že když zaplatili cestu lodí, že je to tím pro ně vyřízené a že to Německo je hned za rohem. Tady vidíš, že nemohou být informováni o ničem. Táhnou prostě jako stádo a reagují na místě. Nic bych nedala za to, že si drtivá většina z nich myslí, že celá ta Evropa o které možná něco slyšeli, je vlastně to Německo kam směřují. Že nejsou žádné okolní státy s vlastní suverénností, které by jim mohli klást překážky v jejich pochodu k vytouženému ráji na zemi.

A co se týče toho, že si myslíš, že je k něčemu dobré, když se o tom všude diskutuje, tak máš pravdu. Naštěstí se o tom nediskutuje pouze u nás, ale i v jiných zemích, které jednat budou a dokonce už jednají. Kdyby to ale zůstalo jenom na nás, tak by se stále jenom diskutovalo a diskutovalo...A když jsem psala, že to nemá smysl, tak jsem myslela diskuze jenom u nás a v tom svůj názor zatím měnit nebudu. Ale jelikož nejsem radikální typ, ráda se nechám vyvést z omylu konkrétním vládním rozhodnutím, které bude mít opravdový smysl a výsledek. Ale obávám se, že budou diskutovat a diskutovat i oni a čekat, až to někdo jiný vyřeší.

doplněno 18.09.15 08:47:

A mluvila jsem samozřejmě o Africe. A tenkrát jsem se jedné takové záchranné výpravy dokonce účastnila. Můj přítel právě patřil mezi ty nadšence, o kterých jsem psala výše.

Ano, přesvědčují je že mají právo se chovat arogantně a že vše co zde mají zadarmo není od milých, štědrých lidí ze západu ale od Aláha. Jak to bylo v tom videu se švédským moderátorem. Právě šíření takových myšlenek by bylo třeba postavit mimo zákon jako islamistické. Ale domnívám se že tato manipulace a šíření lží pokračuje přímo v těch zemích, v jejich mešitách nebo přímo v jejich domovech, kde se stýkaj. Přesně na tyto věci myslím, že oni narazí na xenofobii od nás a to jim dává další argument proč se chovat arognatně a vyhrožovat slušným občanům, jenže ten hlavní důvod bude v islamismu a radikální duch ve kterém vyrostli nebo v tomto duchu byly zmanipulováni. Je to opravdu paradoxní, jak píšeš, že oni nechápou že musí projít mnoha zeměmi, kde vůbec vítáni nejsou. Už i chorvatsko zavřelo své hranice během 24 hodin a oni nechápou že oni se musí bránit proti tomu davu a že dav se nedá zvládnout ani humanitárně. Pusť do malé země která je nepřipravena 20. tisíc obyvatel najednou, všechno se ucpe, zkolabuje, zásobování selže, ekonomika státu jde dolů, ale hlavně není jak to udělat, aby ti lidi nezkolabovali ve vedru když jich je tolik. Když se to stane, tak pak muslimové nadávaj, jak jsou Evropané nehumánní (zajimavé, že za to neviní toho svého Aláha, aláh za nic nemůže ten je vždy dobrý). No a když to teda uzavřou a chtěj aby pár dní počkali, tak zase jsou nespokojení a rozlícený dav dokáže třeba napadnou policisty a házet po nich kameny nebo jim vyhrožovat tyčema. V této situaci opravdu nejspíš nemají jak se dostat k internetu a ke zprávám, oni taky nesedí celé hodiny u TV nebo na netu, aby se podívali na zpravodajství z jednotlivých zemích. Někteří anglicky umí, ale nejspíš jsou spíš v kontaktu s muslimskou komunitou. Je otázka jak informují muslimská média, jestli tam zas neběží nějaká propaganda proti západu. Vlastně vůbec nevíme jaké zprávy podávaj ty jejich média o nás a o tzv. uprchlické krizi, asi tomu ani neříkají krize, ale cesta do ráje.

Ještě mě napadlo, že by některé naše média, kdyby jim o něco šlo (jako že nejde) sem mohli pozvat ty Němce z přistěhovaleckých čtvrtí, aby podali výpověď o tom jak se tam žije v diskuzním pořadu (nemyslím pořad typu Kotel, spíš v klidném duchu). Protože tak by se to medializovalo, takhle se jen mlčí. Kdyby česká media pro ně vypravily autobus tak by to určitě nebylo přehlédnuté. Vytvořit mezinárodní dialog tohoto typu. Jenže o to asi není zájem. U nás by se ale se zlou nepotázali, v Německu nejspíš ano, tam jsou vyvíjené opačné politické tlaky.

Nevím ani jestli jsem to napsal, ale myslím že ne. Evropa se nepoučí z toho, že nemá smysl do těch zemí nic dovážet, protože nic tam nevydrží. Z projektů co byly v Afgánistánu vím o těch školách co tam stavili, to tak je jedna jediná věc co funguje. Jinak Američani postavili silnici, myslím v Iráku nebo v Afgánistánu a teroristi ji celou rozbombardovali těmi svými nástražnými zařízeními... Silnice zničená. Jsou to stepní národy co pochází z pouště, na ty je plýtvání technologií škoda. Američané chtěli vyzbrojit a vycvičit Iráckou armádu. Dopadlo to tak, že všichni dezertovali a zbraně dali do rukou IS. Je to fakt absurdní, snažit se jim jakkoliv pomáhat.

Jak to vidím já, snažit se implementovat západní myšlení a západní pokrokové postupy na země Blízkého východu, včetně Lybie je naprosto zbytečné, plýtvání penězi a časem. Nechat je ať se tam sami vyzabíjí, nebo ať jim vládne diktáror, který sice bude dělat etnické čistky, ale ono by se to tam vyzabíjelo tak či tak. Muslimové, potomci Edóma, jsou prostě odsouzeni k záhubě a k životě v bídě. Potřebujou tvrdou ruku a bič na ně, jinak tam nikdy nebude mír. Jen tak se dá předejít migraci do Evropy.

V tomhle s Tebou naprosto a bezvýhradně souhlasím.

A jestli nebude problém spíš v těch Američanech ...

Můj pes hovořil o něčem jiném ...

doplněno 15.09.15 21:49:

Mimochodem, jediná šance je, že se Francie a Německo zapojí po boku Ruska do boje proti Američanům s jejich IS v Sýrii. Už o tom jednají. Říká pes.

A co bude ten Váš pes dělat s těmi tisíci a tisíci uprchlíky, co už budou tady, než se teda podle něj všichni spojí a vytáhnou na Ameriku? Zřejmě si je vezme do své boudy. Chce se mi smát a brečet zároveň... Naivita Vašeho psa je ale omluvitelná, horší je to s jeho pánem.

Nevím, kdo je víc naivní. Pes říká, že je nutné nejdřív zastavit odchod lidí ze zemí původu. Protože ať pro ně bude v Evropě zle jakkoli, vždy to bude lepší, než to, mají dnes doma.

Kristepane, a kdypak toto moudro toho psa napadlo? Asi předevčírem, že ano. No co bych také chtěla, pes je pes. Já být Vámi, tak svému psu vysvětlím, že přišel s křížem po funuse.

A co navrhujete Vy? Bombardovat jejich domovy a u našich hranic je střílet kulomety?

Nebude to smrdět?

Ale já jsem na rozdíl od Vás a Vašeho psa nikdy a nikde nehlásala, že já mám řešení. Ba právě naopak. A já jsem alespoň v té Africe tenkrát byla a viděla to na vlastní oči. Zajímalo by mne, co jste se svým psem k vyřešení problému s chudobou ve vzdálených zemích, podnikl Vy. Dám ruku do ohně, že nic. Jediné co děláte, je to, že sedíte u počítače a hnojíte rozumem vševědoucího psa. Ale nejste vůbec výjimka a o tom to všechno je. Z dlouhodobých zkušeností s lidmi vím, že ti co nejvíc mluví a argumentují, většinou v případě potřeby nehnou ani prstem. Ale blábolit o všem možném a vědět co a jak a jak by se to či ono mělo dělat a kdo to všechno zavinil a tak dál a dál, na to jsou tito radílkové experti.

Lybie měla životní úroveň asi jako ČR, Sýrie byla taky docela v pohodě. Problém emigrace začnul po jejich rozvrácení z USA. Jinde byly problémy samosebou také. Ale teď je USA vyvolaly až na hranicích Evropy.

doplněno 16.09.15 12:23:

Libye, soráč ...

Mohl byste mi sdělit, ve kterém roce podle Vás a Vašeho psa, začalo to rozvracení. Já jenom aby už to bylo konkrétní sdělení a mohla bych si zmapovat, kdy jsme byli na stejné úrovni a hlavně, kdy byla Sýrie v pohodě.

Velmi doporučuji:

deutsche-wirtschafts-nach/...

Blíží se noční můra neoconů z USA - spolupráce Německa a Ruska proti válce ...

... můj pes se bojí, co ti neococoti vyvedou tentokrát, když se neštítili vraždit 11.9. ...

doplněno 16.09.15 19:36:

u nás 11.9.

doplněno 17.09.15 10:18:

No, nevím, zda je jazyk našich předků hatmatilkou ...

Mimochodem, obávám se, že naše média ten projev zapřou.

lugel
16.09.15 19:31

Spíš 9.11 *smich*

Mluvím francouzsky, ne německy. A překlad je hodně mizerný. Nemám čas a trpělivost to číst a překládat z té hatmatilky do češtiny. Ale díky za snahu.

culdabulda1*

ra252 -

- to se mi zdá rozumné ... psi mívají na rozdíl od lidí (kteří to udělají právě naopak) docela konstruktivní myšlení.

kubaa
hodnocení

0x
Protoze neznaji nase kulturni hodnoty a ani nemaji v planu se je naucit. Nemaji zadny vztah k nasi zemi. Kdyby sem (Evropa) migrovalo jen par jedincu, tak se zacleni, ale sem cestuji statisice lidi kteri se diky kulturnim odlistnostem budou vyclnovat od zbytku spolecnosti a budou vytvaret ghetta ve kterych nebudou mit sanci se naucit nasi kulture.
Dale si uvedomte, ze v bide a chudibe ziji v Africe a na blizkem vychode desitky milionu lidi a zkratka nemuzeme pomoct vsem. Jedinou pomoc kterou uznavam je odstranit to, pred cim uprchlici (rikam uprchlici ne ekonomicti migranti) utikaji - a to Islamsky stat a dalsi podobne teroristicke organizace.

hodnocení

0x

Mně osobně nevadí černoši, vietnamci,ukrajinci, ale islámisti ano. Zajeďte se podívat co udělali s lázněmi Teplice, špína, bordel, kravál a to jsou ti bohatí,c o se tam usadili a sem má přijít chudina, která má zcela jiný způsob života, nikdy senepřizpůsobí, spíš bude vyžadovat toleranci naši. A naše děti, naše invalidy, naše důchodce prachy nejsou. Tak se nedivte. A nemluvě o možnosti terorismu, toto může být v některých případech předvoj. Islám není to co bývalo, koráon už byl dávno zneužit.

Včera byly velmi zajimavé Události, Komentáře (ČT24). Velmi doporučuji všem shlédnout od 20:50 (vysílací čas 22:20), kdo se nepodívá není Čech (ani Moravák). Co se týče kvantity byla u nás i větší vlna. Podívejte se na grafy od 90-tých let, 2001 (18 tisíc), 2003 (11 tisíc) a podívejte se na názory lidí v té době (22:10). Stejné obavy z toho jak budou krást, ale dopadlo to jinak. Nakonec názory opozice (trochu absurdní srovnání ČR s Tureckem).

Události, Komentá/...

Mimochodem vysoká čísla v letech `98 až `05, potažmo `06 určitě musel souviset se štědrým sociálním systémem.

25:00 srovnání rozdílných imigračních vln navrátilci do vlasti vs. rozdílná etnika. 25:15 statistiky "Podpora zavedení práva Šarija mezi muslimy"v zemích odkud pochází miganti (2013). Kosovo 20%, Bosna 15%, Irák 91%, Afgánistán 99%. "Má být žena vždy poslušná svému muži?" Kosovo 34%, Bosna 45%, Irák 92%, Afgánistán 94%.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- ono se dnes vlastně bojuje všude ! - to jen naše "mírová"generace v Evropě si zvykla na stálý mír a neuvědomuje si, že to tak nemůže být napořád - to, co se dnes děje, nemůže dobře dopadnout ! - ať už ty uprchlíky přijmeme, nebo ne - žádná xenofobie - prostě se bráníme proti okupaci a nové válce. Jakmile se zapojí Rusko, případně Korea a Čína - tak v tom "jedeme"! - a kdybychom znali zákulisí - tak by nám teprve "vstávaly vlasy hrůzou "!

doplněno 17.09.15 14:32:

taky jsem četla :

parlamentnilisty.cz/...

Bojuje se všude, kde to Američané vyvolali.

marcelad
hodnocení

0x

Migranti mi vůbec nevadí.. ráda pomůžu když můžu. Přesto mám i já své výhrady vůči nim.
Vadí mi pocit, že s nárustem afričanů zde vstoupne i míra HIV pozitivních lidí. Myslím si. A to mi vadí.
Proč jim nepodat ale pomocnou ruku například tím, že jim dám stejnou šanci jako každému jinému..na práci, bydlení.

hodnocení

0x

Když budu utíkat před válkou,před nebezpečím,tak kamkoliv z nebezpečné zóny,tedy kamkoliv za hranice a nebudu si rozežraně vybírat.A tam pokorně řeknu DĚKUJI,a nebudu si diktovat.Líbil se mi rozhovor v TV se syrským lékařem na nádraží ve Frýdku po jeho odchodu z tábora ve Vyšních Lhotách. Utíkám před válkou.Žena a děti zůstali v Sýrii.Podívejte se,jak se chovají v Německu,Francii,Švédsku.Porovnejte s tím,jak se chovali naši "imigranti" na západ a do zámoří za 1.republiky,nebo před 2.svět.válkou,nebo v letech po válce či po 1968! Taky si vygooglujte sídliště Janov,Luník v Košicích apod.Pravda,to nejsou imigranti,všechno jsou ale jiné kultury,které jsou u nás nežádoucí.Nebo se hodláte přizpůsobit Vy? A...nejsem v žádném případě rasista! Ale jsem proti verbeži! Odpovíte mi? Mám jak123@email.cz. PĚKNÝ DEN!

hodnocení

0x

Dnes 13:38

Podle německé kontrarozvědky není pravděpodobné, že mezi běženci jsou teroristé z Islámského státu. Uprchlíky se ale snaží kontaktovat němečtí radikální islamisté.

Zdroj: idnes.cz

Stále hledaj terroristy a nechápou, že hledat mají radikální živly obecně, kteří budou svolní k náboru do řad IS. Stačí se podívat na to video kdo je z uprchlíků nejvíce agresivní a hned je jasné komu se vyhnout. Jenže největší problém je že nikdo ty uprchlíky ještě neregistroval, prostě se volně pohybují Šengenem.

doplněno 18.09.15 14:06:

" Chorvatský premiér Zoran Milanović odpoledne prohlásil, že Chorvatsko již nadále nebude registrovat uprchlíky a nebude jim ani poskytovat ubytování. "Dostanou vodu, jídlo a lékařskou pomoc. Pak budou pokračovat dál. Evropská unie si musí uvědomit, že Chorvatsko nebude sloužit jako hotspot pro uprchlíky. Máme srdce, ale také musíme myslet hlavou,"dodal."

Zdroj: idnes

" Srbsko své sousedy před uzavřením hlavních dopravních tepen varovalo. "Chceme varovat Chorvatsko a všechny další země, že uzavření mezinárodních cest je neakceptovatelné a že budeme usilovat o ochranu našich ekonomických i jakýchkoli jiných zájmů, jinak se obrátíme na mezinárodní soudy,"řekl srbský ministr práce Aleksandar Vulin."

stejný zdroj

doplněno 18.09.15 14:13:

Premiér Bohuslav Sobotka ve čtvrtek prohlásil, že je Česko připraveno přijmout tolik lidí, jako za války na Balkáně. Tehdy jich do země dorazilo přes deset tisíc

stejný zdroj

(pozn. v roce 2001 jich bylo 18 tisíc, pěkně mění ty čísla; naštěstí víme, že sem nechtěj; i tak bych ale nechal ten plot postavit)

resenimigrace
hodnocení

0x

Tady je geniální způsob, jak vyřešit přijímání uprchlíku. Naše země jich může pčijmout desítky, stovky tisíc... STOJÍ ZA SHLÉDNUTÍ. Od půlky je plán, jak vyřešit přerozdělování uprchlíků

15:00 to řeknu rovnou, ne?

Jeho nápad má jednu slabinu. Ti naši "utečenci" co emigrovali do německa za lepší prácí už mají smlouvy a jsou už u těch německých firem natvrdo zaměstnaní, tak jak by je asi odtama chtěl vykopat? A kdo jim dá práci na slovensku? To není jen o platu ale i o práci, kariéře a jiných možnostech které v Něměcku mají. No řekl bych že ti co odchází mají víc důvodů než jen práci proč zůstávaj. Ale zkusit se to může proč, ne

resenimigrace

Kdo jim da praci? No prece ty firmy, ktere maji zamestnavat kobylky. A zbytek pokryji ty dotace, ktere mame na kobylky dostat. zachova se tim jakasi kulturni sourodost, nemecko a anglie budou cerne zeme, vetsina soucasnych kobylek tam dle jejich slov uz ma rodiny, takze se mohou ucit jazyk v rodinnem kruhu a nemci, anglicane, francouzi budou mit timto vyresenou vyuku jazyku, zjednodusene zaclenovani do spolecnosti, atd. Oni jsou uz experti na africany, tak proc by si tam meli nechavat cechy, polaky a slovaky? No a k nam prijmeme desitky tisic NASICH migrantu, cimz splnime plan minimalne na 120% :)

btw : znam osobne hodne lidi, co odeslo do anglie a jedine, co je tam drzi, je vyssi plat. Kdyby jim nekdo pridal ja nevim, 1000E mesicne z dotaci, tak by se radi vratili domu a delali treba i mene kvalifikovanou praci, ale ve sve vlasti, na dosah sve rodine.

Nevim jestli me chapes. Ale ty firmy jsou v Německu. Když se "uprchlik" z Čech vrátí a ta firma v Čechách nepůsobí, tak jak by asi mohl mít práci? ČR nenabízí takové možnosti jako Německo, možná by se něco našlo, ale za jak dlouho. A hlavně mluvím o celkové motivaci. Jestli někdo má v Německu jistou práci, tak proč by měl měnit za něco, co existuje jen na papíře, ale nemá přitom smlouvu s žádnou firmou. Tudíž jen sliby. Je to celé nesmysl. Stát mu dá dotace ale to není to samé jako najít si práci. To že ho zaměstnaj v Německu neznamená že ho zaměstnaj i tady. Taky v každé zemi existují jiné poměry, jsou tu další faktory které hrajou roli, jako třeba doba cesty do práce, kvalita ubytování, kolektiv, kamarádi, apod. Dobře u nás zase bude mít levnější ubytování než v Německu, ale někomu může vyhovovat zůstat tam a nemáš mechanismus jak ho donutit, aby se vrátil do Čech. Pokud je v Německu spokojen nemá proč by měnil. O tom mluvím. Někdo by se vrátil, ale kolik? To nikdo neví bo nikdo nezná přesná čísla.

Tak si myslím, že už jsem přišla na to, jak míní státy, které jsou zavalené uprchlíky, problém vyřešit. Jelikož ti lidé vůbec netuší kde se nachází, a čekají na jakýkoliv dopravní prostředek, který by je přemístil někam jinam, jenomže oni se nikde nevyznají, tak nemohou tušit kterým směrem je budou vozit a jáká je cílová stanice. Tak je hezky budou zase všechny svážet na místo, odkud přišli, tam je prostě vysadí, budou tam svážet ostatní a potom je na náklady spojených zemí evropských převezou na slušných lodích zase do jejich domoviny. Pokud se mezi sebou nezačnou vraždit, než k tomu dojde. Svědčí o tom to, že se hranice začínají hermeticky uzavírat kolem dokola a svolává se vojsko. Možná to je to nejlepší řešení.

resenimigrace

Kéž by to bylo, jak píšete. Sice si myslím, že když se dokázali dostat sem, mají se dostat třeba pěšky i zpátky, ale budiž, ať je tam odvezou třeba v klimatizovaných jachtách, jen když je dostanou z evropy ven a hezky ji celou hermeticky uzavřou.

Bohužel tomu ale nevěřím. Kdyby byla vůle, dalo se to zastavit už v prvním týdnu, nemuselo se čekat roky, až problém eskaluje. Spíš se mi to jeví, že to celé někdo, kdo tahá za nitky evropy, od první chvíle plánoval.

Jestli jedeš na sever nebo na jih, za západ nebo na východ pozná s prominutím každý blbec. Myslíš si že neumí číst cedule (návěští)? Jinak s tím souhlasím, ale muselo by se to provést tajně v noci a na všech vlakových nádražích by museli shasnout názvy měst a tras...

resenimigrace

Tak tak, navíc většina z těch ubohých uprchlíku má iphone s GPS navigací a přístup na internet a facebook... Myslím, že většina ví lépe, kde jsou a kudy mají jít, než většina našich příslušníků PČR s jejich moderním vybavením... nová doba :)

Tak omyl. Takto vybavena je menšina, ne většina. A ti co tu možnost mají, nebudou informovat davy. Tito lidé si vzájemně pomáhat nebudou. Tam je to každý za sebe. Oni nejsou vychovaní k solidaritě. Ani nevědí co to znamená. A nikdo z nich nebude váhat podříznout kvůli vlastnímu prospěchu svého souseda, se kterým si včera povídal. Jediné co budou dělat společně je to, že se srotí a budou řvát a vyhrožovat. Ale kdyby k něčemu došlo, tak bude zase každý za sebe.

No já nevím, ale na vlastní oči jsem včera viděla, že nalezli do vlaku a cílovou stanici neznali. Přímo to tam říkali, že je vlastně veze nazpět, kde je budou shromažďovat. Teď už si nevzpomenu kam přesně, abych si nekecala pentli. Ale oni jásali, pro ně bylo podstatné, že se vlak dal do pohybu, směr je vůbec nezajímal. Vy je všichni neustále soudíte podle sebe a to je chyba. Přít se nebudu, říkám svůj názor a nakonec přece uvidíme vývoj událostí. A nebude to trvat dlouho, neboť to nabírá na obrátkách. Je to otázka krátkého času, tak si snad vzpomenete o čem jsem se bavili.

doplněno 19.09.15 07:41:

A ještě něco, jsou mezi nimi i tací, kteří by se po prožitých útrapách rádi domů vrátili. Včera jeden z nich, který anglicky mluvil, říkal, že kdyby se se svou rodinou mohl vrátit, tak by to udělal. Ten patří mezi kultivovanou menšinu, která pochopila situaci. Takže oni se nakonec mezi sebou vytřídí sami a dopadne to tak, že se vrátí ti, kteří by se tady zřejmě integrovat mohli a zůstane tady ta divoká horda, která nic nechápe.

Máš pravdu: Nevíme, kam nás C/...

Paradoxní na tom je, že by nám nevadilo poskytnout azyl právě té kultivované menšině s rodinami. Tam je záruka, že se nebudou radikalizovat, ale je to přesně naopak. Mladí se nechají snadno zmanipulovat a radikalizovat a ty tu nechceme, ale oni sem chtěj a pak dělaj problémy. Česko jen čeká co se bude dít, jak kdyby to nebylo jasný? Německo, Maďarsko, Slovensko, postupně všichni zavřou hranice, zatím jen Rakousko odolává. A my zůstaneme otevření? Oni si jako vážně myslí že pár set vojáků zastaví tisícové davy? Stačí projít přes kukuřičné pole a mohou pokračovat na své cestě za vysněným bohatstvím přes ČR. O plotu se vůbec nemluví, to je ten jejich plán...

doplněno 19.09.15 12:33:

" Narodil se ještě v Sýrii. Jmenuje se Jamen,"říká nervózní otec a předává plačící dítě zdravotníkům. S sebou má ještě ročního Ibrahima."

Zajímavé, že se dostali za pouhých 14 dní ze Sýrie až na rakousko-maďarské hranice. To musela být rychlost, co? Tak když je všichni tak láskyplně a ochotně převezou, tak se není divit, to tu budeme mít za dva měsíce celou Sýrii, Afhánistán, Irák...

doplněno 19.09.15 12:35:

" Utekli jsme jen šest dní po porodu,"říká lámanou angličtinou Syřan. Na přechod v Baransjko Petrova Sela se přitom vůbec nemuseli dostat. Před dvěma dny byli už na maďarské straně v Rozske. Ujel jim však vlak do Rakouska, a tak se museli vrátit do Srbska a poté do Chorvatska.

Celou cestu zvládli za pět dní?!

doplněno 19.09.15 12:42:

" Maďarsko bere rukojmí. Nám nikdo nic neřekne. Kdyby šlo jen o mě, ale máme tu rodiny a děti,"pokračuje Mohamed."

To byl taky nápad jen tak se vzít a odjet, a myslet si, že je ty státy nechaj projet. Stačilo by zřídit ty checkpointy hned na začátku migrační trasy a hned by věděli kdo získá azyl a kdo ne. Na druhou stranu, je dobře, že se to dozvěděli až po všech těch útrapách že je nevezmou (ty co cemají doklady) a nedostanou azyl. Protože oni se vrátí (snad), otrávení a migrační vlna tím poklesne. Kdyby to vysvětlili hned na začátku, tak se vrátí pro doklady nebo si doklady vyřídí v Sýrii a pak se zas daj na cestu (pokud by tedy měli prachy). Bez peněz se nedostanou přes moře a museli by zas jít přes Turecko. Turecko je velké a jít pěšky z toho musí hodně bolet nohy. Nevím jestli je Turci taky vozí zadarmo?

12:16 Uprchlíci v Rakousku mají lepru!

V rakouském Salzburgu se mezi uprchlíky objevila lepra. Nakaženého běžence, který podle deníku Kronen Zeitung žije v místním stanovém městečku, odhalili policisté při kontrole dokladů. Nemoc známá také jako malomocenství se dá léčit a forma, kterou běženec v Rakousku trpí, podle lékařů není příliš vysoce nakažlivá. Muž skončil v nemocnici.

Zdroj: idnes

No potěš!

vyber

A ještě si vybírají. Lux chtěl taky léčbu v USA

novinky.cz/...

A na transplantaci obličeje tam mají českého lékaře

18.09.15 20:08

konečně.

saintivesdopo

Vše rozbalte, mikam nejde ...běhat. máme humanissmus, neboli načtěte co je humanismus a co je muktikulti diktát.

buss
hodnocení

0x

Rád bych viděl jak vypadají ty vlaky a autobusy po nich ... protiimigraci.cz/... Maďarsko, Slovinsko...

planetka*
hodnocení

0x

Všimla jsem si,že u běžencu převažují muži.Jsou docelá pohlední a budou se ženit v zemích s ženama této země.Rozhodně se taková žena podřidí muži a bude vyznávat i jeho víru jaká víra to bude?Obavat se neobávat utéct někam?Není kam- kde je dnes bezpečno?Co platí dnes nemusí být zítra pravda.Pokud naši zem nepostihne samozničení (Vyhynutí nemoci Pandemie-Srážka meteoritem neb jiná katastrofa).Tak lidstvo dojde k tomu,že se musí sjednotit k přežití a dojde jim to třeba za 30-100.let.Nebudou zde žádna hranice a státy jen jedná země s představiteli teto naši modré planety.Jedná armáda (policie)jedná splečná úřední řeč(Asi angličtina).Lidé se v budoucnu nezmění stále budou hloupí,chytří,zlí,hodní.K tomuto dojdou i dnes nejmocnější státy světa.Každý občan člověk se bude muset začlenit a řídit zákony planety země v duchu spravedlnosti.Přestavitelé této planety jen složené s odborníku ve všech oborech a jedno zda odborník žil před tím v USA,Rusku,Čína,Japonsku -atd.Pomáhat si a bojovat společně proti všemu co lidský mozek rozpozná jako špatnost pro tuto naši modrou planetu země.Kam to asi dal jinak na této planetě povede?Nijak jako v Rusku-Číně-Usa-Ukrajině-Východ-Západ atd...!Budeme asi všichni časem běženci co běží dokola nikam.

Pokud lidstvo nevyhladí meteorit, tak islám určitě.

martinaa*
hodnocení

0x

Vadí mi, že na naše děti, důchodce a nemocné prachy nejsou, sbíráme jakási víčka, ale téhle sebrance se cpe vrchem spodem.

Vadí mi, že zatímco by logicky měly před válkou prchat rodiny, děti - tak jsou lodě plné mužů v nejlepším věku.

Vadí mi, že lidé se jim snaží pomoci a oni jídlo, vodu a oblečení vyhazují do kolejiště, odhazují jako nepotřebné.

Vadí mi, že kamkoli přijdou na návštěvu, tam začnou rozkazovat, odmítat, demonstrovat proti roky konaným akcím země, která jim nabídla pomocnou ruku, protože je to uráží.

A v neposlední řadě mi vadí jejich absolutní netolerace zákonů, zvyků, vyznání. Nepřeji si, aby mé děti jednou vyrůstaly pod vedením islámu, jehož vyznavači nenávidí a útočí na vše, co jim nevoní.

doplněno 19.09.15 19:42:

Je mi srdečně fuk, co si o tom myslí ostatní. :) Umím si udělat vlastní názor, a jelikož s dětmi pracuji a známí dělají v lékařských oborech, tak vidím, kolik peněz se na děti uvolní, kolik peněz je na operace těžce nemocných, kolik stát přispívá na invalidní vozíky, na materiál pro děti s nemocí motýlích křídel atd. Ale na léčbu zahraničních máme? Zoufale hledám ty souvislosti. Máme co dělat sami se sebou, nezaměstaných jsou mraky a potýkáme se s dostatečným množstvím nepřizpůsobivých, ale pořád si budeme hrát na bohatý stát, který honosně zve všechny okolo.

To máte tak. Když máme na to, abychom jim rozbombardovali domovy, musíme mít i na to, abychom jim dali nažrat nebo na pár kulometných pásů, abychom se jich zbavili ...

Ale každopádně bychom si měli odpustit žvásty o tom, jak je osvobozujeme ...

klera*
A zase tu máme ta profláklá víčka...už jsem čekala, kdy se tu zase objeví xD
Stačí se snažit najít souvislosti a ušetřila byste si nervů...
culdabulda1*

klera -

no, nedivte se, ono je to trochu smutné, že musíme na děti sbírat víčka !

Sbírat víčka je nesmysl.

Víc pomůže platit daně.

klera*
Tak už chápu tu hysterii...první odkaz co jsem zadala vedl na TV Nova. Je to pěkná věc, tohle sbírání víček, taky bych se k tomu asi přidala...i když za 7 korun za kilo to je pomoc tak pro jedno dítě ročně.
doplněno 19.09.15 20:19: Kdyby se nemocné děti měly spoléhat jenom na ty víčka, bylo by to vážně smutný...
vicka

Kdo sbírá víčka úmyslně způsobuje škodu Městu. Nemyslím ten horší případ co s lahví, ale pokud v tom lepším případě odhodí láhev do sběrného kontejneru, tak pomáhá několikanásobně zvyšovat náklady na odvoz, což nikdy nevyváží 7 Kč za kg

Oni opravdu považují za samozřejmé, že oni si příjdou a my se o ně hned postaráme, dáme jim ubytování a převezem je do německa. A když se tak nestane tak pak tvrdí "Maďarsko je jako Hitler". Jako by bylo povinností Evropské unie se o ně starat a byla naše chyba, že Asad proti nim bojuje, že IS napadl Irák a Sýrii a jako bychom jim to dlužili. Mají v hlavně na****o. Nejhorší je že něco dostanou a pak to hází všude kolem, po cestě, ani to neuklidí nehledaj popelnici (nač by to tahali sebou). Nač by sebou tahali spacáky a polštáře co dostali, nechaj to na místě a jdou dál, vždyť na další zastávce zase dostanou. Ti humanisti jsou tak blbí, to není možné. A vše se to pak vezme a vyhodí do smetí (evropané to uklidí) protože po nich už použité věci nikdo nepoužije i kdyby byly nové. Nikdo nebude spát v těch věcech, dyť někteří z nich maj i lepru. Ta netolerance zákonů a společní morálky to je důsledek islámu, toho jak byly vyučeni, že vše co dostanou od evropanů je od Boha, takže když jim někdo dá najíst a napít, oni řeknou, Allah je velký, chvála jemu, a vám ukážou vztyčený prostředníček...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- jak se tak "uprchlická krize" vyvíjí - řekla bych, že jsou lidi čím dále otrlejší, takže nějaká "humanita" většinu lidí spíše naštve.

Nedávno jsem např. "otevřela hubu" ! nad případem, kdy rodiče a příbuzní zabili v Německu těhotnou muslimku v zájmu zachování rodinné cti ! (a takových případů je v této "kultuře" víc). Fakt si chceme něco takového pustit takříkajíc "domů"? -

Ostatně - všude se už začínají zavírat hranice, takže přístup k migrantům pomalu přestává být všeobecně "sluníčkový" - a stále více z něj ze všech stran "vyčuhuje" politický a ekonomický zájem zúčastněných. Teď, když se do situace ještě zamíchalo Rusko, je to ještě zřejmější - nepřipomíná to tak trochu stav civilizace před dalším světovým konfliktem? - zatímco my si tady "mudrujeme" jestli bylo za "socializmu" líp, nebo hůř !

Mělo by se tomu správně říkat jinak, například (Evropská) Migrační krize. pojem Uprchlická krize je už předem zaujatý. Přece se nebavíme o uprchlících ale o migrantech, mezi nimiž se občas najde nějaký ten uprchlík. Pojem Uprchlická krize používáme jenom proto, že jsme mílně podlehli dojmu, že jde o uprchlíky, ale mi už dávno víme, že nejde, ale jen nevědomky opakujeme propagandu Angely Merkelové. O jaké pomoci se tu bavíme, když nejde o uprchlíky?

Jak podotknul jeden islamistický duchovní, který měl tak trochu bohužel pravdu, pravý důvod proč Německo pozvalo muslimy do Evropy TO NENÍ SOLIDARITA, ALE HLEDÁNÍ PRACOVNÍ SÍLY (do Německa). Tzn. Německo si pozvalo uprchlíky, ty vzdělané a schopné práce si nechá a ten zbytek co ani neumí anglicky rozdělí okolním státům. To není solidarita, ale vypočítavost!

culdabulda1*
hodnocení

0x

- ještě pořád si myslíte, že za strachem z migrantů je xenofobie, hloupost a neznalost?!

pt®
hodnocení

0x

Jsme o pár měsíců dál:

pt®
hodnocení

0x

Čeští policisté návrat z mise:

jezevec*
hodnocení

0x

Zamýšlím se v klidu a bez emocí. Představ si, že přijedeš do nějaké muslimské země. Sedneš si tam s přítelkyní v plavkách před mešitu a začneš jí dlachnit kozy. Do dvou minut tě seberou, zavřou a později možná popraví. Nebo si představ, že se postavíš na takovém místě do pozoru a spálíš veřejně korán. Stane se to samý. Umíš si představit, že by tu někdo nějakýho Abdulaha ukamenoval za to, že v Berlíně před Braniborskou bránou zapálí bibli? Asi ne, co?! Prostě když už sem ta pakáž přitáhla, je POVINNA dodržovat naše pravidla, přizpůsobit se naší kultuře a respektovat naše zákony. Totéž totiž oni očekávají od tebe, pokud přijedeš k nim. Jenomže my to přizpůsobení se tamním zvyklostem bereme jako samozřejmost, oni nikoliv. Řešení je snadné. Jsi ochoten přizpůsobit se našim zvyklostem? OK, zůstaň. Při prvním porušení našich zákonů ale poletíš zpátky. Nejsi ochoten? Táhni rovnou, nikdo tě sem nezval.

Protože jak řekl nizozemský režisér Theo van Gogh (mimochodem zavražděný muslimy): "Multikulturalismus je jen zdvořilé ustupování roztahovačnému hostu, který vás postupně vytěsňuje z vašeho příbytku...”

angell1985*
hodnocení

0x

Už od starověku se vyháňeli Peršané z Evropy...proto je Evropa tam kde je(školství,bydlení atd.)

pt®
hodnocení

0x

rozhovor Drtinová a Petránek o migrantech na DV TV:

video.aktualne.cz/...

culdabulda1*
hodnocení

0x

Pro informaci - dnes jsem dostala tento mejl ..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Předmět: FW: ZPRÁVA Z NĚMECKÉ NEMOCNICE ...ČTĚTE POZORNĚ

Svědectví z jedné Mnichovské nemocnice /kamarádka v Praze má známou, která
jako lékařka v důchodu šla před dvěma roky do jedné z Mnichovských
oblastních nemocnic, kde hledali anesteziology/ Občas si s ní píše,
přeposlala mně její email.
Včera jsme měli v nemocnici poradu, situace jak u nás, tak i v dalších
nemocnicích v Mnichově je neudržitelná. Pohotovost na klinikách nezvládá a
tak vše začínají posílat do nemocnic. Řada muslimů odmítá k ošetření ženský
personál a my ženy zas říkáme, že mezi ty zvířata zvláště z Afriky,
nepůjdeme . Vztahy mezi personálem a imigranty začínají být stále horší a
horší, od minulého víkendu musí s imigranty chodit do nemocnice policajti se
psy. Řada uprchlíků má AIDS, syfilis, otevřenou TBC a spousty exotických
nemocí, co v Evropě neznáme a neumíme léčit. Pokud dostanou recept, tak v
lékárně zjistí, že musí vše zaplatit hotově. Dochází í tam k neuvěřitelným
výstupům zvláště , když se jedná o léky pro děti. Děti nechávají personálu v
lékárnách se slovy: " tak si je zde vyléčíte sami." Takže policie užnehlídá
jenom kliniky a nemocnice, ale už i velké lékárny.
Na poradě jsme otevřeně říkali, kde jsou ti, co je vítali do televizních
kamer s transparenty na nádražích ! Ano, hranice se sice zatím zavřely, ale
milion už tu je a rozhodně se jich nezbavíme. Doteď byla v celém Německu
nezaměstnanost 2,2 mil., teď bude nejméně 3,5 mil. Většina těchto lidí je
naprosto nezaměstnatelná.Těch lidí se vzděláním je úplné minimum navíc
jejich ženy většinou vůbec nepracují. Odhaduji, že každá desátá je těhotná,
stovky tisíc z nich přinesli s sebou kojence a malé děti do 6 let naprosto
zbídačelé a zanedbané. Pokud to bude pokračovat a Německo znovu otevře
hranice, tak jedu domů, za takové situace mě z de nikdo neudrží ani plat 2x
větší než u nás. Já jsem jela do Německa, ne do Afriky i na Blízký východ.
Sám profesor našeho oddělení nám říkal, že je mu smutno, když zde vidí
uklízečku, co tu za 800 Euro uklízí už léta každý den a pak zde potkává na
chodbách mladé kluky, co jen čekají s nataženou rukou, vše chtějí zdarma,
když to nedostanou, začnou dělat bordel. Tohle opravdu nemám zapotřebí. Ale
zase se bojím, když se vrátím, aby to nebylo za nějaký čas úplně stejné u
nás. Oni totiž když to nezvládají Němci se svou povahou, tak u nás by to byl
totální chaos. Nikdo kdo s nimi nepřišel do styku, tak neví, co jsou zejména
uprchlíci z Afriky za zvířata a jak si muslimové vyskakují ; na zdejší
personál ohledně svého náboženství. Ještě stále nemá zdejší personál nemoci,
které si sem přivezli, ale při takovém množství stovek pacientů každý den,
je to jen otázka času.
V nemocnici v Porýní napadli nožema imigranti personál, když tam předali 8
měsíců staré dítě na pokraji smrti, které tahali přes půl Evropy 3 měsíce.
Dítě za dva dny zemřelo, přestože mu byla poskytnuta špičková péče na jedné
z nejlepších dětských klinik v Německu. Lékař musel být operován a dvě
sestry leží na jednotce intenzivní péče. Nikdo z nich nebyl potrestán. Ve
zdejším tisku se o tom nesmí psát, takže to víme prostřednictvím emailové
pošty .Co by se asi stalo Němci, kdyby pobodal doktora a sestry nožem? Nebo
kdyby chrstnul sestře do obličeje svou syfilní moč a ohrozil jí nakažením?
Minimálně by šel okamžitě do vězení a později k soudu. U těchto lidí zatím
se nic neděje. A tak se ptám:
Kde jsou ti vítači a přijímači na nádražích?
Pěkně doma si užívají své vydělané peníze z neziskovek a těší se na další
vlaky a svůj další příjem za akce "vítaní na nádražích". Všechny tytovítače
bych nahnala nejprve k nám do nemocnice na akutní příjem jako lapiduchy a
potom do jedné budovy k imigrantům a ať se tam o ně starají. Bez ozbrojené
policie ,bez policejních psů, které jsou dnes v každé nemocnici zde v
Bavorsku a bez zdravotního personálu.
PROSÍM PŘEPOSÍLEJ DÁL JEN AT TO VŠICHNI VÍ !

eivlis*

Tak to je sila..*ee*Clanek mluvi za vse..Desi me co se to tady deje.. Osobne je tady nechci od zacatku, protoze mi bylo hned jasne co se stane a ted se to deje.. Nejdou sem "normalni" lidi, ale dobytci...

ladinpraha*

Tak jenom doplnění tvé informace.

culdabulda1*

ladin-

díky za informaci - byla bych jen ráda, kdyby to pravda nebyla, ale že by to byla nějaká "pohodička" taky nevěřím.

Také se mi to zdálo za vlasy přitažené. A místy až divné. A to opravdu nejsem na straně uprchlíků. Díky Ladine. Tak jsem kvůli tomu začala přemýšlet jestli je opravdu ten Internet takovým přínosem pro lidi, jak jsem si doposud myslela. Přínosem teda určitě je, ale jako asi každý vynález takového rozsahu, má své stinné a nebezpečné stránky...

pt®

ovšem není žádný problém si ověřit, zda se nejedná o Hoax, to na internetu také jde, a pak teprve něco zveřejnit...

nikdo*
hodnocení

0x

pt: dík za skvělý odkaz na toho Petránka. Myslím, že má stoprocentně pravdu.

ládine: ten odkaz na Krystlíkův bloq je sice zajímavý, nicméně je na úrovni mailu, na který reaguje. Těžko říct, kde je pravda. Nicméně se právě na tomto, ukazuje neschopnost dnešních médií, třeba zrovna té "veřejnoprávní" TV. Proč se např. TV nevěnuje Hoaxům, nesežene ověřené argumenty, a nevyvrátí je? Proč to musíš dělat např. v tomto případě ty, tady?

klera*

Jenže jak objektivně určit, jaké hoaxy vyvracet, aby to nezavánělo manipulací určitým směrem? To se nedá...

nikdo*

Já myslím, že by to šlo. Většinou, ne vždy, je to rozdělené na pro a proti. Tak kdybych chtěl dělat nějakou "osvětu", tak bych si pokaždý vybral jeden pro a jeden proti. A střízlivě, na faktech, bych rozebral, proč a čím je to hoax. Ale to by museli redaktoři, a hlavně redakční vedení chtít.

pohanka*
hodnocení

0x

Strach mám z migrantů, z jejich víry. Co páchají za zvěrstva, ale nejsou za ně odpovědni, protože je řídil jejich bůh. Mají povinnost šířit jejich víru, vytvořit chalifát a jakkoliv. Jazykem, ohněm, mečem. Největší nepřítel je bezvěrec, což je v ČR většina. Mají požadavky a musí se jim vyhovět? V Británii je několik soukromých islámských škol. Učí se podle učebnic dodaných ze Saudské Arábie. Je v nich učivo podle práva šária, jak správně useknout údy /zlodějúm/. A protože soukromým školám nelze nařizovat, tak je to v pořádku!

Další příklad: maturity byly posunuty, protože část zkoušek se překrývalo s jejich ramadánem, ve kterém smí jíst a pít pouze po západu slunce. Žáci byli znevýhodněni /oslabeni/ oproti ostatním.

Ustupuje se a všechny řeči o přizpůsobení a začlenění je jenom chlácholení těch stále naivních měkkosrdcařů, povyšujících se nad xenofoby.

Začíná to již na pískovišti. Rozděl se, buď hodný, nebuď ošklivý... Vychováváme i jsme byli vychováni k soucitu, slabosti, nehájit svá práva a v důsledku ani svá území...

Ti, co přicházejí, si to všechno bez lítosti sami vezmou, když ne dobrovolně, tak násilím. Kéž bych se mýlila. V Německu je už přes dva miliony uprchlíků, neříkají nám pravdu. Lžou, zatajují, překrucují, nařizují mlčet, neuvádět pravé údaje a data...Ty hordy vetřelců přinášejí násilí, zlobu, násilnosti, vraždy, rozbroje, nesnášenlivost ...válku!

culdabulda1*

strakatypes-

- taky si myslím, ale prý je to jen hoax - tak nevím, jestli jsem tak vypatlaná já? - nebo kdo ...

pohanka*

ano, pokud budeme koukat jenom na čt 1 a číst mladou frontu, tak můžeme být v klidu a ničemu opravdu nevěřit a vše ostatní považovaz za hoax

v Iránu byli okolo 7. století křesťané také v klidu a jak dopadli

proč nevěřit lidem, kteří byli v zemích - francii, británii, dánsku, švédsku, belgii a hovoří, co se tam děje ... proč nevěřit snímkům na google - calais

proč se přestává jezdit do některých zemích k moři na dovolenou?

sebod*

klera. Proč chceš vyvracet či potvrzovat, co je hoax a co ne? To je naprosto stupidní. Proč? protože jestli všechny svoje vědomosti čerpáš pouze z internetu a nikoliv z reality, tak nemůžeš být objektivní. Kdo z vás, co obhajujete migranty, jste byl někdy v jejich blízkosti? V místě, kde již mají přesilu? nakonec dnes už je máme pár kilometrů od hranic. Jeďte si udělat obrázek SVŮJ obrázek ! S takovým člověkem se potom dá hovořit. Najdeme společnou řeč, protože to už ani náhodou nebude sluníčkář. Ti ostatní, co migranta viděli tak leda v televizi, bych vzala po palici. protoře to, co z nich vychází jsou pouze KECY !

sebod*

tohle je taky hoax?

novinky.cz/...

doplněno 17.01.16 00:06:

a to je jen špička ledovce, co sem k nám prosákne za zprávy. To se stane pouze v případě, že holt někde bohužel unikla nějaká informace... Znovu píši, máte to pár kilometrů do Německa, jeďte se tam podívat. Vemte svoje děti, manželky, milenky... Nechte je v klidu procházet místem, kde se běženci srocují... proč to neuděláte? Je to přeci všechno OK, ne?

sebod*

tihle je taky hoax?

novinky.cz/...

nikdo*

zdroj: ČTK. Nemyslím si, že by ČTK zveřejňovala HOAXy. Ale ono je to jedno. Kdo nechce, neuvěří nikdy. Jak to bylo s tím vložením prstu do rány? Nejmenoval se Tomáš? Ale ruku do rány nevložil. Stačily mu oči. Tady mnozí nahradili oči internetem.

Mějte se fajn.

klera*

Asi aby se tu udržela určitá racionalita...jistě, vy nic řešit nemusíte, vy prostě víte, jací jsou...tak si toho jednoduše nevšímejte, prosím.

PS.: Ono je docela snadné určit s naprostou jistotou, že je něco hoax, když třeba najdete video, kde mají být údajně muslimové, co běží po silnici a vymlacují auta, na youtube s datem o několik let starším než je uváděno, s neupravenou kvalitou, takže je jasně vidět, že jsou to všechno běloši a ještě s popiskem, že je to záběr z neonacistické demonstrace...

pt®
hodnocení

0x

Budou evropské ženy svůj pud dobrovolně směřovat k novým arabským samcům? - článek:

lucieprovaznikova.blog.id/...

reakce na rozhovor paní Žilkové:

parlamentnilisty.cz/...

culdabulda1*
hodnocení

0x

toto je taky hoax? :

novinky.cz/...

pt®

Dítě si ještě neumí udělat svůj názor, je tvárné, tak se mu názor předloží...

citát - MUDr Fr. Koukolík, DrSc. ve své knize: "Jestliže národ a jeho stát nebude mít pod kontrolou své úspěšné psychopaty, budou mít úspěšní psychopati pod kontrolou národ a jeho stát".

Zajímavé video, či přednáška:

pt®

Zatím je možnost a zákon to dovoluje, aby byla "domácí výuka"a děti jdou do školy jen na přezkoušení. Možná této možnosti využije čím dále více rodin...*nevi*

doplněno 22.01.16 11:09:

dětem na školách prý ne, jak se píše v článku:

novinky.cz/...

pt®
hodnocení

0x

Teror ve jménu islámu po porážce IS neustane, protože se vždy najdou nějací opravdoví muslimové, kteří se obrátí na původní, zcela jasně hovořící texty. Zatímco ve středověku bylo násilí ve jménu křesťanství pácháno pod zástěrkou pokřiveného a silně zkresleného výkladu Bible, zdrojem muslimského násilí a snah o zavedení šaríe není pokřivený výklad Koránu, jak mnozí "mírumilovní"muslimové tvrdí, ale naopak velmi přesný a doslovný výklad Koránu, ke kterému se radikálové vrací a nemalá část evropských muslimů s nimi do značné míry souhlasí.

lucieprovaznikova.blog.id/...

Militantní Islám je vytvořili a dodnes financují Američané. A Brzezinski se tím dodnes chlubí.

jenda2*
hodnocení

0x

Z pořekadla " příliš mnoho zajíců, myslivcova smrt " si můžete odvodit, že i v případě utečenců je takové množství záhuba Evropy ve formě, jak ji známe.

Navíc to nejsou utečenci ale ekonomičtí migranti. Utečenec před válkou nemá kromě holého života mnoho dalších věcí. Tito vojáci IS mají vše. Na sto mladých mužů ukáže TV sem tam dítě. Ve skutečnosti je vše trochu jinak. U muslimů v tomto podání se solidárnost odměňuje ztrátou evropských tradic. Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly a jelikož přímí sousedi Sýrie nikoho nevpustili, šli dál. Evropa nemůže zajistit miliony příživníků. Pomalu na to EU přichází a neví jak teĎ z toho. Sexuální násilí se záměrně tají. Žádný stát nemá na to, aby jim dal byty. O nějakém prodávání bytů nemůže být vůbec řeč. Teď satelitem zjistili, že IS zničil přes tisíc let starý křesťanský chrám. V jejich mozcích je jen Prorok, korán a Šária. Nic jiného. Proč by se měli třeba my přizpůsobovat islámským zvykům? Ani jeden migrant se v detenčních zařízeních nedotkl evropské stravy a vyžadují pouze jejich šlichty. Ve školách jsou to šátky, ženy jsou v přístupu mužů na úrovni domácích zvířat.

Máme zapotřebí intenzívně budovat další Sýrie z našich domovů?

culdabulda1*
hodnocení

0x

instory.cz/...

doplněno 26.01.16 14:51:

- a nejhorší je, že se muslimové u sebe doma stejně prát navzájem nepřestanou - nikdy nebudou žít v míru - už jen ta jejich víra jim to nedovoluje - připadá mi, že se tam pere každej s každým - a to odjakživa, ani se do toho nemusejí míchat USA.

pt®

"culdíku", tak to je něco...*plac*

Culdo, už je pozdě. Bohužel to mnohým nedošlo ani v tuto dobu. A nedošlo to ani státníkům, natož obyčejným lidem. Nevím jestli tohle někdo dokáže zastavit. Evropa se samotná neubrání. Zbývá Rusko, nebo Amerika. Možná, že právě to je cílem a prostředkem k tomu, jak ovládnout celou Evropu. Myslím tím USA a Rusko. Nejhorší na tom je, že kvůli tomu ještě potečou potoky krve a to nejenom těch islámistů. Nakonec budeme všichni zase někomu z těch dvou otročit, aby nás chránil. Nebo dojde opět k rozdělování států. Možná, že zmizí i některé státní hranice a budeme sloučeni do kolonií.

nikdo*
Ale ano, dokázali by žít "v míru", tedy alespoň tak, aby se nepotloukli mezi ssebou. To by ale svět musel respektovat nedemokratické vůdce, jako byl Kaddáfí nebo Husajn. Na tyhle lidi, jak je vidět, neplatí nic jiného než totalita. A oni byli schopni získat podporu armády a většiny, a potlačit tu menšinu. Bohužel nedemokraticky. Demokraticky to nejde. O tom se myslím teď přesvědčil celý svět. Už i státníci na západ od nás přiznávají, že odstarnit ty dva vůdce byla chyba. Ale nic lepšího než totalitu nevymysleli. Myslím, že se mění i jejich postoj k Assadovi. Jen nevědí, jak to přiznat veřejně aby nebyli za bl.ce.
klera*

Když mluvíte o tom praní- ten, kdo se především na Blízkém Východě něco přes jedno století pral, bylo Rusko a Anglie.

viz cs.wikipedia.org/...

pt®

"osobo, ptám se Vás, šly tudy děti"?

"peru len"

"osobo, ale já se ptám, šly tudy děti"?

"až ho vyperu..."

a tak pořád dokola, jako o červené punčošce...:-D

klera*

On člověk nemusí být zvlášť inteligentní, aby pochopil souvislosti...stačí se na chvilku zamyslet. :P

pt®

To je svatá pravda, tak už se konečně zamyslete...:)

kangaroo*
hodnocení

0x

Nejradši bych se tomu všemu rád od srdce zasmál, jak jsou některé evropské ženy naivní, ale jde o vážnou věc :(

echo24.cz/...

pt®

na co jsem natrefila na internetu:

facebook.com/...

klera*

Zároveň ale byly Voltairovy názory takovéto: "Srovnání křesťanství a jeho důsledků s islámem dopadá lépe pro islám. Voltaire nepopírá jeho agresivitu v období jeho vzniku, avšak pro pozdější období chválí jeho toleranci. To se zřejmě zakládá na faktu, že islám v zemích, které si jeho vyznavači podrobili, činil na jinověrce většinou jen hospodářský nátlak. Na rozdíl od něj podle Voltaira křesťanství, které bylo zpočátku šířené v pokoře a pokoji, se stalo později tím nejméně tolerantním a nejbarbarštějším.5 Ono také zavedlo náboženské války, které jsou charakteristické nikoli pro pohanství, nýbrž pro křesťanství."

viz článek od docentky Ivany Holzbachové z Masarykovy univerzity, s nechybějícími zdroji: digilib.phil.muni.cz/...

Nezpochybňuju ten původní text...ale jediné zdroje, které ten pán mohl použít jsou- parlamentní listy, blog Konvičky, něco s názvem pravý prostor, nová republika, nějaké další blogy na idnesu atd. ve stejném duchu (+ facebook), to podobné v angličtině. (The Koran teaches fear...) jsem si celkem jistá, že nějaká citace přímo Voltaira by aspoň v angličtině byla dostupná...no, i když, možnost, že ne, tu je. Francouzsky bohužel neumim. :)

Pokud se opravdu chcete něco o něčem dozvědět, citace na facebooku, navíc bez zdrojů, opravdu nejsou zrovna tou nejlepší literaturou.

Voltaire byl filosof, který žil na přelomu šestnáctého a sedmnáctého století. Nebyl to státník, ani politik. A rozhodně nebyl věštec. Posuzoval dobu, ve které žil a minulost kterou znal. Nemohl vědět jakým způsobem se bude Islám vyvíjet. A nemohl si ani v tom nejhorším snu představit, co se bude ve Francii a v Evropě dít v tomto století. Takže ho nechte v klidu spát. Nemá vůbec smysl snažit se ohánět jeho slovy a myšlenkami v dnešním světě.

klera*

Máte naprostou pravdu.

pt®

"klera", Vy musíte mít velice v nelibosti křesťanství, když jste tolik proti němu. Je to proto, že o křesťanství nevíte nic a stále si to spojujete s křesťanstvem. Křesťanství má Nový Zákon, novou smlouvu, lásku, odpuštění a milosrdenství, což islám nemá.

Vaše slova: "To se zřejmě zakládá na faktu, že islám v zemích, které si jeho vyznavači podrobili, činil na jinověrce většinou jen hospodářský nátlak." - A to není, ani odpuštění, ani láska, ani milosrdenství.